Tampere United osallistuu Manse Prideen

31/05/2022 Seura / TamU / TamU 2 / TamU naiset
Uutinen

Tampere United on mukana Manse Pride -viikolla 6.6. – 11.6. Käytännössä Manse Pride näkyy seuran aikuisjoukkueiden ottelutapahtumissa siten, että kapteenit kantavat sateenkaaren väreissä olevaa kapteenin nauhaa. Lisäksi Pyynikin urheilukentän kulmaliput ovat otteluissa Tampereen tiedostava pride -lipun väreissä. Samoja värejä kantava lippu nousee pride-viikon ajaksi myös Tampereen Raatihuoneen salkoon Keskustorilla.

Manse Pride

  • Järjestetään 6.6. – 11.6.
  • Pride-viikon teemana on ”Ole totta Tampereella!”
  • Manse Priden järjestävät Sinuiksi ry ja Tampereen kaupunki

Osallistuminen Manse Prideen ja yhdenvertaisuusssitoumuksen tekeminen ovat suoraan johdettavissa Tampere Unitedin arvoista.

- Antti Niemistö
Tampere Unitedin puheenjohtaja

Tärkeintä on, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa jalkapalloa Tampere Unitedissa ja tulla kannustamaan Sinipaitoja otteluihin niin, että voi kokea olevansa tervetullut avoimesti omana itsenään.

- Antti Niemistö
Tampere Unitedin puheenjohtaja

Varaslähtö Manse Prideen otetaan jo sunnuntaina 5.6. kun miesten edustusjoukkue kohtaa Pyynikin urheilukentällä Vantaan Jalkapalloseuran. Lisäksi pride-viikolle osuvat 11.6. pelattavat naisten edustusjoukkueen ottelu Pargas IF:ää vastaan sekä miesten kakkosjoukkueen derby Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan.

Samalla Tampere United sitoutuu yhdenvertaisuuden kannattajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Tampere Unitedin tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita omina itsenään, juuri sellaisena kuin ovat. Tämä koskee niin ottelutapahtumia kuin joukkueiden harjoituksiakin.

Tampere Unitedin yhdenvertaisuussitoumuksen nojalla minkäänlainen henkilöön kohdistuva kiusaaminen ei ole Tampere Unitedissa sallittua, ja kaikkeen syrjintään puututaan aina. Kohdatessaan syrjintää tai nähdessään, että jotakuta kiusataan, kaikilla on vastuu puuttua tilanteeseen tai ottaa asiasta yhteyttä esimerkiksi omaan valmentajaan tai seuran puheenjohtajaan tai varapuheenjohtajaan. Vastuu on erityisen suuri seuran valmentajilla ja muilla joukkueiden taustahenkilöillä.

”Osallistuminen Manse Prideen ja yhdenvertaisuusssitoumuksen tekeminen ovat suoraan johdettavissa Tampere Unitedin arvoista. Yhteisöllisyys ei voisi toteutua aidosti, jos emme ottaisi kaikkia avosylin vastaan yhteisöömme. Lisäksi Tampere Unitedin arvoihin on kirjattu kunnioitus sekä se, että emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista, vaan uskomme että erilaisuus on rikkaus”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

”Lisäksi kun toimimme Tampereen kaupungin tiloissa, on erittäin luontevaa, että sitoudumme yhdenvertaisuuden periaatteisiin samalla tavalla kuin kaupunkikin on tehnyt.”

Tampere Unitedin yhdenvertaisuussitoumus perustuu Suomessa voimassaoleviin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeihin. Ne on säädetty takaamaan jokaisen turvallisuus ja koskemattomuus riippumatta syntyperästä, etnisestä taustasta, iästä, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta, terveydentilasta tai sairaudesta; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurillisesta taustasta; kansalaisuudesta, elämänkatsomuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, vammaisuudesta, kielestä, perhemuodosta, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemasta tai muusta tekijästä.

”Tärkeintä on, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa jalkapalloa Tampere Unitedissa ja tulla kannustamaan Sinipaitoja otteluihin niin, että voi kokea olevansa tervetullut avoimesti omana itsenään. Tästä huolehtiminen on meidän jokaisen oikeus ja velvollisuus”, toteaa puheenjohtaja Niemistö lopuksi.

Manse Priden järjestävät Sinuiksi ry (ent. Pirkanmaan Seta) ja Tampereen kaupunki. Priden ohjelmaan ja teemoihin voi tutustua osoitteessa mansepride.fi.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49