Tampere Unitedin T18-tytöt hamuavat ylöspäin

13/02/2023 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitediin kaksi vuotta sitten liittynyt vuosina 2006–2008 syntyneiden tyttöjen joukkue on kasvanut siihen ikään, että joukkue pelaa tulevalla kaudella T18-joukkueena. Sarjatasona on tulevalla kaudella T18 Kakkonen, ja tavoitteena on nousta saman tien ylemmälle sarjatasolle. Joukkueen tasosta kertoo paljon se, että siinä on useampi helmaripolulla oleva pelaaja, jotka ovat olleet tänäkin talvena mukana Palloliiton aluejoukkueiden leirityksessä. Muutoinkin joukkuetta kuvaa urheilullisuus ja tavoitteellisuus, ja pelaajat pelaavat valmiutensa mukaisesti myös naisten pelejä Nelosessa ja Kolmosessa. Joukkueeseen mahtuu mukaan vielä myös muutama uusi pelaaja.

TamU T18

  • Liittyi Tampere Unitediin T15-joukkueena kaudeksi 2021.
  • Pelaa kaudella 2023 ensimmäistä kautta T18-joukkueena.
  • Tavoitteelliseen ja urheilulliseen joukkueeseen mahtuu vielä muutama pelaaja lisää.

Meidän joukkue on todella liikunnallinen, hyvin motivoitunut ja yhtenäinen. Tämä on hyvä paikka sellaiselle pelaajalle, joka tykkää harjoitella hyvin.

- Pertti Taivassalo
Päävalmentaja

Pelaajat ovat tehneet paljon töitä, ja kun taito ja fyysinen puoli ovat kehittyneet, sitä myötä on tullut myös uusi tapa katsoa eteenpäin omaa polkua pelaajana.

- Jeanette Vuorinen
Fysiikkavalmentaja

Helmaripolku on joukkueen tavoitteissa läsnä, ja pelaajilla on kova halu päästä etenemään siellä. Sen eteen tehdään paljon töitä.

- Jeanette Vuorinen
Fysiikkavalmentaja

Meillä on tavoitteena pelata kevätkaudella sijoista 1–4, ja jos nousu ei tule vielä silloin, syyskaudella on edelleen sama tavoite. Tavoite täytyy olla Ykkösessä, koska pelaaja­materiaali riittää sinne mainiosti.

- Pertti Taivassalo
Päävalmentaja

Joukkueen päävalmentajana toimii Pertti Taivassalo (UEFA C), ja lisäksi joukkueella on maalivahtivalmentajana Mika Vänni sekä fysiikkavalmentajan ja joukkueenjohtajan tehtäviä hoitava Jeanette Vuorinen. Päävalmentaja kertoo joukkueelle kuuluvan hyvää näin talven keskellä, ja kertoo rutiinien olevan talvella samat kuin kesälläkin.

”Viikkorytmi on tavella hyvin samanlainen kuin kesäkaudellakin, kuten tässä iässä pelaajilla tarvitsee ollakin. Pelaajilla on menossa sellainen kehitysvaihe, jossa tasaisuus arjessa on lähtökohtaisesti kaikkein paras. Harjoittelemme pallon kanssa kolme kertaa viikossa, ja viikonloppuna on yleensä peli”, Taivassalo kuvailee.

”Pallotreenien lisäksi meillä on ollut fysiikkaharjoitukset kerran viikiossa, ja määrä on tarkoitus nostaa kevään aikana kahteen kertaan viikossa”, toteaa Jeanette Vuorinen

Uusien pelaajien mukaan liittymistä ajatellen Taivassalo arvioi, että joukkueeseen on helppo tulla mukaan.

”Meidän joukkue on todella liikunnallinen, hyvin motivoitunut ja yhtenäinen. Tämä on hyvä paikka sellaiselle pelaajalle, joka tykkää harjoitella hyvin. Meillä on innokkaita tyttöjä, jotka haluavat kehittyä pelaajina. Tavoitteellisuus on se sana, joka tässä hetkessä kuvaa parhaiten joukkueen tekemistä.”

Jeanette Vuorinen komppaa päävalmentajan ajatuksia.

”Nyt kun hypätään T18 Kakkoseen on viimeisen vajaan vuoden aikana noussut pintaan kilpaurheilumentaliteetti, ja pelaajien motivaatio on noussut.

Pelaajat ovat tehneet paljon töitä, ja kun taito ja fyysinen puoli ovat kehittyneet, sitä myötä on tullut myös uusi tapa katsoa eteenpäin omaa polkua pelaajana. Joukkueessa on hyvä eteenpäin vievä draivi”, Vuorinen kuvailee.

Riemua voitetun ottelun jälkeen.

Pelaajia mukana Palloliiton osa-aluejoukkueissa

Yksi merkki siitä, että Tampere Unitedin T18-joukkue tekee töitä tosissaan on se, että useampi pelaaja on ollut mukana myös liiton toiminnassa.

”Helmaripolku on osalla 2007 ja 2008 syntyneistä pelaajista meneillään parasta aikaa, eli he ovat Palloliiton aluejoukkuetoiminnassa mukana. Meillä on tiivis yhteys lännen aluevalmentaja Valtteri Kumpuniemen kanssa, ja häneltä tulee hyviä vinkkejä harjoitteluun sekä näkemystä siihen, mihin suuntaan pelaajia kehitetään”, Pertti Taivassalo kehuu.

”Helmaripolku on joukkueen tavoitteissa läsnä, ja pelaajilla on kova halu päästä etenemään siellä. Sen eteen tehdään paljon töitä”, komppaa Jeanette Vuorinen.

Yksi helmaripolulla olevista pelaajista on joukkueen kapteeni Jessi Hiltunen, joka kehuu joukkueen tekemistä vuolain sanankääntein.

”Joukkueessa otetaan kaikki huomioon ja annetaan mahdollisuus kehittyä omalla tasollaan. Joukkueessa ollaan kaikille avoimia ja tehdään jokaisesta urheilutapahtumasta yhdessä hyvä.

Myös päävalmentaja Taivassalo näkee TamUn olevan hyvä paikka pelaajalle.

”Olosuhteet harjoitteluun ovat kunnossa, ja se on pelaajalle tärkeintä. Meillä saa myös olla oma itsensä ja se oma hyvä persoonansa.”

”Ja onhan TamU perinteinen ja menestynyt jalkapalloseura. Niistä perinteistä saadaan kuorittua arkeen asioita”, Taivassalo toteaa.

Voittaminen maistuu sekä tytöille että päävalmentajalle.

Tavoitteena sarjanousu heti keväällä

Juniorisarjojen tavan mukaisesti tuleva kausi antaa T18-joukkueelle mahdollisuuden hakea sarjanousua heti keväällä, jolloin syyskausi pelattaisiin jo tasokkaampia pelejä Ykkösessä.

”Meillä on tavoitteena pelata kevätkaudella sijoista 1–4, ja jos nousu ei tule vielä silloin, syyskaudella on edelleen sama tavoite. Tavoite täytyy olla Ykkösessä, koska pelaajamateriaali riittää sinne mainiosti”, päävalmentaja Taivassalo toteaa.

Toinen tapa pelaajille saada haastavampia pelejä on vierailut naisten joukkueissa. Aiemmilla kausilla nuoret pelaajat ovat pelanneet paljon erityisesti Nelosessa, mutta muutama pelaaja on pelannut myös edustusjoukkueen mukana Kolmosessa. Maria Saastamoinen teki naisten Kolmosessa kaksi maaliakin, ja Nelosessa verkko heilui peräti kymmenen kertaa.

”Naisten joukkueet tarjoavat meille hyvän polun, ja pelaajat saavat lisäminuutteja naisten joukkueista. Lisäksi maaliskuusta alkaen harjoitellaan vähintään kerran viikossa on yhteisharjoitukset, joka myös helpottaa tyttöjen menemistä etenkin naisten kakkosjoukkueen mukaan”, Taivassalo kuvailee.

Taivassalon mukaan yhteistyö naisten päävalmentaja Kari Nummisen kanssa sujuu hyvin.

”Olen yhteistyöstä hyvillä mielin. Karin kanssa on todella helppo sopia asioista, ja ajatuksemme lajista ovat hyvin samankaltaiset.”

Juniorijoukkueiden somesta moni on huomannut, että aika ajoin TamUssa pelataan myös tytöt vastaan pojat -otteluita.

”P14-joukkueesta tulee poikia meidän reeneihin aina keskiviikkoisin, ja se on ollut hyvä lisä. Eiköhän me oteta myöhemmin keväällä taas peli poikia vastaan jollakin kokoonpanolla”, Taivassalo toteaa.

Arkinen työ harjoituskentällä maistuu niin pelaajille kuin valmentajillekin.

Taustaryhmässä on mukavasti tekijöitä

T18-joukkueessa on päävalmentaja Pertti Taivassalon apuna maalivahtivalmentaja Mika Vänni sekä fysiikkavalmentajan ja joukkueenjohtan tehtäviä hoitava Jeanette Vuorinen. Lisäksi pelaajien vanhemmista on saatu mukavasti apua huoltajan rooliin.

”Maalivahtivalmentaja on ollut tärkeä lisä, ja Mika on kyllä huipputyyppi. Peleissä ja harjoituksissa keskustellaan paljon siitä, miten Mika näkee asiat laajemminkin kuin vain maalivahtipelin osalta.”

Toki joukkueeseen mahtuisi myös lisää valmentajia.

”Ovi on aina aukj jos tulee lisäkäsiä, koska ei valmentajia koskaan liikaa ole”, Taivassalo toteaa.

Taivassalo haluaa erikseen kehua myös sitä, miten Tamopere United tukee seurana tyttöjoukkueen toimintaa.

”Seura kannustaa ja luo puitteet tekemiselle siten, että meidän joukkueessa voi kehittyä hyväksi jalkapalloilijaksi”, Taivassalo kehuu.

”Tampere Unitedissa on todella hyvä yhteisö. On mukavaa, että harjoituskentillä tullaan juttelemaan ja kysymään kuulumisia, vaikkei edes tunnettaisi. Seura-asua kaupungilla käyttäessäkin tuntemattomat tulevat kysymään, missä valmennan ja miten pelit ovat menneet. TamU on iso palanen tässä Pirkanmaalla etenkin tulevaisuutta ajatellen.”

Kiinnostuitko liittymään mukaan?

Tampere Unitedin T18-joukkueeseen liittymisestä kiinnostuneet pelaajat voivat olla yhteydessä joko päävalmentaja Pertti Taivassaloon (puh. 040 933 0019) tai Jeanette Vuoriseen (puh. 040 241 0512, jeanette.vuorinen (ät) tampereunited.fi).

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2