Talviderbyn ensimmäisestä osasta maaliton tasapeli

23/01/2023 TamU
Otteluraportti

Tampere United ja Tampereen Pallo-Viikot kohtasivat toisensa sunnuntai-iltapäivällä Pirkkahallissa, eivätkä joukkueet saaneet paremmuuttaan ratkaistua. Vaikka ottelu jäi maalittomaksi, se tarjosi hyvää viihdettä Pirkkahalliin tulleilla 205 katsojalle. TamU oli odotetusti niskan päällä erityisesti ensimmäisellä jaksolla, kun kentällä oli pääasiassa sopimuspelaajista ja muista viime kauden pelaajista koostunut kokoonpano. Maalit jäivät kuitenkin useista hyvistä paikasta huolimatta tekemättä. Toisella jaksolla TamU vaihtoi koko kentällisen, ja mukana oli huomattavasti enemmän testipelaajia kun ensimmäisellä jaksolla. Ottelu tasoittui, mutta maalit jäivät molemmilta edelleen tekemättä, vaikka TamU kolisutteli maalipuita pariinkin otteeseen.

Harjoitusottelu

0 – 0

  • Paikallispelin tunnelman loi 205 katsojaa, jotka elivät hyvin pelissä mukana.
  • Kentällä TamU hallitsi etenkin ensimmäistä jaksoa, mutta toisella jaksolla peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.
  • Sinipaitojen puolustuspeli toimi jo hyvin, mutta hyökkäyspeli vaatii tässä vaiheessa talvea vielä paljon töitä.

Puolustuspelaamiseen olen suhtkoht tyytyväinen. Sitä on tässä yksi viikko käyty läpikin, ja kyllä sieltä vähän niitäkin asioita jo löytyi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Meidän omassa pallollisessa pelaamisessa on vielä tekemistä sillä vähän sekavaa se oli, mutta eipä sitä ole tippaakaan käyty läpikään vielä.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ottelun alla TamU sai pientä jobinpostia, kun kaikkien kentälle odottama Juho Heikkinen joutui jättämään ottelun väliin pikkuvaivan takia, ja Arttu Raittinen nousi kokoonpanoon. Muutoin kaikki viikolla mukaan tulleet uudet testipelaajat olivat mukana japanilaiskaksikko Takeru Nakadaa ja Chuya Uwanoa myöden. Nuorista pelaajista ensiesiintymisensä Sinipaidoissa tekivät Ilveksestä tullut toppari Atte Jokinen sekä laitahyökkääjä Romeo Teräsmaa.

TamUn ja TPV:n kohtaaminen kiinnosti myös yleisöä, ja toi Pirkkahalliin 205 katsojaa.

Ottelun alku lupasi heti hyvää Sinipaidoille, ja jo kolmannella minuutilla Arttu Haapala ja Roope Kostiainen löysivät hyvin toisensa. Kostiainen haki syöttöä luukulle takaisin Haapalalle lähes päätyrajalta, mutta puolustaja katkoi ja pelasi tilanteen kulmaksi.

Sama kaksikko oli asialla viitisen minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin vauhdikkaasti puolustuksesta keskikentän keskustan läpi Topias Järvelän ja Arttu Haapalan kautta, ja ”Aren” syöttö vapautti Kostiaisen murtautumaan boksiin. TPV:llä maalissa pelannut Sami Maja torjui kuitenkin Kostiaisen terävän laukauksen.

Janar Georg pelasi jälleen vahvan ottelun.

Hetkeä myöhemmin Topias Järvelä oli jälleen tapahtumien keskipisteessä, kun niin ikään hyvän ottelun laitapuolustajana pelannut Eelis Korhonen avasi Järvelälle, joka jatkoi edelleen Janar Georgille oikeaan laitaan. Hyökkäys kuitenkin tyrehtyi harhasyöttöön.

Vartin kohdalla Janar Georg oli jälleen keskityspaikassa, ja tällä kertaa pallo kimposi puolustajan kautta Roope Kostiaiselle sopivana vastapallon keskelle vajaan 20 metrin päähän maalista. Kostiaisen laukaus oli jälleen laadukas, mutta maalivahti sai torjuttua vaivoin.

Roope Kostiainen pelasi talven ensimmäiset minuuttinsa, mutta maalit jäivät vielä tekemättä.

Tilanteen jatkuivat pari minuuttia myöhemmin, kun ensin Arttu Raittisen puolittainen läpiajo pelattiin kulmaksi, ja sitten Topias Järvelä löysi Eelis Korhosen täysin vapaana boksista. Pallo ei ollut ihan helpoin puskettavaksi, mutta Korhonen pisti kuitenkin maalivahti Majan jälleen lujille.

Puolen tunnin kohdalla oli Eetu Räisäsen vuoro väläytellä hyökkäyspäässä. Komean kuljetuksen jälkeen pallo päätyi Roope Kostiaiselle, jonka yritys sysättiin kuitenkin kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Räisänen oli mukana erittäin kauniissa syöttökuviossa Arttu Haapalan ja Topias Järvelän kanssa. Pallo tuotiin todella kauniisti keskialueen yli, mutta lopulta pallo karkasi ennen vetopaikkaan pääsyä.

Ali Aitbenzanzoun puskee tolppaan.

Kaikki kulmapotkut antanut Topias Järvelä antoi seuranneen kulmapotkun, ja löysi laitapuolustajana tällä kertaa pelanneen Ali Aitbenzanzounin täysin vapaana takatolpalta. Hyvä pusku maan kautta kimposi kuitenkin tolppaan, ja maali jäi haaveeksi. Pari minuuttia myöhemmin puolestaan Janar Georg kurotti Topias Järvelän epäonnistuneesta vedosta maalin eteen tulleeseen pallon, mutta sai pallon vain ylärimaan.

Arttu Raittisella oli heti perään vielä erinomainen paikka, kun hänet pelattiin nokikkain maalivahti Sami Majan kanssa. Veto oli kuitenkin liian hätäinen ja liian heppoinen, ja Maja torjui helposti.

Veikka Stålhand torjuu ex-TamU Tuomas Lehden vedon näyttävästi.

TPV:n ensimmäisen jakson ainoa varsinainen tekopaikka osui TamUssakin urallaan pelanneelle Tuomas Lehdelle, jonka kaukovedon maalivahti Veikka Stålhand torjui kuitenkin hienosti kulmaksi. TPV:n kulma tuli hyvin maalin eteen, mutta se selvitettiin ilman suurempia ongelmia.

Juuri ennen päätösvihellystä Topias Järvelä pelasi Roope Kostiaisen vielä kerran tekopaikkaan. Edessä oli enää maalivahti, mutta puolustaja pääsi häiritsemään takaa sen verran, että yritys jäi vaisuksi ja Sami Maja sai vangittua pallon syliinsä. Näin tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle jaksolle vaihdettiin kaikki kenttäpelaajat

TamU pelasi ottelun kahdella täysin erillisellä kentällisellä, pois lukien maalivahti Veikka Stålhand, joka pelasi ainoana pelaajana täyden ysikymppisen.

”Meidän maalivtivalmentajat eivät halua tehdä vaihtoja kesken pelin, vaan he ovat ottaneet sen kannan koko kolmen vuoden ajan, että maalivahdit pelaavat aina koko pelin”, taustoittaa päävalmentaja Jukka Listenmaa ratkaisua.

Toisen jakson kokoonpanossa oli viime kauden pelaajista lisäksi vain Anton Bright topparin paikalla, Jesse Vuori laitapuolustajana, Arttu Mättö keskikentä pohjalla ja Eric Bullock oikeana laitahyökkääjänä, joten oli odotettavaa, että pääasiassa toisilleen vieraammista tryout-pelaajista koostunut ryhmä ei pystyisi luomaan aivan sellaista painetta, mitä ensimmäisellä jaksolla oli nähty.

Takeru Nakada pääsi hyvin tekopaikaoille.

Testipelaajista ensimmäisenä tekopaikkaan pääsi Takeru Nakada, joka pääsi heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla hiukan varkain palloon aivan maalin edessä. Nakada ei saanut kuitenkaan kunnon osumaa palloon, ja näin maali jäi haaveeksi.

Viiden minuutin kohdalla pallo pyöri erityisen maukkaasti hyökkäyspäässä, ja Nakadan kaunis avaus oikeaan laitaan Eric Bullockille näytti avaavan tekopaikan. Lopulta pallo päätyi kuitenkin toiselle laidalle Romeo Teräsmaalle, mutta hänen vetonsa TPV:n puolustus blokkasi kulmaksi.

Romeo Teräsmaa nousee laitaa pitkin. Kilpajuoksussa on mukana Sinipaidoissakin useamman kauden pelannut Nils Strömsholm.

Kun toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia, Casper Stenroos antoi oivaltavan vapaapotkun kaukaa keskialueelta maalin kulmalle, jonne Anton Bright syöksyi ensimmäisenä. Liuku saatteli kuitenkin pallon niukasti maalin ohi. Heti seuraavassa tilanteessa Takeru Nakada oli jälleen juonikkaasti pallon kanssa maalin edessä, mutta pallo lirui puolustajan kautta niukasti maalin ohi. Selvä kulmapotku jäi tuomarilta viheltämättä, mistä Nakada antoi tiukan palautteensa.

Myös TPV pääsi muutaman kerran vaarallisen näköisesti hyökkäyspäähän. Topparien pieni nukahdus sekä myöhemmin Veikka Stålhandin kainalon alta lipsahtanut pallokaan eivät kuitenkaan tuottaneet suurempaa vaaraa.

Chyua Uwano ohittaa puolustajat.

Chyua Uwano väläytteli muutaman kerran juoksuvoimaansa ja tekniikkaansa, ja reilu vartti ennen taukoa hän yritti murtautua tonitoijalamaisesti päätyrajaa pitkin maalille. Yksi punapaitainen puolustaja jäi selvästi taakse, mutta toinen sai niukin naukin pelattua pallon päätyrajasta yli. Tästä seurasi TamUn kolme peräkkäistä kulmapotkua, mutta tulosta ei niistäkään syntynyt.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa TPV pelasi näppärän hyökkäyksen, mutta kärkipelaajan veto karkasi maalin yli. Heti seuraavassa hyökkäyksessä TamU pelasi hyvin samankaltaisen tilanteen, jossa Berkin Özcelik laukoi pallon Eric Bullockin syötöstä maalin yli.

Hurlumhei jatkui minuuttia myöhemmin toisessa päässä, mutta hyvän ottelun pelannut toppari Atte Jokinen katkoi pahalta jo näyttäneen tilanteen tyylikkäästi, otti pallon haltuunsa ja syötti vielä rauhallisesti omille. Hetkeä myöhemmin maalivahti Stålhand joutui jo torjuntaan, kun TPV:n paras paikka päättyi tiukkaan maanuoliaiseen, jonka Stålhand sai kuitenkin liimattua.

Aivan lopussa kärjessä pelannut Takeru Nakada sai vielä kolmannen tekopaikkansa, mutta juoksu linjan taakse päättyi puolustajan katkoon rikkeen rajamailla.

Päävalmentaja tyytyväinen puolustuspelaamiseen

Tasapeli Kolmosessa pelaavaa vastustajaa vastaan ei tuntunut huolettavan päävalmentaja Jukka Listenmaata ottelun jälkeen. Tähän varmasti oli osasyynä tieto siitä, että TPV:n talviharjoittelu on paljon Sinipaitoja pidemmällä heidän aloitettua valmistautumisen tulevaan kauteen jo viime vuoden puolella.

”Puolustuspelaamiseen olen suhtkoht tyytyväinen. Sitä on tässä yksi viikko käyty läpikin, ja kyllä sieltä vähän niitäkin asioita jo löytyi, eikä vastustajalla ihan hirveän monta maalipaikkaa ollut”, Listenmaa näki.

”Meidän omassa pallollisessa pelaamisessa on vielä tekemistä sillä vähän sekavaa se oli, mutta eipä sitä ole tippaakaan käyty läpikään vielä. Kyllä sekin siitä paranee ajan myötä.”

Harjoitukset jatkuvat Pirkkahallilla heti maanantaina, ja on mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa aletaan saada uutisia uusien pelaajien sopimuksista, ja ketkä vastaavasti joutuvat etsimään paikka jostakin toisesta joukkueesta.

Nyt joukkueella on edessä kaksi harjoitusviikkoa ennen seuraava harjoitusottelua. Tämä FC Kiffeniä vastaan Pirkkahallissa sunnuntaina 5.2. kello 14.45 pelattava ottelu voikin muodostua useammallekin pelaajalle vedenjakajaksi.

TamU ja TPV kohtaavat talven harjoitusotteluissa vielä toisen kerran maaliskuussa. Silloin nähdään, kuinka paljon ero joukkueiden välillä on vajaassa kahdessa kuukaudessa kasvanut.

Harjoitusottelu

0 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:
205

Yleisöä:
205

32 Veikka Stålhand
2 Ali Aitbenzanzoun 46'
4 Deldi Mangala 46'
6 Eelis Korhonen 46'
8 Topias Järvelä 46'
10 Roope Kostiainen 46'
15 Eetu Räisänen 46'
19 Arttu Raittinen 46'
20 Arttu Haapala C 46'
23 Biran Jeng 46'
56 Janar Georg 46'
32 Antti Kuusinen
3 Berkin Özcelik 46'
7 Atte Jokinen 46'
9 Takeru Nakada 46'
11 Casper Stenroos 46'
13 Anton Bright 46'
17 Chuya Uwano 46'
18 Eric Bullock 46'
21 Jesse Vuori 46'
24 Arttu Mättö 46'
26 Romeo Teräsmaa 46'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2