1.3.2021

 
 

Tampere Unitedin kakkos­joukkue valmistautuu kauteenTampere Unitedin miesten kakkosjoukkue on aloittanut valmistautumisen Läntisen alueen Neloseen heti tammikuun alusta lähtien. Joukkue on päässyt harjoittelemaan Kaupin urheilupuistossa kahdesti viikossa, vaikka pandemia ja pakkaset ovatkin rajoittaneet harjoittelua. Koossa on viime kautta huomattavasti laajempi rinki, joten näkymät tulevaan kauteen ovat erinomaiset.

”Kakkosjoukkueen yksi ja ainut tavoite on nyt jo kolmatta kautta per√§kk√§in sarjanousu. T√§ll√§ hetkell√§ joukkue on hyvin sitoutunut harjoitteluun, ja t√§st√§ kertoo hyv√§√§ esimerkki√§ esimerkiksi se, ett√§ v√§himm√§ism√§√§r√§ pelaajia harjoituksissa on t√§m√§n vuoden puolella ollut 15. Maalivahtejakin on saatu treeneihin, joten l√§ht√∂kohdat ovat kunnossa”, kertoo kakkosjoukkueen p√§√§valmentaja Weeti Tero, joka jatkaa jo kolmatta vuotta kakkosjoukkueen per√§simess√§.

”Kaksi kuukautta ovat olleet hyvin intensiivist√§ harjoittelua, joissa on pyritty saamaan sykkeet korkealle pallon kanssa. Pelaajilta saadun palautteen perusteella t√§ss√§ on my√∂s onnistuttu. Pelaajat ovat my√∂s jo omaksuneet asiat, joita joukkueelta haluan: aggressiivista ja voitonhaluista jalkapalloa. H√§vi√§mist√§ kuuluu vihata t√§ss√§ joukkueessa.” kertoo Tero varsin tyytyv√§isen oloisena.

Kausi 2020 oli koronan typistämänä kakkosjoukkueen osalta ikään välivuosi, kun joukkueen rakentamista ei kyetty oikein missään vaiheessa edes aloittamaan ennen kuin harjoittelu ja pelaaminen loppui. Tämän seurauksen peräti 17 edustusjoukkueen pelaajaa kävi viime kaudella pelaamassa kakkosjoukkueen pelejä, kun joukkueella ei ollut riittävän laajaa omien pelaajien rinkiä.

Nyt tilanne on kuitenkin täysin toinen, kun uusia pelaajia on tullut rinkiin mukaan sankoin joukoin. Seuran sosiaalisessa mediassa talvella julkaistu tryout-ilmoitus tuotti laajasti hakemuksia, jonka tuloksena joukkueen mukana on ollut harjoituksissa yli 30 pelaajaa tammi-helmikuun aikana. Tulevalla kaudella kakkosjoukkueen ryhmityksessä nähdään kuitenkin myös aikaisemmilta kausilta tuttuja nimiä, sillä edeltävän kauden pelaajista lähes kaikki edelleen jatkavat.

”Uusissa pelaajissa on mukana paljon nuoria pelaajia, joissa on potentiaalia. Monella on saattanut olla v√§livuosi jalkapallosta, mutta kiinnostus on l√∂ytynyt uudelleen hyvien treenien kautta‚ÄĚ, kertoo kakkosjoukkueen joukkueenjohtaja ja pelaaja Eemeli Peltonen.

Sunnuntaina kakkosjoukkue p√§√§sikin ensimm√§ist√§ kertaa testaamaan pelaamista, kun vastaan asettui edustusjoukkueen kanssa samaa sarjaa pelaava TKT. Sinipaitojen kakkosjoukkue oli ottelun alussa jopa niskan p√§√§ll√§. Uudella taktiikalla l√§htenyt joukkue sai yll√§tt√§v√§nkin hyvin peliin rytmin, ja t√§m√§ palkittiinkin varhaisella 1‚Äď0-maalilla, kun Nekalan Pallosta Tampere Unitedin sinisiin siirtynyt Nuno Morgadinho p√§√§si roikottamaan boksin ulkopuolelta pallon verkkoon. T√§st√§ ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun TKT p√§√§si laidalta l√§pi ja tasoitti tilanteeksi 1‚Äď1.

Ottelu jatkui edelleen ensimm√§isell√§ jaksolla TamUn pallonhallinnalla. 2‚Äď1-maali saatiinkin rangaistuspotkusta, kun arkkupakastimen kokoinen Topias Honkanen kaadettiin boksissa ja kapteenin nauhaa ensimm√§isell√§ jaksolla kantanut Olli Kulmala painoi pallon varmasti sis√§√§n. Heti t√§m√§n j√§lkeen kuitenkin TKT p√§√§si rokottamaan pelinavaamisen virheest√§ ja vei pelin tauolle 2‚Äď2-lukemissa.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet vaihtoivat l√§hestulkoon koko miehityksens√§. T√§m√§ n√§ytti auttaneen hieman TKT:t√§, eik√§ aikaakaan kun he jo p√§√§siv√§t siirtym√§√§n ottelussa ensimm√§ist√§ kertaa johtoon laidalta tulleen l√§piajon seurauksena. Ensimm√§isen jakson TamUlla ollut pallokontrolli ei toteutunut ihan yht√§ mallikkaasti, ja t√§m√§ n√§kyi aika sekavana pallotteluna keskikent√§ll√§. Toisen puoliskon puoliv√§liss√§ TKT p√§√§si niittaamaan viimeisen naulan arkkuun ottelun p√§√§ttyess√§ lopulta 2‚Äď4 (2‚Äď2).

”Ensimm√§inen puolisko oli meilt√§ hyv√§√§ tekemist√§ uudella pelityylill√§ ja monelle uudessa joukkueessa. Pelist√§ j√§i positiiviset fiilikset, ja saamme varmasti hiottua taktiikan timanttiseksi ennen kauden alkua. Ja onhan se aina mukava laittaa pallo h√§kkiin”, totesi ACE:sta kakkosjoukkueeseen siirtynyt Olli Kulmala ottelun j√§lkeen

Kuluvan viikon jälkeen kakkosjoukkue joutuu näillä näkymin jäämään omatoimisen harjoittelun varaan kolmeksi viikoksi, joskin TamUssa odotellaan vielä Pirkanmaan koronanyrkin lopullista, todennäköisesti tiistaina saatavaa ohjeistusta. Kakkosjoukkueen kausi alkaa näillä näkymin huhtikuun lopulla, kun vastassa on FC Melody. Ottelun pelipaikka ja tarkempi ajankohta selviää vasta myöhemmin.