24.10.2021

 
 

Tampere Unitedin kakkos­joukkue nousi KolmoseenTampere Unitedin kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen varmistui myöhään sunnuntai-iltapäivällä, kun Kakkosen B-lohko saatiin pelattua päätökseensä. Tampereen Pallo-Veikot on ainoa läntisen alueen Kolmosen lohkoon B putoava joukkue, joten Nelosen lohkossaan päätyneellä kaudella toiseksi sijoittuneelle Tampere Unitedin kakkosjoukkuelle tullaan tarjoamaan paikkaa Kolmosessa täydennysmenettelyn kautta. Tämän Kolmosen paikan Tampere United ottaa ilman muuta vastaan.

Kakkosjoukkueen kausi p√§√§ttyi jo kaksi viikkoa sitten, kun se voitti p√§√§t√∂skierroksen ottelussa Valkeakosken Koskenpojat. Apialla pelattu ottelu p√§√§ttyi lukemiin 2‚Äď5 (2‚Äď3), ja kotijoukkueen pelaajat ihmetteliv√§t vieraiden normaalia voimakkaampaa juhlimista ottelun j√§lkeen, koskilaiset kun eiv√§t olleet ymm√§rt√§neet, ett√§ ottelussa oli suurella todenn√§k√∂isyydell√§ panoksena sarjanousu. Sinipaitojen maaleista ottelussa vastasivat kaksi ensimm√§ist√§ maalia tehnyt Hakim Belbachir sek√§ Mikko Jussila, Topias Laine ja Deng Malwal.

Kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen on vähintäänkin ansaittu, sillä joukkue olisi noussut sarjasijoituksensa perusteella Kolmoseen jo kaudella 2019, mutta silloin TamUn edustusjoukkueen putoaminen Kakkosesta esti sarjanousun. Tehty työ kantoi tällä kaudella vihdoin hedelmää, ja viides perättäinen kausi Nelosessa toi vihdoinkin nousun Kolmoseen.

Kakkosjoukkueen päävalmentajana viimeiset kolme kautta toiminut Weeti Tero on suorastaan helpottunut nousun vihdoin varmistuttua.

”Olen ollut kolme vuotta mukana, ja jokaisena vuonna nousu on ollut tavoitteena, mutta nyt se vihdoin toteutui. Pelaajille kuuluu tottakai isoin kiitos. Kausi oli vaikea, kun kev√§√§ll√§ oltiin vajaa pari kuukautta s√§piss√§, mutta j√§tk√§t teki jo silloin itse t√∂it√§ ja niit√§ hommia mit√§ oli sovittu. Nyt kiitos seisoo t√§ss√§ kohtaa kautta”, Tero kuvailee koronapandemian v√§ritt√§m√§√§ kautta.

Tampere Unitedin kakkosjoukkue pelasi kaudella kaikkiaan 16 ottelua, joista se keräsi 10 voittoa, 3 tasapeliä ja vain 3 tappiota. Kerätty pistesaalis eli 33 pistettä riitti tasaisessa kärkitaistossa yläloppusarjan toiseen tilaan. FC Melody voitti sarjan 35 pisteellä, Vehmaisten urheilijat oli kolmas 32 pisteellään, ja Valkeakosken Koskenpojat jäi neljänneksi 31 pisteellään.

”Loppua kohden saatiin peli uomiinsa, ja yl√§loppusarjassa tuli ainoastaan yksi pistemenetys tasapelill√§ VeHua vastaan. Saatiin oikealla hetkell√§ hyvi√§ tuloksia”, kuvailee Tero nelj√§√§n per√§kk√§iseen voittoon p√§√§ttynytt√§ kautta.

”Pelaajien sitoutuminen on ollut korkealla tasolla. Olemme reenanneet pari kertaa viikossa, ja reeneiss√§ on k√§ynyt yli 15 pelaajaa koko vuoden, ja se on aika hyvin Nelosen tasolle.”

Weeti Teron mukaan joukkueessa onkin hyvä runko myös Kolmosen tasoa ajatellen, joskin vahvistuksiakin ilman muuta tarvitaan.

”Siin√§ on hyvi√§ ja sitoutuneita s√§llej√§, jotka haluaa ja tykk√§√§ reenata. Valmentajan teht√§v√§ on ollut aika helppo. Runko on hyv√§ ja toivottavasti se pysyy kasassa, mutta tottakai vahvistuksiakin tarvitaan, sill√§ miksik√§√§n hissijoukkueeksi ei haluta l√§hte√§”, Tero painottaa.

Seuralle kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen tuo positiivisen haasteen. Kolmosessa kulut nousevat jonkin verran Neloseen verrattuna, ja joukkueen vahvistaminenkin tuo omat haasteensa. Toisaalta nousu tuo myös mahdollisuuksia.

”Nousulla on iso merkitys sen suhteen, ett√§ edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen v√§liss√§ on ainoastaan yksi sarjaporras. Se tukee kaikkein parhaiten edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen pelaajia, eli saadaan hyvi√§ pelej√§ kaikille joka viikko. Sill√§ on √§√§rett√∂m√§n iso merkitys, ett√§ jokainen saa peliaikaa ja nimenomaan hyvist√§ peleist√§”, Tero kuvailee.

Yksi tulevan Kolmosen kauden kutkuttavimmista asetelmista on se, että Tampereen Pallo-Veikkojen edustusjoukkue on ensi kaudella mukana sarjassa. Vielä kaudella 2020 Kolmosessa kohtasivat TamUn edustus ja TPV:n kakkosjoukkue, mutta kahdessa vuodessa asetelma on kääntynyt päälaelleen. Tampereen derby pyritään pelaamaan ensi kaudella Pyynikin urheilukentällä, ja siitä rakennetaan tietenkin suuri tapahtuma, vaikka TamU osallistuukin siihen kakkosjoukkueellaan.

Tampere United tiedottaa kakkosjoukkueen valmentajaratkaisuista ja tryouttien alkamisesta myöhemmin syksyn aikana. Pysy kuulolla!