Tampere Unitedin fysiikka­valmentaja Jussi Korhonen jatkaa seurassa

04/10/2021 TamU
Uutinen

Tampere Unitediin kaksi vuotta sitten kotiutunut fyysisen huolenpidon moniosaaja Jussi Korhonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Korhonen saapui TamUun alunperin juniorivalmentajaksi, mutta on sittemmin vastannut koko seuran fyysisen valmennuksen suunnittelusta ja edesauttanut esimerkiksi miesten edustusjoukkueen pelaajien palautumista pelikuntoon loukkaantumisten jäljiltä.

”Työni on paljon ennaltaehkäisevää, eli annan oman mausteeni joukkueen fyysisten harjoitusten suunnitteluun. Lisäksi teen pelaajille saliohjelmat ja työskentelen henkilökohtaisesti ennen kaikkea loukkaantuneiden pelaajien kanssa. Oletettavasti palautuminen pelikuntoon kestäisi pidempään ilman tätä”, Korhonen kertoo työstään nimenomaan miesten edustusjoukkueen parissa..

Yhtenä osoituksena Korhosen onnistumisesta voidaan pitää sitä, ettei miesten edustusjoukkue ole kärsinyt isoista loukkaantumissumista kuluvalla kaudella.

”Vaikka välillä joku saattaa hetkellisesti valittaa kun joutuu tekemään niin sanotusti sitä tylsää duunia, on palaute pelaajilta ollut puhtaasti positiivista.”


Korhosen asiantuntemusta käytetään pelaajien keskuudessa paljon hyödyksi, eikä loukkaantumisen sattuessa pelaaja jää TamUssa yksin vammojensa kanssa.

”Moni pelaaja kyselee suoraan vinkkejä, miten toimia ja miten harjoitella, jos jotain paikkaa kolottaa. Jos joku vamma estää pallollisen harjoittelun, annan mielekkäitä vaihtoehtoja pallottomaan harjoitteluun ja tekemiseen”, Korhonen kertoo.

Kun Jussi Korhosen mukaantulosta seuran valmennusryhmään uutisoitiin vuosi sitten, merkille pantavaa oli miehen suuri rooli koko organisaation fyysisen hyvinvoinnin edistäjänä. Monipuolisesti läpi seurayhteisön eri joukkueiden kanssa työskennellyt Korhonen katsoo taakseen tyytyväisenä, kun kausi on etenkin edustusjoukkueen osalta saamassa loppuhuipennuksensa.

”Koko kausi on ollut kokonaisuudessaan hienoa aikaa ja olen tyytyväinen siihen, että olen omalla osaamisellani voinut tuoda joukkueen ja erityisesti pelaajien arkeen parannusta”, Korhonen päätää.

Katso Jussi Korhosen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49