24.8.2018

 
 

Taistelu sarja­paikan puolesta jatkuu sunnuntaina IisalmessaTampere Unitedilla on tällä viikolla ollut vuorossa derbyviikon jälkeinen paluu arkeen. Sunnuntaina arki jatkuu kuluvalle kaudelle tyypillisellä tavalla, kun edessä on pitkä vieraspelimatka Savon sydämeen Iisalmeen. Olutpitäjän ylpeys PK-37 isännöi ottelua, jossa TamU hakee paluuta voittokantaan, sillä muutoin sarjasijoitus on vaarassa lipsahtaa putoamisviivan alapuolelle.

PK-37 on ollut hein√§‚Äďelokuussa vahvassa vireess√§, ja se on ottanut etenkin kotonaan pisteit√§ kovaan tahtiin. Mukaan mahtuvat muun muassa voitot TPV:st√§ ja KuFusta sek√§ tasapeli SJK:n kakkosjoukkueen kanssa. Vahva vire on nostanut joukkueen putoamisviivan alapuolelta turvallisen tuntuiselle sarjan kuudennelle sijalle seitsem√§n pistett√§ Tampere Unitedin edelle.

T√§m√§ nousu on yll√§tt√§nyt kaikki, jotka n√§kiv√§t PK-37:n Tammelassa kes√§kuun alussa. Sillon Sinipaidat nuijivat vieraat nurmen pintaan tylyin 6‚Äď0-lukemin, ja rehellisesti sanottuna PK-37 n√§ytti pelaavan aivan v√§√§r√§ll√§ sarjatasolla. T√§m√§ ottelu on kuitenkin syyt√§ unohtaa TamU-leiriss√§ kokonaan, sill√§ silloinen tulos ja iisalmelaisten peliesitys eiv√§t selv√§stik√§√§n kerro mit√§√§n joukkueen todellisesta tasosta ja t√§m√§nhetkisest√§ iskukyvyst√§.

PK-37 tunnetaan vahvasta pelaajakehityksestä, ja tätä kuvastaa myös se, että joukkueen paras maalintekijä on vasta 15-vuotias hyökkääjä Albert Vauhkonen, joka on pelannut myös alle 16-vuotiaiden maajoukkueesessa. Häntä on säestänyt hyvin toinen 15-vuotias maajoukkuehyökkääjä Eetu Rissanen, jolla on tilillään kolme maalia. Kolmantena poikamaajoukkuepelaajana PK:n riveistä löytyy jo 16-vuotta täyttänyt keskikenttäpelaaja Viljami Aittokoski. Koko kolmikko on saanut runsaasti vastuuta kuluvalla kaudella Kakkosen peleissä.

Tampere Unitedilla on ottelun alla j√§lleen pieni√§ kokoonpanohuolia. Mauno Sir√©n on pelikiellossa otettuaan kauden nelj√§nnen keltaisen korttinsa TPV-ottelussa. ”Edess√§ni on j√§lleen kissa ja hiiri -leikki√§, kun Maukka (Sir√©n) on pelikiellossa, Masa (Matias Stark) ja Kode (Konsta Raittinen) ovat sairastelleet ja Redi (Radwan Moussa) on loppukauden poissa loukkaantumisen takia. Otteluun on viel√§ kolme p√§iv√§√§, joten katsotaan miten tilanne kehittyy. Minulla on Iisalmea varten selv√§ suunnitelma, jota toivon ett√§ pystymme toteuttamaan sen hyvin ja saamaan mukaamme t√§ydet pisteet”, totesi p√§√§valmentaja Leroy Maluka torstai-illan harjoitusten j√§lkeen.

Tappiollisen TPV-ottelun Leroy Maluka n√§kee ennen kaikkea voimavarana. ”Ottelussa oli paljon positiivista. Muutama pelaaja pelasi jopa kauden t√§h√§n menness√§ parhaan ottelunsa. Sanoinkin pojille, ett√§ kauden kaksi Tampereen Derby√§ on nyt pelattu, mutta meill√§ on viel√§ viisi muuta derby√§ j√§ljell√§”, kertoo Maluka viitaten loppukauden jokaisen ottelun t√§rkeyteen.

”T√§ll√§ viikolla olemme keskittyneet p√§√§asiassa hy√∂kk√§yspeliin ja liikkeeseen hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§, koska sill√§ osa-alueella on ollut puutteita. Pojat ovat olleet harjoituksissa ter√§vi√§”, toteaa Maluka lupauksia antavasta harjoitusviikosta.

Ottelu pelataan Sankariniemen stadionilla Iisalmessa sunnuntaina 26.8. klo 16.00 alkaen. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä niille, jotka eivät lähde pitkälle Pohjois-Savon retkelle. Ottelun ennakkostudio järjestetään poikkeuksellisesti vain TamU-TV:tä mesenaatti.me-palvelun kautta tukeneille omassa kutsuvierastilaisuudessa. Varsinainen lähetys alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua, ja selostuksesta vastaavat Juha Kumara ja Joonas Niemelä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.