11.12.2021

 
 

Tampere United k√§rsi suuri­numeroisen tappion tryout-jakson ensimm√§isess√§ ottelussaTampere Unitedin tryout-ryhm√§ ei kyennyt hakemaan hyv√§√§ tulosta tryout-jakson ensimm√§isest√§ harjoitusottelusta, sill√§ Ilveksen kakkosjoukkue rankaisi armotta virheist√§, ja iski taululle rumat 5‚Äď1 (1‚Äď0) -lukemat. Pelillisesti ottelu ei ollut yht√§ musertava kuin mit√§ lukemista saattaisi arvata, ja erityisesti ottelun ensimm√§inen vartti ensimm√§iseen takaiskumaaliin asti oli TamUlta hyv√§√§ peli√§. Tampere Unitedin ainoasta maalista vastasi aivan ottelun loppuminuuteilla Farhad Rahimi.

Lähtökohta otteluun oli se, että TamUlla oli liikkeellä selkeä tryout-ryhmä, jossa avauskokoonpanossa oli mukana vain kaksi sopimuspelaajaa ja vaihtopenkilläkin vain kolme sopimuspelaajaa, joista maalivahti Antti Kuusiselle ei suunniteltu peliminuutteja tässä ottelussa. Vaikka kentällä oli joukko hyviä yksilöitä, varsinaisesti tässä vaiheessa kautta ei voida vielä puhua joukkueesta. Tästä huolimatta ottelu antoi valmennusjohdolle jo nyt vastauksia ja vahvistusta siitä, miten pelaajien kanssa edetään tryout-jakson päätyttyä. Tässä vaiheessa sopimusneuvotteluja ei vielä kuitenkaan käydä kenenkään kanssa.

Oman leimansa ottelulle antoi myös pelaaminen lähes tyhjässä Pirkkahallissa. Ilves halusi pelata ottelun ilman yleisöä, vaikka edellisellä vuorolla pelattuun Ilveksen naisten otteluun KuPSia vastaan yleisöä otettiin koronapassin turvin.

Piikissä ensimmäisen jakson pelannut Toni Toijala haastaa puolustajan.

Ottelun ensimmäisen vartin aikana TamU pääsi tuomaan hyökkäyksiään hyvin kohti Ilveksen maalia. Erityisesti kakkosjoukkueessa viime kaudella pelannut ja edustusjoukkueessakin kaudella 2019 piipahtanut Deng Malwal oli liikkeellä kevyellä jalalla, ja pääsi pariinkin otteeseen yrittämään maalintekoa murtauduttuaan vasemmalta laidaltaan rangaistusalueelle. Ensimmäisessä tilanteessa veto suuntautui kuitenkin ohi maalin ja toisessa keskitys ei aivan löytänyt omia pelaajia maalin edestä. Myös piikissä pelannutta Ilves-Kissoissa useamman vuoden pelannutta Toni Toijalaa haettiin pysytysyötöllä, mutta maalivahti pääsi katkaisemaan.

Paluuta edustusjoukkueeseen havitteleva Deng Malwal kuului ensimmäisen jakson hahmoihin.

TPV:ss√§ viime kaudella pelannut kreikkalaismaalivahti Thanasis Zeris joutui ensimm√§ist√§ kertaa torjuntat√∂ihin ottelun 14. minuutlla. Komea heitt√§ytyminen vasemmalta l√§hteneen laukauksen tielle esti maalin synnyn. Seuraavan vedon tielle Zeris ei kuitenkaan ehtinyt, kun pallo j√§i keskityksen j√§lkeen el√§m√§√§n boksiin, ja huono purku j√§i Ilves-pelaajalle kuuudentoista rajan tuntumaan vasemmalle. Komea veto maalin yl√§nurkkaan oli kreikkalaisvahdille liikaa, ja n√§in 1‚Äď0-maali oli syntynyt.

PK-35:ssä viime kaudella viisi maalia Ykkösessä tehnyt Gerald Ben pelasi ensimmäiset minuuttinsa TamUssa.

Takaiskun jälkeen ote siirtyi Ilvekselle. Deng Malwal jatkoi kuitenkin pirteitä otteitaan, kun oikealla laidalla hyökkääjänä pelannut Gerald Ben tarjoili pystysyötön boksiin, ja Malwalin kärkkäri suuntautui maalin alakulmaan, josta maalivahti poimi kuitenkin pallon haltuunsa. Tämä oli oikeastaan PK-35:ssä Ykköstä pelanneen Benin ainoa suurempi väläytys hänen pelaamansa 45-minuuttisen aikana.

T√§m√§n j√§lkeisist√§ ensimm√§isen jakson tapahtumista ei suurempaa muisteltavaa j√§√§nyt. Maalivahti Zeris toki v√§l√§ytti torjujan taitojaan toistamiseen venytt√§m√§ll√§ k√§tens√§ vaarallisen laukauksen tielle. Topparina pelannut viel√§ sopimukseton Ali Aitbenzanzoun puolestaan v√§l√§ytteli taitojaan pelin avaamisessa, mutta n√§m√§k√§√§n tilanteet eiv√§t johtaneet suurempiin syd√§men tykytyksiin. N√§in tauolle mentiin 1‚Äď0-tappiolukemssa.

Mika Ahonen väläytteli ensimmäisellä jaksolla.

Ottelu ratkeaa toisen jakson alun virheisiin

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi kaikki muut pelaajat paitsi topparipari Ali Aitbenzanzoun ja Arttu Mättö jäi kentälle, samoin maalivahti Zeris ja keskikentän pohjalla pelannut Julius Stenroos, jonka viime kausi meni Zeriksen tapaan TPV:ssä.

Ottelun ratkaisu n√§htiin nopeasti, sill√§ toista jaksoa oli pelattu vain viitisen minuuttia, kun TamU teki kaksi maalin maksanutta virhett√§ minuutin sis√§ll√§. Ensimm√§isess√§ tilanteessa Pyry Virtasen sy√∂tt√∂ alasp√§in j√§i lyhyeksi, ja Ilves iski armotta maaliin saamastaan ylivoimahy√∂kk√§yksest√§. Toisessa tilanteessa puolestaan Jesse Vuori menetti pallon huonolla sy√∂t√∂ll√§, ja j√§lleen Ilves iski tehokkaasti ja tuloksellisesti vastaan. N√§in peli oli yht√§kki√§ tappiolukemissa 3‚Äď0.

Julius Stenroos pelasi täydet minuutit keskikentän pohjalla.

Pieni toivonpilkahdus kuitenkn nähtiin vielä 55. minuutilla, kun laitahyökkääjä Arttu Raittinen näki maalivahdin seikkailevan liian kaukana maalistaan, ja laukoi kaukaa maalivahdin yli ylärimaan kiertäneen pallon. Tässä pallo pomppasi korkeassa kaaressa maalin eteen, mutta toinen laitahyökkääjä Panu Väliaho ei ollut aivan hereillä, eikä ehtinyt kakkospalloon.

Kakkosen otteluita aiemmin HJS:ssä ja Ilveksessä pelannut Raittinen oli jälleen tekopaikassa reilu kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Farhad Rahimi eteni hyvin laidalla keskityspaikkaan ja lähetti matalan pallon luukulle. Maalivahti sai kuitenkin torjuttua Raittisen yrityksen.

Sopimuspelaajista Topias Järvelä pelasi toisen jakson.

N√§ist√§ Sinipaitojen paikoista huolimatta Ilveksen kakkosjoukkue vei peli√§ ja loi tukun vaarallisia tilanteita. Lopullinen niitti n√§htiin ottelun 75. minuutilla, kun Ilves teki varsin kauniin maalin, jossa hy√∂kk√§√§j√§ k√§√§nsi keskityksen suoraan ilmasta maalin takakulmaan boksin oikealla reunalla. Muutama minuutti my√∂hemmin Ali Aitbenzanzoun viel√§ liukui my√∂h√§ss√§ tilanteeseen rangaistusalueella, ja tuomari n√§ytti armotta rangaistuspotkua. Maalivahti Zeris aavisti laukauksen suunnan oikein, mutta veto oli riitt√§v√§n laadukas ja painui maalivan vasempaan alkulmaan. N√§in peli sai jo varsin rumat 5‚Äď0-lukemat.

Loppulukemat 5‚Äď1 syntyiv√§t reilu kolme minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa, kun Ali Aitbenzanzoun loistava pitk√§ avaus tavoitti Panu V√§liahon t√§ydess√§ vauhdissa. T√§m√§ l√∂ysi Farhad Rahimin vasemmalta puoleltaan, eik√§ TPV:ss√§ laitapuolustajana viime kaudella pelannut hy√∂kk√§√§j√§ erehtynyt. Varma viimeistely toi edes v√§h√§n hyv√§√§ fiilist√§ Tampere Unitedin vaihtopenkille.

Farhad Rahimi viimeisteli loppuminuuteilla Sinipaitojen ainoan maalin.

Kotimaassaan jopa pääsarjatasolla pelannut kosovalainen Drilon Osmani pelasi toisen jakson.

Edessä vielä tryouttien viimeinen viikko

Tampere Unitedin tryout-ryhmä harjoittelee vielä ensi viikolla, ja päättää tryoutit lauantaina 18.12. Jyväskylässä, jossa vastaan asettuu Kakkosessa ensi kaudella pelaava JJK. Ratkaisujen aika siis lähenee tryout-pelaajien osalta, mutta ensin katostaan ensi viikon anti. Päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan Ilves-peli toki antoi jo vastauksia valmennusjohdolle.

”Nyt n√§hty vahvisti sit√§ n√§kemyst√§ mik√§ meill√§ on pelaajista ollut. Sielt√§ erottuu tietyt kaverit positiiviseen ja negatiivisen suuntaan”, Listenmaa totesi.

Jyväskylän otteluun tulee päävalmentajan mukaan myös joitakin uusia pelaajia, kun mukaan liittyvät ne pelaajat‚ joille on annettu lupa panostaa futsaliin vielä joulukuussa.

”Jyv√§skyl√§√§n tulee aika paljon uusia pelaajia mukaan, kun futsal-pelaajat ovat k√§ytett√§viss√§ siin√§ kohtaa, ja muutama nyt mukana ollut on siit√§ pelist√§ pois t√∂iden takia. Hyv√§ n√§in niin n√§hd√§√§n kaikki pelaajat tositoimissa”, Listenmaa toteaa.

Itse ottelusta Listenmaa löysi myös hyviä asioita mutta myös paljon kritiikkiä.

”Oli hyv√§√§, mutta oli paljon huonoakin”, Listenmaa summaa.

”Meill√§ oli liian h√§t√§isi√§ ja lyhyit√§ hy√∂kk√§yksi√§. Siin√§ n√§ki tietenkin sen, ett√§ kaverit eiv√§t ole pelanneet kesken√§√§n paljoakaan. Siell√§ olisi kyll√§ ollut tilaa pelata v√§h√§n pidempi√§kin hy√∂kk√§yksi√§. Siihen t√§ytyy kiinnitt√§√§ huomiota, kun aletaan k√§ym√§√§n asioita kunnolla l√§pi.”

”Ensimm√§isell√§ jaksolla saatiin puolustettua hyvin, mutta huolestuttavinta oli se, ett√§ tilanteen vaihdoissa oltiin huonoja. Se pit√§isi olla harjoituksissakin aina mukana, mutta se puuttui t√§n√§√§n t√§ysin ihan paria kolmea poikkeusta lukuunottamatta. Siit√§ ne maalitkin tuli kun Ilves iski vastaan kun me j√§√§tiin k√§velem√§√§n. Toisen jakson ekaan maaliin ei ollut mit√§√§n teht√§viss√§ niin j√§rkytt√§v√§n sy√∂tt√∂virheen j√§lkeen, mutta toinen olisi voitu est√§√§ reagoimisella”, Listenmaa n√§ki ottelun ratkaisumaalit.

Tulevan lauantain vierasottelu JJK:ta vastaan pelataan Ilves-ottelun tapaan ilman yleisöä, sillä pelipaikkana on kuplahalli, jonne normaaliolosuhteissakin on pääsy vain joukkueilla. Twitter-seuranta kuitenkin palvelee silloinkin TamUn otteista kiinnostunutta yleisöä.

Ensi viikon jälkeen joukkue lähteekin joulun viettoon. Harjoituskentälle palataan heti tammikuun ensimmäisellä viikolla, ja myös harjoitusottelut lähtevät pyörimään heti. Niiden ajankohdista ja yleisöjärjestelyistä tiedotamme mahdollsiuuksien mukaan jo lähiaikoina.