Tammisaaresta mukava tasa­peli hyvän esityksen jälkeen

13/04/2019
Otteluraportti

Tampere United venyi lauantai-iltapäivänä hienoon 2–2-tasapeliin Ekenäs IF:n vieraana. Kotijoukkue EIF hallitsi palloa Tammisaaren keskuskentällä pelatussa ottelussa, mutta TamU puolusti tiiviisti ja haki vastahyökkäyksiä. Maalittomalla ensimmäisellä jaksolla EIF ei saanut yhtään vaarallista laukausta maalia kohti, ja toisella jaksollakin molemmilla joukkueilla oli suunnilleen yhtä monta tekopaikkaa. Sinipaitojen molemmat maalit iski Aleksi Sainio.

Harjoitusottelu

2 – 2

Heti ottelun ensimmäinen minuutti näytti mitä tuleman pitää: EIF nousi terävästi vasenta laitaa ja keskitti vaarallisesti maalille. Hyökkääjä yritti kurottaa palloon takatolpalla mutta ei aivan yltänyt palloon.

Tässä olikin ensimmäisen jakson kuva: TamU tukki keskustan Verneri Uimosen johdolla, ja EIF pyrki nousemaan molemmilta laidoilta. Näin EIF saikin useita lupaavia hyökkäyksiä ja haki hanakasti keskityksiä maalille, mutta vaaralliset laukauksen maalia kohti loistivat poissaolollaan. Keskitysten katkaisemisessa kunnostautui erityisesti Omar Khary, joka oli pitkästä aikaa mukana kokoonpanossa, ja tällä kertaa monet yllättäneellä pelipaikalla topparina.

TamUn ensimmäinen tekopaikka syntyi vajaan vartin pelin jälkeen samalla tavalla, jolla EIF pyrki luomaan omia paikkojaan. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Haris Ibrahimovicille, joka haki maalin edestä Taavi Abruquahia. Tämä ei kuitenkaan aivan päässyt palloon kiinni puolustajan häiritessä. Viitisen minuuttia myöhemmin Ibrahimovic oli jälleen pallossa oikealla laidalla. Tällä kertaa ratkaisu oli oma laukaus, joka viuhui niukasti takatolpan ohi.

EIF:n paras paikka syntyi kun palloa tuotiin oikealta laidalta, ja pallo syötettiin maata pitkin takaviistoon. Laukaus jäi kuitenkin sen verran heikoksi, ettei Elias Alasella ollut vaikeuksia poimia palloa haltuunsa.

Jakson ikävin tapahtuma koettiin puolestaan puolen tunnin kohdalla, kun Mustafa Hussein Zada joutui jättämään kentän saatuaan tällin jalkaansa pallontavoittelutilanteessa. Toppari autettiin vaihtoon huoltojoukkojen voimin, sillä jalka ei kestänyt astumista. Aika näyttää, millainen huili nuorella topparilla on edessään.

Jakson lopulla TamU sai vielä kaksi vaarallista tilannetta. Ensimmäinen kuivui kokoon Jere Remeksen ollessa jo juoksemassa linjan taakse, kun Niko Äkräksen pallo jäi viime hetkellä puolustajan jalkaan. Lisäajalla TamU sai koko jakson parhaan maalintekopaikan, kun Taavi Abruquah pelattiin linjan taakse mainioon tekopaikkaan. Maalivahti tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja sai torjuttua Abruquahin laukauksen jalallaan

Maalit toisella jaksolla

Toisen jakson alussa kotijoukkue EIF otti pallon hallinnan selkeästi itselleen. Palloa liikutettiin vauhdilla pelaajalta toiselle, mutta vaaralliset laukaukset uupuivat yhä edelleen. Paikkoja toki oli ensimmäistä jaksoa enemmän, mutta myös silloin kun pallo saatiin boksiin täysin vapaalle pelaajalle, vedot viuhuivat maalin ohi.

TamU puolestaan keskittyi vastaiskujen kyttäämiseen. Muutamat tilaisuudet kuivuivat kokoon liian hitaan reagoinnin tai huonon ratkaisusyötön takia, mutta 57. minuutilla lopulta osui kohdalle. Tilanteessa Aleksi Sainio ja Haris Ibrahimovic taistelivat pallosta kahden puolustajan ja tilanteeseen nousseen maalivahdin kanssa. Tilanteessa Sinipaitojen kaksikko oli juonikkaampi, ja Sainio pääsi juoksemaan pallon vapaasti tyhjään maaliin.

TamU oli lähellä tuplata johtonsa heti tunnin täytyttyä, kun Omar Kharyn sivuvapari löysi Haris Ibrahimovicin vapaana takatolpalta. Pusku suuntautui oikeaoppisesti maata kohti, mutta puolustaja sai jalkansa väliin ja pelasti tilanteen lähes maaliviivalta.

Johtomaalin jälkeen TamUlla oli muutenkin vahva jakso pelissä, mutta pian peli palasi tuttuihin uomiinsa: EIF piti palloa ja viljeli pahoja keskityksiä TamU-maalille. Painostus kulminoitui halvalla tavalla syntyneeseen tasoitusmaaliin. EIF sai nimittäin rangaistuspotkun tilanteessa, jossa Omar Kharyn katsottiin rikkoneen aivan rangaistusalueen rajalla. Yleisön ja EIF-penkin reaktioista saattoi päätellä, että Khary ei ollut ainoa, joka oli sitä mieltä, ettei tilanteessa tosiasiassa ollut mitään kontaktia. Oli miten oli, EIF tasoitti pilkusta tyylikkäällä Akseli Ollilan tsippauksella.

Tasoituksen jälkeen ottelussa oli vaihe, jossa peli aaltoili voimakkaasti päädystä toiseen. Kotiyleisön yllätykseksi vaihe päättyi Sinipaitojen johtomaaliin, joka syntyi kentälle jakson lopulla vaihdetun Marcio Severinon oivalluksesta. Mainio ristipallo löysi lähes puolesta kentästä Aleksi Sainion boksin vasemmalta reunalta, ja tämä iski pallon kylmän rauhallisesti maalin takanurkkaan.

Takaiskun jälkeen EIF lähti hakemaan tasoitusta hanakasti. Kulman jälkitilanteessa pallo päästiinkin keskittämään vapaaseen puskupaikkaan keskelle maalin eteen, mutta nikkaus saatteli pallon onneksi maalin ohi. Pian tämän jälkeen EIF sai kuitenkin kulman, jota seuranneen hässäkän päätteeksi jälkeen pallo oli TamU-maalissa. Avustava liputti ensin paitsiota, mutta lopulta päätuomarin haastateltua avustavaa ratkaisuna oli pallon vieminen keskelle. Näin peli oli taas tasalukemissa. Maalintekijäksi merkittiin Marc Anderson.

Lisäajallakin EIF sai vielä kaksi vaarallista tekopaikkaa. Molemmissa pallo keskitettiin puskupaikkaan maalin eteen: ensimmäisen puskun puolustus blokkasi ja toinen pusku suuntautui maalin ohi. Kun muita tekopaikkoja ei enää syntynyt, ottelu päättyi 2–2 (0–0) -tasalukeemiin.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Mourad Seddiki piti peliesitystä selvästi parempana, kuin viime viikonlopun pelissä TPV:tä vastaan.

”Olen tyytyväinen ensisijaisesti pelaajien taktiseen kuriin, joka oli tänään hyvällä tasolla. Pelaajat jaksoivat noudattaa sovittua pelisuunnitelmamme alusta loppuun”, Seddiki kiitteli.

”Olisimme voineet pelata meidän vastahyökkäykset paremmin. Jos meillä olisi ollut enemmän huolellisuutta viimeisessä ratkaisevassa syötössä, olisimme tehneet enemmän maaleja. Voitto olisi kuitenkin kenties tänään tullut, jos päätuomari ei olisi lahjoittanut EIF:lle rangaistuspotkua”, Seddiki ruoti.

”Pelaajista Aleksi Sainio oli hyvällä pelipäällä kahdella maalillaan, ja olen iloinen hänen onnistumisestaan. Myös kakkosjoukkueesta nostettu Ali Aitbenzanzoun esiintyi edukseen Niko Äkräksen ja Verneri Uimosen kanssa keskikentällä”, luonnehti Seddiki yksittäisten pelaajien edesottamuksia.

TamU pitää pääsiäisviikonloppuna taukoa peleistä. Harjoituskauden viimeinen ottelu on edessä lauantaina 27.4. kun itähelsinkiläinen FC Viikingit vierailee Kaupissa. Kakkosen sarjakausi alkaa viikkoa myöhemmin lauantaina 4.5. Espoon Palloseuran vieraana.

Harjoitusottelu

2 – 2

( 0 – 0 )

57′ Aleksi Sainio
82′ Aleksi Sainio

Yleisöä:

74’ Akseli Ollila (rp)
87’ Marc Anderson

Yleisöä:

1 Elias Alanen
4 Eemil Pasanen
6 Taavi Abruquah 80'
8 Mustafa Hussein Zada 32'
10 Haris Ibrahimovic 80'
11 Ali Aitbenzanzoun
15 Ali Al-Fatli
18 Jere Remes 46'
20 Verneri Uimonen C
22 Niko Äkräs
25 Omar Khary
17 Sami Maja
2 Aleksi Sainio 46'
3 Deng Malwal 80'
7 Elias Harala
16 Marcio Severino 80'
27 Nils Strömsholm 32'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2