Talven ensimmäisestä harjoitus­ottelusta niukka tappio

07/01/2024 TamU
Otteluraportti

Talven ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin kolmen harjoituskerran jälkeen joukkueella, jossa oli mukana yhteensä kuusi viime kauden pelaajaa, joista neljä oli mukana avauskokoonpanossa. Mainittavaa yhteispeliä ei näissä olosuhteissa tietenkään nähty, mutta pakka pysyi puolustussuuntaan kasassa yllättävänkin hyvin, ja myös hyökkäyspäässä nähtiin kaikesta huolimatta muutama tekopaikka. Lopussa nuori ja yhtenäisempi Ilveksen kaukkosjoukkue vei kuitenkin voiton, kun Oskari Paavola iski kaksi maalia lähietäisyydeltä.

Harjoitusottelu

2 – 0

  • Kokoonpanossa nähtiin 11 pelaajaa, jotka pukuvat TamU paidan päälleen ensimmäistä kertaa.
  • Yhteispeli oli kolmen yhteisen harjoituksen jälkeen hakusessa, mutta puolustaminen oli tiivistä.

Meillä on takana hyvä reeniviikko, ja kaikki pelissä mukana olleet saivat pelata vähintään 45 minuuttia.

- Juha Seppälä
Maalivahtivalmentaja

Puolustussuuntaan oli ihan hyvää tiivistä tekemistä, mutta rehellisyyden nimissä meidän oma pallollinen peli oli tietenkin aika köyhää, koska joukkuepeliä ei ole treenattu vielä yhtään.

- Juha Seppälä
Maalivahtivalmentaja

Vaikka ottelu päättyi 0–2-tappioon ja yhteispeliä ei oltu kuluneen viikon harjoituksissa vielä edes käyty läpi, ottelu palveli maalivahtivalmentaja Juha Seppälän mukaan tarkoitustaan

”Meillä on takana hyvä reeniviikko, ja kaikki pelissä mukana olleet saivat pelata vähintään 45 minuuttia. Puolustussuuntaan oli ihan hyvää tiivistä tekemistä, mutta rehellisyyden nimissä meidän oma pallollinen peli oli tietenkin aika köyhää, koska joukkuepeliä ei ole treenattu vielä yhtään. Se oli nyt tällainen harjoituspeli ja palveli kyllä meitä”, Seppälä summasi.

”Lähdetään vaikka pelin avaamisesta, niin ei me olla viellä käyty yhtään läpi malleja, miten avataan ja kuka on missäkin. Se ei ole vielä tammikuun alun juttuja.”

Toni Toijala pelasi ensimmäisen jakson ja pääsi pari kertaa vetopaikkaan. Kuva: Elna RIkkinen.

Yhteensä yksitoista pelaajaa puki lauantain ottelussa TamU-paidan päälleen ensimmäisen kerran. Lisäksi mukana oli kaudella 2022 Sinipaidoissa pelannut Toni Toijala, joka olikin ottelun alussa yksi näkyvimmistä pelaajista.

Heti avauspotkun jälkeen Toijala katkaisi Ilveksen topparin avauksen ja juoksi kohti boksia. Toinen puolustaja pelasti tilanteen kuitenkin kulmaksi. Kulman antoi Nokian Palloseurassa viime kaudella Kolmosessa ja P20 SM-sarjassa pelannut Niilo Jalkanen, ja Toijala juoksi etutolpalle vetopaikkaan, mutta matala laukaus suuntautui etutolpan ohi.

Vartin kohdalla Toijala pääsi vielä vetopaikkaan Akusti Jalasvaaran pitkästä pystysyötöstä, mutta veto suuntautui harmillisesti suoraan päin maalivahtia.

Erkka Helminen puki TamU-paidan päälleen ensimmäistä kertaa. Kuva: Elna RIkkinen.

Kaikkinensa Ilves piti Sinipaitoja enemmän palloa ensimmäisellä jaksolla, mutta puolustuspeli oli riiittävän tiiviistä estämään takaiskut. Muutama minuutti ennen taukovihellystä verkon olisi kaiken järjen mukaan tosin pitänyt heilua, kun GBK:ssa viime kaudella pelannut 15 ottelua pelannut maalivahti Riku Lelo lun’ Koka sähläsi pallon Ilvekselle, ja hyökkääjä pääsi laukomaan läheltä täysin vapaana odottaneeseen maaliin. Topparina vakuuttavasti täyden ysikymppisen pelannut Jonne Koistinen kuitenkin sai pelastettua laukauksen aivan maaliviivalta.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös jo ennalta kohutun Harri Heiermannin ensimmäiset 45 minuuttia Tampere Unitedissa. Vaikka mitään otteluraporttiin päätyvää yksittäistä suoritusta ei kokkolalaiselta nähty, tekemisestä huokui monivuotinen kokemus Ykkösen ja Veikkausliigan peleistä KPV:n paidassa.

Sopimuspelaajista muun muassa Eelis Korhonen pelasi ensimmäisen jakson. Kuva: Elna RIkkinen.

Takaiskut toisen jakson lopussa

TamU teki kaikki seitsemän vaihtoa toisen jakson alussa, ja vain topparit Anton Bright ja Jonne Koistinen, laitapuolustaja Verneri Maunuksela sekä keskikentällä vakuuttanut Erkka Helminen pelasivat täydet 90 minuuttia.

Toni Toijalan ja Erkka Helmisen lisäksi kokoonpanossa nähtiin Ilves-Kissojen viime kauden pelaajista toiselle jaksolle kentälle tulleet Toni Paukkeri, Iltaf Danish ja Daniel Selin. Etenkin Paukkeri esiintyi toisella jaksolla edukseen pelaten muutamia hyviä kombinaatioita Julius Stenroosin kanssa.

Ilveksessä viime kausina pelannut toppari Jonne Koistinen pelasi vakuuttavan ysikymppisen. Kuva: Elna Rikkinen.

Lähimpänä maalia TamU oli tunnin kohdalla, kun kulmapotku pelattiin juoksun boksin kulmalle tehneelle Erkka Helmiselle, jonka keskitys löysi takatolpalta Anton Brightin. Kapteeni ei kuitenkaan päässyt kunnolla pallon päälle, ja pusku suuntautui maalin yli.

Toisessa päässä maalivahti Niko Pienmunne joutui ottamaan jakson aikana muutaman laadukkaan torjunnan. Näin tapahtui myös reilu vartti ennen täyttä aikaa kun Ilveksen Lauri Orava pyörähti ohi laitapuolustajastaan ja pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Pienmunne sai kätensä vedon tielle, mutta paluupallo putosi Oskari Paavolan jalkaan, ja tämä laukoi refleksinomaisesti lukemiksi 1–0.

Viime kaudella vakuuttanut vikkelä laituri Janar Georg pelasi toisen jakson. Kuva: Elna Rikkinen.

TamU oli lähellä tasoittaa ottelun viitisen minuuttia myöhemmin, kun Janar Georg toi pallon boksiin, ja Iltaf Danish pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Pallo kilahti kuitenkin etutolppaan ja vieri sitten aivan maalin edestä kunnes toppari siivosi pelivälineen sivurajasta yli.

Lopullinen ratkaisu nähtiin pari minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Ilveksen hyvä nopea hyökkäys päättyi Lauri Oravan syöttöön vasemmalta ja Oskari Paavolan maalintekoon aivan maalin edestä. Näin loppulukemiksi saatiin 2–0 (0–0) Ilvekselle.

Kovan pakkasviikon jälkeen sää lauhtuu, ja TamU harjoittelee maanantaina ensimmäistä kertaa Tammelan stadionilla. Viikon päätteeksi TamU kohtaan lauantaina 13.1. klo 16.15. Järvenpään Palloseuran vieraissa Järvenpään monitoimihallissa.

Harjoitusottelu

2 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:
145

74′ Oskari Paavola
88′ Oskari Paavola

Yleisöä:
145

32 Riku Lelo lun' koka 46'
2 Verneri Maunuksela
4 Niilo Jalkanen 46'
5 Jonne Koistinen
6 Casper Stenroos 46'
8 Erkka Helminen
10 Harri Heiermann 46'
11 Akusti Jalasvaara 46'
13 Anton Bright C
25 Eelis Korhonen 46'
35 Toni Toijala 46'
30 Niko Pienmunne 46'
7 Julius Stenroos 46'
9 Toni Paukkeri 46'
17 Jonne Rosenberg 46'
18 Janar Georg 46'
21 Iltaf Danish 46'
41 Daniel Selin 46'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49