Tampere United ei osallistu Suomen Cupiin

30/06/2016
Uutinen

Tampere Unitedin hallitus on tehnyt kirvelevän päätöksen jättää osallistumatta kaudelle 2017 uudistettuun Suomen Cupiin. Pelit olisivat alkaneet jo elokuussa, ja vastaan olisi tullut Kakkosessa ja sitä alemmissa sarjoissa pelaavia joukkueita, sillä liigajoukkueet ja Ykkösen joukkueet pääsevät suoraan ensi vuoden puolella pelattavaan lohkovaiheeseen.

TamU-uutiskuva

Suurin tekijä päätöksen taustalla on talous. Tieto siitä, että Suomen Cup alkaa jo tänä vuonna saatiin vasta kun kausi oli jo käynnissä, joten siihen ei ole voitu varautua budjetoinnissa. Arpaonnesta ja kilpailullisesta menestymisestä riippuen kustannukset voisivat olla useita tuhansia euroja, jos kohdalle osuisi useita pitkiä vieraspelimatkoja. Tämän todennäköisyyttä kasvattaa sekin, että Tampereen piiristä on toistaiseksi ilmoittautunut mukaan vain kaksi alkukierroksille osallistuvaa joukkuetta, kun ilmoittautuminen Suomen Cupiin päättyy tänään.

Myös kilpailun uusi muoto vaikutti päätökseen jättää osallistumatta Suomen Cupiin. Aiempina vuosina Suomen Cupin suola on alasarjajoukkueiden kannalta ollut se, että hyvän menestyksen ja arpaonnen myötä se on voinut tarjota mahdollisuuden haastaa yksittäisessä ottelussa joku ylimmissä sarjoissa pelaava joukkue jatkopaikasta. Tästä TamU saikin hienon kokemuksen kevättalvella, kun Ykkösessä pelaava TPS haastettiin jatkoajalle asti. Koska liigassa ja Ykkösessä pelaavat joukkueet menevät uudistetussa Suomen Cupissa suoraan lohkovaiheeseen, tällaista mahdollisuutta ei enää ole. Samalla Suomen Cupista on kadonnut paljon sitä hohtoa, joka teki siitä vielä alle kymmmenen vuotta sitten suositun kilpailun.

Lisäksi päätökseen vaikutti se, että joukkueelle halutaan antaa täysi rauha keskittyä loppukauden tärkeisiin otteluihin Kolmosessa. Palloliitto ei hämmästyttävästi ole vielä tiedottanut milloin ottelut tarkemmin ottaen pelataan, mutta pahimmillaan Suomen Cup voisi luoda hankalia ottelusumia, jotka halutaan välttää.

Tampere United ei näytä olevan yksin päätöksensä kanssa, sillä Suomen Cupin uudistus on romahduttamassa osallistujamäärän. Tätä kirjoitettaessa alle kuusi tuntia ennen ilmoittautumisajan umpeutumista on mukaan ilmoittautunut vasta 67 joukkuetta. Kato on ollut erityisen kova Kakkosen joukkueiden osalta, sillä 36 joukkueesta mukaan on ilmoittautunut vain seitsemän. Kolmosen joukkueita on tässä vaiheessa lähtenyt mukaan kilpailuun vain yhdeksän.

Vielä viime kaudella Suomen Cupiin osallistui 125 joukkuetta. Sekin toki on huomattavasti pienempi määrä kuin mitä nähtiin ennen Suomen Cupin edellistä uudistusta, jossa Palloliitto muutti Suomen Cupin alkukierrokset talvella pelattaviksi hallipeleiksi. Esimerkiksi vuonna 2009, kun Suomen Cup pelattiin kokonaan kesällä, siihen osallistui 356 joukkuetta. Tämän jälkeen osallistujamäärät ovat pudonneet vuosi vuodelta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.11. Kolos Cherven - TamU 2 – 2

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

8.10. TamU 2 - IkU 3 – 1

22.1. klo 14 TamU - TPV

klo - TamU naiset

klo - TamU 2