Tampere Unitedin 20-vuotis­juhlahuivi on nyt saatavilla

10/04/2018
Uutinen

Tampere United täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja se näkyy luonnollisesti myös fanituotteissa. Ensimmäisenä juhlavuoden tuotteena on julkaistu juhlavuoden huivi, joka on tänään tullut myyntiin TamU-kaupassa. Huivissa on näkyvillä 20-vuotisjuhlasta kertova lehvälogo. Huivin toisella puolella huivin päistä muodostuu suurikokoinen Tampere Unitedin logo.

Tampere United perustettiin vuonna 1998 ja se nousi heti ensimmäisellä kilpakaudellaan 1999 Veikkausliigaan. Menestys maan korkeimmalla sarjatasolla oli nopeaa, ja ensimmäistä Suomen mestaruutta juhlittiin jo syksyllä 2001 ikimuistoisen loppukirin huipennuksena. Tuolla kaudellahan Tampere United voitti kauden päätteeksi seitsemän ottelua putkeen.

Ensimmäisen mestaruuden jälkeen Tampere Unitedista tuli Veikkausliigan kestomenestyjä, ja tämä poiki hyviä esiintymisiä myös eurokentillä. Komein kruunu oli Levski Sofian pudottaminen Mestareiden liigan toisella karsintakierroksella vuonna 2007. Vuosien varrella kohdattiin eurokentillä myös muita nimekkäitä joukkueita, kuten SS Lazio, Rosenborg BK ja Girondins de Bordeaux.

Suomen mestaruudelle saatiin jatkoa kausilla 2006 ja 2007, jolloin TamU oli jälleen mestari. Kaudella 2006 mestaruus ratkesi vasta viimeisellä ottelukierroksella vieraissa Helsingissä, kun taas kaudella 2007 TamU oli suorastaan ylivoimainen, ja varmisti mestaruuden jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Kaudella 2007 TamU oli tuplamestari voitettuaan myös Suomen Cupin.

Menestysvuosia seurasi kuitenkin vaikeammat vuodet, jotka kulminoituivat kauden 2011 alla ilmenneisiin talousvaikeuksiiin. Lopulta taustoilta paljastui sellaisia epäilyjä, jotka johtivat kohtuuttomaan rangaistukseen. TamU suljettiin Veikkausliigasta kauden 2011 kynnyksellä, ja myöhemmin selvisi, että ainoa vaihtoehto oli aloittaa nousu takaisin parrasvaloihin alimmalta sarjatasolta.

Tämä matka alkoi Tampereen piirin Kutosesta kaudella 2012 kannattajien voimin. Joukkueen nimenä oli nyt TamU-K ja sen taustalla toimi Tampere Unitedin kannattajat ry. Kannattajat loivat tyhjästä uuden seuran, joka piti Tampere Unitedin sinivihreät värit pelikentillä. TamU-K:n nimissä koettiin kolme sarjanousua vuosina 2012–2015, ja kaudella 2016 pelattiin jo piirin korkeimmalla sarjatasolla Kolmosessa.

Kaudella 2016 alkuperäinen Tampere United tuli takaisin pelikentille kannattajien pelastamana. Tampere Unitedin kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho ja muut Tampere Unitedin hallituksen jäsenet luovuttivat alkuperäisen vuonna 1998 perustetun seuran TamU-K:ta pyörittäneiden kannattajien haltuun. Vaikka kannattajien sydämissä TamU-K oli samalla tavalla TamU kuin alkuperäinen seurakin, Tampere Unitedin virallinen paluu pelikentille kaudella 2016 oli ikimuistoinen hetki.

Kausi 2016 päättyi lähes satumaisten vaiheiden jälkeen sarjanousuun, joka ratkesi Pyynikin urheilukentän pimenevässä illassa lähes tuhannen katsojan hurratessa. Kausi 2017 oli Tampere Unitedin ensimmäinen kausi liiton sarjoissa seitsemään vuoteen. Alku oli vaikea, mutta kausi kääntyi jo hyvissä ajoin voitolliseksi, ja lopulta sarjapaikka ratkesi jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Kuudes sija tiukassa sarjassa oli varmasti enemmän, kuin seuran ulkopuolella osattiin odottaa.

Tätä kunniakasta historiaa juhlimme tänä vuonna ylpeydellä. Nousu, uho ja sitten lähes tuho ovat vaiheita, jotka suuri yleisö seurastamme ehkä edelleenkin parhaiten tuntee. Me olemme kuitenkin eniten ylpeitä siitä, miten emme luovuttaneet toivottomalta tuntuneessa tilanteessa sekä siitä, miten hienon yhteisön olemme koonneet näiden kaikista vaikeimpien hetkien jälkeen.

Tampere Unitedin 20-vuotisjuhlahuivi symboloi tätä tarinaa ja sitä ylpeyttä, jota kaikki Tampere Unitedin kannattajat sitä kohtaan kokevat. Hanki omasi TamU-kaupasta!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa