TamU jäi tasapeliin Ilveksen kakkos­joukkueen kanssa

20/02/2024 TamU
Otteluraportti

Tampere United ja Ilveksen kakkosjoukkue pelasivat tasaisen ottelun Tammelan stadionin sunnuntai-iltapäivässä. Ilves siirtyi ottelun alussa johtoon hiukan helpon näköisellä maalilla, mutta etenkin toisella jaksolla TamU oli niskan päällä. Ainoan maalinsa Sinipaidat sai tuomarilta lahjaksi saamastaan rangaistuspotkusta, josta laitapuolustaja Joonas Rantala viimeisteli loppulukemiksi jääneen 1–1-tasoituksen.

Harjoitusottelu

1 – 1

• Alunperin ottelussa piti kohdata Pallo-Iirot, mutta Ilves tuli pikahälytyksellä vastaan nuorelta vaikuttaneella ryhmällä.
  • Tammelan stadionilla jouduttiin tälläkin kertaa pelaamaan vielä ilman yleisöä.

Ensimmäisellä jaksolla aloitettiin prässi hyvin, mutta sitten etäisyydet alkoivat venyä, emmekä päässeet enää riistoihin ja pelaaminen meni sekavaksi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Monesti oltiin päästy murtautumaan päätyyn, mutta maalinedustalla ei ollut siinä kohtaa pelaajia. Meidän täytyy saada liike maalinedustalla kuntoon.

Ottelun alku oli Sinipaidoille vaikea. Jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen maalivahti Joonas Immonen joutui venyttämään kätensä ensimmäisen kerran pallon tielle, mutta sai torjuttua vedon upeasti yläkulmasta.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen soi omissa. Poikittainen syöttö löysi hyökkääjän hiukan helpon näköisesti vapaana takatolpalta. josta tämän oli helppo viimeistellä Ilveksen johtolukemiksi 0–1.

Erkka Helminen ilvespelaajien keskellä.

TamUn paras paikka tasoittaa ottelu ensimmäisellä jaksolla nähtiin vasta viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Ensin Toni Toijala pelasi Arttu Raittiselle pystypallon boksiin, mutta vastaan tullut maalivahti peitti ’Arden’ laukauksen. Ilveksen epäonnistuneen purun jälkeen Toijala pääsi laukomaan vielä pari metriä rangaistuspilkun takaa, mutta laukaus nousi maalin yli.

Toisella jaksolla TamU paransi otteitaan ja haki tasoitusta aktiivisesti. Kun toista jaksoa oli pelattu vartin verran, Joonas Rantala pelasi lyhyen kulman Toni Toijalalle. Pienen keskinäisen pallottelun, pallonmenetyksen ja pallonriiston jälkeen Toijala käytti pallon Rantalalla, ja sai sen jalkoihinsa boksin laidalla. Tästä Toijala yritti leikata keskemmälle, ja lensi komeassa kaaressa puolustajan kevyen kontaktin jälkeen. Tuomari osoitti pallon pilkulle.

Rankkarin vetäjäksi valikoitui Joonas Rantala, joka iski tasoituksen varmasti alanurkkaan ohi vastakkaiseen suuntaan heittäytyneen maalivahdin. Näin peli oli tasan 1–1, ja kaikki odottivat TamUn painavan ohi ja voittoon.

Toisin kuitenkin kävi. TamU kyllä hallitsi viimeistä puolituntista, mutta hyvät maalipaikat jäivät saamatta. Näin ottelu päättyi tasan 1–1 (0–1).

Taha Özcelik tuo palloa. Taustalla toppari Jonne Koistinen.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa kommentoi ottelu kriittisesti ottelun jälkeen Tammelan stadionin pukukoppikäytävällä.

”Ensimmäisellä jaksolla aloitettiin prässi hyvin, mutta sitten etäisyydet alkoivat venyä, emmekä päässeet enää riistoihin ja pelaaminen meni sekavaksi. Palllollinen pelaaminen oli ihan ok-tasolla muttei kuitenkaan riittävällä tasolla”, Listenmaa ruoti.

Päävalmentaja näki, että molemmilla jaksoilla saatiin kyllä luotua maalipaikkoja, joista olisi voinut tehdä useammankin maalin. Ongelmien päävalmentaja näki olevan maalinedustan täyttämisessä.

”Monesti oltiin päästy murtautumaan päätyyn, mutta maalinedustalla ei ollut siinä kohtaa pelaajia. Meidän täytyy saada liike maalinedustalla kuntoon, sillä kaikki eivät voi odottaa syöttöä takaviistossa parhailla tekopaikoilla”, Listenmaa päättää.

Toni Toijala väänsi täyden ysikymppisen.