TamU hakee perjantaina paluuta voittokantaan

29/06/2023 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin pelit jatkuvat juhannustauon jälkeen perjantaina, kun HJS tulee vieraaksi Kaupin jalkapallostadionille. Hämeenlinnalaisjoukkue on jumiutunut sarjataulukossa aivan tyvipäähän, mutta se tuskin on niin heikko joukkue kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. TamU puolestaan on sarjan tasaisessa kärjessä neljäntenä vain kolmen pisteen päässä ottelun enemmän pelanneesta sarjakärki Atlantiksesta. TamU on kuitenkin pelannut kolme edellistä otteluaan ilman voittoja, joten perjantaina paluu voittojen tielle on illan ainoa tavoite.

TamU – HJS

  • TamU hakee paluuta voittojen tielle kolmen voitottoman ottelun jälkeen.
  • Myös sarjan tyveen juuttunut HJS kaipaa kipeästi pisteitä.
  • TamUlla on alla poikkeuksellinen harjoitusviikko.

Hämeenlinnan jalkapalloseura on Sinipaidoille tuttu vastustaja. Viimeksi joukkueet kohtasivat maaliskuun puolessa välissä harjoitusottelussa, ja silloin TamU oli vahvempi maalein 0–2 (0–1) Taha Özcelikin viimeisteltyä upealla vapaapotkulla aivan ensimmäisen jakson lopussa ja Topias Järvelän tuplattua johdon rangaistuspotkusta. Viime kaudella kilpailullisia kohtaamisia oli kolme, joissa HJS oli hiukan niskan päällä kahdella voitollaan TamUn yhtä vastaan. Kolmen ottelun maaliero oli melko hulppea 7–6 HJS:n eduksi.

Menneet ottelut eivät kuitenkaan perjantaina paljoa paina, sillä pisteet olisivat juuri nyt äärimmäisen tärkeät molemmille joukkueille. Jos on TamUlla takana kolmen voitottoman ottelun putki, niin HJS:n saldo näyttää vielä synkemmältä, sillä edellisistä kolmesta ottelustaan sillä on tilillään pyöreät nolla pistettä. Näitä edeltävässä ottelussa HJS tosin voitti Ilves-Kissat nimenomaan Kaupin jalkapallostadionilla, joten näitä muistoja vieraiden ei pidä antaa perjantaina verestää.

Yksi HJS:n ongelmista löytyy heti sarjataulukkoa katsomalla, sillä joukkue on päästänyt kahdeksassa ottelussaan peräti 18 maalia eli keskimäärin reilusti yli kaksi maalia per ottelu. Tehtyjä maaleja on vain kahdeksan, ja ne ovat jakautuneet tasaisesti kuudelle pelaajalle. Mukana on useita HJS:ää seuranneille tuttuja nimiä, mutta ehkäpä suurelle yleisölle tunnetuin nimi on kaksi maalia tehnyt Jonni Thusberg, jolla on tilillään muutama liigaottelu FC Hakassa kaudelta 2020.

Viime kauden jälkeen HJS on menettänyt kaksi profiilipelaajaa ylempiin sarjoihin, kun hyökkääjä Eemeli Raittinen siirtyi AC Ouluun ja keskikentän mottori Prince Mokuma JäPSiin. Tämän tason menetykset eivät voi olla näkymättä joukkueen peliesityksissä.

Myös HJS:n valmennuksessa tapahtui talvella merkittävä muutos, kun pitkään HJS:ää valmentanut Lauri Hakanen siirtyi FC Interiin Jarkko Wissin apuvalmentajaksi. Päävalmentajan paikan otti HJS:n P20-joukkueen SM-hopealle viime kaudella valmentanut Tommi Silvennoinen.

Takaisin tutuksi tulleeseen Kauppiin

Tampere United pääsee kuukauden mittaisen tauon jälkeen pelaamaan samalle kentälle, jossa se myös harjoittelee viikottain. Päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa tämän antavan hyvät lähtökohdat otteluun.

”Uskon että tutusta isosta kentästä on meille apua, ja saadaan varmasti pallollinen peli toimimaan.”

Kuluva viikko on tosin ollut joukkueen harjoittelun kannalta poikkeuksellinen, sillä Tampereella 26.6. – 9.7. käynnissä oleva European Masters Games on vallannut Kaupin tekonurmet, ja TamU on saanut korvaavat harjoitusvuorot poikkeuksellisesti Kaupin luonnonnurmelta. Päävalmentaja ei näe tällä olevan suurta merkitystä.

”Toki nurmella ei pystytä pitämään tempoa ihan samalla tavalla kuin tekonurmella, mutta ei sitä näillä helteillä tarvitse niin kovana pitääkään”, Listenmaa toteaa.

Joukkueen terveystilanne on ehjän harjoitusviikon jäljiltä hyvä.

”On siellä pieniä kysymysmerkkejäkin, mutta en usko että perjantaille on muita poissaoloja kuin Eino-Veikko Ek, Listenmaa paljastaa.

Päävalmentaja ei sorru aliarvioimaan vastustajaa, vaikka HJS onkin sarjan tyvessä. Listenmaa on myös pannut merkille paluumuuttaja Jami Kyöstilän, joka siirtyi kesken viime kauden HJS:stä FF Jaroon. Ykkösessä otteluita ehti kertyä viime kaudella kahdeksan, mutta kesäkuun alussa Kyöstilä liittyi takaisin HJS:ään.

”Sen mitä olen nähnyt, HJS puolustaa aika syvältä ja hyökkää aika suoraviivaisesti. Voi olla että meitä odottaa jonkinnäköinen puolustussumppu, mutta on siellä hyviä pelaajia, eikä sarjataulukko kerro ihan kaikkea. HJS:llä on myös tervehtynyt pelaajia ja mukaan on tullut kauden aikana myös uusia pelaajia”, Listenmaa tietää.

Joka tapauksessa TamUn ainoa tavoite perjantain ottelussa on voitto.

”Kyllä nyt pitää päästä voittojen tielle kun on kolme ottelua pelattu ilman voittoa. Se on tärkeää, jotta pysytään kärkikahinoissa mukana. Eilinen Jazzin ja Ilves-Kissojen tasapeli oli sillä tavalla hyvä, että voitolla me olemme oikein hyvässä asemassa”, Listenmaan toteaa.

Palvelut Kaupin jalkapallostadionilla

Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla perjantaina 30.6. klo 19.00. Stadionin lipunmyynti ja palvelut aukeavat jo tunti ennen ottelun alkua klo 18.00.

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Lisäksi myynnissä on 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. TamU-junioripelaajilla, valmentajilla sekä aikuispelaajilla on vapaa pääsy otteluun. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä ja ennakkoon TamU-kaupassa. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan.

Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä paikalle. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia. Myös Finesportsin pelialue palvelee erityisesti lapsia.

Paikalle pääsee monin tavoin. Ratikan linja 1 tuo suoraan Kauppiin, autoilijat voivat pysäköidä alueella olevaan Finnparkin parkkihalliin ja lisäksi paikalle pääsee esimerkiksi Tierin sähköpotkulaudoilla.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Red Lion. Ottelun jälkeen suosittelemme Kaupissa pelattaessa vierailua Damissa Tammerkosken laidalla.

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksessä ei ole selostusta.

Ottelutapahtumien tarkempi info on kerätty omalle sivulleen: tampereunited.fi/ottelutapahtumat-2023

Tervetuloa sinivihreälle Kaupin jalkapallostadionille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49