Tampere United ja NoPS yhteistyöhön

02/02/2024 TamU
Uutinen

Tampere United ja Nokian Palloseura ovat tehneet yhteistyö­seurasopimuksen kaudelle 2024. Samalla TamU on tehnyt 2+1-vuotiset pelaajasopimukset viime kaudella NoPSissa pelanneiden Niilo Jalkasen, Verneri Maunukselan ja Jonne Rosenbergin kanssa. Yhteistyöseura­sopimuksen turvin kolmikko voi pelata Tampere Unitedin lisäksi myös P20 SM-sarjaa NoPSissa. Sopimuksen tarkoituksena on antaa kolmikolle parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä pelaajana ja edetä urallaan. Tavoitteena on, että nyt aloitettu yhteistyö jatkuu myös kuluvan pelikauden jälkeen ja hyödyttää molempia seuroja sekä ennen kaikkea alueen nuoria pelaajia myös tulevina vuosina.

Yhteistyöseurasopimus

 • Mahdollistaa kaudella 2024 TamUssa kirjoilla olevien nuorten pelaajien pelaamisen NoPSin P20 SM-sarjaa pelaavassa joukkueessa.
 • Tulevina vuosina yhteistyö voi laajentua seurojen aikuisten joukkueiden sarjatasoista riippuen siten, että myös NoPSissa kirjoilla olevat nuoret pelaajat voivat pelata TamUssa.

Yhteistyö on erittäin mieleinen asia, josta hyötyvät molemmat seurat sekä erityisesti pelaajat.

- Eemeli Peltonen
TamUn joukkueenjohtaja

Kasvattajaseuran näkökulmasta pojat pääsevät turvallisesti kokeilemaan siipiään laadukkaassa uudessa ympäristössä. Samalla kilpailullisia otteluita voidaan tarjota kotikulmilla P20-sarjassa, kunnes lopullinen läpimurto tapahtuu.

- Harri Orava
NoPSin joukkueenjohtaja

Tempo on ollut odotetun kova. Kamppailuja tulee paljon sekä treeneissä että peleissä.

- Niilo Jalkanen
Laitahyökkääjä

Se ihan unelma olisi murtautua avauskokoonpanoon, mutta tärkeintä on saada peliaikaa tasokkaista peleistä jokaisena viikonloppuna.

- Verneri Maunuksela
Puolustaja

Olen mielestäni päässyt jo hyvin sisään joukkueeseen. Reeneissä olen onnistunut ihan hyvin, mutta kyllä pitää vielä omaakin peliä kehittää jotta olen valmis sarjan alkuun.

- Jonne Rosenberg
Hyökkääjä

Yhteistyön tarkoitus on hyödyttää nuoria pelaajia, jotka saavat mahdollisuuden päästä kokeilemaan siipiensä kantavuutta Kakkosen tasolla, ja samanaikaisesti peliaika on turvattu P20 SM-sarjassa.

Kuluvalla kaudella yhteistyöseura­sopimus mahdollistaa pelaajaliikenteen vain siten, että Tampere Unitedissa kirjoilla olevat nuoret pelaajat voivat pelata myös NoPSin P20-joukkueessa. Toiseen suuntaan pelaajaliikenne ei ole mahdollista, sillä NoPSissa Kolmosessa kirjoilla olevat pelaajat eivät voi pelata valtakunnalista Kakkosta pelaavassa TamUn edustusjoukkueessa eikä luonnollisesti myöskään Kolmosessa pelaavassa TamUn kakkosjoukkueessa.

”Näen yhteistyön erinomaisena ratkaisuna urheilullisen kehittymisen kannalta niin Tampere Unitedin kuin myös Nokian Palloseuran näkökulmasta. Meillä on tehty pitkäjänteistä ja hyvää työtä juniorien kanssa, ja se on nyt huipentunut P20-ikäisissä SM-sarjaan asti”, toteaa Nokian Palloseuran miesten edustuksen joukkueenjohtaja Harri Orava.

”Kasvattajaseuran näkökulmasta pojat pääsevät turvallisesti kokeilemaan siipiään laadukkaassa uudessa ympäristössä. Samalla kilpailullisia otteluita voidaan tarjota kotikulmilla P20-sarjassa, kunnes lopullinen läpimurto tapahtuu ja pelataankin merkittäviä minuutteja Sinikaartin edessä.”

”Merkittävä askel yhteistuumin. Ja nimenomaan eteenpäin”, Orava summaa.

Tampere Unitedin miesten edustuksen joukkueenjohtaja Eemeli Peltonen näkee yhteistyön edut samalla tavalla.

”Yhteistyö on sekä henkilökohtaisesti että seuran kannalta erittäin mieleinen asia, josta hyötyvät molemmat seurat sekä erityisesti pelaajat”, Peltonen painottaa.

”Pelaajia kehittää parhaiten tietenkin kilpailulliset ottelut, ja tämän nuoren kolmikon osalta on todella tärkeää, että he pääsevät pelaamaan mahdollisimman paljon otteluita.”

Näkymiä myös tuleville vuosille

TamUn ja NoPSin aikuisten joukkueiden sarjatasojen asettuessa sopivasti voitaisiin päästä jo kaudella 2025 tilanteeseen, jossa seurojen nuorille pelaajille olisi tarjolla pelejä kolmella eri sarjatasolla: Ykkösessä, Kakkosessa ja Kolmosessa. Tämä edellyttäisi tietenkin molempien seurojen edustusjoukkueilta sarjanousua.

”Tässä on nimenomaan potentiaalia luoda Pirkanmaalla jotakin uutta ja lupaavaa. Keltamustin silmin katsottuna tämä tarjoaisi vielä paremmat liikkuvuus­mahdollisuudet ja tukisi myös meidän edustusjoukkuetta. Toki tämän kokonaisuuden toteutuminen vaatii vielä kovaa työtä ja onnistumisia. Tämän kauden jälkeen ollaan taas viisaampia”, pohtii Harri Orava.

Tampere Unitediin on siirtynyt seurayhteistyön konkreettisena ensimmäisenä askeleena kolme pelaajaa, jotka ovat kaikki vuonna 2005 syntynyttä ikäluokkaa. Kaikki kolme pelaajaa ovat NoPSin kasvatteja, ja ovat pelanneet nokialaisseurassa pienestä pojasta alkaen.

”Kolmikko on näyttänyt olevansa valmis ottamaan seuraavan askeleen Kakkosen tasolle”, toteaa Eemeli Peltonen.

”Niilo Jalkanen on röyhkeä laituri joka omaa hyvän potkun molemmilla jaloilla. Verneri Maunuksela on tietyllä tapaa Eelis Korhosen nuorempi versio – heissä on paljon samoja ominaisuuksia. ’Verkku’ on myös monipuolinen, sillä hän pystyy pelaamaan kaikkia puolustuslinjan positioita. Jonne Rosenberg on hyökkääjä, joka pistää hyvällä prosentilla palloja maaliin harjoituksissa. Sama kun saadaan tuotua pelikentille niin tehoja alkaa löytymään”, Peltonen arvioi kolmikkoa.

Eemeli Peltonen muistuttaa, että kovatasoiseen Kakkosen joukkueen pelaavaan kokoonpanoon ei ole helppo murtautua suoraan juniorijoukkueista tai Kolmosesta.

”Uskon silti, että tämä nuori kolmikko voidaan nähdä jo hyvinkin nopeasti Kakkosen matseissa, enkä olisi yllättynyt jos joku heistä kiinnittää itseään avaavaan kokoonpanoon hyvinkin nopealla aikajänteellä. Heillä kaikilla on jo fyysisempiä miesten pelejä Kolmosesta vyöllä, ja lisäksi P20 SM-sarja on tuonut tekemiseen kovempaa tempoa, joten kolmikko on yllättävänkin valmis seuraaviin haasteisiin”, Peltonen pyörittelee.

Niilo Jalkanen tuo juoksuvoimaa laidalle

Niilo Jalkanen pelasi tammikuun harjoitusotteluissa ensimmäisen jakson Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan ja lähes 80 minuuttia viime lauantaina FC Jazzin vieraana Porissa. Fiilikset tammikuun tapahtumista ovat hyvät.

”Tempo on ollut odotetun kova. Kamppailuja tulee paljon sekä treeneissä että peleissä”, nostaa Jalkanen päälimmäisinä huomioinaan uudesta ympäristöstä.

Jalkanen on päässyt jo harjoitusotteluissa näyttämään, että potentiaalia nousta jo tällä kaudella Kakkosen pelien vaatimalle tasolle riittää. Viime kaudella NoPSissa maaleja syntyi P20-peleissä ja Kolmosessa yhteensä seitsemäntoista.

”Päällimmäisenä on hyvät ja odottavat fiilikset. Töitä tehdään sen eteen, että aukeaisi vakipaikka pelaavassa kokoonpanossa”, Jalkanen sanoo.

P20 SM-karsintasarja alkaa jo tulevana viikonloppuna. Jalkanen näkee tärkeänä, että hänellä säilyy myös tämä vaihtoehto tutussa ympäristössä.

”Sielläkin osa peleistä on kovatempoisia ja pääsee vääntämään kunnolla. Ainakin tähän alkuun ne ovat hyviä pelejä minulle.”

Nuoren pelaajan tavoitteena on tietysti mennä jalkapalloilijan uralla niin pitkälle kuin rahkeet riittävät.

”On se TamUn kanssa tai ei, mutta kyllä tavoite on pelata vielä pääsarjassa.”

Verneri Maunuksela viihtyy puolustuslinjassa

Verneri Maunuksela pelasi talven ensimmäisessä harjoitusottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan täyden ysikymppisen ja lisäksi viimeisimmässä pelissä FC Jazzia vastaan hän pelasi viimeisen puoli tuntia. Pelipaikkana harjoitusotteluissa on ollut laitapuolustaja.

”Olen nopea laitapuolustaja ja rakastan yksi vastaan yksi -vääntöjä. Olen pelannut myös topparina”, luonnehtii Maunuksela itseään.

Harjoittelu uudella Tammelan stadionilla on Maunukselalle maistunut.

”Joukkueella on todella hyvä meinki, ja on ollut todella kiva treenata hyvien äijien kanssa. Tempo on kovempi kuin mihin olen tottunut, mutta kyllä siihenkin tottuu.

Maunuksela on ehdottomasti tavoittelemassa peliaikaa Kakkosen peleistä, mutta pitää tärkeänä että myös P20 SM-pelejä on tarjolla.

”Se ihan unelma olisi murtautua avauskokoonpanoon, mutta tärkeintä on saada peliaikaa tasokkaista peleistä jokaisena viikonloppuna, joten on hyvä että niitä voi hakea myös P20-peleistä, kun välttämättä minuutteja ei tule heti niin paljon Kakkosesta”, Maunuksela puntaroi.

Myös Maunukselan tavoitteet ovat kuitenkin vielä Kakkosta korkeammalla.

”Futis on kiva laji ja rakastan sitä. Haluan mennä niin pitkälle kuin rahkeet riittävät.”

Jonne Rosenberg haluaa tehdä maaleja

Jonne Rosenberg on ollut mukana TamUn jokaisessa neljässä tammikuun harjoitusottelussa, joissa peliminuutteja on kertynyt yhteensä 161. Maaleja hyökkääjä ei ole vielä päässyt tekemään, mutta viime kaudella NoPSissa verkko heilui P20-peleissä kymmenen kertaa ja Kolmosessa kuusi kertaa.

”Syötöt, peliäly, viimeistely boksissa. Kehitettävää löytyy kaksinkamppailupelaamisessa”, luettelee Rosenberg vahvuuksiaan ja kehityskohteita.

Rosenberg kertoo hänelle olevan iso juttu, että sai sopimuksen Kakkosessa pelaavaan joukkueeseen.

”Olen mielestäni päässyt jo hyvin sisään joukkueeseen. Reeneissä olen onnistunut ihan hyvin, mutta kyllä pitää vielä omaakin peliä kehittää jotta olen valmis sarjan alkuun.”

Rosenberg näkee P20-pelit NoPSissa tärkeänä erityisesti sitä ajatellen, jos heti alkuun Kakkosen peleistä ei tule niin paljoa peliaikaa, kuin mitä pelaajana kehittyminen vaatii.

”Hyvä että pääsee hakemaan sieltä isompia minuutteja, niin pysyy pelaamisessa tatsi päällä koko ajan- P20 SM-sarjassa on kovia pelejä, mutta kyllä Kakkosen pelit ovat silti vielä kovempia”, Rosenberg sanoo.

”Tottakai tavoitteenani on päästä joskus vielä pelaamaan Veikkausliigaan, tai ainakin pykälä tai kaksi Kakkosta korkeammalle. Olisi hienoa jos nousu Ykköseen toteutuisi saman tien ensimmäisenä vuonna TamUn kanssa.”

Kausikortit kaudelle 2024

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä TamU-kaupassa. Ostoksille voi klikata myös suoraan napeista tämän uutisen alta.

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Sopimuspelaajat

Tampere Unitedilla on nyt julkaistuna kuusitoista pelaajasopimusta.

 • Anton Bright (p)
 • Janar Georg (h)
 • Erkka Helminen (kk)
 • Joonas Immonen (mv)
 • Niilo Jalkanen (h)
 • Topias Järvelä (h)
 • Remu Koikkalainen (mv)
 • Eelis Korhonen (p)
 • Eero Lamberg (h)
 • Verneri Maunuksela (p)
 • Toni Paukkeri (h)
 • Joonas Rantala (p)
 • Jonne Rosenberg (h)
 • Casper Stenroos (kk)
 • Julius Stenroos (kk)
 • Taha Özcelik (kk)

Katso Jalkasen, Maunukselan ja Rosenbergin yhteishaastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa