Tampere Unitedin kakkos­joukkue nousi Kolmoseen

24/10/2021 TamU 2
Uutinen

Tampere Unitedin kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen varmistui myöhään sunnuntai-iltapäivällä, kun Kakkosen B-lohko saatiin pelattua päätökseensä. Tampereen Pallo-Veikot on ainoa läntisen alueen Kolmosen lohkoon B putoava joukkue, joten Nelosen lohkossaan päätyneellä kaudella toiseksi sijoittuneelle Tampere Unitedin kakkosjoukkuelle tullaan tarjoamaan paikkaa Kolmosessa täydennysmenettelyn kautta. Tämän Kolmosen paikan Tampere United ottaa ilman muuta vastaan.

Kakkosjoukkueen kausi päättyi jo kaksi viikkoa sitten, kun se voitti päätöskierroksen ottelussa Valkeakosken Koskenpojat. Apialla pelattu ottelu päättyi lukemiin 2–5 (2–3), ja kotijoukkueen pelaajat ihmettelivät vieraiden normaalia voimakkaampaa juhlimista ottelun jälkeen, koskilaiset kun eivät olleet ymmärtäneet, että ottelussa oli suurella todennäköisyydellä panoksena sarjanousu. Sinipaitojen maaleista ottelussa vastasivat kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Hakim Belbachir sekä Mikko Jussila, Topias Laine ja Deng Malwal.

Kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen on vähintäänkin ansaittu, sillä joukkue olisi noussut sarjasijoituksensa perusteella Kolmoseen jo kaudella 2019, mutta silloin TamUn edustusjoukkueen putoaminen Kakkosesta esti sarjanousun. Tehty työ kantoi tällä kaudella vihdoin hedelmää, ja viides perättäinen kausi Nelosessa toi vihdoinkin nousun Kolmoseen.

Kakkosjoukkueen päävalmentajana viimeiset kolme kautta toiminut Weeti Tero on suorastaan helpottunut nousun vihdoin varmistuttua.

”Olen ollut kolme vuotta mukana, ja jokaisena vuonna nousu on ollut tavoitteena, mutta nyt se vihdoin toteutui. Pelaajille kuuluu tottakai isoin kiitos. Kausi oli vaikea, kun keväällä oltiin vajaa pari kuukautta säpissä, mutta jätkät teki jo silloin itse töitä ja niitä hommia mitä oli sovittu. Nyt kiitos seisoo tässä kohtaa kautta”, Tero kuvailee koronapandemian värittämää kautta.

Tampere Unitedin kakkosjoukkue pelasi kaudella kaikkiaan 16 ottelua, joista se keräsi 10 voittoa, 3 tasapeliä ja vain 3 tappiota. Kerätty pistesaalis eli 33 pistettä riitti tasaisessa kärkitaistossa yläloppusarjan toiseen tilaan. FC Melody voitti sarjan 35 pisteellä, Vehmaisten urheilijat oli kolmas 32 pisteellään, ja Valkeakosken Koskenpojat jäi neljänneksi 31 pisteellään.

”Loppua kohden saatiin peli uomiinsa, ja yläloppusarjassa tuli ainoastaan yksi pistemenetys tasapelillä VeHua vastaan. Saatiin oikealla hetkellä hyviä tuloksia”, kuvailee Tero neljään peräkkäiseen voittoon päättynyttä kautta.

”Pelaajien sitoutuminen on ollut korkealla tasolla. Olemme reenanneet pari kertaa viikossa, ja reeneissä on käynyt yli 15 pelaajaa koko vuoden, ja se on aika hyvin Nelosen tasolle.”

Weeti Teron mukaan joukkueessa onkin hyvä runko myös Kolmosen tasoa ajatellen, joskin vahvistuksiakin ilman muuta tarvitaan.

”Siinä on hyviä ja sitoutuneita sällejä, jotka haluaa ja tykkää reenata. Valmentajan tehtävä on ollut aika helppo. Runko on hyvä ja toivottavasti se pysyy kasassa, mutta tottakai vahvistuksiakin tarvitaan, sillä miksikään hissijoukkueeksi ei haluta lähteä”, Tero painottaa.

Seuralle kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen tuo positiivisen haasteen. Kolmosessa kulut nousevat jonkin verran Neloseen verrattuna, ja joukkueen vahvistaminenkin tuo omat haasteensa. Toisaalta nousu tuo myös mahdollisuuksia.

”Nousulla on iso merkitys sen suhteen, että edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen välissä on ainoastaan yksi sarjaporras. Se tukee kaikkein parhaiten edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen pelaajia, eli saadaan hyviä pelejä kaikille joka viikko. Sillä on äärettömän iso merkitys, että jokainen saa peliaikaa ja nimenomaan hyvistä peleistä”, Tero kuvailee.

Yksi tulevan Kolmosen kauden kutkuttavimmista asetelmista on se, että Tampereen Pallo-Veikkojen edustusjoukkue on ensi kaudella mukana sarjassa. Vielä kaudella 2020 Kolmosessa kohtasivat TamUn edustus ja TPV:n kakkosjoukkue, mutta kahdessa vuodessa asetelma on kääntynyt päälaelleen. Tampereen derby pyritään pelaamaan ensi kaudella Pyynikin urheilukentällä, ja siitä rakennetaan tietenkin suuri tapahtuma, vaikka TamU osallistuukin siihen kakkosjoukkueellaan.

Tampere United tiedottaa kakkosjoukkueen valmentajaratkaisuista ja tryouttien alkamisesta myöhemmin syksyn aikana. Pysy kuulolla!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49