Tampere United haastaa TPS:n Suomen Cupissa

03/03/2016
Otteluennakko

Tampere United kohtaa viimevuotiseen tapaan Suomen Cupin 4. kierroksella liigavuosilta tutun vastustajan, kun Turun Palloseura vierailee Pirkkahallissa tulevana sunnuntaina. Tällä kertaa joukkueita erottaa kuitenkin vain kaksi sarjatasoa, sillä Sinipadat nousivat viime syksynä riemukkaasti Kolmoseen, ja TPS puolestaan pelaa nykyisin Ykkösessä. Näin ollen ottelun voittajasta ei voi olla samalla tavalla ennalta varma kuin viime vuonna Nelosessa pelanneen TamU-K:n kohdatessa liigajoukkue IFK Mariehamnin.

Turkulaisvieraat ovat joka tapauksessa ottelun selvä ennakkosuosikki. Viime kaudella joukkue taisteli kauden loppuun asti noususta Veikkausliigaan, ja lopulta vain PK-35:ttä heikompi maaliero jätti TPS:n liigakarsinnan ulkopuolelle. Joukkueen paras maalintekijä oli 11 maalia Ykkösessä tehnyt Jussi Aalto, mutta talousvaikeuksien kanssa painiva turkulaisseura on joutunut luopumaan maalipyssystään talven aikana. Suurelle yleisölle ehkä tunnetuimmat joukkueessa mukana olevat pelaajat ovat hyökkääjän paikalta myös valmennustehtäviin siirtynyt Mikko Hyyrynen sekä joukkueen kapteeni Sami Rähmönen. Muutoin joukkue koostuu pääosin lahjakkaista nuorista pelaajista.

”Saamme todellisen tason mittauksen”, toteaa Tampere Unitedin päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Pelin lähtökohta on varmasti kaikille selvä, mutta emme lähde pelkästään puolustamaan, vaan pyrimme haastamaan TPS:n myös pallollisessa pelissä. Jos annamme pallonhallinan ilmaiseksi TPS:n tasoiselle vastustajalle, saamme juosta pallon perässä koko illan. Pelirohkeuden täytyy olla kovaa luokkaa vaikka vastassa onkin kovan tason joukkue.”

Päävalmentaja Mäkelän suurin huolenaihe ottelun alla on puolustuslinjan poissaolot. Sekä toppari Eetu Rahkola että laitapuolustaja Tuomas Alanen ovat pelikiellossa edellisessä Suomen Cupin ottelussa saamiensa punaisten korttien myötä. Lisäksi jo useamman ottelun väliin jättänyt Mika Lindroos ei ole edelleenkään pelikunnossa. ”Joudumme tekemään omaan peli-ideaamme pienoisia muutoksia”, Mäkelä myöntääkin. ”Lähdemme joka tapauksessa haastamaan TPS:n täysillä, ja ainoa tavoitteemme on edetä viidennelle kierrokselle. Jätkiä ei varmasti täydy kauheasti motivoida tulevaan peliin, vaan vastustaja ja runsas yleisö pitävät siitä huolen.”

Oman mausteensa otteluun tuo myös se, että TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on Mäkelän entinen valmentaja tämän MyPa-vuosilta. Lisäksi TPS:n maalivahtivalmentaja Jani Tuomala pelasi tuolloin joukkueen maalivahtina.

Tampere Unitedin ja TPS:n edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt lähes päivälleen viisi vuotta, sillä joukkueet pelasivat Liigacupin puolivälieräottelun 19.3.2011. Silloinkin pelipaikkana oli Pirkkahallin C-halli, ja ottelun ainoan maalin teki kotijoukkueelle Mika Lahtinen toisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla. Tuohon otteluun päättyi ajanjakso, jona joukkueet pelasivat useita huikeita keskinäisiä otteluita, ja kohtaamista alettiin kutsua moderniksi klassikoksi. Viimeisestä liigakohtaamisesta Sinipaidoille jäi erityisen karvas maku, sillä ottelu päättyi Kupittaalla kotijoukkueen 4–3-voittoon, vaikka TamU johti ottelua sen ensimmäisellä puoliajalla jo 0–2. Ottelun kooste on edelleen katsottavissa TPS TV:ssä.

Katsomossa ottelussa on koossa kaikki klassikon ainekset myös sunnuntaina, sillä Sinikaarti on varmasti paikalla lähes sadan hengen voimalla, ja myös Turusta on tulossa täysi bussillinen äänekkäitä kannattajia. Tunnelmansa puolesta ottelusta saattaakin muodostua koko kauden ykköstapahtuma Tampereella, jota yhdenkään jalkapallon ystävän ei todellakaan kannata jättää väliin.

Ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 6.3. klo 18.15 alkaen Pirkkahallin C-hallissa. Pääsyliput maksavat aikuisilta 8 euroa ja 6–16-vuotiailta lapsilta 2 euroa. Jonojen välttämiseksi paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin ja varata mielellään tasaraha.

Tampere Unitedin vuoden 2016 jäsenkortin haltijat eivät kuitenkaan lipunmyynnissä rahaa tarvitse, vaan pääsylipun saa jäsenkorttia näyttämällä. Viimeisin erä jäsenkortteja on postitettu keskiviikkona, ja tämän jälkeen jäseneksi liittyneet voivat noutaa jäsenkorttinsa ottelun lipunmyyntipisteeltä. Jäseneksi voi liittyä yhä ennen ottelua osoitteessa tampereunited.fi/jaseneksi tai vaikkapa ottelupäivänä lipunmyyntipisteellä

Ne jotka eivät pääse otteluun paikan päälle voivat seurata ottelua suorana lähetyksenä TamU-TV:ssä. Selostuksesta vastaa Manu Haapalainen, joka saa kommentaattoreikseen Antti Pettisen ja Mika Suonsyrjän. Lisäksi ottelusta on tavalliseen tapaan tarjolla Twitter-seuranta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa