Tampere Unitedissa korona­virus­tartuntoja – TIEDOTE 15.10.2020

15/10/2020
Uutinen

Tampere Unitedin edustusjoukkueessa on todettu kolme koronavirustartuntaa. Suurin osa joukkueen pelaajista ja taustahenkilöistä on keskiviikkona 14.10. asetettu karanteeniin lauantaina 10.10. tapahtuneiden altistumisten johdosta. Karanteenin viimeinen päivä on maanantai 19.10. niillä, joilla ei todeta koronavirustartuntaa.

TamU-uutiskuva

Tapahtunut alkoi selvitä tiistai-iltana 13.10. kun yksi edustusjoukkueen pelaaja ilmoitti saaneensa positiiviisen tuloksen koronavirustestistä. Kaikki altistuneet saivat heti samana iltana seuran puheenjohtaja Antti Niemistöltä tai muulta seuran henkilöltä ohjeen jäädä kotiin karanteeniin ja odottamaan viranomaisten ohjeistusta.

Keskiviikkona 14.10. noin puolilta päivin altistuneet saivat TAYSin infektioyksiköltä tekstiviestin, jossa annettiin virallinen tieto altistuksesta ja ohje välttää kontakteja muihin ihmisiin. Samana iltapäivänä altistuneet saivat samalta taholta myös puhelun, jossa annettiin toimintaohjeet. TAYSin infektioyksikkö ohjasi puheluissa tekemänsä arvion perusteella osan altistuneista koronavirustestiin. Testit tehtiin vielä samana iltana.

Ensimmäiset testitulokset ovat jo tulleet, ja niissä on sekä negatiivisia että positiivisia tuloksia. Tässä vaiheessa Tampere Unitedin tiedossa olevien todettujen tartuntojen kokonaismäärä on kolme. Osalla testituloksen saaminen saattaa kestää TAYSin infektioyksiköltä saadun tiedon mukaan jopa neljä päivää.

Tampere Unitedin edustusjoukkue pelasi kauden 2020 viimeisen ottelunsa lauantaina 10.10. Pyynikin urheilukentällä valkeakoskelaisjoukkue Pallo-Seppoja vastaan. TamU on tiedottanut Pallo-Seppojen joukkueenjohtoa tilanteesta heti tiistai-iltana, kun tieto altistumisesta saatiin. Ottelussa oli voimassa Palloliiton silloin voimassa olleen ohjeistuksen mukainen maskisuositus.

Edustusjoukkueella on ollut viime viikolla lauantain ottelun lisäksi harjoitukset tiistaina, torstaina ja perjantaina. Lisäksi edustusjoukkueen kauden päättävä saunailta järjestettiin lauantaina 10.10.

Tampere Unitedin perinteinen palkintogaala on suunniteltu järjestettäväksi lauantaina 24.10. Niillä, joilla ei todeta tartuntaa, karanteeni päättyy jo saman viikon maanantaina 19.10. mutta Tampere Unitedin hallitus arvioi tilannetta päivittäin, ja tekee tarvittaessa päätöksen gaalan siirtämisestä myöhempään ajankohtaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa