2.3.2020

 
 

TamU ja Tommi Sääksi sopimukseenTamUn joukkueenrakennus jatkuu läpi harjoituskauden topparin tontilla esiintyneen Tommi Sääksen sopimusuutisella. Jo vuosi sitten TamUn tryoutilla mukana ollut TPV-kasvatti on allekirjoittanut 1+1-vuotisen sopimuksen.

Toppari Tommi Sääksi, 20, on TPV:n kasvatti, jolle vuosi 2018 oli viimeinen kausi TPV:n riveissä. Tuolla kaudella hän pelasi isossa roolissa pelaten täysiä minuutteja TPV:n A-poikien mukana niin SM-karsinnoissa kuin Ykkösessä. Sääksi pelasi myös Kolmosta TPV:n kakkosjoukkueen mukana yhdentoista ottelun verran kausilla 2017 ja 2018.

Vuoden 2018 lopulla Sääksi kuului TamUn tryout-ryhmään, mutta varusmiespalveluksen vuoksi hän treenasi vuoden 2019 Keski-Suomen Kolmosta pelanneen Jyväskylän Palloseuran mukana pelaten kauden aikana neljä ottelua, joista kolmessa hän oli kentällä täyden ysikymppisen. Tammikuussa Sääksi palasi Unitediin harjoitusrinkiin ja tällä kertaa tryout tuotti sopimuksen.

”Jo vuoden 2018 try outilla tuli hyv√§ fiilis joukkueesta, TamU tuntui oikealta ja kunnianhimoiselta joukkueelta ja TamUn taustaryhm√§kin on suurimmaksi osaksi jo tuttu entuudestaan”, S√§√§ksi kuvaili p√§√§t√∂st√§√§n liitty√§ Sinipaitoihin.

Omien sanojensa mukaan topparin vahvuudet ovat pelin avaamisessa ja yksi vastaan yksi tilanteiden puolustamisessa. Sääksen omat tavoitteet alkavalle kaudelle liittyvät ennen kaikkea pelituntuman palauttamiseen rikkonaisen kauden jälkeen.

”Viime kaudella en armeijan vuoksi p√§√§ssyt pelaamaan ja treenaamaan paljoa, joten ensimm√§isen√§ tavoitteena on p√§√§st√§ omalle tasolleni.”

”Joukkueena tavoitteena on tietenkin p√§√§st√§ takaisin Kakkoseen”, S√§√§ksi lis√§√§.

Sääksen kiinnittäminen tulevalle kesälle tuo lisää laajuutta päävalmentaja Jukka Listenmaan rakentamaan alakertaan.

”Tommi aloitti tosi hyvin meille saapuessaan”, Listenmaa kertoo nuoren miehen tryoutille saapumisesta.

”Kyseess√§ on nuori kaveri, jolla on paljon potentiaalia”, p√§√§valmentaja arvioi. ”H√§n on hyv√§ avaamaan peli√§, ja varsinkin pitkist√§ sy√∂t√∂ist√§ ollaan n√§hty v√§l√§ytyksi√§ hallikaudella”, Listenmaa jatkaa.

S√§√§ksen sopimuksen my√∂t√§ TamUlla on nyt koossa viisitoista pelaajasopimusta. Seuravan kerran United esiintyy sunnuntaina 8.3. TP-T:t√§ vastaan Pirkkahallissa, jossa TamU hakee revanssia parin viikon takaisesta tappiosta. Ennen t√§t√§ kannattaa suunnata TamU-kauppaan kausikorttiostoksille, mik√§li kausikortti on viel√§ hankkimatta. T√§ysihintainen kausikortti maksaa 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausikortti 45 ‚ā¨. TamU-kaupassa on tarjolla my√∂s uusia huiveja kahdenkymmenell√§ eurolla.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)