Talven ensimmäisessä yleisö­ottelussa on sunnuntaina paikkalis­pelin tunnelmaa

05/02/2022 TamU
Uutinen

Tampere United kohtaa sunnuntaina 6.2. pelattavassa harjoitusottelussa Tampereen Pallo-Veikot. Kolmoseen ensi kaudeksi pudonnut paikalliskilpailija on tähän kohtaan sopiva harjoitusvastustaja, sillä myös harjoituksissa on kuluneella viikolla käyty läpi pallollista peliä. Ottelu alkaa Pirkkahallissa klo 20.00, ja ensimmäistä kertaa tänä talvena myös yleisö on tervetullut paikalle.

Tampereen Pallo-Veikoissa on tapahtunut suuria muutoksia viime kauden jälkeen. Valmennusvastuun on ottanut aiemmin TPV:n junioreita valmentanut Ash Civil ja lisäksi joukkueeseen hankittiin valmentajiksi Nokian Palloseuran kaksikko Markus Halme ja Toni Rantala, joista ensiksi mainittu on toki erittäin tuttu myös Tampere Unitedin kannattajille. Pelaajapuolella moni viime kauden pelaaja on siirtynyt Kakkosen tason säilyttääkseen muun muassa Tampere Unitediin ja Ilves-Kissoihin, ja vastaavasti uusia pelaajia on otettu mukaan omien juniorien lisäksi erityisesti Nokian Palloseurasta. Tampere Unitedin kannattajille näistä tutuin on Kolmosen tasolle edelleen kova maalintekijä Tuomas Lehti.

Pallo-Veikkojen odotetaan hakevan ensi kaudella nousua takaisin Kakkoseen, mutta talven harjoitusottelut ovat sujuneet hiukan mollivoittoisesti. Joulukuun puolella Ilves-Kissat otti 2–1-voiton TPV:stä, tammikuun puolessa välissä Tampere Unitedin kakkosjoukkue pelasi 0–0-tasapelin ja viikko sitten niin ikään Kolmosessa ensi kaudella pelaava Pallo-Iiirot kylvetti punapaitoja Kaupissa peräti lukemin 0–4.

Sinipaidoilla puolestaan talvi on sujunut tryout-jakson ensimmäistä ottelua lukuunottamatta etenkin tulosten puolesta erittäin hyvin, ja kolmesta viimeisestä ottelusta on saldona kolme voittoa maalierolla 10–3, kun kaikki vastustajat ovat olleet ensi kaudella Kakkosessa pelaavia joukkueita. Kolmosen tasoisen joukkueen kohtaaminen sopii kuitenkin päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan tähän vaiheeseen harjoituskautta hyvin.

”Toivon ja uskon että olemme sunnuntaina palloa hallitseva osapuoli, jolloin päästään käymään läpi pallollista pelaamista ja hyökkäyspeliä myös ottelussa. Lisäksi toivottavasti TPV:llä on enemmän maalipotkuja kuin meillä, ja päästään käymään läpi meidän korkeaa prässiä. Siihen jäi kuitenkin paljon parannettavaa Ilves-pelissä.”

Listenmaan mukaan takana on hyvä harjoitusviikko, vaikka pelaajia on ollut mukana hiukan ihanteellista määrää vähemmän johtuen siitä, että osa pelaajista on pudotettu pois joukkueesta, ja muutamia pelaajia on myös sivussa loukkaantumisten takia. Tästä huolimatta Listenmaan lupailee sunnuntaille hyvää kokoonpanoa.

”Porukkaa on ollut harjoituksissa nyt mukana hiukan vähemmän, mutta ollaan saatu tehtyä niitä asioita mitä on ollut tarkoituskin tehdä tällä viikolla. Suunnitelmat eivät ole menneet uusiksi.”

”Olisikohan sunnuntain avauskokoonpano nimivahvin kokoonpano, millä ollaan tähän mennessä pelattu. Vaihtoon tulee hyviä pelaajia, mutta osa tulee pitkän pelitauon jälkeen mukaan eivätkä välttämättä ole kovin pitkässä pelikunnossa”, Listenmaa puntaroi.

Koko talven ajan Sinipaidoilla on ollut harjoituspeleissä vähemmän pelaajia kuin on ajateltu.

”Ei tässä isompaa huolta asiasta ole. Pahimmillaan koronan pyöriessä harjoituksissa oli vain kahtatoista kenttäpelaajaa, ja siinä kohtaa vähän mietitytti. Mutta kun siitä kurimuksesta päästiin yli, ei ole ollut isompaa huolta. Perjantaina laskettiin, että ensi viikolla meillä alkaa olla taas normaali hyvä määrä pelaajia harjoituksissa.”

”Sunnuntain peliin olisi saatu pari poikaa Lapin reissulta mukaan, mutta onneksi saatiin muita pelaajia sen verran, ettei heidän tarvinnut muuttaa junalippuja päivää aiemmaksi – vaikka olisivat he olleet valmiit tekemään senkin”, kuvailee Listenmaan käytännön tilanteita.

”Ja mikäs sen mukavampaa että sunnuntaina saadaan taas yleisö mukaan peliin. On se ihan toista katsella sieltä toiselta puolelta kenttää yleisöä kuin tyhjää katsomoa. Toivottavasti yleisö löytää taas paikalle!” Listenmaa päättää.

Sunnuntain otteluun on siis pitkästä aikaa jälleen yleisö tervetullut. Tervetuloa siis seuraamaan ottelua Pirkkahallin C-hallissa klo 20.00 alkaen. Niille jotka eivät paikan päälle ehdi on tällä kertaa tarjolla täysi kattaus muita vaihtoehtoja: TamU-TV striimaa Juuso Koskisen selostamana ja lisäksi seurannat on sekä Twitterissä että Instagram storyssa. Tervetuloa mukaan Pirkkahallin sinivihreään tunnelmaan!

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti Pirkkahallille tultuasi. C-hallin ovella on saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Tapahtumassa suositellaan kasvomaskin käyttöä
  • Huolehdi riittävistä turvaväleistä.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2