Tampere United kärsi suuri­numeroisen tappion tryout-jakson ensimmäisessä ottelussa

11/12/2021 TamU
Otteluraportti

Tampere Unitedin tryout-ryhmä ei kyennyt hakemaan hyvää tulosta tryout-jakson ensimmäisestä harjoitusottelusta, sillä Ilveksen kakkosjoukkue rankaisi armotta virheistä, ja iski taululle rumat 5–1 (1–0) -lukemat. Pelillisesti ottelu ei ollut yhtä musertava kuin mitä lukemista saattaisi arvata, ja erityisesti ottelun ensimmäinen vartti ensimmäiseen takaiskumaaliin asti oli TamUlta hyvää peliä. Tampere Unitedin ainoasta maalista vastasi aivan ottelun loppuminuuteilla Farhad Rahimi.

Harjoitusottelu

5 – 1

Lähtökohta otteluun oli se, että TamUlla oli liikkeellä selkeä tryout-ryhmä, jossa avauskokoonpanossa oli mukana vain kaksi sopimuspelaajaa ja vaihtopenkilläkin vain kolme sopimuspelaajaa, joista maalivahti Antti Kuusiselle ei suunniteltu peliminuutteja tässä ottelussa. Vaikka kentällä oli joukko hyviä yksilöitä, varsinaisesti tässä vaiheessa kautta ei voida vielä puhua joukkueesta. Tästä huolimatta ottelu antoi valmennusjohdolle jo nyt vastauksia ja vahvistusta siitä, miten pelaajien kanssa edetään tryout-jakson päätyttyä. Tässä vaiheessa sopimusneuvotteluja ei vielä kuitenkaan käydä kenenkään kanssa.

Oman leimansa ottelulle antoi myös pelaaminen lähes tyhjässä Pirkkahallissa. Ilves halusi pelata ottelun ilman yleisöä, vaikka edellisellä vuorolla pelattuun Ilveksen naisten otteluun KuPSia vastaan yleisöä otettiin koronapassin turvin.

Piikissä ensimmäisen jakson pelannut Toni Toijala haastaa puolustajan.

Ottelun ensimmäisen vartin aikana TamU pääsi tuomaan hyökkäyksiään hyvin kohti Ilveksen maalia. Erityisesti kakkosjoukkueessa viime kaudella pelannut ja edustusjoukkueessakin kaudella 2019 piipahtanut Deng Malwal oli liikkeellä kevyellä jalalla, ja pääsi pariinkin otteeseen yrittämään maalintekoa murtauduttuaan vasemmalta laidaltaan rangaistusalueelle. Ensimmäisessä tilanteessa veto suuntautui kuitenkin ohi maalin ja toisessa keskitys ei aivan löytänyt omia pelaajia maalin edestä. Myös piikissä pelannutta Ilves-Kissoissa useamman vuoden pelannutta Toni Toijalaa haettiin pysytysyötöllä, mutta maalivahti pääsi katkaisemaan.

Paluuta edustusjoukkueeseen havitteleva Deng Malwal kuului ensimmäisen jakson hahmoihin.

TPV:ssä viime kaudella pelannut kreikkalaismaalivahti Thanasis Zeris joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin ottelun 14. minuutlla. Komea heittäytyminen vasemmalta lähteneen laukauksen tielle esti maalin synnyn. Seuraavan vedon tielle Zeris ei kuitenkaan ehtinyt, kun pallo jäi keskityksen jälkeen elämään boksiin, ja huono purku jäi Ilves-pelaajalle kuuudentoista rajan tuntumaan vasemmalle. Komea veto maalin ylänurkkaan oli kreikkalaisvahdille liikaa, ja näin 1–0-maali oli syntynyt.

PK-35:ssä viime kaudella viisi maalia Ykkösessä tehnyt Gerald Ben pelasi ensimmäiset minuuttinsa TamUssa.

Takaiskun jälkeen ote siirtyi Ilvekselle. Deng Malwal jatkoi kuitenkin pirteitä otteitaan, kun oikealla laidalla hyökkääjänä pelannut Gerald Ben tarjoili pystysyötön boksiin, ja Malwalin kärkkäri suuntautui maalin alakulmaan, josta maalivahti poimi kuitenkin pallon haltuunsa. Tämä oli oikeastaan PK-35:ssä Ykköstä pelanneen Benin ainoa suurempi väläytys hänen pelaamansa 45-minuuttisen aikana.

Tämän jälkeisistä ensimmäisen jakson tapahtumista ei suurempaa muisteltavaa jäänyt. Maalivahti Zeris toki väläytti torjujan taitojaan toistamiseen venyttämällä kätensä vaarallisen laukauksen tielle. Topparina pelannut vielä sopimukseton Ali Aitbenzanzoun puolestaan väläytteli taitojaan pelin avaamisessa, mutta nämäkään tilanteet eivät johtaneet suurempiin sydämen tykytyksiin. Näin tauolle mentiin 1–0-tappiolukemssa.

Mika Ahonen väläytteli ensimmäisellä jaksolla.

Ottelu ratkeaa toisen jakson alun virheisiin

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi kaikki muut pelaajat paitsi topparipari Ali Aitbenzanzoun ja Arttu Mättö jäi kentälle, samoin maalivahti Zeris ja keskikentän pohjalla pelannut Julius Stenroos, jonka viime kausi meni Zeriksen tapaan TPV:ssä.

Ottelun ratkaisu nähtiin nopeasti, sillä toista jaksoa oli pelattu vain viitisen minuuttia, kun TamU teki kaksi maalin maksanutta virhettä minuutin sisällä. Ensimmäisessä tilanteessa Pyry Virtasen syöttö alaspäin jäi lyhyeksi, ja Ilves iski armotta maaliin saamastaan ylivoimahyökkäyksestä. Toisessa tilanteessa puolestaan Jesse Vuori menetti pallon huonolla syötöllä, ja jälleen Ilves iski tehokkaasti ja tuloksellisesti vastaan. Näin peli oli yhtäkkiä tappiolukemissa 3–0.

Julius Stenroos pelasi täydet minuutit keskikentän pohjalla.

Pieni toivonpilkahdus kuitenkn nähtiin vielä 55. minuutilla, kun laitahyökkääjä Arttu Raittinen näki maalivahdin seikkailevan liian kaukana maalistaan, ja laukoi kaukaa maalivahdin yli ylärimaan kiertäneen pallon. Tässä pallo pomppasi korkeassa kaaressa maalin eteen, mutta toinen laitahyökkääjä Panu Väliaho ei ollut aivan hereillä, eikä ehtinyt kakkospalloon.

Kakkosen otteluita aiemmin HJS:ssä ja Ilveksessä pelannut Raittinen oli jälleen tekopaikassa reilu kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Farhad Rahimi eteni hyvin laidalla keskityspaikkaan ja lähetti matalan pallon luukulle. Maalivahti sai kuitenkin torjuttua Raittisen yrityksen.

Sopimuspelaajista Topias Järvelä pelasi toisen jakson.

Näistä Sinipaitojen paikoista huolimatta Ilveksen kakkosjoukkue vei peliä ja loi tukun vaarallisia tilanteita. Lopullinen niitti nähtiin ottelun 75. minuutilla, kun Ilves teki varsin kauniin maalin, jossa hyökkääjä käänsi keskityksen suoraan ilmasta maalin takakulmaan boksin oikealla reunalla. Muutama minuutti myöhemmin Ali Aitbenzanzoun vielä liukui myöhässä tilanteeseen rangaistusalueella, ja tuomari näytti armotta rangaistuspotkua. Maalivahti Zeris aavisti laukauksen suunnan oikein, mutta veto oli riittävän laadukas ja painui maalivan vasempaan alkulmaan. Näin peli sai jo varsin rumat 5–0-lukemat.

Loppulukemat 5–1 syntyivät reilu kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Ali Aitbenzanzoun loistava pitkä avaus tavoitti Panu Väliahon täydessä vauhdissa. Tämä löysi Farhad Rahimin vasemmalta puoleltaan, eikä TPV:ssä laitapuolustajana viime kaudella pelannut hyökkääjä erehtynyt. Varma viimeistely toi edes vähän hyvää fiilistä Tampere Unitedin vaihtopenkille.

Farhad Rahimi viimeisteli loppuminuuteilla Sinipaitojen ainoan maalin.
Kotimaassaan jopa pääsarjatasolla pelannut kosovalainen Drilon Osmani pelasi toisen jakson.

Edessä vielä tryouttien viimeinen viikko

Tampere Unitedin tryout-ryhmä harjoittelee vielä ensi viikolla, ja päättää tryoutit lauantaina 18.12. Jyväskylässä, jossa vastaan asettuu Kakkosessa ensi kaudella pelaava JJK. Ratkaisujen aika siis lähenee tryout-pelaajien osalta, mutta ensin katostaan ensi viikon anti. Päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan Ilves-peli toki antoi jo vastauksia valmennusjohdolle.

”Nyt nähty vahvisti sitä näkemystä mikä meillä on pelaajista ollut. Sieltä erottuu tietyt kaverit positiiviseen ja negatiivisen suuntaan”, Listenmaa totesi.

Jyväskylän otteluun tulee päävalmentajan mukaan myös joitakin uusia pelaajia, kun mukaan liittyvät ne pelaajat‚ joille on annettu lupa panostaa futsaliin vielä joulukuussa.

”Jyväskylään tulee aika paljon uusia pelaajia mukaan, kun futsal-pelaajat ovat käytettävissä siinä kohtaa, ja muutama nyt mukana ollut on siitä pelistä pois töiden takia. Hyvä näin niin nähdään kaikki pelaajat tositoimissa”, Listenmaa toteaa.

Itse ottelusta Listenmaa löysi myös hyviä asioita mutta myös paljon kritiikkiä.

”Oli hyvää, mutta oli paljon huonoakin”, Listenmaa summaa.

”Meillä oli liian hätäisiä ja lyhyitä hyökkäyksiä. Siinä näki tietenkin sen, että kaverit eivät ole pelanneet keskenään paljoakaan. Siellä olisi kyllä ollut tilaa pelata vähän pidempiäkin hyökkäyksiä. Siihen täytyy kiinnittää huomiota, kun aletaan käymään asioita kunnolla läpi.”

”Ensimmäisellä jaksolla saatiin puolustettua hyvin, mutta huolestuttavinta oli se, että tilanteen vaihdoissa oltiin huonoja. Se pitäisi olla harjoituksissakin aina mukana, mutta se puuttui tänään täysin ihan paria kolmea poikkeusta lukuunottamatta. Siitä ne maalitkin tuli kun Ilves iski vastaan kun me jäätiin kävelemään. Toisen jakson ekaan maaliin ei ollut mitään tehtävissä niin järkyttävän syöttövirheen jälkeen, mutta toinen olisi voitu estää reagoimisella”, Listenmaa näki ottelun ratkaisumaalit.

Tulevan lauantain vierasottelu JJK:ta vastaan pelataan Ilves-ottelun tapaan ilman yleisöä, sillä pelipaikkana on kuplahalli, jonne normaaliolosuhteissakin on pääsy vain joukkueilla. Twitter-seuranta kuitenkin palvelee silloinkin TamUn otteista kiinnostunutta yleisöä.

Ensi viikon jälkeen joukkue lähteekin joulun viettoon. Harjoituskentälle palataan heti tammikuun ensimmäisellä viikolla, ja myös harjoitusottelut lähtevät pyörimään heti. Niiden ajankohdista ja yleisöjärjestelyistä tiedotamme mahdollsiuuksien mukaan jo lähiaikoina.

Harjoitusottelu

5 – 1

( 1 – 0 )

87′ Farhad Rahimi

Yleisöä:
0

17' Ilves
50' Ilves
51' Ilves
75' Ilves
79' Ilves (rp)

Yleisöä:
0

1 Thanasis Zeris
8 Arttu Mättö
10 Julius Stenroos
13 Mika Ahonen 46'
16 Nils Strömsholm 46'
18 Arttu Haapala C 46'
19 Toni Toijala 46'
20 Gerald Ben 46'
21 Deng Malwal 46'
25 Ali Aitbenzanzoun
29 Simo Mäensivu 46'
32 Antti Kuusinen
4 Jesse Vuori 46'
6 Arttu Raittinen 46'
9 Panu Väliaho 64' 46'
15 Topias Järvelä 46'
22 Farhad Rahimi 46'
23 Drilon Osmani 46'
27 Pyry Virtanen 46'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49