13.12.2021

 
 

Tampere United ottaa korona­passin k√§ytt√∂√∂n sis√§­tiloissa j√§rjestett√§viss√§ harjoituksissa ja ottelu­tapahtumissa

Tampere United ottaa koronapassin käyttöön kaikkien joukkueidensa sisätiloissa järjestettävissä harjoituksissa ja otteluissa. Päätös perustuu Tampereen kaupungin linjaukseen, jonka mukaisesti koronpassia tulee käyttää seurojen vuoroilla sisäliikuntatiloissa. Linjauksen taustalla on aluehallintoviraston tuore päätös, joka mahdollistaa koronapassin käyttöönoton harrastustoiminnassa. Koronapassin käyttöönotto on aluehallintoviraston määräysten mukainen vaihtoehto uusille tiukemmille toimilla koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Aluehallintoviraston määräykset ovat edellyttäneet Pirkanmaan sairaanhotopiirin alueella koronapassin käyttöä sisätiloissa järjestettävissä yli 20 hengen yleisötapahtumissa jo 6.12.2021 alkaen. Tänään 13.12.2021 on tullut voimaan aluehallintoviraston uudet harrastustoimintaa koskevat määräykset, joiden tavoitteena on ehkäistä koronatartunnan riskiä. Ulkotiloissa tapahtuvissa harjoituksissa ja otteluissa näiden määräyksien edellyttämät toimenpiteet voidaan toteuttaa joukkueharjoittelun häiriintymättä, mutta sisätiloissa realistinen vaihtoehto on koronapassin käyttöönotto.

Nyt voimassa olevat aluehallintovirason päätökset ovat voimassa harrastustoiminann osalta 31.12.2021 saakka ja yleisötapahtumien osalta 5.1.2022 saakka. Tampere Unitedilla ei ole yleisötapahtumia ennen kyseistä päivämäärää, mutta on todennäköistä, että myöhemmin tammikuussa pelattavissa otteluissa vaatimus koronapassista on edelleen voimassa. Tiedotamme näistä järjestelyistä ja otteluohjelmasta myöhemmin.

Kaikki Tampere Unitedin joukkueet saavat ohjeistuksen koronapassin käyttöönotosta sisätiloissa sekä uusista ulkotiloissa pidettäviä harjoituksia koskevasta ohjeistuksesta.

Koronapassia käytettäessä on noudatettava seuraavia ohjeita:

 • Koronapassin lukemisesta ei saa tehd√§ mit√§√§n muistiinpanoja. Ei siis ole sallittua esimerkiksi yll√§pit√§√§ listaa henkil√∂ist√§, joilla on koronapassi, koska t√§st√§ muodostuisi laiton henkil√∂rekisteri.
 • Koronapassi pit√§√§ kysy√§ harjoituksissa tai ottelussa mukana olevilta jokaisessa tapahtumassa, sill√§ t√§n√§√§n voimassa oleva passi ei v√§ltt√§m√§tt√§ ole en√§√§ huomenna voimassa.
 • Koronapassia kysytt√§ess√§ pit√§√§ tarkistaa henkil√∂llisyys, jollei kyseess√§ ole tarkastajan varmasti tuntema henkil√∂.
 • Koronapassi pit√§√§ kysy√§ my√∂s harjoituksia tau ottelua seuraamaan tulevilta vanhemmilta tai muilta joukkueen ulkopuolisilta henkil√∂ilt√§, jos ne ovat samassa tilassa. Pelkk√§ et√§isyyden pit√§minen ei riit√§, vaan vanhempien pit√§√§ pysytell√§ eri tilassa kuin miss√§ harjoitukset j√§rjestet√§√§n, esimerkiksi autossa parkkipaikalla.
 • Koronapassia ei saa kysy√§ harjoituksissa tai otteluissa t√∂iss√§ olevilta ammattiurheilijoilta, valmentajilta, huoltajilta ja muilta seuran ty√∂ntekij√∂ilt√§ (palkalliset tai sopimuksella olevat).
 • Koronapassia ei saa kysy√§ alle 16-vuotiailta.

Ulkotiloissa tapahtuvissa harjoituksissa ja otteluissa koronapassia ei oteta käyttöön, mutta lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä ehkäistään seuraavin keinoin:

 • Harjoittelu tapahtuu sellaisissa ulkotiloissa, joissa voidaan pit√§√§ turvav√§lit. Velvoitetta pit√§√§ tietynmittaiset turvav√§lit ei kuitenkaan ole. Nyrkkis√§√§nt√∂n√§ on rajoittaa osallistujien m√§√§r√§ 20 henkeen per puolikas jalkapallokentt√§.
 • Vain pelaajat, valmentajat ja v√§ltt√§m√§tt√∂m√§t huoltohenkil√∂t voivat menn√§ kent√§lle ja kentt√§alueelle.
 • Harjoitusten ja otteluiden yhteydess√§ ei k√§ytet√§ mit√§√§n sis√§tiloja. Pukukopit eiv√§t ole k√§yt√∂ss√§, vaan harjoituksiin tullaan suoraan kent√§lle.
 • Kent√§lle ja sen l√§heisyyteen tullaan vasta oman vuoron alkaessa, ja paikalta poistutaan v√§litt√∂m√§sti vuoron p√§√§tytty√§.
 • Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin k√§ytt√∂√§ muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana.

Yleisiä ohjeita, jotka koskevat sisä- ja ulkotiloja:

 • Pelinomainen harjoittelu ja harjoitusotteluiden pelaaminen on sallittua, mutta kaikkia ylim√§√§r√§isi√§ l√§hikontakteja tulee v√§ltt√§√§.
 • Harjoituksiin tai otteluihin ei saa osallistua, mik√§li henkil√∂ll√§ on pieni√§k√§√§n koronaan viittaavia oireita.
 • Yleisi√§ hygieniasuosituksia tulee noudattaa kaikissa harjoitus- ja kilpailutilanteissa. K√§sihuuhdetta tulee olla aina saatavilla.
 • Kaikki joukkueen yhteiset tilaisuudet, kuten vanhempainillat, j√§rjestet√§√§n et√§tilaisuuksina.

(uutista päivitetty 14.12.2021)