4.9.2021

 
 

TamU hakee sunnuntaina Pyynikill√§ Regions’ Cupin v√§lier√§paikkaaTampere United on edennyt Suomen Regions’ Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon, ja odotettu puoliv√§lier√§ Tikkurilan Palloseuraa vastaan pelataan Pyynikin urheilukent√§ll√§ sunnuntaina 5.9. klo 18.00 alkaen. Yhten√§ porkkanana t√§m√§n vuoden cupissa on se, ett√§ finaali pelataan Olympiastadionilla Helsingiss√§ lauantaina 16.10. iltavaloissa. T√§h√§n otteluun p√§√§seminen ja erityisesti cupin voitto suurimmissa puitteissa mit√§ Suomessa on tarjolla olisi upea el√§mys niin pelaajille kuin kannattajillekin.

”Kaikista isoin porkkana t√§ss√§ kohtaa on se, ett√§ Kolmosen joukkue voi p√§√§st√§√§ pelaamaan pelin Olympiastadionille. Se on er√§√§nlainen kokemus. Itse olen p√§√§ssyt pari kertaa siell√§ pelaamaan, ja se on hieno paikka, ja nyt uusittuna se voi olla viel√§ hienompi. Siin√§ on iso syy miksi n√§m√§ cupin pelit kannattaa hoitaa, vaikkei nyt muutenkaan n√§ihin leikkim√§√§n l√§hdett√§isi”, toteaa Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa.

Ennen n√§it√§ unelmia t√§ytyy kuitenkin sunnuntaina voittaa TiPS, joka on ennalta arvioiden yksi parhaista Kolmosen joukkueista Suomessa. Kaksi vuotta sitten tikkurilalaiset voittivat Suomen Regions’ Cupin. Omassa huipputasaisessa Kolmosen lohkossaan TiPS puolestaan sijoittui alkusarjassa viidenneksi, ja on ylemm√§n jatkosarjan alkaessa vain nelj√§ pistett√§ sarjaa johtavan PPJ:n per√§ss√§. TiPS taistelee siis TamUn tapaan t√§ll√§ kaudella sarjanoususta, joskin seuran todellisista nousuhaluista ei ole tarkempaa tietoa. Edellisen kerran seura oli Kakkosen tasolla kaudella 2011, jolloin visiitti j√§i ranskalaiseksi.

Päävalmentaja Listenmaa näkee, että cupin peli kovaa Kolmosen joukkuetta vastaan palvelee tässä kohtaa myös kauden päätavoitetta, eli oman Kolmosen lohkon voittamista ja sarjanousun ansaitsemista joko suoraan tai karsintojen kautta.

”Nyt ollaan saatu muutamia hyvi√§ pelej√§ putkeen sarjassakin. Ihan varmasti auttaa meid√§n yl√§sarjan pelej√§, kun p√§√§st√§√§n pelaamaan kova peli t√§h√§n alle”, Listenmaa toteaa viikkoa my√∂hemmin alkavista kauden t√§rkeimmist√§ peleist√§.

Tikkurilan Palloseura on Sinipaidoille tuntematon vastustaja, ja päävalmentaja Listenmaan mukaan mitään suurempaa selvittelyä joukkueesta ei ole edes yritetty tehdä.

”Tuntuu ett√§ olemme pelanneet parhaiten silloin, kun ei olla isommin tiedetty vastustajasta mit√§√§n. Menn√§√§n nauttimaan omasta pelaamisesta, ja joudutaan latautumaan v√§h√§n eri tavalla, kun joudutaan miettim√§√§n oman tekeminen ihan tappiin eik√§ mietit√§ vastustajaa oikeastaan yht√§√§n. Se on toiminut aika hyvin, ja ainahan se on kiva pelata v√§h√§n oudompaa vastustajaa vastaan”, Listenmaa pohtii.

TamU on tehnyt Pyynikin urheilukent√§st√§ kuluvalla kaudella todellisen kotikent√§n, jossa on otettu kolme harjoitusottelua mukaan lukien per√§ti yksitoista per√§tt√§ist√§ voittoa tyrm√§√§v√§ll√§ maalierolla 74‚Äď9. Edellisest√§ kotiottelusta on kulunut yli kolme viikkoa, mutta t√§m√§ ei Listenmaan mukaan vaikuta asetelmaan.

”Harjoittelemme koko ajan Pyynikill√§, ja uskon ett√§ meill√§ on selk√§rangassa kent√§n lainalaisuudet hyvin hallussa. Toki hyv√§ saada kotipeli alle ennen yl√§loppusarjan alkua, joten tykk√§√§n kyll√§ kovasti siit√§, ett√§ saatin t√§m√§ peli Pyynikille t√§h√§n ajankohtaan”, Listenmaa py√∂rittelee.

Loukkaantumisten kannalta Tampere Unitedin tilanne on paranemaan päin, kun muun muassa Arttu Mättö on tekemässä paluuta käytettävissä olevien pelaajien listalle. Poissa ovat varmuudella Jesse Oksanen, Po Law, Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen. Lisäksi sunnuntaina poissa on päävalmentaja Jukka Listenmaa ennalta sovitun lomamatkan takia, ja näin ollen vetovastuussa on Weeti Tero.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina klo 18.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 17.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Juuso Koskinen.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Tampere Unitedin kausikortilla otteluun on vapaa p√§√§sy.

VIP-lippuja on my√∂s myyt√§v√§n√§ stadionin lipunmyynniss√§. VIP-lipun hinta on 35 ‚ā¨, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat p√§ivitetty√§ ottelup√§iv√§si VIP-tasolle 27 ‚ā¨:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPiss√§ tarjotaan ennen ottelua tasokas l√§mmin ruoka. Lis√§ksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sek√§ alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteell√§ on myynniss√§ lihansy√∂jille Tapolan grillimakkaraa sek√§ kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lis√§ksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. My√∂s kannattajatuotteet ovat myynniss√§ samalla myyntipisteell√§. Lis√§ksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo j√§lleen grillins√§ Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!