11.5.2017

 
 

TamU hakee lauantaina avaus­voittoa KarjaaltaTampereella jalkapalloihmisten katseet ovat jo kääntyneet ensi keskiviikkona pelattavaan Tampereen derbyyn, mutta ennen sitä Tampere United pelaa lauantaina tärkeän vierasottelun Karjaalaista BK-46:tta vastaan. Kyseessä on sarjakauden pisin vieraspelimatka, mutta joukkueella ei ole varaa sanonnan mukaisesti jättää jalkoja bussiin, vaan kauden toisesta sarjaottelusta on luvassa fyysinen kamppailu, jossa haussa täytyy olla voittotilin avaaminen.

Kylm√§ kev√§t on siirt√§nyt jokaisen TamUn ohjelmassa huhti‚Äďtoukokuussa olevan ottelun varakent√§lle, eik√§ BK-46-ottelu tee t√§st√§ poikkeusta. P√§√§sy Karjaan keskusurheilukent√§n nurmelle j√§√§ haaveeksi, ja ottelu pelataan viereisell√§ Karjaan tekonurmella. S√§√§ennusteissa ei sent√§√§n t√§ll√§ kertaa n√§y merkkej√§ lumimyrskyst√§, vaan ottelu p√§√§st√§√§n n√§ill√§ n√§kymin pelaamaan kymmenasteisessa ja aurinkoisessa s√§√§ss√§.

Tampere Unitedille BK-46:n kohtaaminen saattaa tulla juuri sopivaan aikaan. Viestit Karjaalta ovat talven mittaan kertoneet siit√§, ett√§ viime kaudella Kakkosen B-lohkon kolmanneksi sijoittuneen joukkueen valmistautuminen kauteen ei ole sujunut aivan normaaleissa merkeiss√§. Lis√§ksi edellisess√§ 3‚Äď0-h√§vi√∂ottelussa Peimari Unitedia vastaan kaksi punavalkoraitaista pelaajaa otti punaiset kortit. N√§iden my√∂t√§ nuori gambialaistoppari Alieu Ceesay sek√§ toinen avauskokoonpanossa ollut toppari Otto Hirvonen ovat lauantaina pelikiellossa.

BK-46 tunnetaan fyysisestä pelistä, joka on ainakin joukkueen kannattajien mielestä joutunut turhankin paljon tuomareiden huomion kohteeksi. Tosin edellisen ottelun punaiset kortit eivät tulleet mistään rajuista rikkeistä, vaan Ceesayn ulosajo aiheutui siitä, että hän torjui pallon maaliviivalta kädellään, eivätkä Hirvosen keltaisiin kortteihin johtaneet rikkeet olleet raporttien mukaan erityisen pahoja. Joka tapauksessa TamU saa lauantaina olla varautunut kovaan ja fyysiseen peliin.

My√∂s Tampere Unitedilla puuttuu kokoonpanosta kaksi t√§rke√§√§ topparia, sill√§ Eetu Rahkolan ja Mahdi Alin paluu pelikuntoon ottaa viel√§ aikansa. P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ kertoo kuitenkin heid√§n olevan ainoat varmat poissaolijat, vaikkakin Antti Haavisto on k√§rsinyt flunssasta. Santeri Salomaa ja Lauri Saari ovat pystyneet aloittamaan joukkueharjoitteet, mik√§ on todella hieno asia”, M√§kel√§ kertoo.

M√§kel√§ kertookin l√§htev√§ns√§ hyvill√§ mielin pistejahtiin Karjaalle. ”Joukkueessa on hyv√§ fiilis ja tekemisen meininki on ollut t√§ll√§ viikolla hyv√§. K√§sittelimme Espoo-pelin lyhyesti maanantain treeneiss√§ ja otimme hyv√§t asiat mukaan siit√§. Tiistaina vedettiin selke√§sti kovin treeni, ja muuten ollaan edelleen hienos√§√§detty omaa peli√§”, M√§kel√§ kertoo.

”Ensimm√§inen jakso Espoo-peliss√§ oli sit√§ jalkapalloa mit√§ halutaan ja pyrit√§√§n pelaamaan. Meid√§n t√§ytyy joka viikko pysty√§ antamaan parhaamme kent√§ll√§ joukkueena, koska meill√§ on melko nuori ja suhteellisen kokematon joukkue, jolloin joukkueen tiiviys ja joukkueen eteen teht√§v√§ duuni korostuu”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Ottelu pelataan siis Karjaan tekonurmella lauantaina klo 17 alkaen. Kotiin jääviä kannattajia palvelee TamU-TV, jonka lähetys Karjaalta alkaa klo 16.30. Ottelun alla äänessä ovat Tarmo Lyytikäinen ja Juha Kumara. Ottelun alkaessa Kumara jatkaa äänessä kommentaattorina ja selostusvastuun ottaa tuttuun tapaan Manu Haapalainen.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.