Tampere United tuomitsee häiriö­käyttäytymisen

11/05/2023 Seura / TamU
Uutinen

Viime lauantaina pelatun Ilveksen kakkosjoukkueen ja Tampere Unitedin välisen ottelun päätyttyä tapahtui ikävä välikohtaus, jossa Ilveksen ja TamUn kannattajat ottivat yhteen. Asiasta on herännyt edelleen keskustelua, ja siksi Tampere United haluaa toistaa, ettei se missään nimessä hyväksy nähdyn kaltaista käyttäytymistä. Tapahtumien kurinpitokäsittely on meneillään Palloliitossa, ja Tampere United kertoo tapahtuneesta aiheutuvista toimenpiteistä kurinpitokäsittelyn päätyttyä. TamU kommentoi asiaa vain omalta osaltaan, eikä ota kantaa kotijoukkueena toimineen Ilveksen asioihin.

Kannattajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella olen varma, että tällaista ei enää vastaisuudessa tapahdu.

- Antti Niemistö
Puheenjohtaha

En hyväksy väkivaltaa missään muodossa ja haluan tuomita tapahtuneen sekä omasta että seuran puolesta.

- Antti Niemistö
Puheenjohtaja

Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö on asiasta selväsanainen.

”Kuten totesin tuoreeltaan otteluraportissa, en hyväksy väkivaltaa missään muodossa ja haluan tuomita tapahtuneen sekä omasta että seuran puolesta”, toteaa Niemistö.

”Myös pelaajilta ja valmentajilta on tullut sama viesti erittäin voimakkaasti, ja toivon että kaikki antavat heidän keskittyä tekemiseensä kentällä, ja kentän ulkopuolisista asioista vastaaminen jätetään niille, joiden toimenkuvaan se kuuluu”, Niemistö jatkaa.

Niemistön mielestä tärkeintä on, että vastaavat tapahtumat eivät toistu. Asiaa onkin käsitelty seuran ja Sinikaartin välillä.

”Kannattajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella olen varma, että tällaista ei enää vastaisuudessa tapahdu”, Niemistö toteaa.

Voiko otteluihin tulla hyvillä mielin?

Moni on saattanut miettiä, onko otteluihin edelleen turvallista tulla. Tähän Niemistöllä on selkeä vastaus.

”Kyllä on. Meillä on omissa kotiotteluissamme turvallisuusjärjestelyt mietittynä siten, että myös yllättäviin tilanteisiin pystytään reagoimaan. Järjestyksenvalvojia on aina riittävästi paikalla, ja he ovat alan ammattilaisia, joilla on kyky puuttua häiriöihin.”

Lauantain ottelussa tapahtumat käynnistyivät nimenomaan tällaisesta yllättävästä tapahtumasta, kun Ilveksen kannattaja onnistui varastamaan Tampere Unitedin kannattajilta pienen lipun kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja juoksi kentän poikki Ilveksen kannattajien luokse kentän vastakkaiseen kulmaan.

Tästä provosoituneet noin kaksikymmentä Tampere Unitedin kannattajaa juoksivat useampi minuutti ottelun päättymisen jälkeen Ilveksen kannattajien luo kentän poikki, ja paikalla olleet poliisit joutuivat pysäyttämään kannattajien välisen yhteenoton.

”Väkivaltaa ei tietenkään voi hyväksyä vaikka taustalla olisi provokaatio. TamUn järjestämissä ottelutapahtumissa järjestyksenvalvonta pystyy estämään kannattajien provokaatiot, ja vakavilta järjestyshäiriöiltä on vältytty”, Niemistö toteaa.

Seuraavan kerran Tampere United pelaa sunnuntaina 14.5. klo 18.00 Kaupin jalkapallostadionilla. Vastaan tulee tuttu raumalaisjoukkue Pallo-Iirot. Tervetuloa silloin kannustamaan TamU tärkeään voittoon!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49