TamU ja TPV kohtaavat talvi­derbyn toisessa osassa Kaupissa

10/03/2023 TamU
Otteluennakko

Kuluvalla viikolla Kauppiin harjoittelemaan siirtynyt miesten edustusjoukkue pelaa lauantaina kauden ensimmäisen ulko-ottelunsa, kun Tampereen Pallo-Veikot isännöi Sinipaitoja Kaupissa. Tarkemmin sanottuna pelipaikkana on tulevan kauden pääasiallisena kotikenttänä toimiva Kaupin jalkapallostadion, jolla joukkue myös harjoittelee tästä eteenpäin. Päällimmäisenä TamUlla on mielessä pelata yhtä ehjä ysikymppinen, kuin mihin joukkue ylsi ennen talvilomaa FC Kiffenin vieraana Helsingissä. Silloin varmasti myös saadaan kuitattua tammikuun lopun tryout-ottelussa pelattu maaliton tasapeli.

TPV – TamU

  • Edellinen kohtaaminen päättyi tammikuussa tasan 0–0.
  • Tavoitteena on jatkaa vähintään sillä tasolla, joka löytyi ennen talvilomaa Kiffenin vieraana.
  • Mielenkiinnon kohteena on, miten harjoituksiin mukaan tullut hyökkäys­pelin läpikäynti näkyy kentällä.

Ringissä on mukana vielä muutama sopimukseton pelaaja, mutta ollaan tiivistetty paljon, mikä näkyy kyllä päivittäisessä tekemisessäkin

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Pelin avaamista on käyty tällä viikolla läpi, ja uskon että sieltä voi uusia avausmalleja löytyä jo lauantain peliin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen puolentoista kuukauden aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Tampere Unitedin harjoituksissa on ollut mukana yhteensä 42 pelaajaa, joista 32 on esiintynyt harjoitusotteluissa ja 28 on edelleen mukana harjoitusringissä. Ryhmä on siis tiivistynyt selvästi, ja se alkaa olla jo melko lähellä lopullista joukkuetta.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo talven sujuneen tähän asti suunnitelmien mukaisesti.

”Ollaan päästy tekemään aika lailla se, mikä on ollut suunnitelmissa. Mitään yllättävää ei ole tullut, vaan aikataulun mukaisesti on päästy etenemään.”

”Ringissä on mukana vielä muutama sopimukseton pelaaja, mutta ollaan tiivistetty paljon, mikä näkyy kyllä päivittäisessä tekemisessäkin”, Listenmaa toteaa.

Tammikuun kohtaamisen yhteydessä Listenmaa totesi otteluennakossa, että TamUn ja TPV:n kohtaaminen on se ainoa oikea derby, ja sitä henkeä on harjoituspeleissäkin. Päävalmentaja ei kuitenkaan myönnä, että jääminen 0–0-tasapeliin olisi silloin suuremmin jäänyt harmittamaan, eivätkä muutenkaan talvikauden viime vuotta heikommat tulokset otteluissa ole aiheuttaneet suurempaa huolta.

”Tottakai siinä olisi voinut pari maalia tehdä, koska paikkoja oli paljon, mutta kun tuloksen taakse meni niin oli pakko olla tyytyväinen tekemiseen kentällä. Käännetään sitä niin, että jääkiekkoilijat tekee tulosta talvella, ja koitetaan me tehdä sitä sitten kesällä. Tärkeintä on että ollaan saatu puolustuspelaaminen siihen kuntoon, että siihen voi olla todella tyytyväinen.”

Juuri ennen talvilomaa TamU haki 0–2-voiton FC Kiffenistä esityksellä, johon päävalmentaja Listenmaa oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen, etenkin kun penkin alle menneen Pallo-Iirot-ottelun jälkeen oli painotettu, että tekemisen kentällä täytyy parantua radikaalisti. Silloin puhuttiin myös sitä, että hyökkäyspeliä aletaan käydä harjoituksissa yhä enemmän läpi.

”Pelin avaamista on käyty tällä viikolla läpi, ja uskon että sieltä voi uusia avausmalleja löytyä jo lauantain peliin. Tänään ei pitänyt asiaan puuttua ihan hirveästi, mutta kun keskiviikon treeni jouduttiin perumaan sään takia, tänään otetaan vielä lisää pelin avaamisesta”, Listenmaa kertoo.

Vastassa laadukas Kolmosen joukkue

Tampereen Pallo-Veikot on myös tällä kaudella ehdoton nousijasuosikki omassa Kolmosen lohkossaan. Tästä on hyvänä osoituksena ennen Pirkanmaan talvilomaviikkoa pelattu ottelu, jossa TPV päihitti niin ikään Kolmosessa ensi kaudella pelaavan Tampereen Peli-Toverit peräti 7–0 (4–0). TamUssa useamman kauden pelannut Nils Strömsholm teki ottelussa kaksi maalia, ja kentällä nähtiin jälleen muitakin entisiä TamU-pelaajia.

Tampereen punaisella puolella joukkueen rakentaminen näyttää olevan hyvällä mallilla, joten lauantain ottelussa on mielenkiintoista nähdä, miten paljon TamU on Kolmosen kärkipään edellä tässä vaiheessa, kun kevätaurinko alkaa jo lämmittää.

Pakkanen tosin puree navakasti myös lauantaina, mutta ottelun peruuntumisen uhkaa ei tällä tietoa ole, sillä sääennusteessa ei ole merkittävää lumisateen uhkaa, jolloin lämmitys pitää tekonurmen pelikuntoisena hiukan kovemmallakin pakkasella. Myös tuulilukemat pysyvät näillä näkymin lauantaina maltillisina.

”Tottakai se vähän vaikuttaa peliin jos pallot ovat jäässä ja kentän pintakin voi olla vähän liukas, mutta ainakin itse olen nauttinut kun on päästy ulkoilmaan. Ulkolaji tämä joka tapauksessa, eikä pakkasen pitäisi vielä tässä kohtaa olla suomalaiselle liikaa”, Listenmaa toteaa olosuhteista.pelik

Ottelu potkaistaan käyntiin huomenna lauantaina 11.3. jo kello 12.45 ja pelipaikkana on Kaupin jalkapallostadion. Päävalmentaja Listenmaa ennakoi, että monen kentälle jo vesi kielellä odottama Taha Özcelik nähdään myös kokoonpanossa.

”Alkuviikosta oli edellisten reenien jälkeen puhe, että Taha tulee mukaan, eikä sen jälkeen ole ilmennyt estettä etteikö hän olisi kokoonpanossa, joten joitakin minuutteja olisi tarkoitus antaa Tahalle.”

Katsomoon kannattaa ottaa mukaan istuinalusta ja jotakin lämmittävää juomaa. Nähdään Kaupissa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49