Tampere Unitedin kaikille avoin ja maksuton maalivahtikoulu kokoontuu lauantaisin

18/11/2021 Seura
Uutinen

Tampere United on perustanut maalivahtikoulun, jonne ovat tervetulleita kaikki maalivahtina pelaavat tai siitä kiinnostuneet 8–15-vuotiaat pelaajat verkkareiden väriin katsomatta. Ensimmäinen kokoontuminen on tulevana lauantaina 20.11. klo 14.30–15.45 Kissat-hallilla, ja toiminta jatkuu aina lauantaisin samaan aikaan. Maalivahtikoulun järjestämiseen on saatu Maalipotku ry:n rahallinen tuki, ja tämä mahdollistaa täysin maksuttoman ja kaikkien seurojen pelaajille avoimen toiminnan. Maalivahtikoulun valmentajina toimivat Juha Seppälä, Jussi Siltanen ja Kiira Kaivola.

Maalivahtikoulun valmentajista Juha Seppälä ja Jussi Siltanen toimivat myös Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajina. Kiira Kaivola puolestaan on liittynyt tänä talvena naisten edustusjoukkueen mukaan pelattuaan viime vuosina maalivahtina Ykkösessä ja Kansallisessa liigassa Pallo-Iirojen ja Ilveksen paidassa.

”Meillä alkaa olla jo vähän vanhempia junioripelaajia, ja maalivahtikoululle on sen myötä selkeästi kysyntää. Hienoa että tämä saadaan nyt käyntiin”, kommentoi Tampere Unitedin junioritoiminnasta vastaava seuran varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjä.

Kaikille avoimen maalivahtikoulun perustamisessa idean isänä on ollut nimenomaan Juha Seppälä, joka onkin innoissaan siitä. että toiminta saadaan nyt käyntiin. Erityisesti Seppälää innostaa se, että maalivahtikoulu palvelee tamperelaista juniorijalkapalloa laajemmin kuin vain yhden seuran osalta.

”Olen erityisen innostunut siitä mahdollisuudesta, että mukaan voi tulla millä verkkareilla tahansa. Minulla on ennalta tietoa tietyistä junioreista toisissa seuroissa, joille tullaan tarjoamaan tätä mahdollisuutta. Se on loistojuttu, ja juuri tällaista seurojen välisen yhteistyön pitäisi olla”, Seppälä kertoo.

Maalivahtikoulua varten on saatu rahallista tukea Maalipotku ry:ltä, joka toimi aiemmin Palloliiton Tampereen piirinä. Myös tätä taustaa vasten on luonnollista, että maalivahtikoulu tukee kaikkia paikallisia seuroja.

”Junioripuolella oleellisinta on se, että saadaan Tampereelle hyviä junioreita, on niillä mitkä verkkarit tahansa. Aikuisissa voidaan toimia toisella tavalla ja olla vähän mustasukkaisia omista pelaajista. Fakta on se, että Tampereella on ihan hyviä juniorivalmentajia, mutta ei maalivahtivalmennuksen taso missään seurassa mikään päätähuimaava ole. Meillä on tässä kaunis hippimäinen ajatus, että kaikki ovat tervetulleita, mutta suurempi palvelus tehdään itsellemmekin tulevaisuutta silmällä pitäen sillä, että osallistutaan junioreiden kasvattamiseen oli se sitten minkä seuran verkkareissa tahansa. Toivottavasti saamme innostuneita junioreita mukaan”, Seppälä pohtii.

Seppälä on mielissään myös Kiira Kaivolan mukanaolosta, sillä vielä kaudella 2019 T18 SM-sarjaa pelannut ja samalla kaudella naisten liigaan pelaamaan noussut maalivahti on erinomainen esimerkki kaikille tamperelaisille tyttöpelaajille.

”Toivottavasti myös tyttömaalivahteja tulee mukaan. Kiira on fantastinen esimerkki nuorille maalivahdeille, josta näkee mihin tytöt parhaimmillaan pystyvät”, Seppälä hehkuttaa.

Ilmoittaudu mukaan

Maalivahtikoulun jokaiselle harjoituskerralle pyydetään ilmoittautumaan mukaan ennalta, sillä valmentajille on tärkeää saada tietoa osallistujien määrästä jo harjoituksia suunniteltaessa. Tarkemmat ohjeet löytyvät Maalivahtikoulun omalta sivulta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2