TamU jatkaa ilman piste­­menetyksiä naisten Kolmosessa

15/05/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere United kohtasi Paimion Hakan Pyynikillä sunnuntaina 15.5. ja nappasi upean 4–0 (1–0) -voiton kotiyleisön edessä. Kotijoukkueen voittomaali syntyi jo kahdeksannella peliminuutilla, kun Emilia Heino syötti Maria Saastamoiselle kentän oikealle laidalle boksin tuntumaan. Saastamoinen haastoi ja laukoi pallon verkon perukoille. Ottelu oli T15-joukkueessa pelaavalle Marialle ensimmäinen naisten Kolmosessa tällä kaudella.

Naisten Kolmonen

4 – 0

  • TamU hallitsi peliä alusta loppuun ja teki maaleja monipuolisesti
  • Pyynikillä oli mukavasti yleisöä 51 henkeä nauttimassa palveluista
  • TamU on voittanut kaikki kolme otteluaan ja maaliero on mukava 15–1

Joukkue pelasi omilla vahvuuksilla läpi pelin. Tämä tarkoitti sitä, että pallon hallinta oli selkeästi TamUlla ja joukkue pystyi tarjoilemaan erilaista rakentelua ja viimeistelyä PaiHan päässä.

- Kari. Numminen
Päävalmentaja

Oli kiva vihdoin päästä pelaamaan Pyynikille. Joukkueena onnistuttiin toteuttamaan pelisuunnitelmaa hyvin, ja kaikki antoivat tänään itsestään kaiken kentälle.

- Janette Savumaa
Laitalinkki

TamU lähti kapealla rosterilla otteluun useamman avauspelaajan puuttuessa kokoonpanosta. Joukkueen peli-ilmeestä ei kuitenkaan itseluottamusta puuttunut, ja se näkyi myös kentällä heti ottelun alusta alkaen. Sinipaidat aloittivat ottelun pallonhallinnalla ja saivat rakenneltua useita tilanteita, mutta ne kuitenkin tyrehtyivät PaiHan tiiviiseen puolustuslinjaan.

Peli pysyi Maria Saastamoisen maalin jälkeen kotijoukkueen hallinnassa, eikä PaiHa päässyt luomaan tilanteita TamUn maalille. Vierasjoukkue pyrki murtamaan Sinipaitojen linjan pitkillä palloilla, ja onnistuikin saamaan muutaman kulman ja laukauksen kohti kotijoukkueen maalia. TamUn maali kuitenkin pysyi koskemattomana, ja kotijoukkue pääsi rakentelemaan tilanteita molempia laitoja pitkin. Keskikentän työmyyrät Pinja Aaltonen ja Emilia Heino vaihtoivat pelin painopistettä laidalta toiselle, onnistuen välillä murtamaan vierasjoukkueen linjan keskeltäkin. Viimeistely jäi kuitenkin ontumaan. TamU sai ensimmäisellä jaksolla kaksi kulmaa ja muutaman vapaapotkun hyviltä tonteilta, mutta vapaapotkujen laatu oli sunnuntain ottelussa heikko. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1–0 johdossa.

PaiHa nosti prässiään toisella jasolla, eikä TamUn pallonhallinta ollut yhtä ylivoimaista kuin ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkueella oli edelleen haasteita murtaa valkopaitojen puolustuslinja, mutta uurastus tuotti tulosta melko nopeasti, kun Emilia Heino syötti 53. minuutin kohdalla keskialueella Lilli Koskelle, joka antoi vasemman jalkansa laulaa boksin reunamilta. Veto upposi oikeaan yläkulmaan ja kotijoukkue sai vapauttavan toisen maalin tehtyä.

Maalin jälkeen ottelussa oli jakso, jonka aikana kumpikaan joukkue ei oikein saanut palloa hallintaan, vaan pallo oli paljon ilmassa ja joukkueet yrittivät murtautua hieman hätäisesti. PaiHa sai luotua painetta kotijoukkueen päähän, mutta maalivahti Silja Korhonen toimi TamUn viimeisenä lukkona. Vierasjoukkue pääsi jopa maaliviivan tuntumaan usean pelaajan voimin, mutta sutivat pallon ohi maalin. Hetkeä aikaisemmin he olivat päässeet yrittämään maalintekoa vaparista, joka vihellettiin aivan 16-alueen reunalta.

Vieraiden vaarallisten tilanteiden jälkeen TamU sai luotua jälleen painetta PaiHan päähän, ja pallo pysyi pääasiassa vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla loppuottelun ajan. Ottelussa käytiin useita tiukkoja pallontavoittelutilanteita, ja vapaapotkuja vihellettiin molemmin puolin lukuisia.

Peliajan täyttyessä Pinja Aaltosta rikottiin rangaistusalueella, josta vihellettiin pilkku kotijoukkueelle. Joukkueen toppari Venla Numminen käveli pallon taakse ja pisti pallon varmasti verkon perukoille, ja näin kotijoukkue johti 3–0 lisäajan alkaessa. Hetkeä myöhemmin vihellettiin vielä vapaapotku Sinipaidoille keskiviivan tuntumasta. Venla Numminen antoi puolipitkän kaaripallon linjan taakse, jonne juoksi hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Noora Kakko. Muutama harhautus, pallo vasemmalle jalalle ja veto maaliin. Loppulukemiksi saatiin näin 4–0.

Kapteeni Mari Virtanen ja Janette Savumaa näyttivät tyytyväisiltä ottelun päätyttyä.

Laituri Janette Savumaa oli tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

”Oli kiva vihdoin päästä pelaamaan Pyynikille. Pelistä jäi erittäin hyvä fiilis. Joukkueena onnistuttiin toteuttamaan pelisuunnitelmaa hyvin, ja kaikki antoivat tänään itsestään kaiken kentälle. Peli oli alusta asti hyvin meidän hallussa, mutta viimeiset 20 minuuttia selkeästi meillä alkoi jalat painamaan, ja PaiHa sai luotua vaarallisiakin paikkoja. Tästä huolimatta loppuminuuteille päästiin vielä kaunistelemaan lukemia ja pystyttiin pitämään nollat omassa päässä. Tämä peli antoi hyvää itseluottamusta muutaman päivän päästä pelattavaan kärkikamppailuun RaiFua vastaan.”

Päävalmentaja Kari Numminen oli tyytyväinen sunnuntain otteluun. Hän on kääntänyt katseensa jo keskiviikon kärkiotteluun.

”TamUn naiset tarjoilivat tänään hyvää viihdettä ottelussaan PaiHaa vastaan. Joukkue pelasi omilla vahvuuksilla läpi pelin. Tämä tarkoitti sitä, että pallon hallinta oli selkeästi TamUlla ja joukkue pystyi tarjoilemaan erilaista rakentelua ja viimeistelyä PaiHan päässä. Ansaittu voitto.”

”Maanantaina palauttavat ja samalla valmistautuminen keskiviikon RaiFu peliin. Raisiossa on odotettavissa todella kova vääntö. Palautumiseen ei jää paljon aikaa, mutta eiköhän tästä selvitä. Keskiviikkona taas tarjoillaan kovaa tamperelaista sisua Raisiossa. Katsotaan, kuinka käy”, sanoo Numminen.

Joukkueen pelit siis jatkuvat jo heti keskiviikkona 18.5. Raisiossa sarjakärki RaiFun vieraana. Ottelusta on odotettavissa tiukka vääntö, josta olisi tarjolla nouskamppailun kannalta erittäin tärkeät pisteet. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 29.5. kun Turun Toverit vierailevat Pyynikin urheilukentällä.

Naisten Kolmonen

4 – 0

( 1 – 0 )

8′ Maria Saastamoinen
53′ Lilli Koski
90′ Venla Numminen
90+1′ Noora Kakko

Yleisöä:
51

Yleisöä:
51

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2