Tampere Unitedin hallitus tiivistyy

11/11/2023 Seura / TamU / TamU naiset
Uutinen

Jalkapalloseura Tampere United ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin torstaina 9.11. Asialistalla oli puheenjohtajan ja muun hallituksen valinta, sekä kauden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Antti Niemistö jatkaa puheenjohtajana, ja uusina jäseninä hallitukseen tulevat vuoden tauon jälkeen mukaan palaava Eemeli Peltonen sekä neljä viime vuotta TamUssa juoniorivalmentajana toiminut Elisa Salmela. Hallitus on tulevalla toimintakaudella aiempaa tiiviimpi porukka, sillä peräti viisi jäsentä jättäytyy pois hallituksesta. Vastavalitun hallituksen toimikausi alkaa 15.11.2023 ja päättyy 14.11.2024.

Hallitus 2024

  • Puheenjohtaja Antti Niemistö ja viisi muuta jäsentä.
  • Aloittaa toimikautensa 15.11.2023.
  • Seuran hallinnossa on mukana myös neljä työntekijää.

Hallitusvalinnan lisäksi syyskokouksessa päätettiin tulevan kauden toiminta­suunnitelmasta ja talousarviosta. Toimintasuunnitelma on luettavissa TamUn nettisivuilta. Talousarviossa näkyy seuran kasvu, sillä siihen on budjetoitu menoja yhteensä lähes 630 000 euroa, joka on lähes 200 000 euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. Kulujen kasvu selittyy junioritoiminnan kasvulla, toiminnanjohtajan palkkauksella ja miesten edustusjoukkueen siirtymisellä Tammelan stadionille.

”Toiminta ammattimaistuu vuosi vuodelta, kun seuraan palkataan lisää työntekijöitä, ja hallitus siirtyy askel askeleelta kohti tarkoituksenmukaista roolia toiminnan suunnittelijana ja ohjaajana työrukkasena toimimisen sijaan”, toteaa jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Antti Niemistö.

Hallituksessa mukana olevien roolit painottuvat urheilutomintaan, sillä puheenjohtajan lisäksi mukana ovat junioritoiminnasta vastuussa olevat Markus Kyöstäjä ja Elisa Salmela, miesten edustustoiminnasta vastaava Eemeli Peltonen ja naisten edustustoiminnasta vastaava Miisa Heikkinen. Lisäksi mukana on sihteerinä ja rahastonhoitajana jo useamman vuoden toiminut Matti Malinen.

Seuran työntekijöistä tiiviimmin hallituksen kanssa ovat tekemisissä 1.1.2024 aloittava toiminnanjohtaja Ville Dahlman, junioripäällikkö Ville Lehtillä promoottori Henri Ekman sekä kirjanpitoa ja palkanlaskentaa hoitava Petteri Helminen.

”Hallituksen roolit tulevat suoraan seuran strategiasta. Roolit vastaavat seuran ydintoimintoja, eli junioritoimintaa, miesten. joukkueita, naisten joukkueita ja seuran hallintoa. Uskon, että entistä tiiviimpi hallitus mahdollistaa tehokkaan toiminnan, ja samalla se on luonteva muutos kun seurassa on jälleen enemmän palkattua henkilökuntaa”, puheenjohtaja Niemistö toteaa.

”Kaikki hallituksesta pois jäävät jatkavat toki tiiviisti mukana seuran toiminnassa, ja hallitustyöstä pois jääminen antaa heille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin varsinaiseen tehtäväänsä. Kiitos kaikille panoksesta hallitustyöhön kuluneina vuosina”, Niemistö jatkaa.

Kohti Tammelan stadionia

Kauden 2024 budjetti on rakennettu sen mukaisesti, että miesten edustusjoukkue pelaa uudella Tammelan stadionilla. Keskustelut stadionyhtiön kanssa ovat toki vielä osittain kesken, mutta budjetti on rakennettu tiedossa olevien ja neuvotteluissa alustavasti sovittujen asioiden ja oletusten pohjalta.

”Toimintasuunnitelmaan ei suuria uusia linjauksia tehty, vaan se noudattelee seuran vuosille 2022–2024 laadittua strategiaa. Sen lähtökohta on alusta pitäen ollut muutto Tammelaan, ja sen eteen on etenkin viimeisen vuoden aikana tehty valtavasti töitä”, toteaa puheenjohtaja Niemistö.

Lopullisesti sopimukset Tampere Unitedin, stadionyhtiön ja stadionilla toimivien kumppaniyhtiöiden välillä tehdään joulukuun aikana. Kausikortit tulevat kuitenkin myyntiin jo marraskuussa, ja muutoinkin suunnitelmat ensi kauden suhteen ovat jo pitkällä.

Hallitus kaudelle 15.11.2023 – 14.11.2024

Antti Niemistö (pj)
Miisa Heikkinen
Markus Kyöstäjä
Matti Malinen
Eemeli Peltonen
Elisa Salmela

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

klo - TamU

klo - TamU naiset

klo - TamU 2