TamU haki ansaitun voiton saarelta

21/06/2022 TamU naiset
Otteluraportti

TamU kohtasi lauantaina IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla, ja ottelu päättyi lopulta Sinipaitojen riemukkaaseen 0–2 voittoon. Lopputulos olisi voinut olla paljonkin suurinumeroisempi, sillä vierasjoukkueella oli lukematon määrä maalipaikkoja. Ottelu oli miltei koko 90-minuuttisen täysin Sinipaitojen hallussa, eikä kotijoukkue saanut yhtään kunnollista laukausta maalia kohti.

Naisten Kolmonen

0 – 2

  • TamU hallitsi ottelua suvereenisti koko 90 minuuttia, ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olsivat voineet olla todella rumat.
  • Yksi ottelun hahmoista oli Nea Vironmäki, jonka tehot ottelussa olivat 1+1, mutta jopa suurempiin lukemiin oli useita mahdollisuuksia.
  • Saarella oli mukana suuri joukko Sinikaartia, joka kannusti joukkuetta äänekkäästi laulaen läpi ottelun.

Koko joukkueelta hyvää tekemistä ja kyllähän tällaiset pelireissut hitsaa joukkuetta entistä yhtenäisemmäksi. Ja tottakai pitää mainita iso kiitos Sinikaartille joka loi loistavaa tunnelmaa peliin ja koko reissuun.

- Eeva Veijola
Keskikenttäpelaaja

TamU piti pallonhallinnan sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla. Pallo saatiin toimitettua 16 metrin viivoitukselle vähän joka puolelta, mutta todella hyviä maalin­tekopaikkoja syntyi vain muutamia.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo yhdeksän peliminuutin kohdalla. Nea Vironmäki pääsi laukomaan kaukaa, pallon osuen ylärimaan ja kimmoten siitä alaviistoon. Pinja Aaltonen ehti palloon ensimmäisenä ja puski sen vapaasta paikasta verkon perukoille.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin laitapakki Johanna Heikkinen pääsi nousemaan pallon kanssa ja laukoi, mutta tämäkin veto kimposi ylärimaan eikä pallo kimmonnut takaisin kentälle Sinipaitojen ulottuville. Ennen taukoa nähtiin lukuisia hyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja, mutta kunnon viimeistelyt jäivät kuitenkin uupumaan. Tauolle siirryttiin 0–1-tilanteessa.

Toinen jakso jatkui TamUn hallinnassa ja ensimmäiset maalipaikat nähtiin jo 47. minuutilla, kun Eeva Veijola pääsi laukomaan, mutta maalivahti onnistui venyttäytymään vaivoin palloon ja torjui vedon kulmaksi. Sinipaitojen painostus jatkui ja vetopaikkoja löytyi, mutta tulosta ei syntynyt, kun monet laukaukset suuntautuivat liiaksi maalivahtia päin.

Toinen maali leijui läpi toisen jakson ilmassa ja oli vain ajan kysymys, koska pallo menisi verkon perukoille. TamUlla on ollut haasteita malttaa pelata palloa maissa, jos onnistumisia ei ole heti tullut. Saarella joukkue osoitti henkisen kasvun ja malttoi pitää pallon maissa, luoden hyökkäyksiä liukuhihnalta.

TamUn vaihdot alkoivat 60 minuutin kohdalla maalin tehnyt Pinja Aaltonen siirtyi vaihtoon ja tehohyökkääjä Kiira Kaivola siirtyi kentälle. Paine jatkui IFK:in päässä ja pian TamUn uusi pelaaja Elna Rikkinen tuli vaihdosta kentälle laituri Janette Savumaan paikalle pelaamaan ensimmäiset minuuttinsa edustuksen kanssa.

Ottelua oli jäljellä reilu 10 minuuttia, kun IFK pääsi hyökkäämään pitkän tauon jälkeen, mutta Sinipaitojen puolustus hoiti tilanteen vaivoitta. Vaihdot jatkuivat 81. minuutilla, kun Julianna Boström siirtyi kentälle Veijolan tilalle.

Sinipaidat siirtyvät 0–2-johtoon vihdoin 86. minuutilla. Kiira Kaivola pääsi haastamaan vasemmalla, josta hän antoi hienon puolenvaihdon oikean puolen laitapakille Mari Virtaselle. Kapteeni Virtanen syötti Nea Vironmäelle juoksuun boksiin, josta varma viimeistely vasempaan alakulmaan. Toisen maalin jälkeen IFK:n yritys loppui kuin seinään, ja Sinipaidat kuluttivat pelikellon viimeiset minuutit pallonhallinnalla.

Ottelussa ylempänä keskikenttänä loistavasti pelannut Eeva Veijola tiivisti pelitunnelmat:

”Joukkueelta onnistunut peli Maarianhaminassa, mutta tottakai myös omalla tavallaan rankka reissu, kun aamuviideltä lähdettiin matkaan ja ottelu pelattiin vasta illalla seitsemältä.”

”Pelattiin joukkueena koko ottelu hyvin ja pystyttiin oikeastaan pitämään pallonhallinta läpi ottelun meillä. Löydettiin kentältä ihan hyvin tiloja, hyvin syöttösuuntia ja päästiin hyvin maalintekotilanteisiin. Kehitettävää toki aina löytyy eri osa-alueilta ja muun muassa viimeistelyssä on parannettavaa, sillä maalit jäivät usean hyvän tilanteen jälkeen vain kahteen”, Veijola ruotii.

”Mutta kuitenkin voittoon tarvittavat onnistuttiin tekemään. Koko joukkueelta hyvää tekemistä ja kyllähän tällaiset pelireissut hitsaa joukkuetta entistä yhtenäisemmäksi. Ja tottakai pitää mainita iso kiitos Sinikaartille joka loi loistavaa tunnelmaa peliin ja koko reissuun”, Veiijola tunnelmoi.

Päävalmentaja Kari Numminen summasi ottelua seuraavanlaisesti:

”Loistava sää Maarianhaminassa ja iloinen Sinikaarti mukana matkassa. Eipä paljon parempaa voisi toivoa. Peli oli alusta alkaen hienoisesti TamU hallinnassa, eikä IFK saanut palloa vaaralliselle maalintekoalueelle pelin aikana ollenkaan.”

”TamU piti pallonhallinnan sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla. Ensimmäinen maali jo pelin alkuvaiheessa vapautti jonkin verran peliä, ja isolla kentällä pystyimme hyödyntämään tilan hyvin avaus- ja rakenteluvaiheessa. IFK:n prässi ei saanut sotkettua meidän avauksia, vaan pallo saatiin toimitettua 16 metrin viivoitukselle vähän joka puolelta, mutta todella hyviä maalintekopaikkoja syntyi vain muutamia”, Numminen analysoi.

”Loistava peli ja hieno sitoutuminen yhteiseen tekemiseen koko joukkueelta. Onnistunut matka Maarianhaminaan kaikin puolin ja vielä lopuksi, iso kiitos mukana olleelle Sinikaartille, teitte matkasta vieläkin paremman.”

Naisten seuraava ottelu pelataan jo tämän viikon keskiviikkona 22.6. poikkeuksellisesti Rantaperkiön kentällä. Ahvenanmaan reissun jälkeen joukkueelle on jäänyt hyvin vähän aikaa palautua, mutta Sinipaidat lähtevät otteluun silti hyvällä peli-ilmeellä ja voitontahto taskussa. Vastaan asettuu lempääläinen paikallisvastustaja LeKi-futis.

”Rantaperkiön kentällä pyrimme jatkamaan siitä, mihin edellisessä pelissä jäimme”, toteaa päävalmentaja Numminen keskiviikon ottelusta.

”LeKi on paikallisvastustaja ja sen tiedostaminen tuo varmasti oman mausteen peliin valmistautumiseen. Pikku loukkaantumista joukkueessa on, mutta tilanne ei aiheuta suurta vajausta rosteriin. Peliin lähdetään jälleen omien vahvuuksien eli pallonhallinnan ja pelin rytmittämisen kautta. Tämä on viimeinen peli ennen taukoa, joten joukkue on valmis jättämään kaiken jäljellä olevan energian kentälle keskiviikon pelissä. Tervetuloa kannustamaan!”

LeKi-futis on nousijajoukkue, mutta TamU on kohdannut naapurikunnan joukkueen kanssa useasti jo Nelosessa pelatessa. Paikallisvastustaja tuo peliin oman lisämausteensa lyhyen palautumisajan lisäksi. Ottelusta tulee erittäin tiukka, ja joukkueen on annettava kaikkensa kentälle ennen kesätauolle jäämistä.

Ottelu pelataan siis jo keskiviikkona 22.6. Rantaperkiön tekonurmella. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 20.00 ja ottelussa yleisöä palvelee grilli, jolta saa Tapolan ja Vegemin makkaroita, ja lisäksi tarjolla on juomia sekä pientä purtavaa. Jaossa on jälleen tärkeät pisteet, jotta nousuhaaveet pysyvät elossa.

Naisten Kolmonen

0 – 2

( 0 – 1 )

9′ Pinja Aaltonen
86′ Nea Vironmäki

Yleisöä:

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2