TamU haastaa lauantaina Porissa sarja­kärki MuSan

17/08/2017
Otteluennakko

Tampere United pääsee lauantaina kovaan testiin, kun se kohtaa sarjaa johtavan Musan Salaman vieraskentällä. Porilaisjoukkue on pelannut kolme viimeistä ottelua ilman pistemenetyksiä ja jopa kahdeksan ottelua ilman tappioita. Viime kaudellakin Ykkösen nousukarsintoihin yltänyt MuSa hakee tosissaan sarjanousua, eikä sillä ole varaa pistemenetyksiin, jotta takaa-ajajat pysyvät sarjataulukossa perässä. Sarjan keskikastissa asemansa vakiinnuttanut TamU puolestaan tarvitsee edelleen lisäpisteitä, jotta kuuden pisteen päässä oleva putoamisviiva pysyy riittävän etäällä.

Musan Salaman nousuhaluista kertoo paljon myös se, että joukkue hankki äskettäin riveihinsä ylemmissäkin sarjoissa kokeneen Samu-Petteri Mäkelän paikalliskilpailija FC Jazzista. Mäkelähän esiintyi edukseen Jazz-paidassa myös TamUa vastaan Tammelassa, ja on kaikkiaan tehnyt kuluvalla kaudella seitsemän maalia, joista viimeisin syntyi MuSa-paidassa edelliskierroksen vierasottelussa Peimari Unitedin verkkoon. MuSan kovin maalintekijä on kuitenkin hiljattain jatkosopimuksenkin tehnyt Sami Rantala, joka on tehnyt yhteensä 11 maalia Kakkosen otteluissa.

Yksi Sami Rantalan monista maaleista syntyi Tampere Unitedin verkkoon Tammelassa, kun MuSa voitti TamUn 0–3 (0–1) kesäkuun alussa pelatussa ottelussa. Tuossa ottelussa MuSa oli kaikilla osa-alueilla Sinipaitojen edellä. MuSa onkin ollut TamUn kuluvan kauden vastustajita selvästi laadukkain. Voidaan jopa sanoa, että MuSa on ollut kohdatuista joukkueista ainoa, joka ei jättänyt mitään jossiteltavaa tuloksen suhteen. Kesäkuun alun jälkeen TamUn peli on kuitenkin mennyt eteenpäin isoin harppauksin, ja on mielenkiintoista nähdä, mihin se riittää lauantaina.

Samu-Petteri Mäkelän lisäksi MuSan riveistä löytyy useita muitakin pelaajia, joilla on kokemusta Kakkosta ylemmistä sarjoista. Näistä tunnetuin nimi on Blend Miftari, joka pelasi juniorivuosinaan muutamia Veikkausliigan otteluita FC Interissä ja teki näissä yhden maalinkin. Muutoin MuSan pelaajilla on vyöllään ylempien sarjojen pelejä lähinnä Ykkösen tasolla aivan viime vuosilta FC Jazzin paidassa. Joka tapauksessa tilastotkin kertovat sen, että TamU saa vastaansa Kakkosen tasolle kokeneen ja rutinoituneen joukkueen.

Myös Tampere Unitedin päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa, että edessä on kova haaste. ”Saamme vastaamme sarjan tällä hetkellä kovimman joukkueen. Tärkeimpänä asiana näen, miten pystymme rakentamaan pelitaktiikkamme ja kuinka hyvin ja nöyrästi pystymme sitä toteuttamaan.”

”MuSa on erittäin laadukas ja hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa hyvin kurinalaista peliä, mutta uskon että pystymme antamaan kovemman vastuksen kuin kotipelissämme. Se vaatii myös meiltä hyvin kurinalaista ja kokonaisvaltaista peliä, ja jos onnistumme niissä asioissa mitä lähdemme hakemaan, pystymme laittamaan MuSan ahtaalle ja saamaan hyvän tuloksen”, Mäkelä uskoo.

Mäkelän mukaan joukkueen terveystilanne ei ole aivan paras mahdollinen, mutta varmasti poissa on vain TPV-ottelussa lievästi loukkaantunut Juuso Auvinen. ”Usealla pelaajalla on pieniä vaivoja, jotka ovat estäneet alkuviikon harjoittelun, joten kokoonpano muodostuukin vasta perjantain valmistavien harjoitusten jälkeen, kun näemme ketkä ovat pelikuntoisia”, Mäkelä kaavailee.

Ottelu potkaistaan käyntiin Musan kentällä Porissa lauantaina 19.8. klo 17. TamU-TV aloittaa ottelulähetyksensä tuttuun tapaan jo klo 16.30, mutta Musan kentän vaatimattomat olosuhteet pakottavat asettamaan lähetykselle säävarauksen, eli sateen sattuessa lähetys joudutaan toteuttamaan riisuttuna versiona tai pahemman myräkän osuessa kohdalle keskeyttämään tai perumaan kokonaan. Seuraa tiedotusta asian tiimoilta sosiaalisen median kanavissamme. Lähetyksen toteutuessa ottelua selostaa poikkeuksellisesti Tarmo Lyytikäinen, sillä yleensä äänessä oleva Manu Haapalainen on tällä kertaa estynyt.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49