27.2.2021

 
 

Talven tappiotta pelannut TamU otti vuoden ensimmäisen voiton


Tampere United palasi lauantaina harjoitusotteluiden pariin liki kuukaudeksi ven√§ht√§neen tauon j√§lkeen. Pandemiatilanne ja hetkeksi tiukaksi √§itynyt talvi oli pit√§nyt Sinipaidat pitk√§√§n poissa pelikentilt√§, vaikka harjoitteluun tilanne ei ollut vaikuttanut aivan niin pahasti. Pelitauko ei kuitenkaan n√§kynyt ottelussa ensimm√§isen viiden minuutin j√§lkeen, vaan Sinipaidat otti pallonhallinan itselleen ja voitti ACEn ehyen esityksen j√§lkeen ansaitusti 2‚Äď0 (1‚Äď0). Molemmista maaleista vastasi laitahy√∂kk√§√§j√§ Panu V√§liaho.

Mukava auringonpaiste helli Kauppia kun joukkueet valmistautuivat kohtaamiseen, mutta ottelun alkaessa aurinko laski ja pian hyytävä kylmyys valtasi alaa. Liekö tästä ollut kyse, kun Sinipaitojen otteet ottelun ensiminuuteilla olivat hiukan jähmeitä? Niin tai näin, joukkue vertyi nopeasti, ja pian kentällä nähtiin palloa suvereenisti hallinnut ja tiuhaan tahtiin maalipaikkoja luonut TamU.

Anton Bright pelasti toisen kerran tällä kaudella kapteenin nauha käsivarressaan.

Ensimmäisen kerran pallo saatiin maaliin jo 8. minuutilla, kun läpi ottelun syötöillään loistanut Arttu Haapala lähetti tarkan sivuvaparin Severi Kankkusen päähän takatolpalla. Toppari ei paikasta erehtynyt, mutta tilanne liputettiin harmillisesti paitsioksi.

Jo minuuttia myöhemmin maalin synty oli jälleen lähellä, kun ACE-maalivahti Juuso Auvinen seikkaili kaukana maalistaan, ja Roope Kostiainen pääsi yrittämään vetoa kohti vahditonta maalia. ACE-puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin oli Eric Bullockin vuoro päästä tekopaikkaan, kun Arttu Haapalan kaunis syöttö vapautti laitahyökkääjän keskeltä läpi. Bullockin veto suuntautui kuitenkin niukasti maalin ohi.

Verneri Uimonen teki paluun Sinipaitoihin tässä ottelussa.

Jakson edetessä Arttu Haapalan tarjoilusta pääsivät nauttimaan myös Roope Kostiainen ja Panu Väliaho, mutta molemmilta jäi paikat hyödyntämättä. Keskikentän pohjalla pelannut Arttu Mättö puolestaan pääsi näyttämään kaukolaukauksen mallia, mutta maalivahti Auvinen sai venytettyä kätensä eteen sen verran, että seurauksena oli vain kulmapotku.

ACEn paras paikka syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Veto lähti hanakasti kuudentoista rajan takaa, mutta Henri Savolainen sai torjuttua pallon päätyrajasta yli.

Arttu Haapala oli syötöillään ottelun hahmo.

Pari minuuttia ennen puolta aikaa Arttu Haapalan tarjoilu tuotti vihdoin maalin. Panu Väliaho kiitti mukavasta juoksupallosta kuljettamalla pallon vasemmalta laidalta vetopaikkaan boksiin ja sijoittamalla pelivälineen varmasti maalin takakulmaan.

Aivan ensimm√§isen jakson lopussa n√§htiin viel√§ yksi tiukka tilanne TamU-maalilla, kun palloa nyrkkeilem√§√§n tullutta Henri Savolaista rikottiin siten, ett√§ pallo p√§√§tyi vetopaikkaan ACE-pelaajalle. Tuomarin pilli ei soinut rikkeen merkiksi, mutta toppari Po Law pelasti tilanteen maaliviivalta, ja n√§in tauolle p√§√§stiin Sinipaitojen 1‚Äď0-johdossa.

Panu Väliaho kihauttaa toistamiseen toisella jaksolla

Toinen jakso jatkui Arttu Haapalan tarjoilulla, josta kapteenin nauhaa kantanut Anton Bright pääsi kokeilemaan puskuaan boksista. Pusku kuitenkin jäi maalivahdin hyppysiin. Hetkeä myöhemmin Roope Kostiainen pudotti pallon Brightille vetopaikkaan, mutta tämäkään tilanne ei tuottanut maalia.

Verneri Uimonen kuljettaa paloa ACE-pelaajien keskellä.

Panu Väliaho tuo palloa.

Arttu Haapala rynnii kohti maalia. Taustalla hyökkäystrio Panu Väliaho, Roope Kostiainen ja Eric Bullock.

Toisella jaksolla TamU jatkoi pallon hallintaa, mutta maalintekopaikkojen määrä ei ollut aivan niin suuri kuin avausjaksolla. Pitkä jauhaminen päättyi lopulta Panu Väliahon omaan ratkaisuun. Pallo päätyi Väliahon jalkaan lähellä kuudentoista alueen kulmaa Pyry Virtasen ja Roope Kostiaisen kautta. Veto lähti kuitenkin kuin tyhjistä, ja leijaili vastustamattomasti maalin takanurkkaan yli maalivahti Juuso Auvisen.

”On se aina kiva saada maalivahti miettim√§√§n, ett√§ t√§lle ei voi tehd√§ mit√§√§n”, myh√§ili V√§liaho komeaa laukaustaan ottelun j√§lkeen. ”Roope (Kostiainen) taisi sanoa ett√§ k√§√§nny, ja pakki olikin jossain viiden metrin s√§teell√§, joten p√§√§tin kokeilla, ja sinne se sitten meni.”

Juuso Auvinen ei saa kättään Panu Väliahon vedon tielle.

V√§liahon 2‚Äď0-maalin my√∂t√§ ottelu oli k√§yt√§nn√∂ss√§ ohi. TamU teki viel√§ lopussa muutamia vaihtoja, mutta erityisen hyvi√§ maalintekotilanteita ei n√§hty. Omassa p√§√§ss√§ nollan pit√§minen ei toisella jaksolla ollut miss√§√§n vaiheessa lainkaan uhattuna.

”Se mit√§ l√§hdettiin hakemaan n√§kyi aika hyvin koko pelin ajan alkua lukuunottamatta, eli alhaalta avaaminen ja korkea pr√§ssi toimivat hyvin. Lopussa ehk√§ v√§h√§n jalat loppuivat, mutta kokonaisuutena ihan hyv√§ peli meilt√§. ACE oli v√§h√§n ihmeiss√§√§n, ja saimme hyvin riistoja keskikent√§ll√§ kaverin virheist√§”, analysoi Panu V√§liaho ottelun kulkua.

Lopussa kentälle päässyt Markus Kopf laukoo.

Helmikuu oli TamUlle haastava kun sekä korona että pakkanen kurittivat.

”Onhan se valitettavaa ett√§ tilanne on mik√§ on, ja v√§lill√§ on voinut tulla vain p√§iv√§nkin varoitusajalla tieto ettei menn√§k√§√§n palloharjoituksiin, mutta se on nyt t√§m√§ maailman tilanne, ja sen kanssa on vain opittava el√§m√§√§n”, luonnehtii V√§liaho tilannetta.

”P√§√§asia tehd√§√§n jotain kuitenkin, eli ei tyydyt√§ siihen ett√§ ei tehd√§ mit√§√§n kun ei ole normaaleja treenej√§. Kausi l√§henee kuitenkin, ja valmistaudutaan siihen askel askeleelta, oli se sitten punttitreeni√§ tai pallotreeni√§.”

Päävalmentajan kommentit

Voitto oli ennen tätä vain kaksi ottelua kuluvan vuoden puolella pelanneelle TamUlle vuoden ensimmäinen voitto kahden tasapelin jälkeen. Päävalmentaja Jukka Listenmaa piti Tampere Unitedin esitystä hyvänä.

”J√§tet√§√§n ensimm√§inen viisi minuuttia pois, niin sen j√§lkeen oli aika ehj√§√§ suorittamista. Ei mit√§√§n h√§ik√§isev√§√§, mutta pallollinen pelaaminen oli parasta mit√§ t√§n√§ talvena on ollut. Tietty vasta viikko on sit√§ puolta k√§yty l√§pi treeneiss√§kin.”

”Puolustuspelaaminen oli ihan hyv√§√§, olisiko siin√§ yksi‚Äďkaksi paikkaa vastustajalla ollut. Meill√§ oli kuitenkin aika monta l√§piajoakin. Ajankohtaan n√§hden ihan hyv√§, varsinkin kun on ollut kuukauden tauko peleist√§ ja harjoittelu pallon kanssakin ollut aika v√§h√§ist√§. Voi olla tyytyv√§inen esitykseen”, Listenmaa p√§√§tt√§√§

Seuraavan kerran TamU pelaa jo viikon päästä lauantaina 6.3. kun Kauppiin saadaan vieraaksi Tampereen Peli-Toverit. Tämän jälkeen joukkue pitää viikon verran talvilomaa ja palaa näillä näkymin koronasulun pakottamana yksilöharjoitteluun maaliskuun kahdeksi viimeiseksi viikoksi.

 
 
Tampere Unitedin logo
2 ‚Äď 0

(1 ‚Äď 0)

ACE logo

43' Panu Väliaho
70' Panu Väliaho

Yleisömäärä:
0

 

Yleisömäärä:
0

 
29Henri Savolainen
3Anton BrightC
5Severi Kankkunen
13Arttu Haapala
15Roope Kostiainen
16Eric Bullock vaihtoon 84'
18Panu Väliaho
20Verneri Uimonen
21Pyry Virtanen vaihtoon 73'
23Po Law vaihtoon 80'
25Arttu Mättö
1Riku Tanila
4Eemeli Peltonen
7Markus Kopf vaihdosta 80'
9Hussein Al-Khafaji vaihdosta 84'
27Nils Strömsholm vaihdosta 73'