18.11.2021

 
 

Tampere Unitedin kaikille avoin ja maksuton maalivahtikoulu kokoontuu lauantaisinTampere United on perustanut maalivahtikoulun, jonne ovat tervetulleita kaikki maalivahtina pelaavat tai siit√§ kiinnostuneet 8‚Äď15-vuotiaat pelaajat verkkareiden v√§riin katsomatta. Ensimm√§inen kokoontuminen on tulevana lauantaina 20.11. klo 14.30‚Äď15.45 Kissat-hallilla, ja toiminta jatkuu aina lauantaisin samaan aikaan. Maalivahtikoulun j√§rjest√§miseen on saatu Maalipotku ry:n rahallinen tuki, ja t√§m√§ mahdollistaa t√§ysin maksuttoman ja kaikkien seurojen pelaajille avoimen toiminnan. Maalivahtikoulun valmentajina toimivat Juha Sepp√§l√§, Jussi Siltanen ja Kiira Kaivola.

Maalivahtikoulun valmentajista Juha Seppälä ja Jussi Siltanen toimivat myös Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajina. Kiira Kaivola puolestaan on liittynyt tänä talvena naisten edustusjoukkueen mukaan pelattuaan viime vuosina maalivahtina Ykkösessä ja Kansallisessa liigassa Pallo-Iirojen ja Ilveksen paidassa.

”Meill√§ alkaa olla jo v√§h√§n vanhempia junioripelaajia, ja maalivahtikoululle on sen my√∂t√§ selke√§sti kysynt√§√§. Hienoa ett√§ t√§m√§ saadaan nyt k√§yntiin”, kommentoi Tampere Unitedin junioritoiminnasta vastaava seuran varapuheenjohtaja Markus Ky√∂st√§j√§.

Kaikille avoimen maalivahtikoulun perustamisessa idean isänä on ollut nimenomaan Juha Seppälä, joka onkin innoissaan siitä. että toiminta saadaan nyt käyntiin. Erityisesti Seppälää innostaa se, että maalivahtikoulu palvelee tamperelaista juniorijalkapalloa laajemmin kuin vain yhden seuran osalta.

”Olen erityisen innostunut siit√§ mahdollisuudesta, ett√§ mukaan voi tulla mill√§ verkkareilla tahansa. Minulla on ennalta tietoa tietyist√§ junioreista toisissa seuroissa, joille tullaan tarjoamaan t√§t√§ mahdollisuutta. Se on loistojuttu, ja juuri t√§llaista seurojen v√§lisen yhteisty√∂n pit√§isi olla”, Sepp√§l√§ kertoo.

Maalivahtikoulua varten on saatu rahallista tukea Maalipotku ry:ltä, joka toimi aiemmin Palloliiton Tampereen piirinä. Myös tätä taustaa vasten on luonnollista, että maalivahtikoulu tukee kaikkia paikallisia seuroja.

”Junioripuolella oleellisinta on se, ett√§ saadaan Tampereelle hyvi√§ junioreita, on niill√§ mitk√§ verkkarit tahansa. Aikuisissa voidaan toimia toisella tavalla ja olla v√§h√§n mustasukkaisia omista pelaajista. Fakta on se, ett√§ Tampereella on ihan hyvi√§ juniorivalmentajia, mutta ei maalivahtivalmennuksen taso miss√§√§n seurassa mik√§√§n p√§√§t√§huimaava ole. Meill√§ on t√§ss√§ kaunis hippim√§inen ajatus, ett√§ kaikki ovat tervetulleita, mutta suurempi palvelus tehd√§√§n itsellemmekin tulevaisuutta silm√§ll√§ pit√§en sill√§, ett√§ osallistutaan junioreiden kasvattamiseen oli se sitten mink√§ seuran verkkareissa tahansa. Toivottavasti saamme innostuneita junioreita mukaan”, Sepp√§l√§ pohtii.

Seppälä on mielissään myös Kiira Kaivolan mukanaolosta, sillä vielä kaudella 2019 T18 SM-sarjaa pelannut ja samalla kaudella naisten liigaan pelaamaan noussut maalivahti on erinomainen esimerkki kaikille tamperelaisille tyttöpelaajille.

”Toivottavasti my√∂s tytt√∂maalivahteja tulee mukaan. Kiira on fantastinen esimerkki nuorille maalivahdeille, josta n√§kee mihin tyt√∂t parhaimmillaan pystyv√§t”, Sepp√§l√§ hehkuttaa.

Ilmoittaudu mukaan

Maalivahtikoulun jokaiselle harjoituskerralle pyydetään ilmoittautumaan mukaan ennalta, sillä valmentajille on tärkeää saada tietoa osallistujien määrästä jo harjoituksia suunniteltaessa. Tarkemmat ohjeet löytyvät Maalivahtikoulun omalta sivulta.