Tampere United avasi Kolmosen voitolla

18/04/2016
Otteluraportti

Tampere United palasi sarjaotteluihin riemukkaissa merkeissä perjantaina Tehtaan kentällä Valkeakoskella, kun Pallo-Sepot 44 kaatui Kolmosen avauskierroksen ottelussa maalein 0–1 (0–1). Sinipaidat hallitsivat suurinta osaa ottelusta, ja Pallo-Seppojen takaa-ajo viimeisellä puolituntisella jäi vain näennäiseksi. Näin TamU vei ansaitun voiton.


Kolmonen

0 – 1

Kotijoukkue Pallo-Sepot rakensi ensimmäisen vaarallisen paikan jo ottelun kolmannella minuutilla. Pitkäksi venyneen loukkaantumisen jälkeen suoraan avauskokoonpanoon palannutMika Lindroos kurotti Teppo Tenkasen pystysyötön kengän kärjellään kiinni, mutta tästä pallo putosi Tuomas Lähdesmäelle vetopaikkaan toiseen aaltoon. Juuso Auvinen kuitenkin nappasi vedon varmasti kiinni.

Avauskokoonpano
Avauskokoonpano

Sinipaidoista maalintekopaikkaan pääsi ensimmäisenä koko ottelun ajan vaaralliselta näyttänyt, tuulennopea Matti Saari. Tuomas Savinainen ja Riku Oras pelasivat pallon sivurajaheitosta Saarelle, joka nousi vetopaikkaan boksin kulmalle. Hurja kierteinen veto viuhui niukasti takatolpan ohi.

Matti Saari murtautuu laidalta vetopaikkaan
Matti Saari murtautuu laidalta vetopaikkaan
Matti Saari laukoo pienehköstä kulmasta
Matti Saari laukoo pienehköstä kulmasta

Pian oman tekopaikkansa jälkeen Saari oli rakentamassa nopeaa vastahyökkäystä, mutta tilanne jäi maalittomaksi kun Valtteri Uimonen ei aivan päässyt kiinni Niclas Kalatsevin keskitykseen. Kaltsev puolestaan haki viimeistelyä Riku Oraksen mainiosta keskityksestä, mutta maalivahti Niko Julin torjui hienosti.

Niclas Kalatsev hakee Valtteri Uimosta keskityksellään
Niclas Kalatsev hakee Valtteri Uimosta keskityksellään

Aivan ensiminuuttiien jälkeen TamU hallitsikin ensimmäistä jaksoa selvästi. Pallo liikkui nätisti mieheltä miehelle maata pitkin, ja moniin hyökkäyksiin päästiin puolustuspään katkojen jälkeen nopeilla siirroilla. Viimeiset ratkaisut kuitenkin epäonnistuivat liian usein, ja vedot maalia kohti jäivät lopulta melko vähiin. Osansa oli myös Pallo-Seppojen maalivahti Julinilla, joka hallitsi omaa tilaansa erinomaisesti, ja napsi kaikki maalin lähelle tulleet keskitykset varmasti haltuunsa. Myös topparipari Sami SanevuoriAntti Kekkonen pelasi varmaa peliä.

Matti Saari murtautuu väkisin puolustajansa ohi
Matti Saari murtautuu väkisin puolustajansa ohi

Ratkaisumaali syntyy puolen tunnin kohdalla

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen boksin hallinta kuitenkin petti maalivahti Julinilla ratkaisevalla tavalla. Niclas Kalatsevin antama kulmapotku ajautui takatolpalle Tuomas Alaselle täysin vapaaseen maalipaikkaan, ja tämä siirsi tilanteeksi 0–1 Sinipaidoille.

Tuomas Alanen tekee voittomaalin
Tuomas Alanen tekee voittomaalin
Maalijuhlat Sinikaartin edessä
Maalijuhlat Sinikaartin edessä

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla ottelu tasoittui, ja Pallo-Sepotkin saivat muutamia vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä. Etenkin Erturk Sargin vaikutti alati vaaralliselta. Kummassakaan päässä ei kuitenkaan päästy kovinkaan lähelle maalintekoa, joten taukoa lähdettiin viettämään niukassa vierasjohdossa.

Valtteri Uimonen tuo palloa
Valtteri Uimonen tuo palloa

Toinen jakso jää maalittomaksi

Toinen jakso lähti käyntiin samoissa merkeissä kuin missä ensimmäinen oli päättynyt. Ensimmäinen maalipaikka syntyi kun Valtteri Uimosen loistava pystysyöttö vapautti Riku Oraksen puolittaiseen läpiajoon. Oraksen sijoitus ohitti vastaan tulleen maalivahdin, mutta pomppasi tolpasta takaisin kentälle, ja tilanne kuivui kokoon.

Riku Oras laukoo tolppaan
Riku Oras laukoo tolppaan

Sinipaitojen seuraava paikka syntyi, kun Valtteri Uimonen ja Riku Oras pelasivat laidalla nätisti yhteen, ja jälkimmäinen pääsi keskittämään Matti Saarelle vetopaikkaan boksin toiselle laidalle. Maalivahti Julin torjui Saaren vedon eteensä ja tauolla piikkiin vaihdettu Tuomas Lehti laittoi karat verkkoon. Linjamiehen lippu kuitenkin nousi paitsion merkiksi – tosin jälkeenpäin videota pyöritellessä liputus on helppo kyseenalaistaa.

Heti tämän tilanteen perään Niclas Kalatsev pelasi syöttöhetkellä monta metriä linjan yläpuolella juosseen Matti Saaren läpi, mutta tämäkin tilanne liputettiin paitsioksi. Ilmeisesti syynä oli paitsioasemassa samanaikaisesti kohti palloa juossut Tuomas Lehti, joskaan hän ei lopulta ollut lähelläkään päästä palloon kiinni.

Toisen jakson viimeinen puolituntinen oli Sinipaidoille ottelun vaikein vaihe. Keskialueen hallinta siirtyi pikkuhiljaa Pallo-Sepoille, ja hyökkäykset alkoivat vyöryä enenevissä määrin kohti TamU-maalia. Maalivahti Juuso Auvinen ei kuitenkaan joutunut venymään torjuntoihin, vaan yksi toisensa jälkeen Pallo-Seppojen tilanteet kuivuivat kokoon.

Ottelun loppuminuutit olivat Sinipaitojen kannalta tuskaisen pitkiä, etenkin kun Tehtaan kentän kellokin pysähtyi hämäävästi jo 40 minuutin kohdalle. Lopulta vapauttava vihellys kuultiin, ja Sinipaidat saivat juhlia maukasta 0–1-voittoa sarja-avauksessa.

Kommentit ottelun jälkeen

Joukkue kiittää kannattajia
Joukkue kiittää kannattajia

Päävalmentaja Mikko Mäkelä oli tyytyväinen kolmen pisteen lisäksi myös joukkueen peli ilmeeseen: ”Peli alkoi hienoisessa kotijoukkueen komennossa, mutta sitten komento siirtyi meille. Palasimme hyvää liikkuvaa peliä käyttäen molempia laitoja hyvin. Tuomas Alanen pääsi tekemään kulmasta 1–0. Saimme luotua useita hyviä paikkoja ensimmäisellä jaksolla, mutta emme pystyneet tekemään toista maalia.”

”Tiesimme puoliajalla että Sepot tulee nostamaan painetta ja prässiä ylemmäs, johon pystyimme hyvin reagoimaan ja pääsimme iskemään hyvin vastaan. Sepot painoi viimeiset 30 minuuttia vahvasti, mutta eivät päässeet vaarallisiin paikkoihin,” Mäkelä kertaa toista jaksoa.

”Iso kiitos koko joukkueelle mahtavasta taisteluasenteesta, erityisesti puolustuspelaamisesta ja varsinkin puolustuslinjalle. Topparit Mika Lindroos ja Eetu Rahkola olivat todella hyviä, ja laitapakit Tuomas Savinainen ja Tuomas Alanen pystyivät pitämään Seppojen kovat hyökkääjät kurissa. Erityismaininta ja kiitos Sinikaartille: vaikka pelattiin vieraissa, niin meillä oli kotietu”, Mäkelä kiittelee.

Seuraavan kerran Tampere United pelaa ensi lauantaina, kun kotiavaukseen Pyynikille saapuu vieraaksi Pallo-Iirot raumalta. Sarjan ehdottoman ennakkosuosikin vierailu on oiva tasonmittaus sarjanousun tavoitteekseen asettaneille Sinipaidoille. ”Saamme vastaamme todella kovan joukkueen, joka on möyhentänyt kovia kakkosen jengejä harjoituskaudella”, päävalmentaja Mäkelä toteaa. ”Meillä on jo selkeä kuva, miten lähdemme pelaamaan siihen peliin.”

Ottelu Pallo-Iiroja vastaan potkaistaan käyntiin ensi lauantaina 23.4. Pyynikin urheilukentällä klo 16. Tervetuloa tunnelmaan!

Kolmonen

0 – 1

( 0 – 1 )

31′ Tuomas Alanen

Yleisöä:

 

Yleisöä:

17 Juuso Auvinen
2 Mika Lindroos 68'
3 Tuomas Savinainen 77'
5 Eetu Rahkola C
7 Jussi Rasva 46'
8 Riku Oras
15 Niclas Kalatsev
19 Valtteri Uimonen 83'
20 Verneri Uimonen 69'
22 Tuomas Alanen
28 Matti Saari 90'
1 Jussi Siltanen
4 Eemeli Peltonen 83'
9 Tuomas Lehti 46'
10 Jonne Keränen
16 Mehdi Fennane 90'
18 Otto Pitkänen
41 Sasha Popovitš 69'
1Niko JulinC
3Sami Sanevuori
5Antti Kekkonen
7Ossi Lindeman
8Teppo Tenkanenkeltainen kortti 39’vaihtoon 77’
10Juuso Ollikainenvaihtoon 70’
11Erturk Sargin
14Martti Raskivaihtoon 58’
16Matti Jussilavaihtoon 86’
20Eric Bullock
26Tuomas Lähdesmäkivaihtoon 62’
2Aku Piispanen
4Joona Karivaihdosta 86’
6Akseli Tiensuuvaihdosta 58’
12Tommi Viik
17Aapo Mäenpäävaihdosta 62’
18Santeri Lintunenvaihdosta 77’
23Leevi Lundellvaihdosta 70’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2