Talvikauden ensimmäisessä harjoitus­ottelussa kohdataan Ilves 2 tyhjässä Pirkkahallissa

10/12/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin tryoutjakson ensimmäisessä harjoitusottelussa saadaan ensipuraisu tulevan kauden paikallisotteluiden maailmaan, kun Tampere United kohtaa Ilveksen kakkosjoukkueen tupsukorvien isännöimässä ottelussa Pirkkahallissa lauantaina. Valitettavasti ottelu pelataan kuitenkin suljetuin ovin, joten tamperelaisyleisö joutuu odottamaan näillä näkymin vielä kuukauden verran ennen kuin Sinipaitojen tryoutryhmä on mahdollista nähdä tosittoimissa.

Niin se vain aika vierähti nopeasti. Juurihan sitä pokaalia nosteltiin Olympiastadionilla, mutta lauantaina Sinipaidat palaa pelikentille ensimmäisessä tulevaan kauteen valmistautuvassa ottelussa.

Keskinäisistä mittasuhteista tulevaa kautta silmällä pitäen lauantain ottelu ei välttämättä anna vielä kovinkaan tarkkaa kuvaa. Tampere Unitedin kannattajilla on vielä hyvässä muistissa kevään 2019 Suomen Cupin alkulohko-ottelu, jossa Mourad Seddikin Sinipaidat oli Ilveksen kakkosta edellä, mutta totuus kesällä olikin sitten jo kovin toinen.

Kolmanteen kauteensa Tampere Unitedin päävalmentajana lähtevä Jukka Listenmaa kertookin, että lauantaina on tärkeintä nähdä pelaajia tositoimissa.

”Tärkeintä on nyt nähdä tryoutpelaajia itse pelissä. Tavoitteenamme on, että saisimme pelattua kaksi nelivitosta kahdella eri nipulla. Tämän toteutuminen riippuu nyt lähinnä siitä, saammeko kuinka futsalia pelaavia pelaajia mukaan. Heillä kun on jouluun asti annettu lupa olla futsalin takia sivussa”, Listenmaa raottaa.

Tampere United on nyt harjoitellut yhdessä kaksi viikkoa. Päävalmentaja kertoo, että ryhmästä ei ole tehty tiputuksia kesken tryoutjakson.

”Samalla ryhmällä olemme menneet. Maanantaina mukaan tuli vielä kolme uutta kaveria. Heidän mukaantulonsa toki tiedettiin jo jakson alkaessa, mutta he olivat vielä ensimmäisellä viikolla estyneitä”, päävalmentaja kertoo.

Itsenäisyyspäivänä pelattiin sisäinen ottelu

Tampere United pelasi jo itsenäisyyspäivänä sisäisen treeniottelun. Jukka Listenmaan mukaan tämä vahvisti monia ennakkokäsityksiä.

”Se tietyllä tapaa vahvisti näkemystämme siitä, ketkä ovat pelimiehiä. Maanantai kertoi meille myös siitä, että meillä on joukkueessa paljon nopeutta ja pallotaitoa”, Listenmaa myhäilee.

Suomen Region´s’ Cupin loppuottelun parhaana pelaajana palkittu Paavo Kujala maalasi maanantaina kahdesti. Kujala on ollut mielissään tryoutjakson annista tähän asti.

”On ollut mukava palata harjoittelemaan ja samalla näkemään millaista porukkaa tryoutteihin on päässyt. Pieni tauko kausien välissä teki hyvää, mutta odotan jo innolla, että aletaan treenaamaan kunnolla vuodenvaihteen jälkeen”, Kujala tunnelmoi.

Ottelu pelataan ilman yleisöä

Lauantain ottelussa kotijoukkueena toimiva Ilves on valitettavasti ilmoittanut koronapandemiaan liittyviin syihin vedoten, että harjoitusottelu pelataan suljetuin ovin ilman yleisöä. Paikalla on järjestyksenvalvojat, joten toivomme myös Tampere Unitedin puolesta, että kukaan ei tule turhaan yrittämään pääsyä otteluun. Myöskään TamU-TV ei näytä ottelua, mutta Tampere Unitedin Twitterissä on seuranta tuttuun tapaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2