3.3.2016

 
 

Tampere United haastaa TPS:n Suomen CupissaTampere United kohtaa viimevuotiseen tapaan Suomen Cupin 4. kierroksella liigavuosilta tutun vastustajan, kun Turun Palloseura vierailee Pirkkahallissa tulevana sunnuntaina. Tällä kertaa joukkueita erottaa kuitenkin vain kaksi sarjatasoa, sillä Sinipadat nousivat viime syksynä riemukkaasti Kolmoseen, ja TPS puolestaan pelaa nykyisin Ykkösessä. Näin ollen ottelun voittajasta ei voi olla samalla tavalla ennalta varma kuin viime vuonna Nelosessa pelanneen TamU-K:n kohdatessa liigajoukkue IFK Mariehamnin.

Turkulaisvieraat ovat joka tapauksessa ottelun selvä ennakkosuosikki. Viime kaudella joukkue taisteli kauden loppuun asti noususta Veikkausliigaan, ja lopulta vain PK-35:ttä heikompi maaliero jätti TPS:n liigakarsinnan ulkopuolelle. Joukkueen paras maalintekijä oli 11 maalia Ykkösessä tehnyt Jussi Aalto, mutta talousvaikeuksien kanssa painiva turkulaisseura on joutunut luopumaan maalipyssystään talven aikana. Suurelle yleisölle ehkä tunnetuimmat joukkueessa mukana olevat pelaajat ovat hyökkääjän paikalta myös valmennustehtäviin siirtynyt Mikko Hyyrynen sekä joukkueen kapteeni Sami Rähmönen. Muutoin joukkue koostuu pääosin lahjakkaista nuorista pelaajista.

”Saamme todellisen tason mittauksen”, toteaa Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Pelin l√§ht√∂kohta on varmasti kaikille selv√§, mutta emme l√§hde pelk√§st√§√§n puolustamaan, vaan pyrimme haastamaan TPS:n my√∂s pallollisessa peliss√§. Jos annamme pallonhallinan ilmaiseksi TPS:n tasoiselle vastustajalle, saamme juosta pallon per√§ss√§ koko illan. Pelirohkeuden t√§ytyy olla kovaa luokkaa vaikka vastassa onkin kovan tason joukkue.”

P√§√§valmentaja M√§kel√§n suurin huolenaihe ottelun alla on puolustuslinjan poissaolot. Sek√§ toppari Eetu Rahkola ett√§ laitapuolustaja Tuomas Alanen ovat pelikiellossa edellisess√§ Suomen Cupin ottelussa saamiensa punaisten korttien my√∂t√§. Lis√§ksi jo useamman ottelun v√§liin j√§tt√§nyt Mika Lindroos ei ole edelleenk√§√§n pelikunnossa. ”Joudumme tekem√§√§n omaan peli-ideaamme pienoisia muutoksia”, M√§kel√§ my√∂nt√§√§kin. ”L√§hdemme joka tapauksessa haastamaan TPS:n t√§ysill√§, ja ainoa tavoitteemme on edet√§ viidennelle kierrokselle. J√§tki√§ ei varmasti t√§ydy kauheasti motivoida tulevaan peliin, vaan vastustaja ja runsas yleis√∂ pit√§v√§t siit√§ huolen.”

Oman mausteensa otteluun tuo myös se, että TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on Mäkelän entinen valmentaja tämän MyPa-vuosilta. Lisäksi TPS:n maalivahtivalmentaja Jani Tuomala pelasi tuolloin joukkueen maalivahtina.

Tampere Unitedin ja TPS:n edellisest√§ kohtaamisesta on vier√§ht√§nyt l√§hes p√§iv√§lleen viisi vuotta, sill√§ joukkueet pelasivat Liigacupin puoliv√§lier√§ottelun 19.3.2011. Silloinkin pelipaikkana oli Pirkkahallin C-halli, ja ottelun ainoan maalin teki kotijoukkueelle Mika Lahtinen toisen puoliajan j√§lkimm√§isell√§ puoliskolla. Tuohon otteluun p√§√§ttyi ajanjakso, jona joukkueet pelasivat useita huikeita keskin√§isi√§ otteluita, ja kohtaamista alettiin kutsua moderniksi klassikoksi. Viimeisest√§ liigakohtaamisesta Sinipaidoille j√§i erityisen karvas maku, sill√§ ottelu p√§√§ttyi Kupittaalla kotijoukkueen 4‚Äď3-voittoon, vaikka TamU johti ottelua sen ensimm√§isell√§ puoliajalla jo 0‚Äď2. Ottelun kooste on edelleen katsottavissa TPS TV:ss√§.

Katsomossa ottelussa on koossa kaikki klassikon ainekset myös sunnuntaina, sillä Sinikaarti on varmasti paikalla lähes sadan hengen voimalla, ja myös Turusta on tulossa täysi bussillinen äänekkäitä kannattajia. Tunnelmansa puolesta ottelusta saattaakin muodostua koko kauden ykköstapahtuma Tampereella, jota yhdenkään jalkapallon ystävän ei todellakaan kannata jättää väliin.

Ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 6.3. klo 18.15 alkaen Pirkkahallin C-hallissa. P√§√§syliput maksavat aikuisilta 8 euroa ja 6‚Äď16-vuotiailta lapsilta 2 euroa. Jonojen v√§ltt√§miseksi paikalle kannattaa tulla hyviss√§ ajoin ja varata mielell√§√§n tasaraha.

Tampere Unitedin vuoden 2016 jäsenkortin haltijat eivät kuitenkaan lipunmyynnissä rahaa tarvitse, vaan pääsylipun saa jäsenkorttia näyttämällä. Viimeisin erä jäsenkortteja on postitettu keskiviikkona, ja tämän jälkeen jäseneksi liittyneet voivat noutaa jäsenkorttinsa ottelun lipunmyyntipisteeltä. Jäseneksi voi liittyä yhä ennen ottelua osoitteessa tampereunited.fi/jaseneksi tai vaikkapa ottelupäivänä lipunmyyntipisteellä

Ne jotka eivät pääse otteluun paikan päälle voivat seurata ottelua suorana lähetyksenä TamU-TV:ssä. Selostuksesta vastaa Manu Haapalainen, joka saa kommentaattoreikseen Antti Pettisen ja Mika Suonsyrjän. Lisäksi ottelusta on tavalliseen tapaan tarjolla Twitter-seuranta.