31.1.2021

 
 

TamU jäi tasapeliin terävästä toisesta jaksosta huolimatta


Kaupin ykk√∂skent√§lt√§ pukukoppiin marssineet pelaajat ja valmentajat tuntuivat olevan yksimielisi√§ ACE-ottelun j√§lkeen: kyll√§ t√§m√§ olisi pit√§nyt voittaa. Heikon ensimm√§isen jakson j√§lkeen TamU loi toisella jaksolla niin paljon tekopaikkoja, ett√§ peli olisi pit√§nyt naulata voitoksi jo hyviss√§ ajoin. Kun n√§in ei tehty, ACE p√§√§si tasoittamaan hiukan halvalla maalilla noin kymmenen minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa. Silti ottelusta j√§i huomattavasti parempi maku kuin viikon takaisesta 1‚Äď1-tasapelista TP-T:n kanssa.

Ottelun alku oli Sinipaidoilta terävää peliä, mutta sitten tapahtui jotain, eikä kukaan voinut olla tyytyväinen ensimmäisen jakson esityksen.

”Hyv√§ alun j√§lkeen meid√§n pr√§ssi alkoi pett√§√§ liikaa, ja vastustaja alkoi l√∂yt√§√§ kymppipelaajaansa lian helposti, ja p√§√§siv√§t n√§in pr√§ssin selustaan. Sen j√§lkeen olikin sitten paljon tilaa, kuten tietysti tiedettiinkin”, ruoti p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa ottelun j√§lkeen.

Maalipaikkoihin TamUn vahva alku ei kuitenkaan johtanut, ja vaikka ote siirtyi pikku hiljaa ACElle, ei toisessakaan päädyssä nähty vaarallisia tilanteita. Hyökkäyskuviot olivat molemmissa päissä aika ajoin vaarallisen tuntuisia, mutta molemmat puolustukset pelasivat tilanteet tarkasti.

Sinipaitojen paras maalintekopaikka tuli parinkymmenen minuutin kohdalla, kun kärjessä kapteenin nauha käsivarressaan pelanneelle Roope Kostiaiselle pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Tilanteessa Hakim Belbachirin laukaus pullahti puolustajan jalkojen välistä Kostiaisen ulottuville juuri sopivasti siten, että maalivahti Valtteri Kannosto ei ehtinyt palloon väliin. Kostiaisen laukaus suuntautui kuitenkin päin vastaan tullutta maalivahtia.

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa Kostiainen oli j√§lleen esill√§, kun juoksupallo johti maalivahti Kannoston rikkeeseen aivan boksin oikealla reunalla. Tuomari osoitti pallon pilkulle, mutta Topias J√§rvel√§n yritys ep√§onnistui t√§ysin, ja n√§in lukemat pysyiv√§t 0‚Äď0:ssa.

ACEn ainoat kaksi tekopaikkaa osuivat jakson viimeiselle viidelle minuutille. Ensimmäisessä hyökkäys pääsi liian helposti läpi Nils Strömsholmin laidalta, ja vain laukauksen suuntautuminen niukasti takatolpan ohi pelasti Sinipaidat takaiskulta.

Noin minuutti ennen taukovihellystä verkko lopulta heilui TamU-päädyssä. ACE piti palloa TamU-päädyssä, ja lopulta se ajautui TamUn kakkosjoukkueessakin pelanneelle Rasmus Hämäläiselle vapaaseen kaukovedeon paikkaan. Veto oli aivan laadukas, mutta ei näyttänyt mahdottomalta torjua. Harmillisesti pallo katosi Antti Kuusiselta maskin taakse, ja näin ACE pääsi juhlimaan taukojohtoa.

Sinipaitojen ilme muuttuu toiselle jaksolle

Tauolla TamU otti kakkosjoukkueesta lainalla olleen Hussein Al-Khafijin ja Hakim Belbachirin pois kentältä. Sisään tulivat Iikka Häkkinen ja Eric Bullock. Samalla muodostelma muuttui siten, että Arttu Haapala otti tutun paikkansa keskikentä pohjalta, ja Iikka Häkkinen pelasi tällä kertaa laitahyökkääjänä.

Osin vaihtojenkin myötä Sinipaitojen ilme muuttui aivan toiseksi toisella jaksolla. Eric Bullock oli pelipäällä, ja moni Sinipaitojen hyökkäys vyöryi oikean laidan kautta. Heti ensimmäisen viiden minuutin aikana nähtiin kolme mainiota hyökkäystä, joissa Iikka Häkkinen, Roope Kostiainen ja mainion ottelun kymppipaikalla pelannut Topias Järvelä pääsivät yrittämään maalintekoa.

Erikoisimmat maalipaikat tarjoili kuitenkin toiselle jaksolle maaliin vaihdettu ex-TamU-vahti Juuso Auvinen, joka seikkaili pariinkin otteeseen erikoisen kaukana maalista. Ensimmäisessä tilanteessa Topias Järvelällä olisi ollut enemmänkin aikaa sijoittaa laukausta, mutta pallo karkasi harmillisesti maalin ohi. Jälkimmäisessä tilanteessa puolestaan tarvittiin niukasti kuudentoista rajan sisäpuolelle ehtineen Auvisen torjunta.

Tasoitusmaali tehtiin lopulta juuri ennen tunnin t√§yttymist√§. Tilanteessa nimenomaan J√§rvel√§ voitti kaksinkamppailun toppari Antti Haaviston kansssa ja sitten Iikka H√§kkinen tarjosi erinomaisen sy√∂t√∂n Eetu R√§is√§selle, jolla olisi jo ollut hyv√§ mahdollisuus laukoa pallo maaliin. ”R√§is√§” kuitenkin p√§√§tti tarjota pallon boksissa viereens√§ Roope Kostiaiselle, joka sai siirt√§√§ pallon k√§yt√§nn√∂ss√§ tyhj√§√§n maaliin.

Jos oli ensimm√§inen maali komean kuvion tulos, niin TamUn 2‚Äď1-johtomaali kymmenen minuuttia my√∂hemmin oli puolestaan yksi kauneimmista laukauksista, mit√§ TamUssa on vuosien varrella n√§hty. Tarjoilijana oli Iikka H√§kkinen vapaapotkusta muutama metri 16-rajan takaa hiukan oikealta. Pallo l√∂ysi tiens√§ maalin vasempaan yl√§kulmaan l√§hes luotisuoralla lentoradalla. Pam!

”Hy√∂kk√§√§j√§t saivat t√§n√§√§n maatilins√§ auki, eli sill√§ tavalla maalit osui t√§rkeille pelaajille. Roopen (Kostiainen) maalia edelsi todella kaunis hy√∂kk√§ys, ja kai se Iikan (H√§kkinen) laukaus jonkinlainen kuukauden maali on”, luonnehti p√§√§valmentaja Listenmaa maaleja ottelun j√§lkeen.

Vartti ennen täyttä aikaa Eric Bullock toi jälleen pallon ylös oikealla kaistalla. Topias Järvelä oli juossut vapaaksi boksin taka-alueella, mutta ACE-puolustaja liukui viime hetkellä syötön poikki aivan keskellä maalin edessä.

Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä omat koirat purivat toistamiseen, kun toppari Antti Haavisto pääsi puskemaan erikoistilanteen jälkitilanteessa aivan liian vapaasti boksista. Pusku otti vielä kimmokkeen ja verkko heilui maalivahti Kuusisen selän takana.

ACEn 2‚Äď2-tasoituksen j√§lkeen TamUn ote herpaantui hetkeksi, ja parissakin tilanteessa oli vaara tappiomaalista. Tilanteet kuitenkin selvitettiin Antti Kuusisen johdolla.

Ottelun viimeiset tekopaikat osuivat Roope Kostiaiselle, joka p√§√§si laukomaan ensin pilkun kohdalta ja sitten pienemm√§st√§ kulmasta l√§helt√§. Juuso Auvinen kuitenkin torjui molemmat yritykset, ja n√§in ottelu p√§√§ttyi 2‚Äď2-tasalukemiin,

Kommentit ottelun jälkeen

”Sama teema t√§ss√§ nyt jatkuu, ett√§ ensimm√§inen jakso on heikkoa ja toisella parannetaan. Ekaan jaksoon pit√§√§ alkaa l√∂yt√§√§ ne keinot, ett√§ nekin alkaa olla parempaa tasoa. Lis√§ksi pelit pit√§√§ pysty√§ tappamaan kun paikat on”, manaili p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa ottelun j√§lkeen.

”Toisella jaksolla pr√§ssipeli saatiin toimimaan, ja siit√§ me saatiin lukematon m√§√§r√§ riistoja. Olisi vaan pit√§nyt tehd√§ ne maalit.”

”Kyll√§ t√§ss√§ viikon takaiseen n√§hden otettiin askel eteenp√§in t√§ss√§ kohtaa, mutta silti liikaa menee palloja omiin. Nolla t√§ytyisi saada pit√§m√§√§n omassa p√§√§ss√§.”

”Mukavampi t√§st√§ on jatkaa ensi viikkoon kuin edellisen pelin j√§lkeen”, kiteytt√§√§ Listenmaa viel√§ lopuksi.

Kapteenin nauhaa ottelussa kantanut Roope Kostiainen ei ollut ottelun jälkeen täysin tyytyväisen oloinen, vaikka maalitili tulikin avattua. Ensimmäisen jakson puutteeksi myös Kostiainen näki prässipelin epäonnistumisen.

”Me ei oikein saatu pr√§ssipeli√§ toimimaan niin kuin olisi haluttu. ACE sai pelattua keskikent√§n pohjaan ja k√§√§nnetty√§ pr√§ssin auki. Tokalla jaksolla en tied√§ auttoiko vaihdot, mutta saatiin tilanne paremmin hallintaan ja paljon riistoja heti vastustajan avauksista”, Kostiainen ruoti.

”Oli hyv√§ saada maalihanat auki. Oli siin√§ pari muutakin paikkaa josta olisi voinut laittaa sis√§√§n, mutta ei mennyt t√§ll√§ kertaa”, Kostiainen sanoitti.

”Maalissa ’R√§is√§’ p√§√§si puoliksi l√§pi kun oli en√§√§ yksi puolustaja vastassa, ja katsoin jo tekeek√∂ itse, mutta sy√∂tti helpon lapaan ja oli helppo laittaa tyhjiin.”

Harmillisesta lopputuloksesta huolimatta p√§iv√§n ottelusta j√§i suuhun paljon parempi maku kuin viikon takaisesta ottelusta. Hy√∂kk√§√§jien maalien lis√§ksi erityisesti ilahdutti Topias J√§rvel√§n, Eric Bullockin ja ensimm√§ist√§ kertaa laitapuolustajana pelannen Po Law’n otteet. T√§st√§ on joka tapauksessa jatkaa pelin kehitt√§mist√§. Kun sarjakausi alkaa, t√§llaiset pelit on k√§√§nnett√§v√§ voitoiksi.

Seuraavan kerran TamUn on tarkoitus pelata ensi viikonloppuna Porissa Toejoen Veikkoja vastaan. Ottelun toteutuminen riippuu siitä, miten koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset kehittyvät, ja varmuus ottelusta saadaan vasta alkavan viikoon aikana. Myös TPV suunnittelee peliä Porissa samana viikonloppuna, ja heidän kanssaan on sovittu että tarvittaessa pelataan keskinäinen ottelu Tampereella.

 
 
Tampere Unitedin logo
2 ‚Äď 2

(0 ‚Äď 1)

ACE logo

59' Roope Kostiainen
70' Iikka Häkkinen

Yleisömäärä:
0

44’ Rasmus Hämäläinen
80’ Antti Haavisto

Yleisömäärä:
0

 
62Antti Kuusinen
3Topias Järvelä
5Severi Kankkunen
13Arttu Haapala
15Roope KostiainenC
20Eetu Räisänen
21Hussein Al-Khafaji vaihtoon 46'
22Hakim Belbachir vaihtoon 46'
23Po Law
25Arttu Mättö
27Nils Strömsholm
29Aapo Sipponen
4Eemeli Peltonen
16Eric Bullock vaihdosta 46'
19Iikka Häkkinen vaihdosta 46'