23.11.2018

 
 

Tampere United osallistuu Suomen CupiinTampere United on kahden välivuoden jälkeen jälleen mukana Suomen Cupissa. Ainakaan cupin alkuvaiheessa tiedossa ei ole aiemmilta vuosilta tuttua cup-romantiikkaa ja ylemmän sarjatason joukkueiden kohtaamisia, sillä vastaan saadaan vain toisia Kakkosen joukkueita sekä Kakkosesta viime kaudella pudonneita joukkueita uudessa Kakkosen Cupissa. Toisaalta nimenomaan oman sarjatason joukkueiden kohtaaminen takaa sen, että talvelle saadaan tasaväkisiä kilpailullisia otteluita.

Kakkosen Cup alkaa tammi–helmikuun vaihteessa lohkovaiheella, jossa pelataan yksinkertainen sarja kolmen joukkueen lohkoissa. Lohkojako tehdään alueellisesti, joten tiedossa on vähintään kaksi ottelua paikallisia joukkueita vastaan. Lohkojen voittajat pääsevät pudotuspelivaiheeseen, jossa ratkotaan kaksi varsinaiseen Suomen Cupiin mukaan pääsijää. Riippuen Kakkosen Cupiin ilmoittautuvien joukkueiden määrästä, pudotuspelivaiheeseeen pääsee myös lohkojensa toiseksi sijoittuneita joukkueita.

Kakkosen Cupin rinnalla liigajoukkueet ja Ykkösen joukkueet pelaavat omat Suomen Cupin karsintalohkonsa. Varsinaiseen Suomen Cupiin pääsee yhteensä 16 joukkuetta: 8 liigajoukkuetta, 4 Ykkösen joukkuetta, 2 Kakkosen joukkuetta ja 2 alempien sarjojen joukkuetta.

”Suomen Cup ja sen pelimuoto on aiheestakin aiheuttanut keskustelua jalkapallopiireissä. Uusiutunut cup on Kakkosen seuran näkökulmasta hivenen parempi kuin edellinen pelitapa, etenkin cupin aikataulujen suhteen. Toisaalta edelleen cupia tuntuu vaivaavan sama ongelma kuin edellisessä versiossa, eli kilpailu on toteutettu täysin liigaseurojen ehdoilla. Pitää muistaa, että suomalainen jalkapallo on paljon muutakin kuin 12 liigassa pelaavaa joukkuetta”, kommentoi Tampere Unitedin puheenjohtaja Heikki Wilen Suomen Cupin uudistusta.

”Päätimme osallistua Suomen Cupiin, tai oikeastaan sen karsintaan siitä syystä, että kilpailu antaa hyviä kilpailullisia matseja talvikaudelle. Erillistä tavoitetta cupin osalle ei ole asetettu, sillä joukkueen toiminta tähtää pärjäämiseen sarjakaudella, mutta olisihan se mukava päästä alkulohkosta jatkoon ja pitkälle pudotuspeleissä”, Wilen jatkaa.

Tampere Unitedin kausikortilla pääset myös Suomen Cupin kotiotteluihin. Kausikortit maksavat nyt 55 euroa, ja hinta nousee 5 eurolla, kun TamU julkaisee seuraavan pelaajasopimusuutisen. Hinnat nousevat aina sopimusuutisen yhteydessä 5 eurolla, kunnes kausikortit saavuttavat lopullisen hintansa, eli aikuisten kausikortti 90 euroa ja alennusryhmien kausikortti 65 euroa. Kannattajakatsomoon kausikortin hinta pysyy 50 eurossa koko myyntikauden ajan.

Tule siis ostoksille: tampereunited.fi/kauppa