TamU eteni jatkoon Suomen Cupin lohko­vaiheesta

03/02/2019
Otteluraportti

Tampere Unitedin taival Kakkosen Cupissa jatkuu lohkovaiheesta eteenpäin Sinipaitojen voitettua HJS:n numeroin 2-0 (2-0) sunnuntai-illan ottelussa Pirkkahallissa. TamU oli varsinkin erikoistilanteissa vierasjoukkuetta parempi, sillä Omar Khary laukoi kotijoukkueen puolen tunnin kohdalla 1–0-johtoon komealla vapaapotkumaalilla. Hetkeä myöhemmin vapaapotkun jälkitilanteesta Sami Ekmark iski ottelun lopulliset lukemat.

Suomen Cup

2 – 0

TamU otti heti ottelun alussa kuskin paikan. Sinipaidat saivat jatkuvasti pallon hallitusti vastustajan alueelle, ja joukkue loi ensimmäisellä puoliajalla tukun laadukkaita maalipaikkoja. Jo toisella minuutilla Taavi Abruquah teki vahvan nousun, ja jälkitilanteesta Matias Stark pääsi vetopaikkaan, mutta hänen laukauksensa suuntautui maalin yli.

Mustafa Hussein Zada keskittää.

Seuraava laadukas maalipaikka siunaantui 16. minuutilla Omar Kharyn syötettyä pelivälineen vapaapotkusta Verneri Uimoselle. Uimonen pääsi laukomaan vapaasti, mutta HJS:n maalivahti sai sormensa kohti ylänurkkaa menneen laukauksen eteen. Tilanteessa HJS odotti korkeaa keskitystä maalille, mutta Khary syöttikin maata pitkin boksin kaarelle juosseelle Uimoselle.

Mustafa Hussein Zada yrittää kurottaa palloa maaliin.

Puolen tunnin kohdalla TamU-hyökkääjä Marcio Severino kaadettiin aivan rangaistusalueen ulkopuolella vapaapotkun arvoisesti. Useimmat odottivat sivuvaparista keskitystä, mutta Omar Khary pommitti pallon suoraan verkon perukoille vieden Sinipaidat ansaitusti 1-0-johtoon.

Omar Kharyn veto livahtaa etukulmasta verkon perukoille.
Omar Khary tuulettaa maaliaan.

Vain viitisen minuuttia myöhemmin syntyi hyvin samankaltainen tilanne. HJS:n Prince Mokuma rikkoi lähellä rangaistusaluetta pallossa kiinni ollutta Severinoa ja sai keltaisen kortin. Tämän jälkeen Khary asettui jälleen vetämään vapaapotkua. Laukaisukulma oli hiukan pienempi, mutta suora laukaus osui silti tolppaan, josta pallo kimpoili vielä maalin eteen pelattavaksi. Puolustuksessa vahvasti esiintynyt Sami Ekmark oli jatkotilanteessa hienosti mukana siirtäen Unitedin jo 2–0-johtoon.

Omar Khary laukoo…
…pallo kimpoaa tolpasta…
…ja Sami Ekmark juhlii paluupallosta laukomaansa maalia.

Toisella puoliajalla TamU otti jalkaa pois kaasulta ja keskittyi tekemään vain tarvittavan. Samalla hämeenlinnalaisjoukkue pääsi pelaamaan enemmän pallon kanssa. HJS saikin vietyä pelin painopisteen Tampere Unitedin kenttäpuoliskolle, mutta Sinipaitojen puolustus pystyi kuitenkin pitämään HJS:n pelaajat pääosin poissa vaarallisilta alueilta ja peitettyä laukaukset.

Paineen ollessa pääosin Tampere Unitedin puolustusalueella HJS loi kuitenkin pari maalintekopaikkaa. Kenties vaarallisimman paikan vieraat loivat 72. minuutilla. TamU:n maalilla hyvän ottelun pelannut Mikael Köngäs oli kuitenkin äärimmäisen varma ja kykeni nyrkkeilemään vierasjoukkueen hyvän laukauksen väljemmille vesille.

Kun toisella puoliajalla ei nähty maaleja, Tampere United voitti ottelun lukemin 2-0 ja eteni Kakkosen Cupissa lohkovaiheesta pudotuspeleihin, jossa seuraavaksi vastustajaksi asettuu KaaPo. Ottelu on määrätty pelattavaksi 8.–17.2. Palloliitosta joulukuussa seuroille tulleen tiedon perusteella ottelu olisi Tampere Unitedin kotiottelu, mutta KaaPon tiedotuksessa on jostain syystä mainittu pelipaikan arvonta – tiedotamme ottelun pelipaikasta ja ajankohdasta heti kun asioihin saadaan lopullinen varmuus.

Tunnelma ei yltynyt riehakkaaksi ottelun jälkeen, vaikka kaikki voittoon ja jatkopaikkaan tyytyväisiä olivatkin.

Mourad Seddiki oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja Suomen Cupin jatkopaikkaan. Pelkkää suitsutusta eivät Sinipaidat kuitenkaan päävalmentajalta saaneet.

”Tänään päällimmäisenä on hienoa että päästiin jatkoon. Ensimmäinen jakso oli ihan hyvä meiltä. Sen jälkeen johdimme 2–0, joka oli todella miellyttävä asia”, ruotii Seddiki.

Toisesta jaksosta päävalmentajalla on kriittisempää sanottavaa: ”En ymmärrä miksi vetäydyimme omalle puoliskolle ja juoksimme pallon perässä. Otan omaan piikkiin, ehkä en osannut tarpeeksi kannustaa meidän pelaajia jatkamaan aktiivista pelaamista vastustajan alueella.”

”Mutta täytyy onnitella HJS:ää hienosta pelistä, pallollisena he olivat meitä parempia”, päättää Seddiki.

Tampere Unitedin jatko-ohjelma Suomen Cupissa selvinnee nopeasti alkavan viikon aikana. Suomen Cupin otteluiden lisäksi ohjelmassa on tietysti harjoitusotteluita. Tervetuloa mukaan kaikkiin tapahtumiin!

Suomen Cup

2 – 0

( 2 – 0 )

31′ Omar Khary
37′ Sami Ekmark

Yleisöä:
114

 

Yleisöä:
114

1 Mikael Köngäs
2 Arttu Mättö
3 Sami Ekmark
5 Eetu Rahkola C
6 Taavi Abruquah 86'
8 Mustafa Hussein Zada 66'
16 Marcio Severino 58'
19 Niklas Lindholm 69'
20 Verneri Uimonen 11'
22 Matias Stark 81'
25 Omar Khary 50'
62 Elias Alanen
7 Elias Harala 86'
15 Niko Äkräs 81'
18 Jere Remes 58'
23 Ali Al-Fatli 66'
27 Nils Strömsholm 69'
1Eero Viljanen
2Giscard Mosametevaihtoon 58’
3Paavo AholaC
4Eppu Kallio
5Lasse Kivinen
8Juuso Huhtapelto
10Prince Mokumakeltainen kortti 35’
14Miika Paussuvaihtoon 87’
23Timo Viljanen
24Yasin Mahamedvaihtoon 58’
25Santeri Stenius
31Valtteri Lähde
6Valtteri Kaarnavaihdosta 58’
7Eetu Tapaninen
15Lauri Hakanen
18Lucas Leinonenvaihdosta 87’
22Toivo Peltoniemivaihdosta 58’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2