4.10.2021

 
 

Tampere Unitedin fysiikka­valmentaja Jussi Korhonen jatkaa seurassaTampere Unitediin kaksi vuotta sitten kotiutunut fyysisen huolenpidon moniosaaja Jussi Korhonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Korhonen saapui TamUun alunperin juniorivalmentajaksi, mutta on sittemmin vastannut koko seuran fyysisen valmennuksen suunnittelusta ja edesauttanut esimerkiksi miesten edustusjoukkueen pelaajien palautumista pelikuntoon loukkaantumisten jäljiltä.

”Ty√∂ni on paljon ennaltaehk√§isev√§√§, eli annan oman mausteeni joukkueen fyysisten harjoitusten suunnitteluun. Lis√§ksi teen pelaajille saliohjelmat ja ty√∂skentelen henkil√∂kohtaisesti ennen kaikkea loukkaantuneiden pelaajien kanssa. Oletettavasti palautuminen pelikuntoon kest√§isi pidemp√§√§n ilman t√§t√§”, Korhonen kertoo ty√∂st√§√§n nimenomaan miesten edustusjoukkueen parissa..

Yhtenä osoituksena Korhosen onnistumisesta voidaan pitää sitä, ettei miesten edustusjoukkue ole kärsinyt isoista loukkaantumissumista kuluvalla kaudella.

”Vaikka v√§lill√§ joku saattaa hetkellisesti valittaa kun joutuu tekem√§√§n niin sanotusti sit√§ tyls√§√§ duunia, on palaute pelaajilta ollut puhtaasti positiivista.”


Korhosen asiantuntemusta käytetään pelaajien keskuudessa paljon hyödyksi, eikä loukkaantumisen sattuessa pelaaja jää TamUssa yksin vammojensa kanssa.

”Moni pelaaja kyselee suoraan vinkkej√§, miten toimia ja miten harjoitella, jos jotain paikkaa kolottaa. Jos joku vamma est√§√§ pallollisen harjoittelun, annan mielekk√§it√§ vaihtoehtoja pallottomaan harjoitteluun ja tekemiseen”, Korhonen kertoo.

Kun Jussi Korhosen mukaantulosta seuran valmennusryhmään uutisoitiin vuosi sitten, merkille pantavaa oli miehen suuri rooli koko organisaation fyysisen hyvinvoinnin edistäjänä. Monipuolisesti läpi seurayhteisön eri joukkueiden kanssa työskennellyt Korhonen katsoo taakseen tyytyväisenä, kun kausi on etenkin edustusjoukkueen osalta saamassa loppuhuipennuksensa.

”Koko kausi on ollut kokonaisuudessaan hienoa aikaa ja olen tyytyv√§inen siihen, ett√§ olen omalla osaamisellani voinut tuoda joukkueen ja erityisesti pelaajien arkeen parannusta”, Korhonen p√§√§t√§√§.

Katso Jussi Korhosen haastattelu