TamU esitti parastaan TPS:n vieraana

05/09/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue matkusti sunnuntaina Turun urheilupuiston yläkentälle ottamaan revanssia kevätkierroksella TPS:n kakkosjoukkueelle kärsitystä 1–4-tappiosta. Turussa joukkuetta vastassa oli hyvin samankaltainen kenttä kuin kotikenttä Pyynikillä ja mukava aurinkoinen sää. Ottelu päättyi lopulta yhtä aurinkoisesti Sinipaitojen 0–2-voittoon, jolla joukkue nosti itsensä sarjataulukossa kakkossijalle, kun enää kolme ottelua on pelaamatta.

Naisten Kolmonen

0 – 2

  • TamU esitti kauden ehkä parasta peliään, ja TPS tehtiin kokolailla aseettomaksi.
  • Maalipaikkoja luotiin runsaasti, ja lukemat olisivat voineet kasvaa paljon suuremmiksikin.
  • Kovaan maalivireeseen päässyt Nea Vironmäki kasvatti viiden viimeisen pelin maalisaldonsa viiteen.

Tilanteenvaihtojen jälkeen prässipeli ja eteenpäin puolustaminen toimivat hyvin, ja TPS oli kokolailla aseeton rakentamaan omia hyökkäyksiään.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Peli alkoi Sinipaitojen kovalla prässillä, eikä TPS saanut rytmitettyä omaa peliään. Heti alusta alkaen TamU sai hyviä hyökkäyksiä ja vaarallisia maalitilanteita. Joukkueen ensimmäinen maali syntyikin jo 6. peliminuutilla, kun hyökkääjä Nea Vironmäki pääsi kuljettamaan sivuttain boksin reunalla, ja lopulta vetopaikkaan. Vironmäki sijoitti pallon hienosti maalin alakulmaan, johon mustavalkoisten maalivahti ei kerennyt.

Pallonhallinta pysyi ensimmäisellä jaksolla Sinipaidoilla enemmistön ajasta, ja omaa peliä saatiin toteutettua joukkueen haluamalla tavalla. Korkean prässin johdosta TPS ei päässyt avaamaan peliään tutuilla pitkillä palloillaan.

TamUn toinen maali syntyi 25. minuutilla, kun joukkueen sähäkkä keskikenttäpelaaja Jenni Särö pääsi rikkomaan puolustuslinjan Nea Vironmäen syötöstä. Särö pääsi maalivahdin kanssa kasvokkain, ja pallo upposi tämän ylitse verkkoon.

Joukkueen maalin nälkä vain jatkoi kasvuaan, mutta Sinipaitojen monista yrityksistä huolimatta ensimmäinen jakso oli kuitenkin tästä eteenpäin maaliton. Tauolle siirryttiin siis TamUn 0–2-johtolukemissa.

Toinen jakso jatkoi pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Mustavalkoiset kuitenkin nostivat selkeästi prässiään heti alusta alkaen, joten Sinipaidoilta nähtiin useita pitkiä palloja, jotka päätyivät kuitenkin useammin vastustajalle kuin omalle pelaajalle. Maalipaikkoja nähtiin, mutta viimeistelyt jäivät uupumaan.

TPS paransi loppua kohden omaa peliänsä ja sai luotua muutaman hyvinkin vaarallisen tilanteen. Sinipaitojen maalivahti Hilkka Palo kuitenkin antoi taas parastaan tolppien välissä ja piti joukkueen verkon koskemattomana.

Ottelu päättyi maalittoman toisen puoliajan saattelemana TamUn 0–2-voittoon. Voiton myötä joukkue kasvatti voittoputkensa jo kahdeksaan otteluun ja nousi sarjassa toiseksi. Valitettavasti sarjakärki HJS taitaa olla jo karannut liian pitkälle, ja sarjanousu jäänee tälläkin kaudella haaveeksi.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Kari Numminen piti Sinipaitojen peliesitystä yhtenä kauden parhaista.

”Heti ensivihellyksestä alkaen meidän peli toimi paremmin kuin hetkiin. Oli malttia, pidettiin palloa ja syötöt maata pitkin napsuivat kohteisiin. Tilanteenvaihtojen jälkeen prässipeli ja eteenpäin puolustaminen toimivat hyvin, ja TPS oli kokolailla aseeton rakentamaan omia hyökkäyksiään.”

”Toinen jakso oli alussa ja lopussa meidän, mutta TPS sai jostakin virtaa ja rakenteli muutaman hienon tilanteen ja sen lisäksi yhden ’varman’ maalin, jonka ’Hilu’ kuitenkin lopulta hoiteli siten, että maalia ei tullut. TPS jaksoi vielä pienen hetken yrittää, mutta meidän puolustaminen nousi uudelleen kokonaisvaltaisesti sellaiselle tasolle, että TPS ei enää lopussa saanut tilanteita meidän päähän. Meillä oli muutama hyvä rakentelu ja pienellä maltilla tilanteet hyökkäyspäässä olisivat voineet tuottaa lisää maaleja”, näki Numminen toisen jakson kulun.

Onnellinen joukkue palasi ansaitun voiton myötä iloisena Tampereelle – hieno suoritus koko joukkueelta. Taistelu pisteistä jatkuu ensi sunnuntaina 10.9. klo 14.00 Pyynikin urheilukentällä, jonne vieraaksi saadaan Liedon Pallo. Tervetuloa kannustamaan omat voittoon!

Naisten Kolmonen

0 – 2

( 0 – 2 )

6′ Nea Vironmäki
25′ Jenni Särö

Yleisöä:

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2