TamU hakee sunnuntaina Pyynikillä Regions’ Cupin välieräpaikkaa

04/09/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere United on edennyt Suomen Regions' Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon, ja odotettu puolivälierä Tikkurilan Palloseuraa vastaan pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 5.9. klo 18.00 alkaen. Yhtenä porkkanana tämän vuoden cupissa on se, että finaali pelataan Olympiastadionilla Helsingissä lauantaina 16.10. iltavaloissa. Tähän otteluun pääseminen ja erityisesti cupin voitto suurimmissa puitteissa mitä Suomessa on tarjolla olisi upea elämys niin pelaajille kuin kannattajillekin.

”Kaikista isoin porkkana tässä kohtaa on se, että Kolmosen joukkue voi päästää pelaamaan pelin Olympiastadionille. Se on eräänlainen kokemus. Itse olen päässyt pari kertaa siellä pelaamaan, ja se on hieno paikka, ja nyt uusittuna se voi olla vielä hienompi. Siinä on iso syy miksi nämä cupin pelit kannattaa hoitaa, vaikkei nyt muutenkaan näihin leikkimään lähdettäisi”, toteaa Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Ennen näitä unelmia täytyy kuitenkin sunnuntaina voittaa TiPS, joka on ennalta arvioiden yksi parhaista Kolmosen joukkueista Suomessa. Kaksi vuotta sitten tikkurilalaiset voittivat Suomen Regions’ Cupin. Omassa huipputasaisessa Kolmosen lohkossaan TiPS puolestaan sijoittui alkusarjassa viidenneksi, ja on ylemmän jatkosarjan alkaessa vain neljä pistettä sarjaa johtavan PPJ:n perässä. TiPS taistelee siis TamUn tapaan tällä kaudella sarjanoususta, joskin seuran todellisista nousuhaluista ei ole tarkempaa tietoa. Edellisen kerran seura oli Kakkosen tasolla kaudella 2011, jolloin visiitti jäi ranskalaiseksi.

Päävalmentaja Listenmaa näkee, että cupin peli kovaa Kolmosen joukkuetta vastaan palvelee tässä kohtaa myös kauden päätavoitetta, eli oman Kolmosen lohkon voittamista ja sarjanousun ansaitsemista joko suoraan tai karsintojen kautta.

”Nyt ollaan saatu muutamia hyviä pelejä putkeen sarjassakin. Ihan varmasti auttaa meidän yläsarjan pelejä, kun päästään pelaamaan kova peli tähän alle”, Listenmaa toteaa viikkoa myöhemmin alkavista kauden tärkeimmistä peleistä.

Tikkurilan Palloseura on Sinipaidoille tuntematon vastustaja, ja päävalmentaja Listenmaan mukaan mitään suurempaa selvittelyä joukkueesta ei ole edes yritetty tehdä.

”Tuntuu että olemme pelanneet parhaiten silloin, kun ei olla isommin tiedetty vastustajasta mitään. Mennään nauttimaan omasta pelaamisesta, ja joudutaan latautumaan vähän eri tavalla, kun joudutaan miettimään oman tekeminen ihan tappiin eikä mietitä vastustajaa oikeastaan yhtään. Se on toiminut aika hyvin, ja ainahan se on kiva pelata vähän oudompaa vastustajaa vastaan”, Listenmaa pohtii.

TamU on tehnyt Pyynikin urheilukentästä kuluvalla kaudella todellisen kotikentän, jossa on otettu kolme harjoitusottelua mukaan lukien peräti yksitoista perättäistä voittoa tyrmäävällä maalierolla 74–9. Edellisestä kotiottelusta on kulunut yli kolme viikkoa, mutta tämä ei Listenmaan mukaan vaikuta asetelmaan.

”Harjoittelemme koko ajan Pyynikillä, ja uskon että meillä on selkärangassa kentän lainalaisuudet hyvin hallussa. Toki hyvä saada kotipeli alle ennen yläloppusarjan alkua, joten tykkään kyllä kovasti siitä, että saatin tämä peli Pyynikille tähän ajankohtaan”, Listenmaa pyörittelee.

Loukkaantumisten kannalta Tampere Unitedin tilanne on paranemaan päin, kun muun muassa Arttu Mättö on tekemässä paluuta käytettävissä olevien pelaajien listalle. Poissa ovat varmuudella Jesse Oksanen, Po Law, Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen. Lisäksi sunnuntaina poissa on päävalmentaja Jukka Listenmaa ennalta sovitun lomamatkan takia, ja näin ollen vetovastuussa on Weeti Tero.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina klo 18.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 17.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Juuso Koskinen.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Tampere Unitedin kausikortilla otteluun on vapaa pääsy.

VIP-lippuja on myös myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 35 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 27 €:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa