TamU hakee lauantaina Salossa nousua sarjan kärkeen

21/07/2022 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin pelit jatkuvat lauantaina Salon Palloilijoiden vieraana. Kakkosen B-lohkon kärjessä on poikkeuksellisen tasainen tilanne, kun peräti seitsemän ensimmäistä joukkuetta on vain viiden pisteen sisällä. Näistä joukkueista SalPa on nimenomaan se seitsemäs, joten Salossa on käsillä kauden avainhetket sen suhteen, vieläkö SalPa pystyy kipuamaan mukaan nousutaisteluun. TamU puolestaan on neljäntenä kolmen kärkeä ottelun vähemmän pelanneena, ja hakee voitolla nousua sarjan kärkipaikalle.

SalPa – TamU

  • Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi voittoa tuloksellisesti huonosti menneiden otteluiden jälkeen.
  • TamUlla on mahdollisuus nousta sarjakärkeen ottelun enemmän pelanneiden joukkueiden ohi.
  • SalPa kaipaa pisteitä, jotta sarjan kärkinelikko ei pääse karkaamaan toivottoman kauas.

Lauantain ottelu on molemmille joukkueille todella tärkeä kärkinelikon sijoitusten kannalta. Voisi kuvitella, että tulee olemaan molemmilta vähän tarkempaa peliä, kun ei oikein hävitä paranisi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kunto on tottakai vähän kehittynyt siitä mitä se oli heti intin jälkeen. Keskikenttä on vähän vieraampi pelipaikka, johon tupsahdin yhtäkkiä, mutta sekin on kehittynyt. Viimeisessä parissa ottelussa olen ollut omaan peliini ihan tyytyväinen.

- Anton Bright
Keskikenttäpelaaja

Palaamme taas perusasioihin. Voi olla että pieniä taktisia muutoksia tulee kokoonpanoon ihan SalPaa ajatellen.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Asetelma Kakkosen B-lohkossa on kutkuttava, sillä sarjan ollessa puolessa välissä vähintään seitsemällä joukkueella on mahdollisuudet kivuta neljän joukkoon ja tätä kautta lokakuussa pelattavaan jatkosarjaan. Jatkosarjaan tulevat mukaan siihen mennessä kerätyt pisteet ja maalit sellaisenaan, joten asetelmia lopulliseen nousutaisteluun haetaan koko kauden ajan. Tässä vaiheessa yksikään joukkue ei kuitenkaan näytä karkaavan useamman pisteen päähän muista.

”Lauantain ottelu on molemmille joukkueille todella tärkeä kärkinelikon sijoitusten kannalta. Voisi kuvitella, että tulee olemaan molemmilta vähän tarkempaa peliä, kun ei oikein hävitä paranisi”, toteaa päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Salon Palloilijat on Sinipaidoille tuttu joukkue huhtikuun kohtaamisesta Pyynikillä, jonka TamU voitti lähes näytöstyyliin maalein 4–1 (3–1). Lisäksi valmennusjohto on päässyt viimeksi viime viikonloppuna katsastamaan salolaiset paikan päällä, kun SalPa pelasi Ilves-Kissojen vieraana Kaupissa.

”Tiedämme mitä SalPalta on tulossa, ja mitkä ovat heidän vahvuutensa ja heikkoutensa. Niitä heikkouksia on katsottu treenikentällä, ja tiedämme mistä me pääsemme iskemään, mutta ei viitsi niitä paljastaa, kun Suonperä on niin innokas kaveri, että kuitenkin lukee tämän”, toteaa Jukka Listenmaa viitaten SalPa-valmentaja Tero Suonperään.

SalPan pelaajista suurimman huomion ansaitsevat kaksi tämän kauden paluumuuttajaa, joista Elmo Heinonen on tehnyt tällä kaudella jo seitsemän maalia ja ehkä enemmän tilanteiden käynnistäjänä tunnettu Oskari Jakonen on tehnyt kaksi maalia.

FC Jazzista tullut toppari Joonas Meura on puolestaan näkyvä pelaaja kentän molemmissa päissä, ja on tehnyt terävän laukauksensa avittamana jo neljä maalia. Lisäksi merkille kannattaa laittaa kesken kautta SalPaan liittynyt vikkeläkinttuinen laitahyökkääjä John Fagerström, jonka TamU-kannattajat saattavat muistaa BK-46:n paidasta kaudelta 2017 ennen nuoren miehen kierrosta FC Hakassa, EIF:ssä, HIFK:ssa ja Färsaarilla.

Joukkueen terveystilanne on edelleen hyvä

Tampere Unitedilla ei ole ollut suurempia loukkaantumishuolia koko kauden aikana lukuunottamatta kevään MuSa-ottelua edeltänyttä flunssa-aaltoa. Myös nyt tilanne on hyvä, sillä viime aikoina hiukan sairastellut Julius Stenroos on jälleen täydessä pelikunnossa.

”’Julle’ on nyt täysin terveenä ja on käytettävissä. Anton Brightilla on fifty-fifty-tilanne pienen jalkavaivan takia, ja katsomme loppuviikon aikana miten tilanne kehittyy. Lisäksi Biran Jeng on työesteiden takia edelleen poissa”, kertoo päävalmentaja Listenmaa.

TamUn kapteenistoon kuuluva Anton Bright palasi kesäkuun puolenvälin jälkeen kokoonpanoon saatuaan asepalveluksensa suoritettua. Aiempien kausien perusteella toppariksi yleensä mielletty Bright on nyt löytänyt paikkansa keskikentän pohjalta.

”Omat peliesitykseni ovat paranemaan päin”, arvioi Bright tilannettaan.

”Kunto on tottakai vähän kehittynyt siitä mitä se oli heti intin jälkeen. Keskikenttä on vähän vieraampi pelipaikka, johon tupsahdin yhtäkkiä, mutta sekin on kehittynyt. Viimeisessä parissa ottelussa olen ollut omaan peliini ihan tyytyväinen. On tietenkin valmennuksen päätettävissä miten jatketaan, mutta pyrin hoitamaan oman duunini niin hyvin kuin pystyn millä paikalla tahansa.”

Kurssi käännetään lauantaina

Vaikka TamUlla on edelleen mahdollisuus nousta sarjan kärkeen yhden ottelun enemmän pelanneiden joukkueiden ohi, on tunnistettava, että viiden ottelun kuntopuntarissa TamU on vasta sarjan seitsemäs joukkue yhdessä nimenomaan SalPan kanssa.

EPS:ää vastaan pelatun tasapelin ja Jazzille kärsityn tappion jälkeen olisi palattava pikaisesti voittojen tielle, jottei sijoitus sarjataulukossa ala heiketä kohinalla. Toisaalta SalPa menee tällä hetkellä kolmen ottelun voitottomassa putkessa, ja heille paluu voittojen tielle on jopa kriittisempää kuin Sinipaidoilla.

”Palaamme taas perusasioihin. Voi olla että pieniä taktisia muutoksia tulee kokoonpanoon ihan SalPaa ajatellen”, suostuu Listenmaa paljastamaan.

Yksi viime aikojen puheenaiheista on myös ollut se, että vastustajat ovat lukeneet TamU laitapeliä hyvin, ja usein hyökkäykset ovat menneet tehottomaksi keskeltä puskemiseksi.

”Lääkkeitä tähän tietyllä tapaa on, mutta esimerkiksi Jazz-peli oli kuitenkin meidän parasta pallollista peliä koko kaudella. Siinä päästiin hyvin murtautumaan keskustan läpi, tai ainakin murtautumispaikoille päästiin hyvin. Vähän se puuroutuu siinä keskellä, ja ratkaisua siihen on käyty läpi harjoituksissa. Toivotaan että se on nyt löydetty ja että se saadaan myös pelissä kentälle mukaan”, Listenmaa avaa tilannetta.

Myös Anton Bright näkee joukkueen haasteet pitkälti samalla tavalla.

”Joukkueena tiedostamme, että muutama viimeinen peli ei ole mennyt niin kuin on toivottu. Nyt vaaditaan lisää vaarallisuutta viimeiselle kolmannekselle. Tarvitaan lisää suoraviivaisuutta ja pitää laukoa enemmän, eikä jäädä neppailemaan siihen kuudentoista rajan etupuolelle.”

”Muutoin ollaan pelattu aika hyvin. Viime pelikin oli oikeastaan aika ehjä peli, vaikka lopputulos oli valitettava. Ei tässä ole syytä mihinkään huoleen, vaan olemme edelleen ihan oikealla kurssilla, eikä tarvitse lähteä höntyilemään isompien muutosten kanssa. Mutta tottakai pieniä asioita pitää muuttaa, jotta saadaan parannettua viimeaikaista tekemistä”, Bright paaluttaa.

Sinikaartin mukana vierasreissuun

Ottelu SalPaa vastaan pelataan vieraskannattajien kannalta mukavaan aikaan ensi lauantaina 23.7. klo 17.00. Sinikaarti järjestää tuttuun tapaan kaikille avoimen bussimatkan otteluun, ja paikkoja voi tiedustella Sinikaartin Facebookista tai Instagramista.

Kotiin jäävät voivat katsoa ottelun Aamulehti Liven kautta, jonne lähetys tuotetaan yhteistyössä Turun Sanomien kanssa. Lähetys alkaa klo 16.45. Ottelun selostaa Kimmo Muttilainen ja kommentaattorina toimii Daniel Rantanen. Lisäksi TamUn otteluseuranta palvelee tutusti Twitterissä ja Instagram Storyssa.

”Teiltä vaaditaan nyt enemmän kuin varmaan tällä kaudella koskaan aiemmin, mutta oli toki odotettavissa, että tappioton putki ei loputtomiin jatku. Me pyritään tekemään parhaamme kentällä, ja yhdessä tämä käännetään vielä!”, tsemppaa Anton Bright Saloon lähteviä kannattajia.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49