Tampere Unitedin kakkos­joukkue aloittaa Suomen Cupin sunnuntai-iltana Pirkkahallissa

20/02/2022 TamU 2
Uutinen

Juurilleen palannut Suomen Cup alkaa sinivihreän yhteisön osalta sunnuntaina, kun kakkosjoukkue kohtaa tasauskierroksen ottelussa LeKi-futiksen. Nelosessa tulevalla kaudella pelaavat lempääläiset toimivat kello 20.00 Pirkkahallissa alkavassa ottelussa kotijoukkueena. Ottelu on Tampere Unitedin kakkosjoukkueen kaikkien aikojen ensimmäinen esiintyminen Suomen Cupissa.

Sunnuntai-iltana pelattava Suomen Cupin ottelu on Tampere Unitedin uusitulle kakkosjoukkueelle talvikauden ensimmäinen todellinen testi. Pitkään valmennusvastuussa ollut Weeti Tero on saanut keskittyä edustusjoukkueeseen tänä talvena, ja nappulakengät viime kauden päätteeksi ripustanut Markus Kopf on ottanut vetovastuun kakkosjoukkueen valmennuksesta.

Muutoksia on tapahtunut muutenkin taustojen puolella, kun pitkään monessa eri roolissa ollut Eemeli Peltonen on jättänyt joukkueenjohtajan tehtävät Kopfin tavoin peliuransa viime syksynä päättäneelle Henri Savolaiselle. Joukkueen pelaajiston muutoksista puhumattakaan.

Totaalista hyppyä tuntemattomaan Sinipaidat eivät joudu tekemään sillä kaksi harjoitusottelua on saatu pelattua tämän vuoden puolella koronatilanteen ja rankan talven haasteista huolimatta. Molemmista on ollut tuloksena tasapeli. Ensin maalittomana versiona Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan ja Nokian Palloseuran kohtaamisessa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen.

Uusittu joukkue ei ole siis ehtinyt liikaa hioa tulevan kauden kuvioita ja kilpailullisesta panostuksesta huolimatta Cup-ottelu on erinomainen mahdollisuus viedä eteenpäin pelillisiä tavoitteita.

”Meillä ei ylipäätään pelejä ole liikaa ennen sarjakauden alkua. Nämä ottelut ovat kuitenkin näyttöpaikkoja myös pelaajille, että jos heidät sinne kentälle laitetaan, niin kaikki mahdollinen pitää myös antaa”, totesi joukkueenjohtaja Henri Savolainen TamU-TV:n sunnuntaivieraana tammikuussa kysyttäessä joustetaanko mahdollisesti Cupin otteluissa uuden pelillisten asioiden sisään ajamisesta tulosten kustannuksella.

Tuttu vastustaja vastassa

Ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussa vastassa oleva LeKi-futis on pitkään Nelosessa nousua hakeneelle Tampere Unitedin kakkosjoukkueelle varsin tuttu vastustaja. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen kesäkuun alussa. Silloin Sinipaidat olivat parempia maalein 3–0. TamUn maaleista vastasivat Rantaperkiön matolla Nils Strömsholm kahdesti ja Panu Väliaho kertaalleen.

Tampere Unitedin kausi päättyi lopulta sarjanousuun, ja LeKi löysi itsensä sarjataulukon toisesta päästä erittäin vaikean kauden jälkeen kerättyään koko kauden aikana yhteensä vaivaiset kahdeksan pistettä. LeKin onneksi FJK oli päättyneellä kaudella erittäin heikko ja sarjatason vaihtaja löytyi lopulta Forssasta.

Aiempaa cup-historiaa Sinipaidoilta löytyy LeKi-futiksen kanssa kaudelta 2014, jolloin Pirkkahallissa pelattu ottelu päättyi harmillisesti lempääläisten 1–2-voittoon. On siis aika maksaa kalavelkoja, kun Sinipaitojen Suomen Cup taipaleen avaava LeKi-futis – Tampere United 2 alkaa sunnuntaina Pirkkahallissa kello 20.00. Tampere Unitedin Twitter-tili seuraa ottelun kehittymistä reaaliaikaisesti.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2