Taistelu sarja­paikan puolesta jatkuu sunnuntaina Iisalmessa

24/08/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedilla on tällä viikolla ollut vuorossa derbyviikon jälkeinen paluu arkeen. Sunnuntaina arki jatkuu kuluvalle kaudelle tyypillisellä tavalla, kun edessä on pitkä vieraspelimatka Savon sydämeen Iisalmeen. Olutpitäjän ylpeys PK-37 isännöi ottelua, jossa TamU hakee paluuta voittokantaan, sillä muutoin sarjasijoitus on vaarassa lipsahtaa putoamisviivan alapuolelle.

PK-37 on ollut heinä–elokuussa vahvassa vireessä, ja se on ottanut etenkin kotonaan pisteitä kovaan tahtiin. Mukaan mahtuvat muun muassa voitot TPV:stä ja KuFusta sekä tasapeli SJK:n kakkosjoukkueen kanssa. Vahva vire on nostanut joukkueen putoamisviivan alapuolelta turvallisen tuntuiselle sarjan kuudennelle sijalle seitsemän pistettä Tampere Unitedin edelle.

Tämä nousu on yllättänyt kaikki, jotka näkivät PK-37:n Tammelassa kesäkuun alussa. Sillon Sinipaidat nuijivat vieraat nurmen pintaan tylyin 6–0-lukemin, ja rehellisesti sanottuna PK-37 näytti pelaavan aivan väärällä sarjatasolla. Tämä ottelu on kuitenkin syytä unohtaa TamU-leirissä kokonaan, sillä silloinen tulos ja iisalmelaisten peliesitys eivät selvästikään kerro mitään joukkueen todellisesta tasosta ja tämänhetkisestä iskukyvystä.

PK-37 tunnetaan vahvasta pelaajakehityksestä, ja tätä kuvastaa myös se, että joukkueen paras maalintekijä on vasta 15-vuotias hyökkääjä Albert Vauhkonen, joka on pelannut myös alle 16-vuotiaiden maajoukkueesessa. Häntä on säestänyt hyvin toinen 15-vuotias maajoukkuehyökkääjä Eetu Rissanen, jolla on tilillään kolme maalia. Kolmantena poikamaajoukkuepelaajana PK:n riveistä löytyy jo 16-vuotta täyttänyt keskikenttäpelaaja Viljami Aittokoski. Koko kolmikko on saanut runsaasti vastuuta kuluvalla kaudella Kakkosen peleissä.

Tampere Unitedilla on ottelun alla jälleen pieniä kokoonpanohuolia. Mauno Sirén on pelikiellossa otettuaan kauden neljännen keltaisen korttinsa TPV-ottelussa. ”Edessäni on jälleen kissa ja hiiri -leikkiä, kun Maukka (Sirén) on pelikiellossa, Masa (Matias Stark) ja Kode (Konsta Raittinen) ovat sairastelleet ja Redi (Radwan Moussa) on loppukauden poissa loukkaantumisen takia. Otteluun on vielä kolme päivää, joten katsotaan miten tilanne kehittyy. Minulla on Iisalmea varten selvä suunnitelma, jota toivon että pystymme toteuttamaan sen hyvin ja saamaan mukaamme täydet pisteet”, totesi päävalmentaja Leroy Maluka torstai-illan harjoitusten jälkeen.

Tappiollisen TPV-ottelun Leroy Maluka näkee ennen kaikkea voimavarana. ”Ottelussa oli paljon positiivista. Muutama pelaaja pelasi jopa kauden tähän mennessä parhaan ottelunsa. Sanoinkin pojille, että kauden kaksi Tampereen Derbyä on nyt pelattu, mutta meillä on vielä viisi muuta derbyä jäljellä”, kertoo Maluka viitaten loppukauden jokaisen ottelun tärkeyteen.

”Tällä viikolla olemme keskittyneet pääasiassa hyökkäyspeliin ja liikkeeseen hyökkäyspäässä, koska sillä osa-alueella on ollut puutteita. Pojat ovat olleet harjoituksissa teräviä”, toteaa Maluka lupauksia antavasta harjoitusviikosta.

Ottelu pelataan Sankariniemen stadionilla Iisalmessa sunnuntaina 26.8. klo 16.00 alkaen. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä niille, jotka eivät lähde pitkälle Pohjois-Savon retkelle. Ottelun ennakkostudio järjestetään poikkeuksellisesti vain TamU-TV:tä mesenaatti.me-palvelun kautta tukeneille omassa kutsuvierastilaisuudessa. Varsinainen lähetys alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua, ja selostuksesta vastaavat Juha Kumara ja Joonas Niemelä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49