Tampere Unitedin ulko­kausi alkaa Arto Tolsa Areenalla

12/01/2018
Otteluennakko

Tampere United pelaa lauantaina harjoitusottelun vastikään Ykkösen joukkueeksi muuttuneen FC KTP:n vieraana legendaarisella Arto Tolsa Areenalla. Kotkalaisten tie sarjaporrasta ylemmäksi aukesi yllättäen keskiviikkona, kun Palloliiton lisenssikomitea ei myöntänyt Oulun Palloseuralle lisenssiä Ykköseen. Kakkosen A-lohkon viime kaudella voittanut KTP oli ensimmäisenä täydennusvuorossa ja otti paikan vastaan. KTP:n ensi kauden joukkuetta on alunalkaenkin rakennettu sarjanousua tavoitellen, ja koska nousukamppailu käytännössä vaatii Ykkösen tasoisen joukkueen, on Sinipaidoilla tiedossa ottelu erittäin kovaa vastustajaa vastaan.

Lauantain ottelussa TamU tekee vastavierailun Kotkaan, sillä edellisen kerran joukkueet kohtasivat viime talvena Pirkkahallissa. Myös silloin ottelusta odotettiin haastavaa, mutta TamU voitti sen yllättäen selvin numeroin 5–0 (2–0). Ottelu sai jopa kansainvälistä huomiota, sillä sen päätöslukemat syntyivät harvinaislaatuisella tavalla. Epäonnen soturi oli Saku Kvist, joka laittoi pallon kotkalaisten omaan maaliin vain 12 sekuntia 4–0-maalin jälkeisen avauspotkun jälkeen ennen kuin yksikään TamU-pelaaja ehti koskea palloon.

Tiettyä arvaamattomuutta myös tulevan ottelun ennakkoasetelmiin tuo se, että kyseessä on KTP:lle kauden ensimmäinen harjoitusottelu. Toisaalta kotkalaiset ovat mukana tammikuun lopussa alkavassa Suomen Cupin lohkovaiheessa, ja tätäkin silmällä pitäen joukkueen rakentaminen on jo pitkällä. Talven mielenkiintoisin hankinta on TP-47:stä siirtynyt laitapuolustaja Samuel Mahlamäki, joka sai hiljattain kutsun Kuuban maajoukkueen leiritykseen, joka järjestetään Helmikuussa Havannassa.

Tampere Unitedille ottelu on talven ensimmäinen ulkona pelattava ottelu. Tamperelaisille joukkueille ulkona pelaaminen ja harjoittelu on ollut talvisin perinteisesti olosuhteiden pakosta hyvin vähäistä, kun taas FC KTP harjoittelee talvellakin mitat täyttävien halliolosuhteiden puuttuessa paljon ulkona Arto Tolsa Areenalla. Myös tämä ero luo omat asetelmansa tulevaan otteluun.

”Vastassa on todella kova joukkue. KTP on hyvin lähellä Ykkösen paikkaa, mikä olisi ainoastaan hyvä asia suomifutikselle”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä viitaten OPS:n mahdolliseen valitukseen urheilun oikeusturvalautakunnalle. ”Kotka on todellinen jalkapallokaupunki. Olen päässyt kokemaan sen pelaajana KTP-paita päällä ja myös vastustajana.”

”Olemme keskittyneet tällä viikolla pelin avaamiseen sekä murtautumisiin, joten siihen ja tiiviseen puolustamiseen keskitymme myös harjoitusottelussa. Saammekin varmasti hyvän puolustusharjoittelun, koska vastassamme on todella laadukas joukkue. Meillä taas iso liuta poissaoloja, joten todella pieni nippu saadaan jalkeille”, Mäkelä harmittelee.

Ottelu potkaistaan käyntiin Arto Tolsa Areenalla lauantaina 13.1. jo klo 13.30. TamU-TV ei näytä ottelua, mutta ottelun tapahtumia voi seurata Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49