TamU jäi tylysti nollille Kokkolassa

12/08/2018
Otteluraportti

Tampere United lähti GBK-vierasotteluun toiveikkaana siitä, että edellisten otteluiden hyvä vire saataisiin siirrettyä taisteluksi, joka voisi onnistuessaan tuottaa tulosta sarjakärkeäkin vastaan. Toisin kuitenkin kävi. Ensimmäisestä jaksosta selvittiin vielä siedettävissä 1–0-lukemissa, jotka tarjosivat vielä mahdollisuuden lähteä taistelemaan tuloksesta toiselle jaksolle. Virheet kuitenkin kostautuivat jo toisen jakson alussa, ja reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ottelu oli käytännössä ratkennut GBK:n tehtyä kaksi lisämaalia. Rehellisyyden nimissä on myös todettava, että TamU ei saanut koko ottelussa normaalia hyökkäyspeliään kulkemaan. Tylyt 3–0-lukemat jäivät siten myös lopputulokseksi, ja TamU saa kiittää loistavia torjuntoja molemmilla jaksoilla esittänyttä Antti Kuusista siitä, että lukemista ei tullut tätäkin rumempia.

Kakkonen

3 – 0

Sinipaitojen optimismille oli ottelun alla hyvä syy, sillä Kokkolaan lähdettiin tilastollisesti tämän kauden parhaassa formissa, olihan viimeiset kolme ottelua pelattu tappioitta ja otteet olleet nousujohteisia. Puolustuslinja oli tosin kokenut jälleen muutoksia, kun Ville Puustinen marssi topparin paikalle Santeri Salomaan ollessa sivussa. Myös Mauno Sirén palasi vasemmaksi puolustajaksi, kun FC Hakasta tullut lainamies Valtteri Hiilloskorpi oli ensi kertaa Tampere Unitedin avauskokoonpanossa, avaten vasemmalla laidalla.

Uusitulla puolustuslinjalla oli edessään haastava tehtävä, kun se sai pideltäväkseen GBK:n hyökkäyskaksikon David CarlssonArjan Goljahanpoor. Tehoduo oli ennen sunnuntai-iltaan tehnyt Kakkosen C-lohkossa yhteensä jo 22 maalia, joka on kaksi enemmän kuin koko Tampere Unitedin joukkue yhteensä.

Ensimmäisellä jaksolla kummallakin paikkansa ja hetkensä

Sinipaidat lähti otteluun terävästi ja loi itselleen vetopaikan jo vajaan parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen. Riku Oras pelasi yhteen keskikentällä Mauno Sirénin kanssa, josta hieman onnekkaan pompun jälkeen vetopaikka avautui heistä jälkimmäiselle. Olli Nylundille Sirénin laukaus oli helppo poimittavaksi, ja näin hän oli maalipuiden välissä ensimmäinen palloon koskenut kokkolalaispelaaja.

Vain hetkeä myöhemmin myös GBK loi ensimmäisen tekopaikkansa, kun vetopaikka siunaantui David Carlssonille, mutta myös Antti Kuusinen Unitedin maalilla oli alusta asti hereillä, ja venyi huipputorjuntaan maalin alanurkasta.

Vauhdikkaan alun jälkeen ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä. Aaro Hedmanilla oli mahdollisuus puskea kymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue johtoon, mutta mahdollisuutensa oli myös Ville Puustisella samaan muutamaan minuuttia myöhemmin.

Puustisen paikan jälkeen pelin painopiste alkoi siirtyä kasvavassa määrin kohti Antti Kuusisen vartioimaa Tampere Unitedin maalia. Kokkolalaisten painostus tuottikin tulosta, kun David Carlssonin taitava syöttö vapautti Aaro Hedmanin läpi. Hedman ei paikastaan erehtynyt ja siirsi pallon varmasti ohi vastaan tulleen Kuusisen, vieden GBK:n 1–0-johtoon.

Vain hetkeä myöhemmin GBK:lla oli avaimet jo johtonsa kasvattamiseen, mutta Antti Kuusinen sai hidastettua laukausta, ja Mauno Sirén oli pelastavana enkelinä maaliviivalla siivotessaan Arjan Goljahanpoorin vedon. Sirénin pelastus toimikin Sinipaidoille piristysruiskeena, josta käynnistyi TamUn paras jakso ottelussa. Tämän mainitun jakson paras hetki osui ottelun 34. peliminuutille, kun Valtteri Uimosen sivuvapari löysi boksista Berat Grabovcin, jonka laukaus pysähtyi tolppaan.

Tilanteen jälkeen Unitedin miehistö oli täynnä henkeä ja uskoa, kunnes Radwan Moussa törmäsi keskiympyrän tuntumassa Jossimar Sanchezin kanssa. Harmittoman näköinen tilanne jätti Moussan kentän pintaan makaamaan, ja hän joutui jättämään kentän pitkästä aikaa edustusjoukkueen huoltotehtävissä olleen seuralegenda Juha Pietilän hoivatoimista huolimatta. Moussan tilalle kentälle tuli Elias Harala. Samalla tauko rikkoi Unitedin vahvan hetken, ja tauolle mentiin GBK:n 1–0-johdossa.

GBK vahvana toisen jakson alkuun

Toiselle jaksolle kotijoukkue GBK tuli selvästi vahvemman oloisena. Kokkolalaisten etumatkan tuplannutta osumaa ei tarvinnutkaan odotella kuin viiden minuutin verran. Joni Pakola teki vahvan nousun vasemmalta ja keskitti maalin edustalle. Valtteri Uimonen sai jalkansa syötön tielle, mutta hänen ja paikan päälle matkustaneiden Unitedin kannattajien harmiksi, pallo pomppi Uimosen jaloista suoraan verkkoon.

Kovin paljoa peli ei ehtinyt tästä vanheta, kun Valtteri Uimonen kokeili kaukolaukausta, joka kilpistyi kokkolalaispelaajaan. Tästä oli käynnistyä vaarallinen vastahyökkäys, jonka Uimonen pysäytti alkuunsa repimällä vastustajalta vauhdin pois. Ottelun tuomari Mikko Juusola ei epäröinyt hetkeäkään ja nosti Uimoselle rikkeestä keltaisen kortin. Pari minuuttia myöhemmin Mauno Sirén ajautui vastaavantyyppiseen tilanteeseen ja näin hänkin näki keltaista toisena TamU-pelaajana lyhyen ajan sisään.

Sinipaitojen musteneva ilta sai jatkoa heti Sirénin kortin perään, kun David Carlsson iski jo kauden 15. maalinsa. Osuman pohjusti jälleen Joni Pakola nousullaan vasemmalta laidalta, jonka päätteeksi hän siirsi pallon kymmeneen metriin Carlssonille, jolla oli lopulta helppo työ laittaa pallo TamUn puolustuksen keskeltä ohi Antti Kuusisen.

Carlssonin 3–0-osuman jälkeen peli oli hyvin pitkälle taputeltu. Päävalmentaja Leroy Maluka yritti vielä piristää Unitedin peliä ottamalla penkiltä sisään Topias Järvelän ja Matias Starkin. Puolittaisia paikkoja tulikin vaihtojen jälkeen niin Valtteri Uimoselle kuin Riku Oraksellekin, mutta nämä ratkaisuyritykset jäivät vaille Sinipaitojen kannalta toivottua tulosta.

Tampere Unitedin surkea Kokkolan reissu sai lopulta surkeimman mahdollisimman päätöksen, kun Valtteri Uimonen otti kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ottelun toisen varoituksensa, tullen samalla ulosajetuksi.

Ottelun lisäajalla David Carlssonille avautui vielä mahdollisuus loppunumeroiden kasvattamiseen, kun hän pääsi karkuun Matias Starkilta, mutta sijoitus pysähtyi lopulta tolppaan. Samalla päättyi myös ottelu, ja GBK:lle näin jo kuudes perättäinen voitto, samalla kun Tampere Unitedin kolme ottelua kestänyt orastava tappiottomien pelien putki tuli päätökseensä.

Tappion lisäksi Sinisten leiriin satoi jobinpostia, kun Valtteri Uimosen punainen kortti tietää siis sivussa oloa torstaisessa derbyssä paikallisvastustaja Pallo-Veikkoja vastaan. Myös Radwan Moussan tilanne on vielä arvoitus, ja hänen pelikuntonsa selvinnee alkuviikon aikana.

Kommentit ottelun jälkeen

”Musertunut, pettynyt”, kuvaili päävalmentaja Leroy Maluka tuntemuksiaan ottelun jälkeen.

”Tänään liian moni pelaaja esiintyi huonosti. Pelasimme huonosti joukkueena ja liian moni yksilö pelasi alle oman tasonsa. Yhdellä tai kahdella pelaajalla voi olla huono päivä, mutta jos näin on seitsemällä tai kahdeksalla, tuloksena on varmasti tappio. Teimme jälleen myös liikaa virheitä. Ansaitsimme tappio”, Maluka ruoti.

”Emme saaneet tänään joukkueena parastamme irti ja vastustaja onnistui luomaan selkeitä ylivoimia useille eri kentän osa-alueille. Ylivoimien ansiosta GBK sai otteen pelistä ja sitä kautta pääsi paremmille maalipaikoille. Oma pallollinen peli joukkueena ei lähtenyt missään vaiheessa käyntiin ja Kokkolalaisilla oli lopulta varsin helppo työ pitää meidät poissa maalipaikoilta”, näki kapteeni tappion syyt.

”Toisella puoliajalla välimatkat kasvoivat entisestään, ja näin ollen vastustaja pääsi iskemään vaarallisesti vastaan. GBK oli tänään selkeästi parempi joukkue ja ansaitsi voiton. Pelistä pitää ottaa oppia ja treenata asiat kuntoon ennen derbyä”, kääntää Oras katseen tulevaan.

Tampere Unitedin pitää koota rivinsä nopeasti, sillä henkisesti tärkeä Tampereen Derby on edessä jo ensi torstaina Tammelan stadionilla. Tampere United ei ole voittanut TPV:tä kertaakaan kolmessa aiemmassa kohtaamisessa tällä ja viime kaudella, joten koko seurayhteisö janoaa kunnon revanssia. Derbyssä voidaan unohtaa myös sarjasijoitukset, vaikka TPV taistelee sarjanoususta samaan aikaan kun TamU yrittää karistaa putoamispeikkoa. Tervetuloa siis torstaina sinistä ja punaista kihisevään Tammelaan!

Katso Teijo Pirttimäen kuvat ottelusta.

Kakkonen

3 – 0

( 1 – 0 )

Yleisöä:
408

26’ Aaro Hedman
51’ Oma maali
56’ David Carlsson

Yleisöä:
408

32 Antti Kuusinen
2 Mauno Sirén 55'
3 Roope Kostiainen
6 Radwan Moussa 38'
8 Riku Oras C
10 Berat Grabovci
13 Ville Puustinen 67'
19 Valtteri Uimonen 52' 83'
20 Verneri Uimonen
25 Omar Khary
27 Valtteri Hiilloskorpi 60'
62 Elias Alanen
4 Topias Järvelä 60'
7 Elias Harala 38'
11 Tuomas Telemäki
22 Matias Stark 90' 67'
52 Leroy Maluka
1Olli NylundC
3Lawrence Smith
4Chris Corcoran
5Jossimar Sanchez
6Juho Alasuutari
7Joni Pakolavaihtoon 90+2’
8Jaakko Alasuutarikeltainen kortti 77’vaihtoon 83’
9David Carlsson
17Arjan Goljahanpoorvaihtoon 89’
21Jimi Hackspik
34Aaro Hedman
44Okko Airiola
13Elis Åströmvaihdosta 89’
14Linus Kåla
18Iiro Penttilävaihdosta 90+2’
19Atte Henttuvaihdosta 83’
23Linus Sandell

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2