Tampere United palaa lauantaina kilpakentille Suomen Cupin ottelussa

28/01/2016
Otteluennakko

Tampere United pelaa lauantaina ensimmäisen virallisen ottelunsa sitten huhtikuussa 2011 pelatun Liigacupin finaalin. Nyt pelataan Suomen Cupia, ja vastaan asettuu Sinipaitojen tapaan Kolmosessa tulevalla kaudella pelaava paikalliskilpailija Tampereen Peli-Toverit. Ottelu potkaistaan käyntiin Pirkkahallin C-hallissa lauantaina klo 11.00 ja paikalle odotetaan vähintään paria sataa Tampere Unitedin ystävää.

TamU-uutiskuva

TamU ja TP-T kohtasivat edellisen kerran harjoitusottelussa tammikuun alussa. Tuolloin lopputulos oli 1–1 (1–1), joten aiemman ottelun tuloksen perusteella vaakakuppi ei kallistu kummankaan joukkueen puoleen. Lisäksi kumpikaan joukkue ei varmasti pelaa Suomen Cupissa samalla kokoonpanolla kuin tammikuun harjoituspelissä, joten ennakkoasetelmat ovat hämärän peitossa. Etenkin TamU oli aiemmassa ottelussa liikkeellä kapealla kokoonpanolla, jossa monet pelaajat joutuivat pelaamaan vieraalla pelipaikalla. TP-T puolestaan on hankkinut talven mittaan useita merkittäviä vahvistuksia, ja muutenkin koko seurasta on talven mittaan huokunut halu nostaa toiminta uudelle tasolle.

Molemmat joukkueet pelasivat harjoitusottelut viime sunnuntaina. Sinipaidoilla vastassa oli Atlantis FC, joka oli matkassa nuorista pelaajista koostuvalla joukkueella, jossa oli muutamia täsmävahvistuksia Kakkosessa pelaavan edustusjoukkueen kokeneemmasta kaartista. Tasainen ottelu päättyi vieraiden 0–2 (0–1) -voittoon, mutta myös Sinipaidat pääsivät hyvin maalipaikoille ja ajoittain jopa hallitsivat ottelua. TP-T puolestaan kohtasi Nelosen häntäpään joukkueisiin viime kaudella kuuluneen Nekalan Pallon, ja takoi taululle murskaavat 10–0 (6–0) -lukemat. Ottelun suurimman henkilökohtaisen maalimäärän iski hattutempun tehnyt Roope Kostiainen, joka on siirtynyt täksi kaudeksi Ilveksestä Peli-Tovereihin.

TP-T tarjoaa tasonmittauksen

Sinipaidat saavat ottelusta oivan tasonmittauksen valmistauduttaessa Kolmosen kauteen. TP-T on pelannut Kolmosessa jo useamman peräkkäisen vuoden, ja parhaimmillaan se on ollut mukana jopa sarjan kärkikamppailussa. Viime vuosina TP-T on pelannut turvallisesti sarjan keskikastissa, mutta TamUn päävalmentaja Mikko Mäkelä ei tuudittaudu tähän ajatukseen. ”TP-T on vahvistunut entisestään viime kaudelta, ja vastassa on kovaa kokemusta omaavia pelaajia kuten entinen TamU-pelaaja Jussi Kuoppala, Mäkelä toteaa. Myös ainakin Jan Kulokorpi ja Jussi Kotilahti ovat tuttuja nimiä tamperelaisille jalkapallon ystäville, ja onhan näistä jälkimmäinen pelannut 2000-luvun alussa muutaman ottelun Sinipaidoissakin. Peli-Tovereiden uusista hankinnoista mielenkiintoa herättää Irakin pääsarjaseura Talaba SC:ssä aiemmin pelannut Ahmed Shihab. Kolmoseen pudonneista Ilves-Kissoista TPT-T on saanut houkuteltua riveihinsä Lari Hakasen ja Badr Laouinin.

”Me olemme taas pelin verran viisaampia ja pyrimme viemään omaa peliämme peli peliltä eteenpäin”, toteaa päävalmentaja Mäkelä viitaten viime viikonlopun Atlantis-peliin. ”Suomen Cup tarjoaa hienon mahdollisuuden pelata jo talvella pelejä, joissa on kunnon panos, ja se motivoi aina pelaajia. Saamme hyvän treeniviikon alle ja olemme päässeet taas hiomaan omaa peliämme askeleen eteenpäin. Lauantaille on vain yksi päämäärä ja se on voitto. Joukkue tulee antamaan 110% ja tiedän että kannattajat antavat meille sen 12. pelaajan tuen kentälle”, Mäkelä päättää.

Viime kaudella Sinipaidat etenivät Suomen Cupissa aina neljännelle kierrokselle, jossa vastaan asettuin liigajoukkue IFK Mariehamn. Vaikka ottelu päättyi murskatappioon 0–12 (0–5), oli kyseessä juuri sellainen ainutlaatuinen kokemus, jota Suomen Cup vielä talvikilpailuksi kutistettunakin tarjota alemmissa sarjoissa pelaaville joukkueille. Tänä vuonna Tampere United aloittaa cupin sen toiselta kierrokselta, joten haaveilu jonkin selvästi suuremman seuran kohtaamisesta on vain kahden voiton päässä.

Suomen Cupin kolmella ensimmäisellä kierroksella ottelun peliaika on poikkeuksellisesti 2 x 40 minuuttia, ja tasatilanteessa rangaistuspotkut lauotaan heti varsinaisen peliajan päätyttyä ilman jatkoaikaa. Vaihtoja on molemmilla joukkueilla käytössä seitsemän.

Ottelu pelataan Pirkkahallin C-hallissa tulevana lauantaina 30.1. klo 11.00 alkaen. Niille jotka eivät pääse mukaan aamupäivän tunnelmaan on tarjolla osoitteessa tampereunited.fi/live suora nettilähetys, jota selostaa tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen. Seurakseen selostuskoppiin Manu saa Antti Pettisen ja Mika Suonsyrjän. Lähetys alkaa päävalmentaja Mikko Mäkelän haastattelulla noin klo 10.30. Lisäksi ottelua voi seurata myös Twitterin välityksellä.

Pirkkahallissa katsojia palvelee seurayhtymän kioski. Tampere Unitedin omalta myyntipisteeltä voi ostaa seuran huiveja, t-paitoja ja kangaskasseja.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2