TamU haastaa sunnuntaina Ilveksen kakkos­joukkueen toistamiseen tänä talvena

29/01/2022 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkue pelaa sunnuntaina ensimmäisen harjoitusottelunsa kolmeen viikkoon, kun Pirkkahallissa asettuu vastaan Ilveksen kakkosjoukkue. Kuun alussa Atlantikselle kylmää kyytiä antanut TamU on hionut ottelutauon aikana puolustuspelaamistaan, mutta kaikki ei ole kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan.

Erityisen harmillista on tammikuun harjoitusotteluiden määrän kutistuminen kahteen viime viikonlopun HJS-ottelun peruunnuttua. Kuun alun Atlantis-ottelun jälkeen joukkueella oli suunniteltu vapaaviikonloppu, joten HJS ottelun peruuntuminen osui erityisen huonoon saumaanm, kun pelitauko venyi lopulta kolmen viikon mittaiseksi.

”Viime viikolla piti lähteä pelaamaan isolla materiaalilla ja antaa testimiehille mahdollisuuksia”, harmittelee Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

”Tämä siirtyy nyt viikolla eteenpäin. Meidän piti tänä sunnuntaina lähteä pelaamaan ensimmäistä kertaa meidän ykkösnyrkillä, mutta HJS-ottelun peruuntumisesta johtuen nyt mennään yhä laajemmalla kokoonpanolla. Meidän kun pitää tehdä päätöksiä tiettyjen testipelaajien osalta”, Listenmaa jatkaa.

Ilveksen kakkosjoukkue alkaa olla Sinipaidoille jo varsin tuttu harjoitusvastustaja. Edellinen keskinäinen nähtiin joulukuun puolivälissä. Tuolloin Ilveksen kakkosjoukkue oli TamUn tryouyt -ryhmää parempi tylyin numeroin 5–1. Sinipaitojen ainokaisesta vastasi tuolloin sittemmin sopimuksen saanut Farhad Rahimi.

Numerot imartelivat kotijoukkueena toiminutta Ilvestä, ainakin sinivihrein lasein katsottuna. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, mutta lopputulos repesi kenttätapahtumia karummaksi. Vaikka harjoituskaudella tärkeintä on katsastaa pelaajia, niin taatusti lopputulos on jäänyt Sinipaitojen keskuudessa sen verran kaivelemaan, että tähän tahdotaan sunnuntaina parannusta.

Rikkonainen viikko takana

Tampere United ehti ottaa viime viikolla harjoituskentällä koppia aiempaa enemmän puolustuspelaamisesta.

”Kiinnitimme erityisesti huomiota siihen, että saisimme korkean prässin mukaan peliimme. Sen kanssa, kun olemme olleet tähän asti vähän turhan passiivisia”, Jukka Listenmaa avaa harjoituskentän tapahtumia.

Myös toppari Severi Kankkunen oli varsin tyytyväinen kyseisen viikon antiin.

”Poissaolot ehkä jonkin verran kiusasivat joukkuetta, mutta kovaa menimme silloin treeneissä ja siihen alkaa tottumaan treeni treeniltä enemmän. Olemme menneet nousujohteisesti eteenpäin”, Kankkunen kertoo.

Edellinen harjoitusottelu Atlantista vastaan oli Sinipaidoilta iso onnistuminen. Kankkunen on yhä näin jälkijättöisesti varsin tyytyväinen siihen miten kyseiseen otteluun uusittu pelimuodostelma toimi käytännössä.

”Atlantista vastaan onnistuttiin mielestäni hyvin ajamaan uutta pelimuodostelmaa sisään ja viimeisteltiin myös ihan kiitettävästi.”

HJS-ottelun peruuntuminen luonnollisesti myös harmitti.

”Perjantain treeneissä meille ilmoitettiin ottelun peruuntumisesta. Harmihan se on, kun noita peruutuksia tulee viime tipassa, kun joukkue on varmasti koko viikon henkisestikin valmistautunut peliin”, Kankkunen näkee.

Kyseisistä perjantain harjoituksista alkoi joukkueella myös ennalta suunnittelematon tauko yhteisharjoitteluun.

”Me otimme siihen pienen omaehtoisen koronabreikin, mikä sitten loppui torstaina. Olen ollut itsekin eristyksissä ja palasin harjoituksiin vasta perjantaina”, torstain harjoituksista sivussa ollut Jukka Listenmaa paljastaa.

Miten Listenmaan suojatit ovat selättäneet viimeisen parin viikon mukanaan tuomat haasteet ja millaisen vastuksen Sinipaidat antavat Ilveksen kakkosjoukkueelle? Näihin kysymyksiin saa vastauksia sunnuntaina kello 16.30 alkavassa ottelussa.

Vallitsevista koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan Pirkkahallissa suljetuin ovin, mutta ottelua voi seurata TamU-TV:n kautta Juuso Koskisen selostamana suorana lähetyksenä. Myös twitterseuranta palvelee jo tuttuun tapaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49