Tampere Unitedin kunnian­himoinen brändi­video on julkaistu

11/08/2022 Seura / TamU / TamU naiset
Uutinen

Tampere United on tänään julkaissut uuden brändivideon, joka on toteutettu huomattavasti kunnianhimoisemmin kuin yksikään seuran aiemmin julkaisema video. Videon on toteuttanut ohjaaja Linus Otsamon johtama kahdeksan hengen työryhmä. Tuotannon laajuudesta kertoo se, että videon toteuttamiseen sisältyi kolme täyttä kuvauspäivää eri paikoissa Tampereella. Lopulliselle yhden minuutin ja neljäntoista sekunnin mittaiselle videolle päätyi arkistomateriaalin lisäksi yhdeksässä eri paikassa kuvattua kuvaa, ja siinä on kolmisenkymmentä esiintyjää. Videolle antaa kertojan äänen Tampere Unitedin kapteenistoon kuuluva Anton Bright.

Jari Niemi, Antti Ojanperä ja Sakari Saarinen TamUn videossa

Olin jo pitkään halunnut tehdä brändivideon tamperelaiselle jalkapalloseuralle. Päädyin ottamaan yhteyttä juuri TamUun, sillä heillä on tekemisessään mielestäni hyvä meininki.

- Linus Otsamo
Videon ohjaaja

Ajatuksena oli kertoa Tampere Unitedin arvoista ja asenteesta, viitaten samalla menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

- Linus Otsamo
Videon ohjaaja

Yhteensä videoon kului TamUn jengin ja esiintyjien työpanoksen lisäksi yli 500 henkilötyötuntia.

- Linus Otsamo
Videon ohjaaja

Ihan ensimmäisestä yhteydenotosta asti tuntui selvältä, että meillä on käsissämme tekijä, joka ymmärtää, mistä TamUssa ja laajemmin ajatellen kannattajakulttuurissa on kyse.

- Mikko Malinen
Tampere Unitedin hallituksen jäsen

Kokonaisuudessaan olen ylpeä siitä, kuinka saimme pienellä budjetilla tehtyä melkolailla sen kaltaisen videon, josta keväällä TamUn toimistolla haaveiltiin.

- Linus Otsamo
Videon ohjaaja

Tampere Unitedin nykyisistä pelaajista videolla ovat mukana Joonas Rantala, Nea Vironmäki, Eric Bullock, Topias Järvelä, Arttu Mättö, Pinja Aaltonen, Mauno Sirén, Tomi Ylinen, Johanna Heikkinen, Eino-Veikko Ek, Farhad Rahimi ja Venla Numminen. Entisistä Tampere Unitedin pelaajista videolla näkyvät Jari Niemi, Antti Ojanperä ja Sakari Saarinen. Lisäksi kuvissa näkyy lukuisia muita avustajia, ja arkistomateriaaleissa muitakin TamU-pelaajia.

”Tällaisen videon tuotannon budjetti olisi kaupallisilla markkinoilla viisinumeroinen summa, eikä 10 000 euroa riittäisi alkuunkaan. Olimme todella onnekkaita, kun Linus lähestyi nimenomaan meitä ja halusi toteuttaa videon huomattavasti pienemmillä kustannuksilla”, toteaa itsekin videoita tuottavassa yrityksessä toimitusjohtajana, myyjänä ja projektinvetäjänä kymmenisen viime vuotta työskennellyt Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Videon ohjannut Linus Otsamo kertoo olevansa medianomin AMK-opinnoissa siinä vaiheessa, että valmistuminen alkaa lähestyä, jolloin viimeisiä opintopisteitä haalitaan erilaisista projekteista.

”Olin jo pitkään halunnut tehdä brändivideon tamperelaiselle urheiluseuralle, ja pitkän linjan futismiehenä jalkapalloseurat olivat etusijalla. Päädyin ottamaan yhteyttä juuri TamUun, sillä heillä on tekemisessään mielestäni hyvä meininki. Heidän brändinsä on myös menestysvuosien jäljiltä kokoaan suurempi”, Otsamo toteaa.

Vanhat seuralegendat kameran edessä Ratinan stadionin nurmella

Tästä asiat etenivätkin nopeasti. Videon suunnitteluvaiheessa referensseinä eli esimerkkeinä käytettiin muun muassa Bayern Münchenin ja Liverpoolin brändivideoita. Rima nostettiin siis alusta alkaen todella korkealle, vaikka tiedettiinkin ettei video voi näyttää ihan samalta kuin suurseurojen kuusinumeroisella budjetilla tehdyt videot. Ajatusmallina oli, että kun tähtää korkealle, lopputuloskin on hyvä.

”Pian yhteydenoton jälkeen sovimme tapaamisen TamUn Antti Niemistön ja Mikko Malisen kanssa. Kävimme läpi ideoita ja haaveita erilaisten referenssimateriaalien kautta. Innostavan tapaamisen jälkeen aloin opiskelukaverini Erkki Busnovin kanssa rakentamaan käsikirjoitusta videolle.”

”Ajatuksena oli kertoa Tampere Unitedin arvoista ja asenteesta, viitaten samalla menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Videon tulisi olla tunnelmaa ja taistelutahtoa nostattava. Editointivaiheessa videon rakenne sai vielä kokea hieman muutoksia alkuperäisestä suunnitelmasta. Se on alalla tyypillistä”, Otsamo kuvailee asioiden etenemistä.

Kannattajien seuran videolla käytetään tietenkin pyrotekniikkaa.
Videolla esiintyy monia TamUun liittyviä henkilöitä. Kuvassa esimerkiksi kolmosjoukkueesta ja Pyynikin kuuluttajakopista tuttu Jukka Wennström.

Pitkän suunnittelun jälkeen päästiin kuvaamaan

Perusteellisen suunnitteluvaiheen jälkeen oli vihdoin kuvausten aika. Niissä oli mukana pelaajien lisäksi useita muitakin seurayhteisön jäseniä erilaisissa rooleissa.

”Suunnitteluvaiheessa tarinallisten raamien muodostuessa lähdimme myös laatimaan kuvausaikatauluja sekä hankkimaan esiintyjiä ja työryhmää kuvauksiin. Esituotannon jälkeen päädyimme kuvaamaan kolme pitkää päivää koko työryhmällä, jonka lisäksi kävimme Erkin kanssa kahdestaan nappaamassa lisäkuvia yhtenä päivänä”, Otsamo kuvailee tuotannon intensiivisintä vaihetta.

Kuvausryhmä Aleksanterinkadulla.

”Leikkaamiseen kului noin 5–7 kokonaista työpäivää. Se jakaantui kuitenkin pidemmälle ajalle, sillä välillä täytyi miettiä ja pohtia, kysellä palautetta eri versioista, ja tehdä taas muutoksia. Samaan aikaan Eero Hietamäki sävelsi ja tuotti videoon taustamusiikkia, sen minkä muilta kesätöiltään kerkesi. Lopulta videoon tehtiin vielä äänien ja värien käsittelyt, mihin kului yhteensä kolme työpäivää. Yhteensä videoon kului TamUn jengin ja esiintyjien työpanoksen lisäksi yli 500 henkilötyötuntia”, Otsamo kertoo.

Tampere Unitedin puolesta videon tilaajana toimi hallituksen jäsen Mikko Malinen, joka oli tiiviisti mukana myös kuvauspäivien järjestelyissä. Itsekin alalla yrittäjänä toimiva Malinen kertoo, että videon tekeminen oli miellyttävä prosessi, jossa myös tilaaja otettiin mukaan ideoimaan sisältöä.

”Ihan ensimmäisestä yhteydenotosta asti tuntui selvältä, että meillä on käsissämme tekijä, joka ymmärtää, mistä TamUssa ja laajemmin ajatellen kannattajakulttuurissa on kyse. Oli todella tärkeää, että perusasioiden läpi käymisen sijaan pääsimme siirtymään heti asiaan. Yhteinen sävel käsikirjoituksen ja toteutustapojen välillä löytyikin todella helposti”, Malinen toteaa yhteistyöstä.

Lopputulos tyydyttää sekä tekijöitä että seuraa

Videon ohjannut Linus Otsamo kertoo olevansa tyytyväinen lopputulokseen.

”Pidän erityisesti siitä, miten VHS-kameralla kuvaamamme materiaali istuu digikameralla kuvatun materiaalin sekaan. Se kuvastaa TamU:n huippuvuosia, jolloin kyseinen kuvaformaatti oli vielä voimissaan, ja täten menneisyyttä ja nykyhetkeä.”

”Myös voiceover on mielestäni onnistunut. Hiottuamme tekstin yhdessä TamUn kanssa pyysin TamUssa pelaavaa vanhaa kaveriani Anton Brightia lukemaan tekstin videolle. Mielestäni Antonin äänestä kuulee, että hän tietää mistä puhuu.”

Tampere Unitedin pelaajat ovat videolla tärkeässä roolissa.

”Kokonaisuudessaan olen ylpeä siitä, kuinka saimme pienellä budjetilla tehtyä melkolailla sen kaltaisen videon, josta keväällä TamUn toimistolla haaveiltiin. Toki monta juttua tekisin erilailla, jos heti uusi video tehtäisiin. Se kuuluu asiaan”, Otsamo päättää.

Myös Tampere Unitedissa ollaan erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

”Lopputulos on erittäin tyylikäs! Siitä huokuu juuri niitä fiiliksiä, joita me seuran sisällä toivoimmekin siitä välittyvän. Valtava hatunnosto koko työryhmälle!” Malinen ylistää lopuksi.

Kiitokset kaikille videon tekemiseen erilaisissa rooleissa osallistuneille!

Katso Tampere Unitedin uusi brändivideo

Työryhmä

Linus Otsamo – ohjaaja, kuvaaja, leikkaaja
Erkki Busnov – tuottaja, valaisija
Rasmus Hasu – kamera-assistentti
Eero Hietamäki – äänittäjä, säveltäjä
Tuomas Bohm – best boy
Juuso Martikainen – valoteknikko, VHS-kuvaaja
Aada-Maria Raivio – valoteknikko
Lari Juhannusvuori – voiceover-äänittäjä

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2