Taitava Julius Stenroos täydentää Sinipaitojen keski­kenttää

17/02/2022 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin ennestään kivikova keskikenttä saa nuoren ja taitavan haastajan, kun seuran värejä jo useassa harjoitusottelussa kantanut Julius Stenroos, 19, liittyy sopimuspelaajien joukkoon 1+1-vuotisella sopimuksella.

Julius Stenroos kertoo aloittaneensa jalkapallon Ilveksen kaupunginosajoukkueessa ja pelanneensa 11-vuotiaasta lähtien TPV:n ikäkausijoukkueissa. Nuoresta iästään huolimatta Stenroos on jo sangen kokenut pelaaja miestenkin tasolla, sillä kahdella edellisellä kaudella Stenroos on pelannut TPV:n edustusjoukkueessa yhteensä yli kaksikymmentä Kakkosen ottelua.

”Tottakai täytyy olla tyytyväinen, että Julius valitsi meidät. Oli vähän kyselty muuallekin, mutta hän päätti lähteä kilpailemaan meille pelipaikasta ja ottaa haasteen vastaan. Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä, että saadaan tämmöinen nuori lahjakas kaveri mukaan joukkueeseen”, päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa.

Tulevan kauden kokoonpanossa alkaa olla laadukkaita vaihtoehtoja keskikentälle jo varsin kiitettävästi, mutta Listenmaa lupaa Stenroosillekin peliaikaa.

”Kyseessä on erittäin taitava pelaaja. Juliuksella on hyvä laukaus molemmilla jaloilla ja pystyy myös syöttämään monipuolisesti. Hän pystyy pelaamaan sekä kymppipaikalla että puolustavammassa roolissa. Tämän lisäksi Julius oli pari–kolme vuotta sitten valmentamissani TPV:n A-junioreissa hyökkääjänä. Sekin paikka tarvittaessa menee”, Listenmaa kertaa pelaajan monipuolisuutta.

Stenroos itse säestää vakuuttamalla, että palloa kannattaa toimittaa juuri hänelle.

”Omat vahvuudet on selkeimmin pallollisessa pelaamisessa. Pystyn pelaamaan molemmilla jaloilla ihan yhtä hyvin. Yleensä kun saa itselle pallon, niin hyviä asioita tapahtuu.”

Joukkueen toiminta on vakuuttanut

”Tiesin, että haluan pelata Kakkosessa, kun siellä viime kaudella ihan hyvin pärjäsin. Lähialueelta TamU tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Ulkopuolelta katsottuna toiminta on aiemmilla kausilla näyttänyt tosi hyvältä. Sitten vielä se vaikutti, että Liste on mun entinen valmentaja TPV:stä. Tiesin hyvin, millaiseen joukkueeseen ja valmennukseen pääsee”, Stenroos listaa syitä, miksi lähti kilvoittelemaan paikasta Tampere Unitedissa.

Uuden joukkueen toiminta on nopeasti vakuuttanut Stenroosin.

”Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Kaikki tekee tosissaan hommia, ja halutaan tulla oikeasti treeneihin kehittymään ja tekemään parhaansa. Harjoituspeleissäkin on joukkueella kulkenut tosi hyvin.”

Myös Listenmaa vaikuttaa tyytyväiseltä harjoituksissa näkemäänsä. Sopivaa räyhäkkyyttä otteisiin päävalmentaja vielä peräänkuuluttaa.

”Pikkuisen on ehkä vielä ujo kaveri, ettei ole ihan pystynyt tuomaan kaikkea sitä esiin, mihin potentiaalia on. Harjoituksissa otteet ovat jo parantuneet paljon viime viikkoina. Vähän rohkeutta lisää vielä pojalle, niin oikein hyvä tulee.”

Lopuksi Julius Stenroos lähettää vielä terveisiä kannattajille.

”TPV kakkosen riveissä tuli pari kautta sitten pelattua TamUa vastaan Kolmosta. Muistan ne pelit edelleen tosi hyvin, kun niissä oli niin hyvä tunnelma. Toivotaan, että Sinikaarti jatkaa samaan malliin ja päästään nauttimaan siitä tunnelmasta mahdollisimman pian.”

Julius Stenroos on jo 23. tulevalle kaudelle julkaistu pelaajasopimus, joten monta paikkaa ei enää ole vapaana. Niiden täyttymistä odotellessa kannattaa hankkia kausikortti. Kakkosen B-lohko pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin, joten Kausikortti kattaa peräti 12 sarjakauden kotiottelua. Lisäksi hintaan sisältyvät Suomen Cupin kotiottelut, joita on varmuudella tulossa ainakin yksi, sillä Suomen Regions’ Cupin finalistina TamU saa automaattisesti kotiedun ensimmäisessä cup-ottelussaan.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Mika Ahonen (kk, h)
Ali Aitbenzanzoun (p, kk)
Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Farhad Rahimi (h)
Joonas Rantala (p)
Arttu Raittinen (h)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Julis Stenroos (kk)
Jesse Vuori (p)
Tomi Ylinen (kk)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Julius Stenroosin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49