Tampere United juhli Porissa

09/05/2022 TamU
Otteluraportti

Tampere United voitti Musan Salaman Porin Urheilukeskuksen sunnuntai-illan trillerissä. Ratkaisumaalin niittasi ottelun lopussa Farhad Rahimi upealla volley-kudilla kuudentoista-alueen rajalta. Kauniin syötön voitto-osumaan keskitti kakkosjoukkueesta suoraan avaukseen nostettu Simo Mäensivu. Sinipaidat lähtivät otteluun vaikeista lähtökohdista rajusti siipirikkoisina, mutta upean esityksen ja rajun fyysisen kamppailun jälkeen ilta-auringossa kylpevässä tulostaulussa komeilivat TamUn vierasvoitosta kertovat 1–2 (1–1) -lukemat.


Kakkonen

1 – 2

  • TamUlle toinen perättäinen voitto, MuSalle kauden avaustappio
  • TamUn voiton arvoa nostaa se, että vahvuudesta oli pois peräti toistakymmentä pelaajaa
  • Kakkosjoukkueen Simo Mäensivu pelasi täydet minuutit oikeana puolustajana ja syötti hyvän ottelun kruunuksi Rahimin voittomaalin!

Upea voitto! Vaikea viikko takana ja hattua on nostettava kaikille jotka tänään Poriin lähtivät.

- Jukka Listenmaa
päävalmentaja, TamU

Tällainen voitto on varmasti meille iso henkinen buusti vaikean viikon jälkeen

- Jukka Listenmaa
päävalmentaja, TamU

Ottelupäivän aamuna julkistettu avauskokoonpano aiheutti oikeutettua huolta monen kannattajan mielessä, saatiinhaan jalkeille vain kaksitoista edustusjoukkueen pelaajaa kuluvalla viikolla joukkueessa riehuneen influessan jäljiltä. Apu oli onneksi tarjolla läheltä, sillä Tampere Unitedin kakkosjoukkueesta nostettujen Iikka Häkkisen, Pyry Virtasen, Matias Starkin ja Simo Mäensivun turvin TamU nousi lopulta upeaan voittoon.

Kakkosjoukkueesta nostettu Simo Mäensivu pelasi vahvan ottelun oikeana puolustajana.
(Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Ottelu alkoi Porissa tutuksi tulleissa olosuhteissa, kun jäätävä, loppumattomalta tuntuva tuuli pyyhki yli Urheilukeskuksen tekonurmen, ja kentällä kolattiin miestä rajusti heti ensivihellyksestä lähtien. Kun sekä Julius Stenroos että Eino-Veikko Ek ottivat lukua nurmen pinnassa lyhyen ajan sisään, oli selvää, että edessä olisi raju kamppailu pisteistä. Ensimmäisen jakson vastatuuleen pelanneet Sinipaidat olivat alussa pienessä alakynnessä, ja varsinkin avauspelaaminen kärsi sekä tuulesta että vasta-auringosta.

Huomionarvoista oli myös, että poissaolojen pakottamana TamU ja päävalmentaja Jukka Listenmaa oli heittänyt kentälle neljän miehen puolustuslinjan ja hyökkäyksessä Toni Toijala ja Roope Kostiainen muodostivat klassisen joskin poikkeuksellisen kolossaalisen kaksikon. Ensimmäisiä viitteitä parivaljakon ja TamUn vaarallisuudesta saatiin kun Toijala vapautti hienon nopean seinäpelin avulla Kostiaisen puolittaiseen läpiajoon, mutta laukauksen sijaan Kostiainen haki vielä keskitystä takatolpalle kirmanneelle Toijalalle ja tilanne viuhui ohi.

Tilanteesta alkoi Sinipaitojen hallintajakso, jossa kunnostautuivat sekä edellä mainittu kärkikaksikko että etenkin oikealla kaistalla operoineet Simo Mäensivu sekä Arttu Raittinen. Mäensivu paini vahvasti MuSan vaarallisten Jordan Farian sekä Juuso Aallon kanssa, Raittinen puolestaan pystyi pitämään palloa pienessä tilassa ja etenemään vahvasti. Hallintajakso ja oikean laidan vääntö huipentuivatkin TamUn johtomaaliin ensimmäisen jakson puolivälissä.

Roope Kostiainen tuulettaa TamUn 1-0-johtomaalia.
(Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Julius Stenroos katkoi porilaisten harhasyötön ja tiputti pallon viereensä Raittiselle, jonka noususta pallo kimpoili lopulta vahvan ottelun kapteenina pelanneen Arttu Haapalan jalkoihin. Haapala löysi keskiympyrästä vastaantulleen Toni Toijalan, jonka pyörähdys ja totaalinen alistus jättivät MuSa-kapteeni Jussi Välilän hakemaan askeliaan. Samaan aikaan Roope Kostiainen oli aloittanut yhden monista voimaspurteistaan, ja monikymmenpäinen vieraskannattajasektio sai pidätellä henkeään tajutessaan mitä on tapahtumassa. Toijala tiesi sen myös. Millintarkka kierteinen pallo laidalta vapautti vastustamattomasti boksiin edenneen Kostiaisen yksin porilaisvahti Daniel Skrettebergin kanssa. ja jääkylmä sijoitus heläytti sulosäveliä verkon perukoilta.

Upean avausmaalin jälkeen ote pysyi vielä jonkun aikaa vierasjoukkueella, mutta jakson loppua kohden porilaiset alkoivat painaa päälle. Lopulta MuSa pääsi epäonnistuneen avauspelin seurauksena syvälle Sinipaitojen alueelle, ja isokokoisen Egzon Avdin keskitys laidalta löysi maalille rynnistäneen Jordan Farian pään. Kun vielä maalilla avauspelaamista lukuunottamatta varmasti esiintynyt Aapo Sipponen oli nyrkkeilyssään myöhässä, putosi pallo Farian päästä maalin takakulmaan, ja tasoitus oli tosiasia.

Paine pysyi TamU-päädyssä tasoituksen jälkeen, mutta vaaranpaikkoja ei ensimmäisellä jaksolla yhtä Kostiaisen nousua ja aivan jakson viime hetkien MuSan vapaapotkua lukuunottamatta enää nähty. Tilanteessa pallo runnottiin Juuso Aallon blokatun laukauksen jälkitilanteesta jo maalivahti Sipposen yli maaliin, mutta tuomari näki aivan oikein porilaishyökkääjän rikkoneen ja tuomitsi tilanteesta vapaapotkun TamUlle. Tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

TamU kestää toisen jakson paineen ja ratkaisee lopussa

Toinen jakso sujui edelleen tuulisissa joskin hieman verkkaisemmissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli muutama puolittainen vaaranpaikka lähinnä keskityksistä ja sivuvapareista, mutta muuten lähinnä taisteltiin keskialueella ja heiteltiin rajaheittoja suuntaan jos toiseen. Hallinta pysyi valkopaitaisella kotijoukkueella hienokseltaan läpi jakson, ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmalta ajatus tasapelipisteestä alkoi tuntua.

Kaikki kuitenkin muuttui ottelun 81. minuutilla. Kentälle muutamaa minuuttia aiemmin Topias Järvelän tilalle vaihdettu Farhad Rahimi nousi ottelun sankariksi viimeistelemällä upean osuman vasemman jalan volleylla. Tilanne lähti jälleen oikealta laidalta, kun Arttu Raittisen periksiantamattoman taistelun jälkeen pallo pomppi Toni Toijalalle, joka puolestaan kimmotteli sen kahden porilaispelaajan kautta taaksepäin Simo Mäensivulle. Mäensivu ei epäröinyt vaan laakaisi ensimmäiselle kosketuksellaan rauhallisen sisäsyrjäkeskityksen koko porilaispelaajiston yli boksia kohti kirmanneelle Rahimille. Rahimi tiesi tarkalleen mitä teki, kun tykitti pallon suoraan juoksusta maailmanluokan laukauksella etualakulmaan ja syöksi Sinipaidat riemuun.

Loppu oli kosmetiikkaa siitäkin huolimatta, että heti seuraavasta hyökkäyksesta porilaispelaaja Jussi Lemiö laukoi pallon voimalla suoraan TamU-maalin ylärimaan. Sinipaidat pelasivat johtoasemassa kypsästi minuutit pois kellosta, ja lopulta todella vaikeista lähtökohdista otteluun lähtenyt TamU tuuletti kolmea pistettä, kun tuomari viimein vihelsi pilliinsä.

Roope Kostiainen oli tälläkin kertaa vastustajalla liian vaikea pysäytettävä.
(Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Päävalmentaja Listenmaa halusi ottelun jälkeen antaa ison kiitoksen erityisesti kakkosjoukkueesta nostetuille pelaajille. ”Upea voitto! Vaikea viikko takana ja hattua on nostettava kaikille jotka tänään Poriin lähtivät. Mäensivu sai lauantaina kuulla, että avaa huomenna Kakkosessa kolmosdivaripelin sijaan. Ensimmäinen peli Kakkosessa ja tuollainen esitys, huhhuh”.

Ottelua ylipäätään valmentaja kuvaili suhteellisen sekavaksi, vailla suuria hienouksia. ”Pallo pomppi ja kimpoili minne sattuu. Paljon on puhuttu Pyynikin kentän kunnosta, mutta kyllä se tämän voittaa.”, Listenmaa kuvailee ja viittaa myös voittomaaliin, jossa pallo otti useita kimmokkeita usean pelaajan kautta ennenkuin päätyi Mäensivun jalkaan.

Muuten ottelu ratkesi meidän asteen verran parempaan puolustuspeliin. Ennen peliä ei tarvinnut paljon miettiä miten otteluun lähdetään, täytyi vain laittaa terveet miehet kentälle ja tulosta tuli. Tällainen voitto on varmasti meille iso henkinen buusti vaikean viikon jälkeen”, Listenmaa hehkuttaa. Viikko todellakin sai upean päätöksen. Auringon painuessa mailleen kevääseen heräävien koivujen ja mäntyjen taakse nähtiin Urheilukeskuksen tekonurmella riemukkaat voitonjuhlat, joita kaikkensa antaneiden pelaajien edessä johti Porissa omaa 50-vuotiasta taivaltaan juhlistanut sinivihreä ääni Manu Haapalainen. Upea esitys, upea ilta!

Kakkonen

1 – 2

( 1 – 1 )

21′ Roope Kostiainen
81′ Farhad Rahimi

Yleisöä:
320

37′ Jordan Faria

Yleisöä:
320

30 Aapo Sipponen
2 Ali Aitbenzanzoun
4 Eino-Veikko Ek
5 Ardian Kovaqi
8 Topias Järvelä 75'
10 Roope Kostiainen 90' +1
19 Arttu Raittinen
20 Arttu Haapala C 79'
22 Toni Toijala 28' 90' +1
25 Simo Mäensivu
26 Julius Stenroos
1 Thanasis Zeris
3 Pyry Virtanen 90' +1
9 Farhad Rahimi 75'
23 Iikka Häkkinen 90' +1
27 Matias Stark 79'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF