Tampere United jättää Suomen Cupin väliin

22/06/2017
Uutinen

Tampere United ei alkuperäisistä suunnitelmistaan poiketen osallistu tänäkään vuonna Suomen Cupiin. Valmennusjohdon ja seuran hallituksen yhteisen päätöksen taustalla on edustusjoukkueen kapea pelaajarinki ja cupin aikataulu. Suomen Cupin ottelut loisivat suurella todennäköisyydellä otteluruuhkia elokuulta alkaen eli juuri silloin kun pelataan Kakkosen ratkaisuista. Myös vaikeat matkaottelut olisivat todennäköisiä, sillä tätä kirjoitettaessa Tampereen piiristä on ilmoittautunut Suomen Cupiin vain kaksi joukkuetta.

TamU-uutiskuva

Kirvelevään päätökseen vaikutti myös se, että Suomen Cupin osallistujamäärä näyttää putoavan vielä viime kauttakin pienemmäksi. Tätä kirjoitettaessa mukaan on ilmoittautunut yhteensä vain 51 joukkuetta, vaikka Palloliitto jatkoi ilmoittautumisaikaa viikolla. Kaikkiaan 36:sta Kakkosen joukkueesta mukaan on ilmoittautunut tällä erää vain kymmenen, ja Kolmosessa kato on vieläkin suurempaa, sillä yli sadasta joukkueesta vain kahdeksan on mukana. Toki ilmoittautumisaika jatkuu vielä tämän päivän ajan.

Päätöksen seurauksena Tampere United ei pääse kilvoittelemaan paikasta ensi talvena pelattavaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen. Talven ottelut paikallisia ylempien sarjojen joukkueita vastaan olisivat voineet olla hienoja tapahtumia, mutta kuluvan kauden tavoitteet sarjapeleissä ajavat tämän edelle.

Vielä kaudella 2009 Suomen Cup pelattiin kokonaan kesällä, ja kilpailuun osallistui 356 joukkuetta. Tämän jälkeen osallistujamäärät ovat laskeneet tasaisesti. Ensin osallistujamäärät romahdutti alkukierrosten siirtäminen talvella halliin pelattavaksi, ja tämän aikakauden alhaisin lukema 125 joukkuetta nähtiin kaudella 2015. Viime kaudelle tullut uudistus pudotti osallistujamäärää entisestään 91 joukkueeseen. Nähtäväksi jää, jäädäänkö tällä kaudella vielä tätäkin alhaisempaan lukemaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49