TamU hurmasi Janakkalassa ja varmisti alku­sarjan kolmostilan

30/08/2020
Otteluraportti

Janakkalasta oli tuomisina 0–3-voitto ja kolme sarjapistettä. Ensimmäisellä jaksolla pallo liikkui kauniin sujuvasti ja TamU suorastaan dominoi kenttätapahtumia. Voitto takasi Tampere Unitedille alkusarjan kolmospaikan ja yhden kotiottelun lisää syksyn peleihin Pyynikille.

Kolmonen

0 – 3

Joonas Rantala ja Eino-Veikko Ek muodostivat Sinipaitojen vasemman laidan, kun ensin mainittu otti laitapuolustajan paikan ja jälkimmäinen siirtyi pykälää ylemmäs.

Tampere United esitteli perjantai-iltana Janakkalassa uuden pelaajan kannattajilleen, kun Joonas Rantala asettui vasemman laitapuolustajan tontille. Toinen tällä viikolla julkaistu uusi pelaaja Anton Bright sen sijaan jätti vielä tämän ottelun välistä, kun pelilupa-asiat eivät olleet vielä kunnossa. Pelilupa tuli lopulta Luxemburgista aivan ottelun alla, joten tulevissa otteluissa Bright nähtäneen kentän puolella.

Uuden pelaajan lisäksi TamU esitteli myös taitojansa Turengin tekonurmella. Jo Sinipaitojen ensimmäinen hyökkäys enteili tulevaa. Vasemmalla laidalla pelannut Eino-Veikko Ek teki vahvan nousun omalta kaistaltaan ja tavoitteli oikea-aikaisesti pystyyn noussutta Roope Kostiaista etutolpalla. Kostiainen jatkoi matalan pallon yhdellä kosketuksella vielä sivuun, pedaten Eric Bullockille loistopaikan. Kotijoukkueen puolustus pääsi kuitenkin sen verran väliin, että Bullockin viimeistely-yritys kimposi maalin yli.

Roope Kostiainen nousee boksiin.

Tämän tilanteen jälkeen kotijoukkue Janakkalan Pallo joutui melkoiseen palloralliin. Pallonhallinta oli totaalisesti sinipaitaisella vierasjoukkueella ja pallo liikkui mutkattomasti mieheltä toiselle. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen erinomaisen ottelun pelannut Ali Aitbenzanzoun kolisutteli jo pystytolppaa, mutta maali jäi syntymättä.

HJS-apu Giscard Mosametella oli kova työ pysyä Eino-Veikko Ekin vauhdissa.

Maalipuiden väliin osuttiin ensimmäisen kerran vartin kohdalla, kun Mauno Sirén heitti vieraskannattajakatsomon edestä pitkän rajaheiton syvyyteen Eetu Räisäselle, joka laittoi päätyviivan tuntumasta tarkan noston luukulle. Räisäsen keskitys tavoitti osoitteensa eli Eino-Veikko Ekin pään, jonka kautta nähtiin perjantai-illan ensimmäinen osuma.

Ekin maali jäi myös avausjakson ainoaksi, sillä edes Mauno Sirénin tulinen laukaus 25 minuutin kohdalla ei päätynyt verkon perukoille. Ensimmäisen nelivitosen pelillinen anti hiveli silmiä, jos oli Tampere Unitedin kannattaja. Sanapari sexy football kuului useampaan otteeseen katsomon puolelta. JanPalla oli suuria vaikeuksia päästä Sinipaitojen korkean prässin alta, kun vierailijat saivat kerta toisensa jälkeen pallon riistettyä takaisin jo puolessa kentässä.

Mauno Sirén pelasi toisen paluunsa jälkeisen täyden ysikymppisen.

JanPa pääsee mukaan, mutta TamU ratkoo

Puheet olivat tauolla osuneet kotijoukkueen kopissa selkeästi kohdilleen, koska toisella jaksolla JanPa pääsi iskemään TamUn pallonhallintaan väliin ja sitä kautta paremmin peliin mukaan. Toisella minuutilla JanPa sai tehtyä hyvän hyökkäyksen boksiin, mutta Miika Paussu meni nurin. Tuomari vihelsi pilliin ja jo hetken Sinipaitojen leirissä ehdittiin pelätä pahinta, mutta erotuomari Mikko Lähteenmäen ratkaisu oli palkita maihin mennyt Paussu keltaisella kortilla.

Ali Aitbenzanzoun pelasi erinomaisen ottelun, mutta ikävä loukkaantuminen pakotti jättämään ottelun kesken.

Kotijoukkueen ottelun paras paikka nähtiin pelin 53. minuutilla. Nopean hyökkäysrakentelun päätteeksi inhottavan oloinen maanuoliainen painui tolppaa hipoen ohi Henri Savolaisen vartioiman maalin. Tilanne toimi samalla myös hyvänä herätysruiskeena Sinipaidoille. Mitään ei ollut vielä voitettu, sillä numerot olivat ensimmäisen jakson täydellisestä hallinnasta huolimatta edelleen vain 0–1.

Toisen jakson ensimmäinen todella hyvä johdontuplausmahdollisuus tuli tunnin pelin jälkeen kapteeni Eetu Rahkolalle. Kulman jälkitilanteessa pallo päätyi Joonas Rantalalle, jonka tarkkaakin tarkempi keskitys tavoitti ilman vartiointia jääneen Eetu Rahkolan. Rahkolan pusku painui kuitenkin yli maalin. Vain paria minuuttia myöhemmin Roope Kostiainen pääsi irtaantumaan janakkalalaispuolustukselta, mutta kotijoukkueen maalivahti sai tehtyä itsensä riittävän isoksi.

Ali Aitbenzanzoun tuulettaa ratkaisuosumaansa.

Helpottavan osuman iski lopulta Ali Aitbenzanzoun. Vaihdosta sisään tullut Panu Väliaho teki nousun oikealta kaistalta, päättäen nousunsa takaviistoon lähteneeseen syöttöön, johon Aitbenzanzounin askelmerkit osuivat täydellisesti. Painava laukaus, verkko heilui ja vapauttava maali näkyi tuuletuksissa niin kentällä kuin katsomossa.

Lopullisen naulan JanPan arkkuun nakutteli Väliaho itse. Eetu Räisäsen mallikas taustanousu antoi Väliaholle tilaa, ja tämä viimeisteli loppulukemat 0–3 varmuudella. Samalla myös Räisäselle toinen syöttö otteluun.

Panu Väliaho tulleettaa 0–3-osumaansa.

Samaan aikaan Pallo-Sepot teki Valkeakoskella tehtävänsä voittamalla TP-T:n, mutta TamUn voitto piti Sinipaidat kolmostilassa kiinni. Tampere Unitedin pelit siis jatkuvat ylemmässä loppusarjassa, jossa on mukana TamUn lisäksi Ilves-Kissat, Nokian Palloseura, PS-44, Loiske ja TPV/2. Alkavalla viikolla ei pelata, vaan sen aikana valmistuu otteluohjelma viikoille 37–41, joiden aikana pelataan kolme kotiottelua ja kaksi vierasottelua.

Joonas Rantala: ”Ihan tyytyväinen voi olla”

TamU-paidassa debytoinut Joonas Rantala nautti pelaamisesta Turengin tekonurmella.

”Hyvältä tuntui pelata. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla peli pyöri todella hyvin! Ei vastustajalla hirveän montaa paikkaa ollut. Ihan tyytyväinen voi olla”, Rantala kommentoi ottelun jälkeen.

Kolmosen vauhtiin hyppääminen ei tuottanut Rantalalle ongelmia.

”Ihan hyvältä tuntui senkin puolesta. Ei ollut todellakaan mikään huono vastustaja tänään. Kenttä oli toki todella kapea ja se toi peliin paljon kaksinkamppailuja. Joutui välillä vääntämään ihan tosissaan.”

”Pitkästä aikaa itselleni täysi ysikymppinen. En ollut kolmeen viikkoon pelannut. Vähän jäi piippuun vielä”, Rantala arvioi omaa esitystään.

Rantala on harjoitellut TamUn kanssa nyt viikon ajan ja ensimmäinen viikko päättyi kolmen pisteen iltaan. Kokonaisuutena hän ollut hyvin tyytyväinen ensimmäiseen viikkonsa Tampere Unitedissa.

”On tämä vastannut sitä odotusarvoa mitä minulla tullessani tänne oli. Olen kuullut tästä paljon hyvää. Tässä on tuttuja jätkiä ympärillä, joiden kanssa olen pelannut ennenkin. Tyytyväinen olen tähän asti ollut.”

Päävalmentajan kommentit

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Listenmaa oli silminnähden yhä innoissaan ensimmäisen jakson esityksestä.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä aivan järkyttävän hienoa katseltavaa!” Listenmaa tunnelmoi.

”Vasen laitamme dominoi peliä ja kun käänsimme oikealle, siellä oikealla puolella on pakki kulmalipulla saman tien ja taas vasen puoli oli tasapainottamassa. Kun menetimme pallon, saimme heti riiston takaisin. Hienoa katseltavaa.”

Listenmaa korostaa sitä, että nyt alkaa näkyä se, että nollatilanteesta kasattu joukkue on saanut olla jo pidemmän aikaa yhdessä.

”Ei tämä nyt tuollaista tule olemaan joka pelissä missään tapauksessa, ja nytkin sitä dominointia saatiin nauttia se ensimmäiset 40 minuuttia. Meillä oli kyllä kaikki avaimet ratkaista peli sen ensimmäisen puolen tunnin aikana.”

Päävalmentaja antaa estoitta tunnustusta joukkueen puolustamiselle ja maalivahti Henri Savolaiselle.

”Onhan edelleen Savolaisen saldo tuolla maalilla jäätävän hyvä”, Listenmaa kiteyttää.

Yksi illan onnistujista oli ehdottomasti keskikentän pohjalla pelannut Ali Aitbenzanzoun, mutta Listenmaa nostaa muitakin nimiä ylös.

”Ali oli hyvä, mutta niin oli myös Räisänen siinä vierellä. Rantala puolestaan näytti heti sen minkä takia me hänet otimme tähän loppukaudeksi mukaan.”

Seuraavaan otteluun on nyt aikaa arviolta kaksi viikkoa. Miten se tullaan käyttämään hyväksi?

”Valitettavasti emme pysty ensi viikolla harjoittelemaan kuin kaksi kertaa, kun Saints vie meidän perjantain vuoron. Toivotaan, että mahdollisimman nopeasti saadaan selville missä pelataan seuraavan kerran ja ketä vastaan. Ensi viikolla vedämme toisena päivänä pitkästä aikaa oikein semmoisen treenin, että pojat taas tuntevat harjoitelleensa. Todennäköisesti se tulee olemaan kauden viimeinen laatuaan”, Listenmaa kertoo.

Kolmonen

0 – 3

( 0 – 1 )

15′ Eino-Veikko Ek
69′ Ali Aitbenzanzoun
86′ Panu Väliaho

Yleisöä:
170

 

Yleisöä:
170

29 Henri Savolainen
4 Eino-Veikko Ek 83'
5 Eetu Rahkola C
6 Severi Kankkunen
8 Ali Aitbenzanzoun 76'
11 Roope Kostiainen 71'
13 Arttu Haapala
16 Eric Bullock 57'
21 Joonas Rantala
24 Mauno Sirén 90'
41 Eetu Räisänen 88'
1 Riku Tanila
2 Topias Järvelä
3 Tommi Sääksi 88'
7 Matias Stark 76'
10 Emenike 71'
18 Panu Väliaho 57'
27 Nils Strömsholm
35Heikki Viitanen
5Tommi Ijäs
6Timo Viljanen
7Giscard Mosamete
8Miika Paussuvaihtoon 71’
10Juuso Lindroosvaihtoon 58’
11Eetu Tapaninen
12Lucas Leinonenvaihtoon 58’
17Harri SuhonenCvaihtoon 85’
21Leevi Aholavaihtoon 88’
72Kaarle Keskitalo
24Ari Takala
2Martin Kauppinenvaihdosta 88’
14Tommi Lintilävaihdosta 58’
15Innocent Nshizirunguvaihdosta 71’
23Markus Paloposkivaihdosta 58’
28Janek Jokinenvaihdosta 85’
30Felix Hannelin

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2