16.12.2017

 
 

Talviderbyst√§ tyly tappio¬†‚Äď Grabovcille ensimm√§inen maali SinipaidoissaTampere United ja Tampereen Pallo-Veikot p√§√§ttiv√§t talviset tryout-jaksonsa lauantain alkuillassa Pirkkahallissa pelattuun talviderbyyn. Punainen paikallisvastustaja oli liikkeell√§ leve√§ll√§ ringill√§, ja peluutti ensimm√§isell√§ jaksolla testimiehist√§ ja junioripelaajista koostunutta kokoonpanoa. Kun sopimuspelaajat p√§√§stettiin irti toisella jaksolla, k√§√§ntyi peli TPV:n hallintaan, ja loppulukemat 3‚Äď1 (1‚Äď0) kuvaavat hyvin pelin kulkua.

Sinipaitojen kokoonpano koostui pääasiassa viime kauden nuorisokaartista, uusista sopimuspelaajista ja nuorista testimiehistä. Kokeneista TamU-konkareista oli mukana vain kapteeni Eetu Rahkola. Muuta kokenutta kaartia edustivat Rahkolan topparipari Ville Puustinen sekä kärkipelaaja Berat Grabovci, joille ottelu oli ensimmäinen Sinipaidoissa. Grabovci teki samalla myös ensimmäisen maalinsa Tampere Unitedisa. Ottelu oli toki siinä vaiheessa jo käytännössä ratkennut, mutta 82. minuutin murtautuminen neljän puolustajan läpi väkisin maalintekoon oli näyttävä suoritus, ja juuri sitä röyhkeyttä, jonka takia bosnialainen Tampere Unitediin on hankittu. Muutoin tosin Grabovci jäi kärjessä liian yksin, joten valmennusjohdolla on vielä tekemistä, jotta Grabovcista saadaan täydet tehot ja hyöty irti.

Ottelun alku oli varsin sekavaa joulukuulle tyypillistä peliä kummaltakin joukkueelta. Tampere Unitedin ainoasta maalipaikasta vastasi muutenkin pirteästi vasemmalla laidalla esiintynyt testipelaaja Tommi Ala-Hakuni, joka nousi laidaltaan tekopaikkaan ja laukoi terävästi boksista. Kulma oli kuitenkin melko pieni, ja maalivahti torjui pallon helposti nyrkeillään.

TPV p√§√§si noin vartin kohdalla niskan p√§√§lle, kun Roni M√§kel√§ p√§√§si tuikkaamaan maalin edest√§ 1‚Äď0-johtomaalin. T√§st√§ alkoi punaisten liev√§ hallintajakso, joka ei kuitenkaan tuottanut lis√§maaleja. Jakson loppua kohden hallinta siirtyi taas TamUlle, mutta maalit j√§iv√§t tekem√§tt√§. Ville Puustisella oli oiva paikka puskea tasoitus kulmapotkuta, mutta pallo pamahti p√§√§tysein√§√§n niukasti tolpan v√§√§r√§lt√§ puolelta menty√§√§n. My√∂s Berat Grabovci sai pariin kertaan pallon lupaavasti jalkaansa boksissa, mutta laukauksia maalia kohti ei n√§hty.

Toisen jakson alku näytti heti, että TPV tulisi ryminällä. Mohamed Koroma oli ensimmäinen itsensä vetopaikkaan pelannut punapaita, mutta TamU-maaliin Antti Kuusisen paikalle vaihdettu Elias Alanen torjui pallon näyttävästi alakulmasta, kun toista jaksoa oli pelattu vasta viitisen minuuttia.

Noin vartti my√∂hemmin TPV teki jo ratkaisevan tuntuisen 2‚Äď0-maalin. Tilanteessa Waltteri Riihim√§ki toi palloa vahvasti boksi vasempaan laitaan ja sy√∂tti keskelle Eetu R√§is√§selle, jolla oli helppo ty√∂ sijoittaa pallo maaliin. Alle kymmenen minuuttia my√∂hemmin ottelu oli lopullisesti ohi, kun Paavo N√§ykki teki 3‚Äď0-maalin leikittelev√§n tuntuisella nostolla.

Ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle TamU laittoi kaikki loputkin vaihtopelaajat kentälle. Tällä ei taatusti ollut mitään tekemitä Berat Grabovcin kavennusmaalin kanssa, vaan kyseessä oli puhdas tahtomaali. Kavennusmaalin kanssa yleisön sinisen osan oli kuitenkin hiukan mukavampi lähteä Pirkkahallilta illanviettoihinsa. Ja mikä tärkeintä, maalitykiksi hankittu pelaaja on nyt saanut pään auki Sinipaidoissa, ja lisää on varmasti luvassa.

”TPV valmiimpi ja vahvempi”, tunnusta p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Jotain hyv√§√§kin meid√§n pelist√§ l√∂ytyi, mutta paljon parannettavaa my√∂s. TPV:ll√§ oli ly√∂d√§ kaksi joukkueellista pelaajia, mik√§ n√§kyi toisella jaksolla kun meill√§ rupesi v√§h√§ piiputtamaan. Hirve√§sti on mietitt√§v√§√§ edess√§.”

Kesään on kuitenkin pitkä matka, ja Tampere Unitedin harjoituspelit jatkuvat tietenkin jo tammikuussa. Tiedotamme otteluiden ajankohdista ja vastustajista lähitulevaisuudessa, eli heti kun kaikki yksityiskohdat ovat vahvistuneet.

1 Miika Kalliomäki vaihtoon 46’
2 Arttu Mättö vaihtoon 46’
5 Jussi Harju vaihtoon 46’
9 Eric Bullock vaihtoon 46’
13 Henri Kulmala vaihtoon 46’
19 Teemu Syrjänen vaihtoon 46’
24 Badr Laouini vaihtoon 46’
26 Valtteri Salomaa vaihtoon 46’
27 Roni Mäkelä keltainen kortti3’ vaihtoon 46’
28 Iiro Karimäki vaihtoon 46’
50 Valtteri Entola vaihtoon 46’
29 Henri Savolainen vaihdosta 46’
4 Eino-Veikko Ek vaihdosta 46’
6 Jari Nikkilä vaihdosta 46’
8 Mohamed Koroma vaihdosta 46’
10 Waltteri Riihimäki vaihdosta 46’
11 Paavo Näykki vaihdosta 46’
14 Eetu Räisänen vaihdosta 46’
18 Ville Salonen vaihdosta 46’
23 Joonas Rantala vaihdosta 46’
25 Juho Mattila vaihdosta 46’
37 Topias Laine vaihdosta 46’