Talviderbystä tyly tappio – Grabovcille ensimmäinen maali Sinipaidoissa

16/12/2017
Otteluraportti

Tampere United ja Tampereen Pallo-Veikot päättivät talviset tryout-jaksonsa lauantain alkuillassa Pirkkahallissa pelattuun talviderbyyn. Punainen paikallisvastustaja oli liikkeellä leveällä ringillä, ja peluutti ensimmäisellä jaksolla testimiehistä ja junioripelaajista koostunutta kokoonpanoa. Kun sopimuspelaajat päästettiin irti toisella jaksolla, kääntyi peli TPV:n hallintaan, ja loppulukemat 3–1 (1–0) kuvaavat hyvin pelin kulkua.

Harjoitusottelu

3 – 1

Sinipaitojen kokoonpano koostui pääasiassa viime kauden nuorisokaartista, uusista sopimuspelaajista ja nuorista testimiehistä. Kokeneista TamU-konkareista oli mukana vain kapteeni Eetu Rahkola. Muuta kokenutta kaartia edustivat Rahkolan topparipari Ville Puustinen sekä kärkipelaaja Berat Grabovci, joille ottelu oli ensimmäinen Sinipaidoissa. Grabovci teki samalla myös ensimmäisen maalinsa Tampere Unitedisa. Ottelu oli toki siinä vaiheessa jo käytännössä ratkennut, mutta 82. minuutin murtautuminen neljän puolustajan läpi väkisin maalintekoon oli näyttävä suoritus, ja juuri sitä röyhkeyttä, jonka takia bosnialainen Tampere Unitediin on hankittu. Muutoin tosin Grabovci jäi kärjessä liian yksin, joten valmennusjohdolla on vielä tekemistä, jotta Grabovcista saadaan täydet tehot ja hyöty irti.

Ottelun alku oli varsin sekavaa joulukuulle tyypillistä peliä kummaltakin joukkueelta. Tampere Unitedin ainoasta maalipaikasta vastasi muutenkin pirteästi vasemmalla laidalla esiintynyt testipelaaja Tommi Ala-Hakuni, joka nousi laidaltaan tekopaikkaan ja laukoi terävästi boksista. Kulma oli kuitenkin melko pieni, ja maalivahti torjui pallon helposti nyrkeillään.

TPV pääsi noin vartin kohdalla niskan päälle, kun Roni Mäkelä pääsi tuikkaamaan maalin edestä 1–0-johtomaalin. Tästä alkoi punaisten lievä hallintajakso, joka ei kuitenkaan tuottanut lisämaaleja. Jakson loppua kohden hallinta siirtyi taas TamUlle, mutta maalit jäivät tekemättä. Ville Puustisella oli oiva paikka puskea tasoitus kulmapotkuta, mutta pallo pamahti päätyseinään niukasti tolpan väärältä puolelta mentyään. Myös Berat Grabovci sai pariin kertaan pallon lupaavasti jalkaansa boksissa, mutta laukauksia maalia kohti ei nähty.

Toisen jakson alku näytti heti, että TPV tulisi ryminällä. Mohamed Koroma oli ensimmäinen itsensä vetopaikkaan pelannut punapaita, mutta TamU-maaliin Antti Kuusisen paikalle vaihdettu Elias Alanen torjui pallon näyttävästi alakulmasta, kun toista jaksoa oli pelattu vasta viitisen minuuttia.

Noin vartti myöhemmin TPV teki jo ratkaisevan tuntuisen 2–0-maalin. Tilanteessa Waltteri Riihimäki toi palloa vahvasti boksi vasempaan laitaan ja syötti keskelle Eetu Räisäselle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin. Alle kymmenen minuuttia myöhemmin ottelu oli lopullisesti ohi, kun Paavo Näykki teki 3–0-maalin leikittelevän tuntuisella nostolla.

Ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle TamU laittoi kaikki loputkin vaihtopelaajat kentälle. Tällä ei taatusti ollut mitään tekemitä Berat Grabovcin kavennusmaalin kanssa, vaan kyseessä oli puhdas tahtomaali. Kavennusmaalin kanssa yleisön sinisen osan oli kuitenkin hiukan mukavampi lähteä Pirkkahallilta illanviettoihinsa. Ja mikä tärkeintä, maalitykiksi hankittu pelaaja on nyt saanut pään auki Sinipaidoissa, ja lisää on varmasti luvassa.

”TPV valmiimpi ja vahvempi”, tunnusta päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Jotain hyvääkin meidän pelistä löytyi, mutta paljon parannettavaa myös. TPV:llä oli lyödä kaksi joukkueellista pelaajia, mikä näkyi toisella jaksolla kun meillä rupesi vähä piiputtamaan. Hirveästi on mietittävää edessä.”

Kesään on kuitenkin pitkä matka, ja Tampere Unitedin harjoituspelit jatkuvat tietenkin jo tammikuussa. Tiedotamme otteluiden ajankohdista ja vastustajista lähitulevaisuudessa, eli heti kun kaikki yksityiskohdat ovat vahvistuneet.

Harjoitusottelu

3 – 1

( 1 – 0 )

82′ Berat Grabovci

Yleisöä:
240

14’ Roni Mäkelä 1–0
64’ Eetu Räisänen 2–0
72' Paavo Näykki 1–0

Yleisöä:
240

24 Antti Kuusinen 46'
2 Mauno Sirén
4 Topias Järvelä
5 Eetu Rahkola C 80'
7 Tuomas Telemäki
10 Berat Grabovci
11 Jere Remes
13 Ville Puustinen 76' 80'
18 Tommi Ala-Hakuni 66'
21 Konsta Raittinen
24 Santeri Salomaa 80'
33 Elias Alanen 46'
25 Arttu Järvelä 80'
28 Antti Haavisto 80'
29 Aleksi Inkinen 66'
34 Matias Stark 80'
1Miika Kalliomäkivaihtoon 46’
2Arttu Mättövaihtoon 46’
5Jussi Harjuvaihtoon 46’
9Eric Bullockvaihtoon 46’
13Henri Kulmalavaihtoon 46’
19Teemu Syrjänenvaihtoon 46’
24Badr Laouinivaihtoon 46’
26Valtteri Salomaavaihtoon 46’
27Roni Mäkeläkeltainen kortti3’vaihtoon 46’
28Iiro Karimäkivaihtoon 46’
50Valtteri Entolavaihtoon 46’
29Henri Savolainenvaihdosta 46’
4Eino-Veikko Ekvaihdosta 46’
6Jari Nikkilävaihdosta 46’
8 Mohamed Koromavaihdosta 46’
10Waltteri Riihimäkivaihdosta 46’
11Paavo Näykkivaihdosta 46’
14Eetu Räisänenvaihdosta 46’
18Ville Salonenvaihdosta 46’
23Joonas Rantalavaihdosta 46’
25Juho Mattilavaihdosta 46’
37Topias Lainevaihdosta 46’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2