Tampere United ottaa korona­passin käyttöön sisä­tiloissa järjestettävissä harjoituksissa ja ottelu­tapahtumissa

13/12/2021 Seura
Uutinen

Tampere United ottaa koronapassin käyttöön kaikkien joukkueidensa sisätiloissa järjestettävissä harjoituksissa ja otteluissa. Päätös perustuu Tampereen kaupungin linjaukseen, jonka mukaisesti koronpassia tulee käyttää seurojen vuoroilla sisäliikuntatiloissa. Linjauksen taustalla on aluehallintoviraston tuore päätös, joka mahdollistaa koronapassin käyttöönoton harrastustoiminnassa. Koronapassin käyttöönotto on aluehallintoviraston määräysten mukainen vaihtoehto uusille tiukemmille toimilla koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

TamU-uutiskuva

Aluehallintoviraston määräykset ovat edellyttäneet Pirkanmaan sairaanhotopiirin alueella koronapassin käyttöä sisätiloissa järjestettävissä yli 20 hengen yleisötapahtumissa jo 6.12.2021 alkaen. Tänään 13.12.2021 on tullut voimaan aluehallintoviraston uudet harrastustoimintaa koskevat määräykset, joiden tavoitteena on ehkäistä koronatartunnan riskiä. Ulkotiloissa tapahtuvissa harjoituksissa ja otteluissa näiden määräyksien edellyttämät toimenpiteet voidaan toteuttaa joukkueharjoittelun häiriintymättä, mutta sisätiloissa realistinen vaihtoehto on koronapassin käyttöönotto.

Nyt voimassa olevat aluehallintovirason päätökset ovat voimassa harrastustoiminann osalta 31.12.2021 saakka ja yleisötapahtumien osalta 5.1.2022 saakka. Tampere Unitedilla ei ole yleisötapahtumia ennen kyseistä päivämäärää, mutta on todennäköistä, että myöhemmin tammikuussa pelattavissa otteluissa vaatimus koronapassista on edelleen voimassa. Tiedotamme näistä järjestelyistä ja otteluohjelmasta myöhemmin.

Kaikki Tampere Unitedin joukkueet saavat ohjeistuksen koronapassin käyttöönotosta sisätiloissa sekä uusista ulkotiloissa pidettäviä harjoituksia koskevasta ohjeistuksesta.

Koronapassia käytettäessä on noudatettava seuraavia ohjeita:

 • Koronapassin lukemisesta ei saa tehdä mitään muistiinpanoja. Ei siis ole sallittua esimerkiksi ylläpitää listaa henkilöistä, joilla on koronapassi, koska tästä muodostuisi laiton henkilörekisteri.
 • Koronapassi pitää kysyä harjoituksissa tai ottelussa mukana olevilta jokaisessa tapahtumassa, sillä tänään voimassa oleva passi ei välttämättä ole enää huomenna voimassa.
 • Koronapassia kysyttäessä pitää tarkistaa henkilöllisyys, jollei kyseessä ole tarkastajan varmasti tuntema henkilö.
 • Koronapassi pitää kysyä myös harjoituksia tau ottelua seuraamaan tulevilta vanhemmilta tai muilta joukkueen ulkopuolisilta henkilöiltä, jos ne ovat samassa tilassa. Pelkkä etäisyyden pitäminen ei riitä, vaan vanhempien pitää pysytellä eri tilassa kuin missä harjoitukset järjestetään, esimerkiksi autossa parkkipaikalla.
 • Koronapassia ei saa kysyä harjoituksissa tai otteluissa töissä olevilta ammattiurheilijoilta, valmentajilta, huoltajilta ja muilta seuran työntekijöiltä (palkalliset tai sopimuksella olevat).
 • Koronapassia ei saa kysyä alle 16-vuotiailta.

Ulkotiloissa tapahtuvissa harjoituksissa ja otteluissa koronapassia ei oteta käyttöön, mutta lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä ehkäistään seuraavin keinoin:

 • Harjoittelu tapahtuu sellaisissa ulkotiloissa, joissa voidaan pitää turvavälit. Velvoitetta pitää tietynmittaiset turvavälit ei kuitenkaan ole. Nyrkkisääntönä on rajoittaa osallistujien määrä 20 henkeen per puolikas jalkapallokenttä.
 • Vain pelaajat, valmentajat ja välttämättömät huoltohenkilöt voivat mennä kentälle ja kenttäalueelle.
 • Harjoitusten ja otteluiden yhteydessä ei käytetä mitään sisätiloja. Pukukopit eivät ole käytössä, vaan harjoituksiin tullaan suoraan kentälle.
 • Kentälle ja sen läheisyyteen tullaan vasta oman vuoron alkaessa, ja paikalta poistutaan välittömästi vuoron päätyttyä.
 • Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttöä muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana.

Yleisiä ohjeita, jotka koskevat sisä- ja ulkotiloja:

 • Pelinomainen harjoittelu ja harjoitusotteluiden pelaaminen on sallittua, mutta kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja tulee välttää.
 • Harjoituksiin tai otteluihin ei saa osallistua, mikäli henkilöllä on pieniäkään koronaan viittaavia oireita.
 • Yleisiä hygieniasuosituksia tulee noudattaa kaikissa harjoitus- ja kilpailutilanteissa. Käsihuuhdetta tulee olla aina saatavilla.
 • Kaikki joukkueen yhteiset tilaisuudet, kuten vanhempainillat, järjestetään etätilaisuuksina.

(uutista päivitetty 14.12.2021)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2