30.8.2020

 
 

TamU hurmasi Janakkalassa ja varmisti alku­sarjan kolmostilanJanakkalasta oli tuomisina 0‚Äď3-voitto ja kolme sarjapistett√§. Ensimm√§isell√§ jaksolla pallo liikkui kauniin sujuvasti ja TamU suorastaan dominoi kentt√§tapahtumia. Voitto takasi Tampere Unitedille alkusarjan kolmospaikan ja yhden kotiottelun lis√§√§ syksyn peleihin Pyynikille.

Joonas Rantala ja Eino-Veikko Ek muodostivat Sinipaitojen vasemman laidan, kun ensin mainittu otti laitapuolustajan paikan ja jälkimmäinen siirtyi pykälää ylemmäs.

Tampere United esitteli perjantai-iltana Janakkalassa uuden pelaajan kannattajilleen, kun Joonas Rantala asettui vasemman laitapuolustajan tontille. Toinen tällä viikolla julkaistu uusi pelaaja Anton Bright sen sijaan jätti vielä tämän ottelun välistä, kun pelilupa-asiat eivät olleet vielä kunnossa. Pelilupa tuli lopulta Luxemburgista aivan ottelun alla, joten tulevissa otteluissa Bright nähtäneen kentän puolella.

Uuden pelaajan lisäksi TamU esitteli myös taitojansa Turengin tekonurmella. Jo Sinipaitojen ensimmäinen hyökkäys enteili tulevaa. Vasemmalla laidalla pelannut Eino-Veikko Ek teki vahvan nousun omalta kaistaltaan ja tavoitteli oikea-aikaisesti pystyyn noussutta Roope Kostiaista etutolpalla. Kostiainen jatkoi matalan pallon yhdellä kosketuksella vielä sivuun, pedaten Eric Bullockille loistopaikan. Kotijoukkueen puolustus pääsi kuitenkin sen verran väliin, että Bullockin viimeistely-yritys kimposi maalin yli.

Roope Kostiainen nousee boksiin.

Tämän tilanteen jälkeen kotijoukkue Janakkalan Pallo joutui melkoiseen palloralliin. Pallonhallinta oli totaalisesti sinipaitaisella vierasjoukkueella ja pallo liikkui mutkattomasti mieheltä toiselle. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen erinomaisen ottelun pelannut Ali Aitbenzanzoun kolisutteli jo pystytolppaa, mutta maali jäi syntymättä.

HJS-apu Giscard Mosametella oli kova työ pysyä Eino-Veikko Ekin vauhdissa.

Maalipuiden väliin osuttiin ensimmäisen kerran vartin kohdalla, kun Mauno Sirén heitti vieraskannattajakatsomon edestä pitkän rajaheiton syvyyteen Eetu Räisäselle, joka laittoi päätyviivan tuntumasta tarkan noston luukulle. Räisäsen keskitys tavoitti osoitteensa eli Eino-Veikko Ekin pään, jonka kautta nähtiin perjantai-illan ensimmäinen osuma.

Ekin maali jäi myös avausjakson ainoaksi, sillä edes Mauno Sirénin tulinen laukaus 25 minuutin kohdalla ei päätynyt verkon perukoille. Ensimmäisen nelivitosen pelillinen anti hiveli silmiä, jos oli Tampere Unitedin kannattaja. Sanapari sexy football kuului useampaan otteeseen katsomon puolelta. JanPalla oli suuria vaikeuksia päästä Sinipaitojen korkean prässin alta, kun vierailijat saivat kerta toisensa jälkeen pallon riistettyä takaisin jo puolessa kentässä.

Mauno Sirén pelasi toisen paluunsa jälkeisen täyden ysikymppisen.

JanPa pääsee mukaan, mutta TamU ratkoo

Puheet olivat tauolla osuneet kotijoukkueen kopissa selkeästi kohdilleen, koska toisella jaksolla JanPa pääsi iskemään TamUn pallonhallintaan väliin ja sitä kautta paremmin peliin mukaan. Toisella minuutilla JanPa sai tehtyä hyvän hyökkäyksen boksiin, mutta Miika Paussu meni nurin. Tuomari vihelsi pilliin ja jo hetken Sinipaitojen leirissä ehdittiin pelätä pahinta, mutta erotuomari Mikko Lähteenmäen ratkaisu oli palkita maihin mennyt Paussu keltaisella kortilla.

Ali Aitbenzanzoun pelasi erinomaisen ottelun, mutta ikävä loukkaantuminen pakotti jättämään ottelun kesken.

Kotijoukkueen ottelun paras paikka n√§htiin pelin 53. minuutilla. Nopean hy√∂kk√§ysrakentelun p√§√§tteeksi inhottavan oloinen maanuoliainen painui tolppaa hipoen ohi Henri Savolaisen vartioiman maalin. Tilanne toimi samalla my√∂s hyv√§n√§ her√§tysruiskeena Sinipaidoille. Mit√§√§n ei ollut viel√§ voitettu, sill√§ numerot olivat ensimm√§isen jakson t√§ydellisest√§ hallinnasta huolimatta edelleen vain 0‚Äď1.

Toisen jakson ensimmäinen todella hyvä johdontuplausmahdollisuus tuli tunnin pelin jälkeen kapteeni Eetu Rahkolalle. Kulman jälkitilanteessa pallo päätyi Joonas Rantalalle, jonka tarkkaakin tarkempi keskitys tavoitti ilman vartiointia jääneen Eetu Rahkolan. Rahkolan pusku painui kuitenkin yli maalin. Vain paria minuuttia myöhemmin Roope Kostiainen pääsi irtaantumaan janakkalalaispuolustukselta, mutta kotijoukkueen maalivahti sai tehtyä itsensä riittävän isoksi.

Ali Aitbenzanzoun tuulettaa ratkaisuosumaansa.

Helpottavan osuman iski lopulta Ali Aitbenzanzoun. Vaihdosta sisään tullut Panu Väliaho teki nousun oikealta kaistalta, päättäen nousunsa takaviistoon lähteneeseen syöttöön, johon Aitbenzanzounin askelmerkit osuivat täydellisesti. Painava laukaus, verkko heilui ja vapauttava maali näkyi tuuletuksissa niin kentällä kuin katsomossa.

Lopullisen naulan JanPan arkkuun nakutteli V√§liaho itse. Eetu R√§is√§sen mallikas taustanousu antoi V√§liaholle tilaa, ja t√§m√§ viimeisteli loppulukemat 0‚Äď3 varmuudella. Samalla my√∂s R√§is√§selle toinen sy√∂tt√∂ otteluun.

Panu V√§liaho tulleettaa 0‚Äď3-osumaansa.

Samaan aikaan Pallo-Sepot teki Valkeakoskella teht√§v√§ns√§ voittamalla TP-T:n, mutta TamUn voitto piti Sinipaidat kolmostilassa kiinni. Tampere Unitedin pelit siis jatkuvat ylemm√§ss√§ loppusarjassa, jossa on mukana TamUn lis√§ksi Ilves-Kissat, Nokian Palloseura, PS-44, Loiske ja TPV/2. Alkavalla viikolla ei pelata, vaan sen aikana valmistuu otteluohjelma viikoille 37‚Äď41, joiden aikana pelataan kolme kotiottelua ja kaksi vierasottelua.

Joonas Rantala: ”Ihan tyytyv√§inen voi olla”

TamU-paidassa debytoinut Joonas Rantala nautti pelaamisesta Turengin tekonurmella.

”Hyv√§lt√§ tuntui pelata. Varsinkin ensimm√§isell√§ jaksolla peli py√∂ri todella hyvin! Ei vastustajalla hirve√§n montaa paikkaa ollut. Ihan tyytyv√§inen voi olla”, Rantala kommentoi ottelun j√§lkeen.

Kolmosen vauhtiin hyppääminen ei tuottanut Rantalalle ongelmia.

”Ihan hyv√§lt√§ tuntui senkin puolesta. Ei ollut todellakaan mik√§√§n huono vastustaja t√§n√§√§n. Kentt√§ oli toki todella kapea ja se toi peliin paljon kaksinkamppailuja. Joutui v√§lill√§ v√§√§nt√§m√§√§n ihan tosissaan.”

”Pitk√§st√§ aikaa itselleni t√§ysi ysikymppinen. En ollut kolmeen viikkoon pelannut. V√§h√§n j√§i piippuun viel√§”, Rantala arvioi omaa esityst√§√§n.

Rantala on harjoitellut TamUn kanssa nyt viikon ajan ja ensimmäinen viikko päättyi kolmen pisteen iltaan. Kokonaisuutena hän ollut hyvin tyytyväinen ensimmäiseen viikkonsa Tampere Unitedissa.

”On t√§m√§ vastannut sit√§ odotusarvoa mit√§ minulla tullessani t√§nne oli. Olen kuullut t√§st√§ paljon hyv√§√§. T√§ss√§ on tuttuja j√§tki√§ ymp√§rill√§, joiden kanssa olen pelannut ennenkin. Tyytyv√§inen olen t√§h√§n asti ollut.”

Päävalmentajan kommentit

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Listenmaa oli silminnähden yhä innoissaan ensimmäisen jakson esityksestä.

”Ensimm√§inen puoliaika oli meilt√§ aivan j√§rkytt√§v√§n hienoa katseltavaa!” Listenmaa tunnelmoi.

”Vasen laitamme dominoi peli√§ ja kun k√§√§nsimme oikealle, siell√§ oikealla puolella on pakki kulmalipulla saman tien ja taas vasen puoli oli tasapainottamassa. Kun menetimme pallon, saimme heti riiston takaisin. Hienoa katseltavaa.”

Listenmaa korostaa sitä, että nyt alkaa näkyä se, että nollatilanteesta kasattu joukkue on saanut olla jo pidemmän aikaa yhdessä.

”Ei t√§m√§ nyt tuollaista tule olemaan joka peliss√§ miss√§√§n tapauksessa, ja nytkin sit√§ dominointia saatiin nauttia se ensimm√§iset 40 minuuttia. Meill√§ oli kyll√§ kaikki avaimet ratkaista peli sen ensimm√§isen puolen tunnin aikana.”

Päävalmentaja antaa estoitta tunnustusta joukkueen puolustamiselle ja maalivahti Henri Savolaiselle.

”Onhan edelleen Savolaisen saldo tuolla maalilla j√§√§t√§v√§n hyv√§”, Listenmaa kiteytt√§√§.

Yksi illan onnistujista oli ehdottomasti keskikentän pohjalla pelannut Ali Aitbenzanzoun, mutta Listenmaa nostaa muitakin nimiä ylös.

”Ali oli hyv√§, mutta niin oli my√∂s R√§is√§nen siin√§ vierell√§. Rantala puolestaan n√§ytti heti sen mink√§ takia me h√§net otimme t√§h√§n loppukaudeksi mukaan.”

Seuraavaan otteluun on nyt aikaa arviolta kaksi viikkoa. Miten se tullaan käyttämään hyväksi?

”Valitettavasti emme pysty ensi viikolla harjoittelemaan kuin kaksi kertaa, kun Saints vie meid√§n perjantain vuoron. Toivotaan, ett√§ mahdollisimman nopeasti saadaan selville miss√§ pelataan seuraavan kerran ja ket√§ vastaan. Ensi viikolla ved√§mme toisena p√§iv√§n√§ pitk√§st√§ aikaa oikein semmoisen treenin, ett√§ pojat taas tuntevat harjoitelleensa. Todenn√§k√∂isesti se tulee olemaan kauden viimeinen laatuaan”, Listenmaa kertoo.

35 Heikki Viitanen
5 Tommi Ijäs
6 Timo Viljanen
7 Giscard Mosamete
8 Miika Paussu vaihtoon 71’
10 Juuso Lindroos vaihtoon 58’
11 Eetu Tapaninen
12 Lucas Leinonen vaihtoon 58’
17 Harri Suhonen C vaihtoon 85’
21 Leevi Ahola vaihtoon 88’
72 Kaarle Keskitalo
24 Ari Takala
2 Martin Kauppinen vaihdosta 88’
14 Tommi Lintilä vaihdosta 58’
15 Innocent Nshizirungu vaihdosta 71’
23 Markus Paloposki vaihdosta 58’
28 Janek Jokinen vaihdosta 85’
30 Felix Hannelin