TamU ja Tommi Sääksi sopimukseen

02/03/2020
Uutinen

TamUn joukkueenrakennus jatkuu läpi harjoituskauden topparin tontilla esiintyneen Tommi Sääksen sopimusuutisella. Jo vuosi sitten TamUn tryoutilla mukana ollut TPV-kasvatti on allekirjoittanut 1+1-vuotisen sopimuksen.

Toppari Tommi Sääksi, 20, on TPV:n kasvatti, jolle vuosi 2018 oli viimeinen kausi TPV:n riveissä. Tuolla kaudella hän pelasi isossa roolissa pelaten täysiä minuutteja TPV:n A-poikien mukana niin SM-karsinnoissa kuin Ykkösessä. Sääksi pelasi myös Kolmosta TPV:n kakkosjoukkueen mukana yhdentoista ottelun verran kausilla 2017 ja 2018.

Vuoden 2018 lopulla Sääksi kuului TamUn tryout-ryhmään, mutta varusmiespalveluksen vuoksi hän treenasi vuoden 2019 Keski-Suomen Kolmosta pelanneen Jyväskylän Palloseuran mukana pelaten kauden aikana neljä ottelua, joista kolmessa hän oli kentällä täyden ysikymppisen. Tammikuussa Sääksi palasi Unitediin harjoitusrinkiin ja tällä kertaa tryout tuotti sopimuksen.

”Jo vuoden 2018 try outilla tuli hyvä fiilis joukkueesta, TamU tuntui oikealta ja kunnianhimoiselta joukkueelta ja TamUn taustaryhmäkin on suurimmaksi osaksi jo tuttu entuudestaan”, Sääksi kuvaili päätöstään liittyä Sinipaitoihin.

Omien sanojensa mukaan topparin vahvuudet ovat pelin avaamisessa ja yksi vastaan yksi tilanteiden puolustamisessa. Sääksen omat tavoitteet alkavalle kaudelle liittyvät ennen kaikkea pelituntuman palauttamiseen rikkonaisen kauden jälkeen.

”Viime kaudella en armeijan vuoksi päässyt pelaamaan ja treenaamaan paljoa, joten ensimmäisenä tavoitteena on päästä omalle tasolleni.”

”Joukkueena tavoitteena on tietenkin päästä takaisin Kakkoseen”, Sääksi lisää.

Sääksen kiinnittäminen tulevalle kesälle tuo lisää laajuutta päävalmentaja Jukka Listenmaan rakentamaan alakertaan.

”Tommi aloitti tosi hyvin meille saapuessaan”, Listenmaa kertoo nuoren miehen tryoutille saapumisesta.

”Kyseessä on nuori kaveri, jolla on paljon potentiaalia”, päävalmentaja arvioi. ”Hän on hyvä avaamaan peliä, ja varsinkin pitkistä syötöistä ollaan nähty väläytyksiä hallikaudella”, Listenmaa jatkaa.

Sääksen sopimuksen myötä TamUlla on nyt koossa viisitoista pelaajasopimusta. Seuravan kerran United esiintyy sunnuntaina 8.3. TP-T:tä vastaan Pirkkahallissa, jossa TamU hakee revanssia parin viikon takaisesta tappiosta. Ennen tätä kannattaa suunnata TamU-kauppaan kausikorttiostoksille, mikäli kausikortti on vielä hankkimatta. Täysihintainen kausikortti maksaa 70 € ja alennusryhmien kausikortti 45 €. TamU-kaupassa on tarjolla myös uusia huiveja kahdenkymmenellä eurolla.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49