17.8.2017

 
 

TamU haastaa lauantaina Porissa sarja­k√§rki MuSanTampere United pääsee lauantaina kovaan testiin, kun se kohtaa sarjaa johtavan Musan Salaman vieraskentällä. Porilaisjoukkue on pelannut kolme viimeistä ottelua ilman pistemenetyksiä ja jopa kahdeksan ottelua ilman tappioita. Viime kaudellakin Ykkösen nousukarsintoihin yltänyt MuSa hakee tosissaan sarjanousua, eikä sillä ole varaa pistemenetyksiin, jotta takaa-ajajat pysyvät sarjataulukossa perässä. Sarjan keskikastissa asemansa vakiinnuttanut TamU puolestaan tarvitsee edelleen lisäpisteitä, jotta kuuden pisteen päässä oleva putoamisviiva pysyy riittävän etäällä.

Musan Salaman nousuhaluista kertoo paljon myös se, että joukkue hankki äskettäin riveihinsä ylemmissäkin sarjoissa kokeneen Samu-Petteri Mäkelän paikalliskilpailija FC Jazzista. Mäkelähän esiintyi edukseen Jazz-paidassa myös TamUa vastaan Tammelassa, ja on kaikkiaan tehnyt kuluvalla kaudella seitsemän maalia, joista viimeisin syntyi MuSa-paidassa edelliskierroksen vierasottelussa Peimari Unitedin verkkoon. MuSan kovin maalintekijä on kuitenkin hiljattain jatkosopimuksenkin tehnyt Sami Rantala, joka on tehnyt yhteensä 11 maalia Kakkosen otteluissa.

Yksi Sami Rantalan monista maaleista syntyi Tampere Unitedin verkkoon Tammelassa, kun MuSa voitti TamUn 0‚Äď3 (0‚Äď1) kes√§kuun alussa pelatussa ottelussa. Tuossa ottelussa MuSa oli kaikilla osa-alueilla Sinipaitojen edell√§. MuSa onkin ollut TamUn kuluvan kauden vastustajita selv√§sti laadukkain. Voidaan jopa sanoa, ett√§ MuSa on ollut kohdatuista joukkueista ainoa, joka ei j√§tt√§nyt mit√§√§n jossiteltavaa tuloksen suhteen. Kes√§kuun alun j√§lkeen TamUn peli on kuitenkin mennyt eteenp√§in isoin harppauksin, ja on mielenkiintoista n√§hd√§, mihin se riitt√§√§ lauantaina.

Samu-Petteri Mäkelän lisäksi MuSan riveistä löytyy useita muitakin pelaajia, joilla on kokemusta Kakkosta ylemmistä sarjoista. Näistä tunnetuin nimi on Blend Miftari, joka pelasi juniorivuosinaan muutamia Veikkausliigan otteluita FC Interissä ja teki näissä yhden maalinkin. Muutoin MuSan pelaajilla on vyöllään ylempien sarjojen pelejä lähinnä Ykkösen tasolla aivan viime vuosilta FC Jazzin paidassa. Joka tapauksessa tilastotkin kertovat sen, että TamU saa vastaansa Kakkosen tasolle kokeneen ja rutinoituneen joukkueen.

My√∂s Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ toteaa, ett√§ edess√§ on kova haaste. ”Saamme vastaamme sarjan t√§ll√§ hetkell√§ kovimman joukkueen. T√§rkeimp√§n√§ asiana n√§en, miten pystymme rakentamaan pelitaktiikkamme ja kuinka hyvin ja n√∂yr√§sti pystymme sit√§ toteuttamaan.”

”MuSa on eritt√§in laadukas ja hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa hyvin kurinalaista peli√§, mutta uskon ett√§ pystymme antamaan kovemman vastuksen kuin kotipeliss√§mme. Se vaatii my√∂s meilt√§ hyvin kurinalaista ja kokonaisvaltaista peli√§, ja jos onnistumme niiss√§ asioissa mit√§ l√§hdemme hakemaan, pystymme laittamaan MuSan ahtaalle ja saamaan hyv√§n tuloksen”, M√§kel√§ uskoo.

M√§kel√§n mukaan joukkueen terveystilanne ei ole aivan paras mahdollinen, mutta varmasti poissa on vain TPV-ottelussa liev√§sti loukkaantunut Juuso Auvinen. ”Usealla pelaajalla on pieni√§ vaivoja, jotka ovat est√§neet alkuviikon harjoittelun, joten kokoonpano muodostuukin vasta perjantain valmistavien harjoitusten j√§lkeen, kun n√§emme ketk√§ ovat pelikuntoisia”, M√§kel√§ kaavailee.

Ottelu potkaistaan käyntiin Musan kentällä Porissa lauantaina 19.8. klo 17. TamU-TV aloittaa ottelulähetyksensä tuttuun tapaan jo klo 16.30, mutta Musan kentän vaatimattomat olosuhteet pakottavat asettamaan lähetykselle säävarauksen, eli sateen sattuessa lähetys joudutaan toteuttamaan riisuttuna versiona tai pahemman myräkän osuessa kohdalle keskeyttämään tai perumaan kokonaan. Seuraa tiedotusta asian tiimoilta sosiaalisen median kanavissamme. Lähetyksen toteutuessa ottelua selostaa poikkeuksellisesti Tarmo Lyytikäinen, sillä yleensä äänessä oleva Manu Haapalainen on tällä kertaa estynyt.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.