Tammelan Stadionin palvelut Tampere Unitedin kotiotteluissa

21/03/2024 Seura / TamU
Uutinen

Pelaaminen uudella Tammelan stadionilla on iso panostus Tampere Unitedille. Moni on varmasti miettinyt, millainen TamUn ottelutapahtuma on. Mikä on TamU-klubi? Mistä tullaan sisään? Millaisia ruokapalveluja on tarjolla? Tässä uutisessa Tampere Unitedin promoottori Henri Ekman avaa Tammelan stadionin palveluita.

Ottelutapahtumat 2024

 • Suomen hienoimmalle stadionille on tulossa TamUn näköinen ottelutapahtuma.
 • Uutuutena kaikille kausikortin ostaneille ja seuran jäsenille avoin TamU-klubi.
 • Kauden alkuun on enää alle kolme viikkoa.

Klubin ajatus on yhteisöllisyys. Baari, tapaamispaikka, olohuone, jossa voi tavata muita tamulaisia. Ekslusiivinen pääsy ja lisäarvo kausikorttilaisille ja jäsenille.

- Henri Ekman
Promoottori

Klubista tehdään mahdollisimman lähelle sellainen, mitä TamUn ottelutapahtumat ovat olleet Pyynikillä ja Kaupissa. Lisää yksityiskohtia päästään toivottavasti kertomaan jo ensi viikolla.

- Henri Ekman
Promoottori

VIP siirtyy teltoista ja lätäköistä lämmitetyille penkeille ja sisävessoihin.

- Henri Ekman
Promoottori

Tampere Unitedin kotiottelut pelataan upouudella Tammelan Stadionilla, jonka katsojakapasiteetti on jalkapallo-otteluissa 8000 katsojaa. TamUn otteluissa Tammelan stadionilla on avoinna stadionin länsipuoleinen pääkatsomo, VIP-katsomo sekä pohjoispääty, jonne sijoittuvat Sinikaarti ja muut ääneen­kannattamisesta kiinnostuneet.

Pääkatsomon kapasiteetti on 1600 katsojaa, VIP-katsomon kapasiteetti on 450 katsojaa ja pohjoispäädyn kapasiteetti on 800 katsojaa. Näin ollen Tampere Unitedin kotiotteluissa katsojakapasiteetti on yhteensä 2850 katsojaa.

Sekä pääkatsomossa että päädyssä on sekä anniskelukatsomo että kaikille avoin katsomonosa, joten myös alle 18-vuotiaat katsojat pääsevät mukaan Sinikaartin tunnelmaan. Kausikorteissa ja lipuissa ei ole merkittyjä paikkoja. Ovet stadionille avataan tunti ennen ottelun alkua. VIP sekä TamU-klubi ovat avoinna jo 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Teema- ja erikoisotteluissa voidaan avata ovet aikaisemminkin.

Liput otteluihin ovat myynnissä ennakkoon Lippu.fi-verkkokaupassa. Kausikortit ovat myynnissä myös TamU-kaupassa.

Tammelan stadionin alustava katsomokartta Tampere Unitedin otteluissa. Järjestyksenvalvonnan yksityiskohtien selvittyä katsomokarttaan voi tulla muutoksia.

Mistä sisään stadionille?

Pääsisäänkäynti Tampere Unitedin kotiotteluihin Tammelan Stadionille tapahtuu Salhojankadun ja Ilmarinkadun kulmasta. Sisäänkäynti on avoinna tunti ennen ottelua, ja sisään pääsee kaikilla lipuilla. VIP-vieraille on myös oma sisäänkäyntinsä Salhojankadulla pääkatsomon keski-osasta. VIP-sisäänkäynti on avoinna kaksi tuntia ennen ottelua, ja TamU-klubille pääsee sisään VIP-ovesta niin kauan kunnes pääsisäänkäynti aukeaa.

Pysäköintihalli sijaitsee stadionin alla, ja ajo sisään tapahtuu Salhojankadun ja Tammelankadun kulmauksen tuntumasta. Lähimmät kadunvarsipaikat ovat Salhojankadulla ja Ilmarinkadulla.

Ratikka pysähtyy Stadionin nurkalla, ja myös Nysse sekä Tier kuljettavat aivan Stadionin läheisyyteen.

Sisäänkäynti tapahtuu Salhojankadun ja Tammelankadun kulmasta. VIP-sisäänkäynti sijaitsee Salhojankadulla keskeltä pääkatsomoa.

VIP

Tampere Unitedin VIP sijaitsee stadionin 3. kerroksen hulppeissa VIP-tiloissa. VIP-tiloihin mahtuu yhteensä 450 henkilöä, ja tilojen molemmissa päädyissä on Lounge-tilat. Toinen Lounge on varattu TamU-klubin käyttöön ja toinen on varattavissa yksityiskäyttöön.

”VIP siirtyy teltoista ja lätäköistä lämmitetyille penkeille ja sisävessoihin.”

VIP lippuun sisältyy:

 • Tammelan Stadionin 3. kerroksen oma VIP-tila
 • Laadukas ja kattava Olympia-korttelin buffet sekä jälkiruoka
 • 2 juomalippua (viini, olut, siideri, lonkero, seltzer, alkoholittomat vaihtoehdot)
 • Alkoholittomat juomat, kahvi ja tee sisältyvät tarjoiluihin
 • Lämmitetyt penkit stadionin parhailta paikoilta; myös sisätiloista suora näkymä kentälle
 • Pääsy myös 3. kerroksessa sijaitsevalle TamU-klubille
 • Omat WC-tilat, oma baari, omat VIP-hostit
 • Oma sisäänkäynti stadionille Salhojankadulta
 • VIP-passi 
 • Asiantuntijan haastattelu, tulosveikkaus ja muu VIP-ohjelma 
VIP-tiloissa on rentoja oleskelupaikkoja.
Ikkunoista suora näkymä kentälle ja muutama askel baaritiskille.
Stadionin parhaat paikat ja lämmitetyt penkit.
Myös Henri Ekman hyväksyy paikat.
VIP-tiloissa on oma baari ja vältyt jonottamiselta
Tampere Unitedin VIPissä saat varmasti rahalle vastinetta.
3. kerroksen molemmissa päissä on Lounge-tilat. Toinen on TamU-klubin käytössä ja toinen on varattavissa yksityiskäyttöön.

TamU-klubi stadionilla

TamU-klubi sijaitsee stadionin 3. kerroksen pohjoispäädyssä, ja sinne on pääsy vain TamUn kausikortilla, jäsenkortilla, TamU-klubi-lipulla tai VIPlipulla. TamU-klubille voi myös ostaa lipun yksittäiseen otteluun. Klubilla vietetään jokaisen kotiottelun etkot ja jatkot. Klubilla kuulet haastatteluita, saat vaihtuvia juomatarjouksia sekä saat pientä ilmaista naposteltavaa. Klubilla on erilaisia pelejä dartsista juomapeleihin.

TamU-klubille tulee vaihtuvia ruokatarjoiluja. Muun muassa ravintola 4 Vuodenaikaa on mukana vähintään yhdessä pelissä myös tällä kaudella, ja muista ruokakumppaneista kerrotaan aina viimeistään kunkin ottelun markkinoinnin yhteydessä. Ruuat myydään paketteina, joihin kuuluu myös yksi juoma. Paketit tulevat myyntiin ennakkoon Lippu.fi-verkkokauppaan, kun lopulliset kumppanit ovat selvillä. Paketteja saa myös ostettua paikanpäältä otteluista.

”Klubin ajatus on yhteisöllisyys. Baari, tapaamispaikka, olohuone, jossa voi tavata muita tamulaisia. Ekslusiivinen pääsy ja lisäarvo kausikorttilaisille ja jäsenille”, kuvailee Ekman.

”Klubista tehdään mahdollisimman lähelle sellainen, mitä TamUn ottelutapahtumat ovat olleet Pyynikillä ja Kaupissa. Lisää yksityiskohtia päästään toivottavasti kertomaan jo ensi viikolla”, avaa Ekman Klubin suunnitteluprosessia

”TamUn oma baari”, leiskauttaa Ekman

TamU-klubiin sisältyy:

 • Oma klubitila stadionin 3. kerroksen pohjoispäädyssä
 • Seurayhteisön yhteinen olohuone ja tapaamispaikka
 • Pientä ilmaista naposteltavaa
 • Juomatarjouksia 
 • Oma baari
 • Kahvi ja tee sisältyvät tarjoiluihin
 • Päävalmentajan sekä pelaajan haastattelut ennen- ja jälkeen ottelun
 • Jalkapallovisa 
 • Otteluennakko-ohjelma
TamU-klubi rakennetaan ja koristellaan pelkistetystä VIP-tilasta baarimaiseksi ja sinivihreäksi.
Klubilta löytyy myös rauhallsempia paikkoja.
Klubitila on vastaavanlainen kuin Stadionin eteläpäädyn lounge.
Screeneille tulee erilaista ohjelmaa ennen ja jälkeen ottelun

No mitä kaljaa sieltä nyt saa?

Stadionyhtiö solmi monivuotisen yhteistyösopimuksen Oy Sinebrychoff Ab:n kanssa, ja näin ollen myös Tampere Unitedin otteluissa saa Sinebrychoffin tuotteita. Stadionin 2. kerroksessa operoi H5 Ravintolat, joka vastaa katsomoiden läheisyydessä olevista anniskelu- ja ruokapisteistä sekä 2. kerroksen sporttibaarista.

TamU määrittelee 3. kerroksen olutvalikoiman, ja tästä on tulossa lisätietoja lähitulevaisuudessa.

Paras tapa tietää mitä halutaan on tietenkin kysyä. Joten kerro anonyymisti mitä Sinebrychoffin juomia haluaisit valikoimassa nähdä ja vastaa kyselyyn. Vakiona myynnissä on Carlsbergia, Karhun Platinaa, Crispiä, Koffin lonkeroita sekä Crowmooria. Valikoiman näet Sinebrychoffin nettisivuilta: sinebrychoff.fi/juomamme.

Sporttibaarista on myös hyvät näkymät sisätiloista kentälle.

Ruokapalvelut

Stadionin 3. kerroksen VIP- ja TamU-klubi-tiloista saa jatkossakin TamUn yhteistyökumppanien tuotteita. VIP-tiloissa on tarjolla Olympia-korttelin buffet ja TamU-klubille tulee vaihtuvia ruokatarjoiluja. Ruuat myydään paketteina, joihin kuuluu myös yksi juoma, ja ne ovat ostettavissa myös ennakkoon Lippu.fi-verkkokaupassa.

”Avauspelissä TamU-klubilla on on tarjolla jotain kaikille tuttua, joka on samalla kenties sellaista, mitä ei ole koskaan jalkapallopelissä ollut tarjolla”, myhäilee promoottori Henri Ekman.

Ekman ei suostu kuitenkaan vielä kertomaan, mistä on kyse, vaan asia paljastuu myöhemmin avausottelun markkinoinnin yhteydessä.

Stadionin 2. kerroksen myyntipisteiden valikoimasta uutisoidaan yhdessä H5-Ravintoloiden kanssa, kun siellä sijaitsevan sporttibaarin remontti on valmis ja ruokapalveluiden lopulliset konseptit ovat selvillä.

Juho Rajamäki, Yoni Ichterz ja Ravintola 4 Vuodenaikaa nähdään jatkossakin Tampere Unitedin kotiotteluissa.

Palvelut TamU-junioreille

TamU-junioreille on myös tarjolla erilaisia aktiviteettejä Tammelan Stadionilla. Peli- ja pleikkaripiste nähdään jatkossakin Tampere Unitedin peleissä. Lapsille on tarkoitus järjestää kauden aikana myös erilaisia teemaotteluita. TamU-juniorit pääsevät otteluihin ilmaiseksi jäsenkorteillaan. TamU-juniorien vanhemmille on tarjolla kausi­kortti pääkatsomoon 50 €:n hintaan alennuskoodilla JUNNUALE24.

Tammelan Stadionilla nähdään erilaisia teemaotteluita myös lapsille ja TamU-junioreille.
Pelipiste nähdään myös Tammelan Stadionilla.

Teemaottelut

Viime kausina Pyynikin urheilukentällä ja Kaupin jalkapallostadionilla on nähty erilaisia teemaotteluita. Tammelan Stadionille on helpompi houkutella uusia kohderyhmiä ja järjestää erilaista aktiviteettia. Perinteisen seurapäivän lisäksi teemaotteluita nähdään ainakin opiskelija-teemalla, after work -teemalla sekä yhteistyöseura-teemalla. Näistä kerrotaan tarkemmin lähempänä kyseisiä teemaotteluita.

Viime kaudella teemaotteluissa nähtiin mm. livemusiikkia
Hyväntekeväisyysteema jatkuu ehdottomasti tulevillakin kausilla. Viime kaudella toteutettiin kaksi hyväntekeävisyyspeliä Hope Ry:n kanssa.

Kohti avausottelua

Historiallinen Tampere Unitedin ensimmäinen virallinen ottelu uudella Tammelan stadionilla pelataan sunnuntaina 7.4. klo 13.00 takaisin Kakkoseen noussutta Vantaan jalkapalloseuraa vastaan.

Ottelutapahtumien infot on kerätty omalle sivulleen: tampereunited.fi/ottelutapahtuma

Tarkemman VIP-infon näet omalta sivultaan: tampereunited.fi/vip

Otteluohjelma löytyy omalta sivultaan: tampereunited.fi/ottelut

Ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa.

Kausikortin voi edelleen ostaa TamU-kaupasta, ja ne postitetaan siten että ne saapuvat perille huhtikuun alussa ennen avausottelua.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2