Taistelu sarjapaikasta jatkuu lauantaina Espoossa

09/08/2019
Otteluennakko

Tampere Unitedilla on lauantaina vuorossa yksi kauden lukuisista pääkaupunkiseudun vierailuista, kun karavaani kulkee FC Espoon vieraaksi Leppävaaran stadionille. Edellisen kerran Sinipaidat vierailivat samassa paikassa kesällä 2017 osana pitkää tappiottomien otteluiden putkea. Nyt joukkue on hyvin erilaisessa tilanteessa ja taistelee sarjapaikkansa puolesta. Lauantaina olisikin käytännössä pakko saada Espoosta pisteitä Tampereelle tuomisiksi.

FC Espoo ei kuitenkaan varmasti ole lauantaina mikään helppo vastus, mistä kertoo omaa kieltään espoolaisten sijouttuminen sarjataulukon viidenneksi. Kevätkierroksellahan TamU meni Pyynikillä pelatun keskinäisen ottelun alussa 1–0-johtoon Aleksi Sainion maalilla, mutta lopulta FC Espoo otti pisteet kirvelevin 1–2-lukemin laitahyökkääjien Valdrin Rashican ja Altin Zeqirin tehtyä vierasjoukkueen maalit. Kyseinen kaksikko oli muutoinkin FC Espoon näkyvin osa, ja Zeqirin tasosta kertoo paljon tuore kauden 2021 loppuun asti ulottuvan pelaajasopimus FC Lahden kanssa. Zeqiri harjoittelee jo FC Lahden mukana, mutta pelannee Sinipaitojen harmiksi vielä TamUa vastaan FC Espoon paidassa. Viidellä maalillaan Zeqiri on myös FC Espoon paras maalintekijä kuluvalla kaudella. Toinen viiden maali  mies on liigassakin useamman kauden eri seuroissa pelannut Kastriot Kastrati, joka on tehnyt maalin FC Espoon kahdessa edellisessä ottelussa.

Hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta FC Espoo ei kuntopuntarissa näytä erityisen vahvalta, sillä kuudesta viimeisestä ottelusta sillä on vain yksi voitto ja yksi tasapeli, ja siis jopa neljä tappiota. TamU on kuuden ottelun kuntopuntarissa pisteen verran edellä, kun plakkarissa on yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Todennäköisesti sarjasta ei löydy toista TamUn takana kuntopuntarissa olevaa joukkuetta, joten voidaan ajatella FC Espoon tulevan vastaan juuri sopivalla hetkellä. Tosin FC Espoon tuloksia selittää osittain Rashican ja Zeqirin 9.6. saamat neljän ja kolmen ottelun pelikiellot, jotka on toki jo kärsitty.

Sinipaitojen kaksi viimeistä ottelua ovat olleet tuloksellisesti heikkoja. eikä Kaksi 3–0-tappiota jätä sijaa selittelyille. Näistä ensimmäisessä eli Pitsiyön spesiaalissa Pallo-IIrojen vieraana ei juuri mitään positiivista ollutkaan pirteähkön alun jälkeen. Gnistania vastaan esitys sen sijaan herätti ajoittain lupauksia, mutta vastus oli yksinkertaisesti aivan liian kova.

Lisää optimismia tuo uusien hankintojen Topi Järven ja etenkin Jari Nikkilän pääsy viikko viikolta parempaan ja parempaan pelikuntoon. Lisäksi Haris Ibrahimovic on saanut torstaina kipsin pois kädestään, ja on jälleen käytettävissä lauantain ottelussa. Samoin Elias Harala on jälleen pelikunnossa. Jere Remeskin on saamassa jalkansa pelikuntoon, mutta mukanaolo lauantaina on epävarmaa. Uutena jobin postina myös Sami Ekmarkin osallistuminen on pienen vamman takia epävarmaa. Kun lisäksi kapteeni Eetu Rahkola sekä Gnistania vastaan pitkästä aikaa pelannut Matias Stark ovat korttitilin täyttymisen myötä pelikiellossa, on puolustuslinjassa pahoja aukkoja

Päävalmentaja Mourad Seddiki odottaa tiukkaa ottelu FC Espoota vastaan: ”Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa tässä vaiheessa kun voitto.  Jokaisen meistä täytyy nyt ottaa itseänsä niskasta kiinni, ja laittaa parastaan, jotta TamU pelaa ensi kaudella Kakkosessa.”

”Kahdessa viimeisessä pelissä ollaan päästetty kuusi maalia ja ei ole itse tehty yhtään maalia. Täyttyy saada puolustus kuntoon ja olla vastustajan maalin edessä tehokkaita”, hahmottelee Seddiki voiton avaimia.

Ottelu pelataan Leppävaaran stadionilla Espoossa lauantaina 10.8. klo 17.00 alkaen. Nyt on tärkeä hetki matkustaa otteluun joukkueen tueksi, sillä ratkaisut ensi kauden sarjatasosta tehdään näinä viikkoina. Jos et kuitenkaan pääse paikalle, voit jännittää ottelua Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2